Saab COC-certificaat. Bronnen en prijzen.

Sinds meer dan een jaar geleden begonnen we het Duitse Saab COC-archief gered we worden geconfronteerd met steeds meer vragen. We kunnen niet altijd helpen met het zoeken. Daarom zijn hier de feiten, de details en de contactpersonen in een korte samenvatting.

COC Saab-archief

Saab COC-certificaat van 1995

Saab Automobile heeft COC-certificaten uitgegeven vanaf 1995. Het archief voor alle voertuigen die in de EU zijn geregistreerd, inclusief de Britse markt, is eigendom van Orio AB. Een uitzondering vormt het Duitse archief van 1995 tot 2004, dat onder ons beheer staat. Informatieverstrekking over beschikbaarheid dient in principe te gebeuren via Saab Partnedie hun aanwezigheid in Zweden moeten bevestigen.

Kosten: de prijs voor een COC-certificaat is 154,70 €, de aankoop is mogelijk via de Saab-partner.

Duitse Saab COC-certificaten 1995 naar 2004

Een uitzondering vormen de Duitse COC-documenten. De voorraad van Saab Germany GmbH werd tijdens de tijd in Rüsselsheim uitbesteed aan Car Service Erkens als een dienstverlener. De mappen van het modeljaar 2004 dragen om deze reden het Opel-logo. Saab-voertuigen met Duitse eerste registratie staan ​​in ons archief. Het verzoek kan online. Het formulier moet volledig worden ingevuld.

Kosten: de prijs voor een COC-certificaat is 119,00 €. De opbrengst ondersteunt de blog.

COC-certificaat voor Saab 9-7x

De 9-7x wordt niet vermeld in de officiële archieven. De import werd in Zwitserland afgehandeld via Hirsch in St. Gallen. In Duitsland zorgden Auto Haas in Augsburg en het Saab-centrum in Frankfurt voor de voertuigen. Datasheets en COC-informatie moeten bij deze bedrijven worden verkregen, evenals mogelijke kosten. Als contactpersoon in Duitsland adviseren wij Saab Service Frankfurt.

Oudere voertuigen, import en Saab 9-2x

Voor voertuigen vóór 1995, die nieuw zijn geïmporteerd, of voor voertuigen zonder papieren, is er slechts één aankooppad. Hetzelfde geldt voor de Saab 9-2x. Het werd nooit officieel in Duitsland aangeboden, dus er zijn geen documenten in de COC-archieven. Voor de 9-2x leidt de weg naar het verkeer alleen maar tot een volledig rapport. Als contactpersoon voor deze Saab adviseren we dat Autodealer Lafrentz in Kiel, die de bijbehorende ervaring heeft met de 9-2x.

9 gedachten over 'Saab COC-certificaat. Bronnen en prijzen."

 • COC-documenten helpen je om mooi speelgoed uit het buitenland te halen….

  • Voor mijn COC in Zwitserland hoeft ik op dat moment niets te betalen. Ik had dit nodig voor de export, ik vroeg Hirsch en zij maakten dat gratis voor mij beschikbaar. Uiteindelijk heb je het papier nodig, maar alleen om het verlies te voorkomen. Zelfs zonder een COC kan ik hier meestal zonder problemen een Saab vanuit het buitenland toelaten

 • Geldt dat alleen voor importen naar Duitsland?

 • Een domme vraag. Waar heb je deze papieren voor nodig? Mijn is Bj: 2003 9-3 2,2TID

  • Exporteer als voorbeeld en nieuwe registratie in een ander EU-land.

  • Ook, in plaats van een volledige goedkeuring voor goedkeuring na een langdurige stopzetting. Het archief wordt steeds waardevoller en belangrijker naarmate de kisten ouder zijn.

 • Waarom heeft Orio het COC-archief niet overgenomen? Geen ruimte, te dure opslagkosten?

  • Helaas hebben 2-tonnen papier veel ruimte nodig, ze willen dienovereenkomstig worden opgeslagen en de COC-documenten zijn ook geen bedrijfsmodel. Waarom zou Orio het overnemen?

Reacties zijn gesloten.