93er 3er bende

Mijn vele opmerkingen over de blog kunnen worden afgeleid dat ik de Saab 9-3 heel bijzonder vind. En daar weer de eerste serie, dus bouwjaar 1998 - 2002.

De Aero op de achtergrond draagt ​​ook de zeldzame Viggen Body Kit. Foto: Hans

Naar mijn mening zijn vooral de 9-3 coupes perfect. Eenvoudig, cool en vanuit elke hoek gewoonweg uitstekend in de verhoudingen!

Mijn voorkeur voor de 9-3 die hij begon in 2003. Toen kocht ik eindelijk mijn eerste Saab. Ik weet het, laat, heel laat vond ik het cultmerk uit Zweden. Daarvoor reed ik met Citroen en Lancia, dus altijd heel individueel onderweg. En de Lancia Delta werd vervolgens ook kort aangeboden in Zweden onder de naam Saab 600. Ik was niet zo verkeerd!

Later, toen het gezin groeide, was een grote stationwagon nodig, dat was in het jaar 1992. Grote combo? Sinds de weg naar de Volvo 940 is niet ver. Dus een 940er is gekocht. Geleverd in januari 1993, ik heb lang naar het voertuig uitgekeken. Toen Saab eindelijk een grote stationwagon in de 1998 / 99 uitbracht, brak er een persoonlijke crisis in de vorm van een echtscheiding uit. Het project Saab moest wachten en werd een beetje uitgesteld tot de 2003.

In het voorjaar 2003 werd ik verliefd op een 9-3 convertible. Bijna was het daar, in helder geel, met SE-apparatuur en automatisch. Dat is precies hoe ik een nieuwe cabriolet zou hebben gekocht. Misschien niet helemaal, want de 2.3i-motor is een behoorlijk gammele kerel. In een Saab hoort een turbomotor, dat heb ik snel geleerd!

In de loop van de jaren ging het economisch goed en had ik al snel een geweldige partner (niet alleen vanwege de slanke cabriolet ...). Ze is niet alleen een lieve meid, ze heeft ook veel ruimte rondom haar landgoed. En dat gaf me op zijn beurt weer ruimte om de vloot uit te breiden.

Nu ben ik in de loop van de tijd in staat geweest om mijn fantastische 93er te laten groeien. Eerst kocht ik een blauwe Viggen-coupe.

Viggen, is er nog iets anders te zeggen?

Ik heb genoten van 3-jaren over het gespierde begin van lage snelheden en de echt mooie vorm. En toen schopte een paard me en tegelijkertijd bereed een duivel mij en ik verkocht de Viggen! En al snel was het zo vervelend dat ik een Aero Coupe kreeg in donkerblauw metallic met de Viggenbody. Een geweldige auto, die soepel en soepel loopt, maar de grote drukte van Viggen ontbrak ....
Onlangs vulde ik de 93-opening en voor ongeveer 4-maanden is er weer een Viggen, een 5-deursedan, in mijn garage.

Het is nu dat ik een limousine, een coupé en een convertible 9-3 Series I heb. Dus een complete 93 3er-bende ...

De samenstelling van de motorisering kan misschien als ongebruikelijk worden beschouwd, omdat de cabriolet de verlamde 2.3i-motor heeft, terwijl de 5-deursedan de 2.3 Turbo Viggen-motor bezit! De coupe heeft de 2.0 Turbo, nu met maptun stage one, dus met ongeveer 250 PS. En daarmee loopt de Aero ook goed!

En oh ja, een lime-metallic cabriolet uit het jaar dat 2005 er ook naar toe is gekomen. Ik geef niet graag toe, maar de sprong van 9-3 I naar II is al groot. De Series II rijdt lichter en harmonischer, het is een zeer rustige, volwassen auto. Natuurlijk, met de limoen-metallic kleur is het overal, iedereen denkt dat de kleur cool is, echt geweldig, het is gewoon dat niemand het heeft gekocht! Dus ik vind het leuk en de 93 II is mijn geheime favoriet. Maar dat zou ik nooit toegeven ...
Mijn vloot bevat een 9-5 II TiD en twee Lancias, een Fulvia en een Delta HF.

Maar dit zijn compleet andere verhalen!

Goede tijd en veel gelukkige Saab-kms!

Met dank aan Hans voor het Saab-verhaal! Dat is waar een van onze exclusieve voor is Saab-instapbestanden op reis. Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie of een andere gelegenheid in het leven met het cultmerk van Trollhättan?
Wat het ook is, schrijf ons. We kijken er naar uit!

9 gedachten over '93er 3er bende"

 • blanco

  Er komt een beetje jaloezie op. Geweldige vloot, mooi verhaal. De coupé is mijn favoriet. Deze vorm en kleur ... een droom.

 • blanco

  Ik kan het heel goed begrijpen: we rijden ook 3 Saab 9-3 I: Viggen Cabrio met 184 kw, 2,0t cabriolet met 162kw en een 2,2tid uit 2003 - samen al 710tkm zonder problemen, evenals een Aero-combinatie uit 2006 330tkm - waarvan 3 op Prins V1. Niet te koop .. :-)

 • blanco

  Ik vind de Zweedse kleuren het mooist
  ys3d, het laatste model met de klassieke lijn en in elke variant chic,
  wordt nu met het hele gezin door ons bestuurd.

 • blanco

  Geweldig verhaal, Hans, en wat een mooie verzameling !!!

  • blanco

   Bedankt aan België! Nog steeds droom je van je mooie 9-5er !!

 • blanco

  mooie vloot, zo'n selectie zou ik graag synoniem vinden

 • blanco

  Geweldige verzameling!
  Alle varianten daar. Coupé, vierdeurs, cabrio. Het trio ziet er ook goed uit in termen van kleur.

  Vandaag weten we (helaas) dat hij waarschijnlijk voor altijd de laatste en meest moderne hatchback van SAAB zal blijven. Een vorm die echt inspireert met zijn elegantie en de niettemin enorme boot.

  Ik heb de meeste SAAB-sedans nooit helemaal begrepen. De 9-5 II is leuk, maar de 9000 liet duidelijk zien dat het een hatchback was en de limo was slechts een afgeleide.

 • blanco

  Interessante vloot! Gefeliciteerd! De foto's van de SAAB's zijn een knaller! Mollig in de groene omgeving met een blauwe lucht! 🙂 Veel plezier met je "liefje"! Reis zonder ongelukken! 🙂
  Prachtig Pinksteren!

 • blanco

  Een prachtige liefdesverklaring …… .. Ik kan het goed begrijpen! Ik hoop dat je blijft genieten van de prachtige 9-3's.!

Reacties zijn gesloten.