Over rivaal Didi nieuwe grootaandeelhouder bij NEVS?

Er is een bericht van Trollhättan dat misschien te belangrijk is om te negeren. Omdat het de toekomst van de locatie kan beïnvloeden. Sveriges Radio meldde maandag over een mogelijke invoer van Didi, de Chinese versie van Uber, bij NEVS.

NEVS 9-3X. Afbeelding: NEVS

25 miljoen voertuigen rijden voor rivaliserende Didi

Didi wordt dagelijks door 20 miljoenen mensen gebruikt in China. Het vergelijkbare platform van Uber groeit zeer dynamisch en heeft ambitieuze plannen. In aanwezigheid van Minister van Buitenlandse Zaken Stefan Löfven ondertekend beide partijen een memorandum van overeenstemming in Beijing op maandag. Het gaat over de komst van Didi als nieuwe grootaandeelhouder van nevs en de aankoop van elektrische voertuigen.

Tegen het einde van de zomer zouden bindende contracten moeten zijn. Het is onduidelijk in welke mate Didi aandelen verwerft en welke sommen ermee gemoeid zijn. Volgens het informatiebeleid tot nu toe, NEVS zwijgt over details. Ook ontbreekt een officieel persbericht over dit onderwerp.

Didi's inzending zou veel dingen veranderen. NEVS kan worden geïntegreerd in de productontwikkeling van de carrier-serviceprovider die de Chinese markt domineert. Volgens CEO Bergman is tot nu toe slechts één procent van de 25 miljoen voertuigen die voor de Chinese Uber-versie rijden elektrische auto's. Het bedrijf zou kunnen profiteren van de geplande verdere elektrificatie van de vloot.

De bestaande aandeelhouders moeten echter in het bedrijf blijven. Zwaargewicht Didi moet groot zijn, maar geen grootaandeelhouder. Een gedurfde beslissing, want zelfs nu wordt de ontwikkeling van de Chinese startup in Trollhättan tussen veel belanghebbenden weggevaagd.

Nieuwe banen in de oude Saab-fabriek

NEVS wordt nog steeds gedomineerd door China. Toch kan de inzending voor de locatie Trollhättan gunstig zijn. De Uber-rivaal heeft al lang internationale ambities. China is niet langer voldoende, wereldwijd marktleiderschap is het doel. Zweden zou de springplank naar Europa kunnen worden, de hardware zal in de toekomst lokaal worden geproduceerd. De zwaargewicht Didi kon op grotere schaal banen creëren op de voormalige Saab-site.

Veel is nog steeds buitengewoon speculatief en slechts een kijk op wat zou kunnen zijn. In het bijzonder creëert NEVS nog een paar Jos in de oude Saab-fabriek. Serieproductie is er nog niet, maar er gaan nu 25 autowerkers aan boord. Ze worden verondersteld om carrosserieën voor elektrische auto's te produceren en er zullen in de nabije toekomst extra banen worden gecreëerd.

9 gedachten over 'Over rivaal Didi nieuwe grootaandeelhouder bij NEVS?"

 • Als Didi & Dödel in de toekomst auto's bouwen, zal het zeker geen SAAB worden.

  Met een app- en advertentiebudget wisselt u tussen de serviceprovider (taxi) en eindklant (passagier) en wordt u stom en dom. Waarom doet de hele wereld deze onzin?

  Didi is een van de vele nieuwe online parasieten. Een mix van digitaal goud graven en http://www.Wegelagerei.

  20 miljoen passagiers gebruiken dagelijks 25 miljoenen Uber-voertuigen? Dat is niet eens een rit per voertuig!

 • Dat is wat ze zijn, de hoop sterft als laatste

 • Didi ?? zijn die waar Apple bij betrokken raakte omdat Uber hen irriteerde? ... Ik zal op een gegeven moment mijn iSAAB 😉 krijgen

 • Een intentieverklaring. Beautiful. NEVS-dromen kunnen wel of niet zijn geweest.
  Ik wacht tot feiten worden gecommuniceerd.
  Maar: als er banen ontstaan ​​in THT, is dat altijd eerst een plezier!

 • In Zweden wordt de premier ook wel minister van staat genoemd. Beide zijn waar.

 • Klinkt erg goed - maar waarom werd er geen NEVS-persbericht gepubliceerd? Stefan Löfven, die aanwezig is in China, is immers de zittende Zweedse premier (niet, zoals ten onrechte gesteld, de enige staatsminister).

  De invoer zou een groot pluspunt moeten zijn voor NEVS.

 • NEVS zou meer in detail moeten communiceren. Deze halve feiten zijn niet erg betekenisvol, laten we eens kijken hoe lang het nog zal duren voordat Tom er nog zin in heeft.

 • Zolang er een toekomst is, is er een toekomst. Het was altijd duidelijk dat NEVS alleen niets kan realiseren.
  Maar waar het om gaat, zijn je ontwikkelingsafdeling en goede ervaring.
  Ook zie ik dat bnur alleen een deelname van de THT is; Development. De voertuigen worden gebouwd in China.
  THT moest andere merken vinden die daar auto's wilden bouwen, sunn is deze enorme productiehal daar voor niets.

 • Goed nieuws en nu wachten we op u om in Europa te beginnen!

Reacties zijn gesloten.