NEVS 9-3 concept voor elektrische auto's. Vragen en achtergronden.

Gisteren waren we in staat om de eerste foto's van het NEVS 9-3 elektrische auto-concept te presenteren. De voertuigen zelf zijn van de 7. Juni op CES AZIË. Het wordt de eerste beurspresentatie van NEVS.

NEVS-fabriek in Trollhättan

Opmerkelijk zijn enkele details op de achtergrond, die we hebben geleerd van NEVS-gerelateerde kringen. Tot dusverre moesten we uitgaan van het feit dat de productie alleen in China zal plaatsvinden. Het bedrijf kondigde in de zomer van 2016 aan, vermoedelijk onder druk om een ​​productielicentie te verkrijgen, om Trollhättan niet in het productieproces op te nemen. Eerder werd aangenomen dat lichaamsdelen uit Zweden per spoor naar China zouden worden verzonden. Bij de fabriek in Tianjin zou de eindmontage moeten plaatsvinden.

In Trollhättan was dit niet het gevolg van deze beslissing tot de aangekondigde nieuwe aanwervingen. De teleurstelling was geweldig.

Carrosseriebouw nu in Trollhättan?

Nu staat NEVS op het punt het originele plan opnieuw te activeren. In de beginfase van de productie moet de carrosserie van de NEVS 9-3 op de Zweedse fabriek worden gedrukt. Dat zou goed nieuws zijn voor Zweden. Omdat het extra banen op de voormalige Saab-locatie zou betekenen.

Voor de NEVS 9-3 sedan wordt Tianjin opgegeven als montagelocatie. Het werk is echter nog niet voltooid en hoe ver NEVS op schema ligt, is moeilijk te zeggen. De NEVS 9-3X SUV, of beter gezegd de offroad-stationwagon, zou in Longyan van de lijn kunnen rennen. De New Long Ma-fabriek behoort tot de NEVS Group en produceert onder andere puur elektrische bestelwagens.

In theorie zou het onder deze omstandigheden ook mogelijk zijn om elektrische auto's te produceren in Trollhättan. Als er al lichaamsdelen in Zweden zijn gemaakt, praat er dan weinig tegen. Er zijn nog geen tekenen. Omdat NEVS hiervoor meer personeel nodig zou hebben.

Hoe realistisch de plannen zijn, is moeilijk te classificeren. Het feit dat de getoonde auto's conceptwagens zijn en de serie niet presenteren, laat enige twijfel bestaan ​​dat NEVS zich aan haar planning kan houden. NEVS is op zoek naar meer partners om het benodigde geld te krijgen om de productie en nieuwe tools te starten. Het is op zijn minst ongeveer drie-digit miljoen bedragen. Niet in Yuan / RMB, maar in euro. Daarnaast moet het Phoenix E-platform verder worden ontwikkeld en tot wasdom worden gebracht. Tenminste als je 2020 een volledig nieuw product op de markt wilt brengen. Een vooruitblik hierop is te zien in Shanghai.

Een niet gemakkelijke situatie. Omdat het voor NEVS de hoogste prioriteit moet hebben om met de productie te beginnen. Alleen als elektrische auto's met het NEVS-logo in China en Europa in grote aantallen op de weg komen, is de startup geloofwaardig. En alleen als de productie draait, ook een aantrekkelijke partner voor andere partners.

Veel vragen, geen antwoorden.

En er zijn meer vragen. Wat is er eigenlijk achter de mobiliteitsdiensten, de kop van gisteren Persbericht Geweest? In elk geval heeft NEVS geen feiten verstrekt. Daarnaast zou er een partnerschap zijn met de Startup voor elektrische auto's Iconiq, Dit heeft geen eigen werk, noch een afgewerkt product of een eigen platform daarvoor. Waarschijnlijk niet het middel om je eigen plannen te realiseren. In plaats daarvan vertrouwt Iconiq op NEVS en het Phoenix E-platform, waardoor het merk uit 2020 kan vliegen.

Ten slotte moet nog worden nagedacht over de raamovereenkomsten die er zijn met NEVS. Ze kwamen uit Volcino, Panda New Energy en State Grid. Het hangt af van de productie van de NEVS 9-3 elektrische auto's en daarmee van het lot van het bedrijf. De productie had lang moeten draaien. Hoe zien de partners deze situatie?

7-gedachten ook "NEVS 9-3 concept voor elektrische auto's. Vragen en achtergronden."

 • Gisteren las ik een artikel dat laat zien dat de gemiddelde ontwikkelingstijd voor een volledig nieuwe auto 30 maanden is. NEVS heeft nu 60 maanden nodig voor een concept. Onduidelijk is de productie en Trollhättan wordt geconfronteerd met dezelfde situatie als in de zomer 2016. Dat zal, zelfs als ik de Concet op de een of andere manier leuk vind, nooit wat.

 • De vragen die zijn gesteld, hebben hun rechtvaardiging. Voor sommige vragen komt PATIENT weer in actie met de mogelijke antwoorden. Dat weten we.
  Op dit moment zou het een "voordeel" zijn van deze open vragen, als de salarissen verder worden betaald ...
  In de 23 KW blijven we zien ... het is niet zo lang meer.

 • Als je bedenkt wat tot nu toe is ontwikkeld en geproduceerd bij NEVS, dan twijfel je erover of dit ooit zal gebeuren.

 • een concept car genaamd dat zo doet denken aan een productie model, dat bekend staat voor een lange tijd voor te stellen - dat zelfs ouder dan de standaard modellen eruit ziet, die reeds bestaan ​​of ooit was, is nu al een volwassen prestaties.

  Ik kan me niet herinneren dat ik zoiets eerder heb gezien. Zeker niet van SAAB.

 • Ik begrijp niet dit deel ondoordacht klachten te weten (?) En onwetend. Saab heeft als een lange geschiedenis van grote visies, studies en gebroken beloften en. En Saab heeft ook een lange geschiedenis van gebrek aan middelen en geld. Niettemin was en is Zweden inventief. Het plaatvormige metalen onderdeel van de deur van een Saab 900 van 1993 is identiek aan die van een Saab 99 van 1968 beneden minimale verschillen. Desalniettemin rijden beide Saabs totaal anders en zijn technologisch verschillende auto's. Geen van deze daders zou dit feit ooit opmerken, laat staan ​​verstoren. Wie maakt de arbeiders en ontwikkelaars in Zweden en China met deze time-nevs-Shitstorm de toch al moeilijke start met absurd verwachtingen digitale media moeilijk vanwege nevs 9-3 gebaseerde gepresenteerd voor China op een 2002 begrip behoort liever aan een ander Chinees -Zweden merkschakelaar, omdat Volvo ook goede auto's bouwt.

  • Hoe weet je welke brommer wanneer wat de aandacht trekt? Wie zeert mentaal inferieur per se?

   Ik schreeuw ook veel op NEVS, maar ik weet veel over deuren, bijvoorbeeld. Overigens heeft de andere Zweeds-Chinese fabrikanten zijn deuren gehouden van de late 60er de 90er jaren identiek. Ook de voor- en zijruiten. De sedans en 2-deur (142,144, 164, 244 en 264) en de achterruit is nooit veranderd. Bij de stationwagen werd ze uiteindelijk een beetje groter (na een kwart eeuw) ...

   En wat? Dit waren totaal verschillende tijden!

   Hoe start je een wereldwijde startup in 21. Eeuw en in het industriële tijdperk Vergelijk 4.0 alleen maar met het feit dat vindingrijke Zweden van beide merken in de late naoorlogse periode hun ontwikkelings- en productiekosten klein hebben gehouden? Ik zie helemaal geen verbinding ...

   NEVS kan een moderne en duurzame auto leveren of niet. U kunt daarover ruzie maken, maar u moet beter ...

   Maar bovenal kan men zichzelf bespa- ren door te speculeren op het karakter en het intellect van de respectievelijke vertegenwoordigers van de ene of andere functie. Dat is echt verkeerd.

 • Helaas zie ik het laatste van het pre Saab-faillissement van de 9-3, plus een paar tweeks.

  Waar is het nieuwe platform en 9-3 ...... ..

  Misschien heb ik het nog steeds mis, maar als ik NEVS zie met behulp van de oude ideeën van SAABS, en de technologie ervan overbreng in China, waar is de toekomst voor Zweden (door gewoon de lokale engineering te kloppen).

Reacties zijn gesloten.