Saab 9-3 Griffin ePower (beeldresolutie)

Am Vrijdag we waren op zoek naar een Saab die niet echt bestaat. Daarom waren veel antwoorden waarschijnlijk heel dicht bij de waarheid, maar niet correct voor 100%. Het feit dat er ook een Griffin-versie van de Saab 9-3 elektrische auto was, is niet bekend bij veel mensen.

Batterijlading, energieverbruik, bereik in het instrumentenpaneel.

Saab 9-3 ePower première op de autosalon van Parijs.

Flashback: 2010 presenteerde Saab op het autosalon van Parijs, het 9-3 ePower sportdomein. Een lithium-ionbatterij met een 35,5 kWh-capaciteit, gekoeld door de standaard klimaatregeling met lucht, moet een bereik van 200-kilometers garanderen. De batterijen vonden hun plaats vooral in een aangepaste middentunnel, maar ook waar vroeger tanks en uitlaten werden gevonden.

Saab 9-3 ePower, geen Griffin. Druk op Image 2010, Saab Automobile AB

De elektromotor met 184 PS moest in 8,5 seconden de stationwagen van 0 naar 100 vervoeren in 3 seconden, de oplaadtijd ervan werd opgegeven als 6 tot 2011 uur. Een snelle lading was mogelijk, er zijn geen gegevens. Het concept van luchtkoeling had goed moeten werken. Het verlaagde ook zowel de kosten als het gewicht. In 70 moet een testvloot met XNUMX-voertuigen deelnemen aan een praktijktest en begint het project uit het oog te verliezen.

Wie kent de Saab 9-3 Griffin ePower?

We waren des te opgewondener toen de Saab 9-3 Griffin ePower bij ons laatste bezoek aan Trollhättan naar onze camera kwam. Aangezien hij destijds in de werkplaats van het museum was en men daar niet mocht fotograferen, omdat er altijd iets te zien is, wat niemand zou moeten zien, zijn er alleen gedetailleerde foto's. De 9-3 Griffin ePower is gebouwd als 9-3 Griffin Linear in april 2011 (!) - in een tijd dat de banden eigenlijk stil stonden. De fabriek bestond op dit moment uit een band voor de pre-serie en de bouw van kleine series. Daar was de diesel met de hand gemaakt van een elektrische auto.

De elektrische Saab, in de Griffin Trim, verrast positief. Het interieur oogt waardevol en is bekleed met premium leer. We kennen de koolstoftoepassingen al van andere 9-3-modellen; opvallend zijn de kleine verschillen. De ePower-shifter kent alleen de stappen PRND, de transmissie is stevig vertaald. Er is een elektrische parkeerrem, een elektrisch hydraulische stuurbekrachtiging en een automatische elektrische klimaatregeling. In plaats van de turbo-display ontdekt men indicaties voor verbruik, laadtoestand en bereik.

Een Saab-elektrische auto Cabriolet zou de beelddrager zijn geweest.

Het ziet er allemaal goed uit, zorgt ervoor dat je meer wilt, en lijkt klaar te zijn voor de show. 200-kilometers waren een aankondiging 2011. Vooruitgang in accutechnologie zou 300-kilometers later mogelijk hebben gemaakt. VW veranderde de eGolf alleen 2017 (!) Van 200 naar 300 kilometers bereik.

Dat roept de bekende vraag op, wat als ...

De 4 Saab 9-3 Saab Griffin ePower stationwagon zou de Saab-afbeelding gepolijst hebben als een technologisch geavanceerd merk. Wat je niet uit het oog mag verliezen: er was minstens één 9-3 ePower Cabriolet waarvan het bestaan ​​gegarandeerd is. Met een elektrische cabriolet zou Saab avant-garde en vooraan zijn geweest.

Het is niet zover gekomen, zoals we vandaag weten. Hoewel NEVS ongeveer 10% van het intellectuele eigendom van Saab Automobile AB heeft verworven, lijkt het ePower-concept daar niet te zijn geweest. Het is waarschijnlijk dat octrooien van Boston Power en GM de aankoop hebben belet. Over een paar dagen zullen we zien wat NEVS presenteert als een elektrische auto op CES. De herziening van het jaar 2011 was daarom interessant en niet toevallig ons onderwerp.

Hoewel geen van onze lezers de vraag over 100% kon beantwoorden, waren veel van hen heel dicht bij Saab 9-3 ePower. Daarom kunnen de volgende commentatoren uitkijken naar de gedrukte editie van Saab Inside, het klantenmagazine van Orio Duitsland:

 • Markus
 • jan
 • grote Otto

Om de tijdschriften te verzenden, vraagt ​​het blogteam het postadres per e-mail naar: info (at) saabblog.net.

10-gedachten ook "Saab 9-3 Griffin ePower (beeldresolutie)"

 • Dat is waarschijnlijk een typisch SAAB-verhaal. De fabriek is stil, omdat ze nog steeds elektrische auto's bouwen. Pure geest ....

 • Weet je wat dat is voor een middenarmsteun? Griffin? Of iets speciaals?

  • Special. De middentunnel werd veranderd en het opbergcompartiment onder de rugleuning viel.

 • Jammer dat deze ontwikkeling geen doorstart kon ervaren. Wat Saab heeft ontwikkeld Alles in 2010 is echt krankzinnig.

 • ... .en de hele 2010 is als e-convertible gelanceerd, jammer!

 • Van de auto zijn er synoniemen met YouTube, maar synoniem voor korte "rij-video's", onder andere op het fabrieksterrein, toch?
  Ik vond dat op dat moment heel interessant.

  • Dat is precies hoe het is. Steven Wade had een video gemaakt op het fabrieksterrein. Het zou precies deze Electro Saab kunnen zijn. De film is stil online.

   • Hallo Tom.

    Ja, dat is precies wat ik bedoelde, onder andere!
    (bedankt voor de snelle link)

    En dat is wat er gebeurde:
    https://www.youtube.com/watch?v=qNviw_gnWuA
    En daarin kun je ook de middenconsole zien.
    Shit, ik had het net eerder onthouden ...

 • Geweldig verhaal, als het niet zo triest was.
  SAAB op een typische manier u. Manier: innovatief u. naar de toekomst kijken. De realiteit is nog steeds bitter.
  Een E-SAAB als een cabriolet ... fantastische pure hoofdfilm!
  Bedankt, ook voor de filmlink!

 • Geweldig verhaal dat me op een of andere manier ook verdrietig maakt. Ik zou zo iemand hebben gekocht. Blijft de vraag, wat NEVS ons hierna zal laten zien?

Reacties zijn gesloten.