Beter laat dan nooit! - Een Saab-bijeenkomst in het Markgräflerland

Beter laat dan nooit - dat geldt voor mijn wens om een ​​Saab-stamtafel op te zetten voor de regio's Freiburg - Markgräflerland - Zuidelijke Zwarte Woud - Lörrach / Basel, evenals mijn persoon, omdat ik de Saab-fanbase relatief laat tegenkwam.

Saab Stammtisch! Fans gezocht!

Vanaf mijn eerste ervaring als passagier in de Saab 9000 van een vriend, op reizen in heel Europa, door middel van de verhuur van Saab 9-3 convertibles midden van de Noord-Duitse regenachtige zomer, om mijn eigen eerste Saab, het duurde bijna twee decennia. De sympathie voor het merk Saab is er altijd geweest, maar het nam de rapporten aan de dreigende ondergang van het merk in 2009 dat ik mezelf voor het eerst serieus bezig met de aankoop van Saab. Bedrijfswagens met overwegend Duitse merken hadden dit voorheen met succes voorkomen.

De eerste Saab polariseerde toen onmiddellijk. Het was een 9-5 3.0 TiD! - Nee, ik had geen problemen met de voeringen, maar voelde met vrijwel al het andere. Betrouwbaarheid was een groot probleem. Aan de andere kant was de 9-5 onze Lapland-auto en waren de regelmatige on- en off-road trips in het hoge noorden puur genieten. Iets wat ik vandaag veel mis. Een andere nieuwe auto van de zaak en een defecte versnellingsbak eindigde in hoofdstuk 9-5. Dat was voorlopig oké, maar op de lange termijn ontbrak er iets.

De stap naar zelfstandigheid stelde mij vervolgens in staat om voortaan mijn automerk te kiezen. Het resultaat was een 9-3 Griffin Aero twin-turbo, waarvan ik ongelooflijk geniet, zelfs als hij te veel kilometers maakt. We naderen momenteel de 300.000km. Zodat het niet te veel wordt, omdat vorige zomer een 9-3X met dezelfde motor werd ondersteund. Echter, met Hirsch upgrade, die niet moet worden veracht op tochten door het Zwarte Woud.

Toen ik te laat bij het merk Saab kwam, geldt hetzelfde voor deze regio. Nogmaals, als inwoner van Bremen ben ik nog steeds nieuw. Wat ik mis zijn met betrekking tot Saab denken, als het is hoop, omdat hier in de buurt de Saab aandeel is ten minste in de straten nog steeds relatief hoog.
Toen ik de maandelijkse evenementen op de Saabblog las, kwam ik uiteindelijk op het idee om zelf iets te beginnen. Het uiterste zuidwesten is momenteel duidelijk ondervertegenwoordigd.

Een maandelijkse Stammtisch zou leuk zijn, af en toe gedeelde uitgangen ook. Zijn hier genoeg Saab-enthousiasten voor?

Als een eerste suggestie voor de locatie van de Stammtisch zou ik een restaurant in Müllheim zien. Müllheim ligt in het midden van het stroomgebied en is gemakkelijk bereikbaar vanuit het noorden vanuit Freiburg en vanuit het zuiden vanuit Lörrach of Weil am Rhein. Hetzelfde geldt voor de reis vanuit het Zwarte Woud. Omdat we hier in de grensdriehoek zijn, is de locatie Müllheim ook voor geïnteresseerde partijen uit het noordwesten van Zwitserland of de Elzas dienovereenkomstig gemakkelijk te bereiken. Het zou zo'n internationale stamtafel kunnen worden, die zeker zijn charme zou hebben. Als eerste afspraak stel ik me de 23.06 voor. voor de 19.30-klok.

Dit zijn allemaal slechts suggesties. Als iemand ideeën heeft, zijn ze welkom. Momenteel kan ik alleen over Saab praten met mijn kleine dochter, die ik heb geïnfecteerd met de zwakke plek voor deze auto's. Ik kijk er naar uit om andere Saab-enthousiasten te ontmoeten.

Marco Friedrich
Contact: mf@mfglc.de

3 gedachten over 'Beter laat dan nooit! - Een Saab-bijeenkomst in het Markgräflerland"

 • blanco

  Hallo Marco Friedrich,

  eindelijk iets uit het zuidwesten.
  Ik woon hier ongeveer 3 jaar en had ooit een sticker van "SAAB-Freunde Südbaden" op mijn auto in Müllheim
  maar verder zie je hier nauwelijks voertuigen van Saab.
  Ik ben blij en doe mee met mijn 4. SAAB Ik heb net een wielkast (achter).

  Groeten Klaus

  • blanco

   Hallo Klaus,

   Leuk om je bij ons te hebben!
   Mijn suggestie voor het restaurant is de Bombastic in de Eisenbahnstr. 3 in Müllheim.
   Ik kijk uit naar de bijeenkomst (23.06 om 19.30 uur) en ik hoop dat we een aantal mensen bij elkaar krijgen.

   Met vriendelijke groet
   kader

   • blanco

    Hallo Marco,

    Ik ben blij en zal er zijn.
    Tot dan.

    groeten
    Klaus

Reacties zijn gesloten.