IDA is op zoek naar PAUL

De voorraad van SAAB-auto's en enkele nummers van onze geliefde onderdelenafdeling zijn niet alleen reden tot vreugde. SAAB rijden wordt steeds meer een hobby, omdat de auto's ouder worden en er geen nieuwe auto's in zicht zijn.

Ursaab in het Saab-museum. Afbeelding: JFK

"Als je jezelf helpt, zal de wereld veel gemakkelijker zijn", zei Hakon, een gepensioneerde Duitse leraar, vrolijk in mijn SAAB en reed ons drie blokken naar onze parkeergarage, nadat we ondanks Navi volledig in Göteborg waren gestommel.

Waar het op dit punt over gaat, is dat de SAAB-gemeenschap bij elkaar blijft in niet zo gemakkelijke tijden. Dat slaagt eigenlijk in een goed humeur en robuust. Desondanks is het naar mijn mening tijd om iets aan de slinkende voorraad te doen. Te veel SAAB's worden verkocht als consumentenauto's en zijn voor altijd verloren.

Een kleine maar fijne autofabrikant uit het Verenigd Koninkrijk streeft naar een spannende aanpak van dergelijke problemen. Het is het merk BRISTOL. BRISTOL moest ook jaren geleden stoppen met de productie (ondertussen is een herstart gaande). Daar gingen ze gebruikte voertuigen in de fabriek in Neuwagenzustand plaatsen en vervolgens teruggeven aan handen van de klant. Er werden zelfs gerichte verbeteringen aan de voertuigen doorgevoerd, zoals chassisoptimalisaties, het upgraden van het interieur of de installatie van huidige radio's met handsfree systeem, enz.

Er is geen SAAB-fabriek meer .... en Catherina moet dringend worden gereviseerd ...

Maar de SAAB-gemeenschap heeft het SAAB-museum met workshops, de oude fabriek in Norrköping en de voormalige dealers met uitstekende workshops. In het bijzonder, voor het museum op deze manier kan zijn gespannen algemene situatie aanzienlijk verbeteren.

Een lichtend voorbeeld hiervan is de oude Land Rover-fabriek in Solihull. Daarin worden gebruikte Defenders tegenwoordig omgezet in bijna gloednieuwe "gerenoveerde" voertuigen. Van de schitterende kwaliteit van de restauraties van het SAAB-museum kun je het beste een indruk op de site krijgen. Toen journalisten het SAAB 99-turbo-prototype een beetje te ambitieus hadden verplaatst. Helaas heeft de auto deze uitgang niet overleefd. Maar het museum heeft een grandioze herinterpretatie geproduceerd.

De historische raceauto van Mats Fägerhag kan ook worden gebruikt als voorbeeld voor het uitstekende werk ter plaatse. Zeker, zelfs voormalige SAAB-medewerkers zouden graag betrokken willen zijn bij een dergelijk project. Misschien kunnen de Zweedse "arbetsformedlingen" dan nog steeds geld bijdragen voor langdurig werklozen. Er kan bijvoorbeeld een museumworkshop worden gemaakt en uiteindelijk kunnen SAAB-auto's weer in Trollhättan worden 'geproduceerd'.

Er zijn veel rijke Amerikanen, Japanners en Europeanen ....

Bevat ook het thema van oude en klassieke auto's voor onze geliefde onderdelenafdeling, een aanzienlijk potentieel. Vanuit Zweeds perspectief zijn de verzoeken vanuit Duitsland enigszins vreemd, omdat de voorraad van de oude SAAB in Zweden teruggaat en de auto's in Västra Götaland snel roesten in de zoute lucht. Maar de grote premiumfabrikanten uit Duitsland hebben de afgelopen jaren hun activiteiten op dit gebied sterk uitgebreid. Dit geeft aan dat de aanbiedingen van fabrikanten op dit gebied winstgevend zijn.

De SAAB 900 Convertible is een van de moderne klassiekers bij uitstek. De bestuurder van het oplosmiddel, en niet alleen de tevreden over gloednieuwe fender en onderhoudsonderdelen in OEM-kwaliteit. Orio heeft al een eerste stap in de goede richting gezet door historische rally's te sponsoren.

Het SAAB-blog en zijn gemeenschap met zijn reparatie- en verbeteringscultuur vormen ook een soort duurzaam alternatief voor de klassieke auto-industrie. Voor een nieuwe auto is rond 1 een ton staal nog steeds nodig. In het geval van reparatie is het gebruik van hulpbronnen duidelijker, kleiner, duurzamer en dus milieubewuster.

Als het gaat om duurzaamheid, speelt brandstof ook een belangrijke rol. Dus je kunt, bijvoorbeeld, met Triboron zijn tweetakt de rook roken. Het potentieel van dit onderwerp wordt aangetoond door de bijna rookvrije rit van de Stena-veerboot van Göteborg naar Kiel. Vooral voor oude en nieuwe timers kan een vergelijkbaar effect ook worden toegepast op de automobielsector.

Zelfs in het merk zelf sluimeren aanzienlijke inkomstenpotentieel voor Orio en het museum. Orio is al begonnen met een merkwinkel. Het museum beheert een kleine winkel met een website. Een beetje verwaarloosd is het klassieke SAAB Sport + Rally-logo. Koopwaar op dit gebied behaagt elke SAAB-racer.

Er is nog steeds veel vuur in de gloed van deze kleine legendarische autofabrikant uit het hoge noorden. Samen kunnen we nog veel bereiken. Sommige SAAB-werkplaatsen zijn al lang 'opgeknapt'. Jörg Gaworski van SAAB Service Gaworski zegt: "Deze auto's zijn absoluut de moeite waard om te behouden!"

Een kritisch, doordacht artikel over Saab en de huidige staat van JFK-merk. Hoe denkt de gemeenschap erover? Zijn duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen een onderwerp voor ons?

38-gedachten ook "IDA is op zoek naar PAUL"

 • Ik vond het IDA-project van Orio de juiste. Helaas kwam toen niets. Waarom in huis? Ik zou me een SAAB-fabriek in Zweden kunnen voorstellen.

 • Hallo, dus we zijn heel dicht bij dit onderwerp. Mijn oude 9000er-jubileum was al opgewerkt en gaat elke dag (zonder winter). De 9-3 Aero MY 2001 van de zoon bevindt zich momenteel in de fresh-cure en komt dan met onze 9-5 Aero MY 2003. En dat kost natuurlijk ook .... maar nieuwe auto's of leasebetalingen zijn niet voor niets. En dat is gewoon niet dit Saab-gevoel ...
  En als je vandaag ziet hoe lang, hoe kort hoe beter, om een ​​nieuwe auto te besturen, maar elke discussie over het besparen van grondstoffen, of het nu productiemateriaal is, marketingroutes of pure nationale dobbering ... Blijf zo lang als we zijn met onze oude voertuigen!

 • Hallo,
  Ik denk dat het artikel op het juiste moment komt en tot een oproep moet leiden.
  Van de activiteiten in Bristol en Range Rover had ik onlangs gelezen en dit geweldig gevonden. Misschien heeft Valmet naast Norrköping ook 'oude' experts in Finland die graag een restauratie van de 900-cabines willen ...
  Er moet iets gebeuren!

 • Ja, zeker. Natuurlijk kan men het niet eens zijn als Originaleutätsfetischist in een opgeknapte Saab 99 Turbo, bijvoorbeeld welke fundamentele storingen in de motor, transmissie en chassis. Anders een interessante benadering als de buitenkant hetzelfde blijft. Ok, wat niet werkt (naar mijn mening) zou een multifunctioneel stuur van 9-3 zijn in de 900 Turbo 16S

 • Wel, de fabrikanten geven daar niet echt om. Graad onderzocht kort. Eigenlijk alleen Mercedes en Jaguar / Land Rover op een paar modellen. En wat ik bij Mercedes heb bekeken, klinkt nu alsof ze voertuigen met een lage kilometerstand aanbieden zonder een make-over.

  Het idee is niet slecht, maar het is de vraag wat het uiteindelijk kost.

  Ik verlies gewoon elke hoeveelheid in een 9-5 TiD om het draaiende te houden, nu bij 268000 km versnellingsbak reparatie voor 4000 Euro gemaakt, daarvoor een paar duizend voor andere motoronderdelen. Het ronden.

  Hoe moet een 9000 goed worden gerepareerd wanneer Orio de laatste plaatwerkonderdelen afslijpt? was onlangs gemeld.

  Ik zou blij zijn als Orio een elegante dagrijlichtoplossing zou aanbieden voor de auto, bijvoorbeeld in de vorm van een H7-conversie voor het grootlicht, waarbij sommige van de LED's ook als grootlicht kunnen worden gebruikt. Of de mooie, heldere achterlichtunits van de Biopower in het museum.

  • Mercedes herbouwt al decennia klassiekers. Het centrum is gevestigd in Fellbach en levert op verzoek "beter dan nieuw". Hoe het werkt, toont het merk met de ster op indrukwekkende wijze op zijn website.

   • Hello.

    Het behoud van onze oude Saab is meestal vanzelfsprekend in Duitsland.
    De Britten hebben ook die bepaalde fabel.
    Alleen zou een bedrijf overleven alleen op restauraties?
    Hoe dan ook, Saab doet niets meer in de richting van automotive engineering. Dus je zou een nieuw bedrijf moeten starten.
    Als je naar het noorden of oosten kijkt, vertoont de Saab-fan vaak een gruwelijke foto.
    In Finland en Zweden worden oude Saab verwerkt tot schroot bij Stok-Car Ralleys. En in Polen zijn Tsjechië en Hongarije Saab populair vanwege hun lange levensduur, maar de meeste worden niet gespaard of speciaal verzorgd!
    De moderne wegwerpcultuur maakt naar mijn mening een bedrijfsfundament voor restauraties alleen door Saab onrendabel.
    Er moet veel equity en haatbloed worden geïnvesteerd, omdat je geen grote winst zult maken.
    Vooral omdat moet worden gezegd dat de omstandigheden van de staat in Duitsland heel anders zijn dan in Engeland.

    • In Scandinavië is het echt wreed wat er gebeurt met oude Saabs. Niet altijd, niet overal. Maar vaak. De 9000 wordt, op een paar uitzonderingen na, nog steeds gebruikt tot niets werkt. Saab had nooit dezelfde status in Zweden als in Nederland, België of Duitsland en Zwitserland. Maar deze landen hebben een hoge Saab-affiniteit en kunnen de toekomstige markt voor restauraties zijn. Nederland heeft al een bedrijf dat oude Saabs produceert en verhuurt.

    • Zodat de Saabs niet bijzonder worden onderhouden in de genoemde oostelijke landen, zou ik nieuw zijn. Degenen die opzettelijk Saabs hebben gekocht, behandelen de meeste van hun voertuigen met de grootst mogelijke zorg en aandacht zo goed mogelijk. Ik heb er een paar ontmoet die vier of vijf Saabs bezitten, en soms wordt een van hen gebruikt als een 'saab bouwplaats', maar voor de rest wordt gezorgd.

 • Over gear gesproken die is geruild (zie hierboven). Dit is een vijfversnellingsbak, die van Saab zelf komt en blijkbaar over een groot gebied werd gebruikt. Niet alle onderdelen zijn beschikbaar en ook het aantal vervangende tandwielen lijkt beperkt. Dus uiteindelijk is het doel bereikt, tenzij iemand erin slaagt om een ​​buitenlandse uitrusting aan te passen.

  • De versnellingsbak zal door BAIC in China worden geproduceerd. Om transmissies te herzien, moeten reparatiesets worden georganiseerd als daarom wordt gevraagd.

 • Duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen is een onderwerp voor ons?
  Voor mij ja.

  Is nu voor mij actueel, omdat mijn 9-5 2.3t 2002 nu wordt gerehabiliteerd in de achterwielkasten.
  Al het andere is roestvrij.

  Het is hoe dan ook de moeite waard, omdat er al een nieuwe motor in zit.

 • Geweldig idee om SAWS op de lange termijn te redden!
  Maar zoals altijd speelt de prijs een rol ...
  Met het antwoord "there more more" wordt de weg vaak gemarkeerd ...
  Zou mooi zijn als er "alternatieven" waren!

 • Dat kan voor Mercedes werken, maar niet voor Saab. Simpelweg omdat Saab-voertuigen nooit in de prijsregio's van MB inbreken. Zagen zijn nog steeds relatief goedkoop en gebruikt voor de breedte van de 901 is de enige bekende auto's van het bedrijf. Mecedesfahrer verkoopt nog steeds voertuigen die al bij Saab 2x zijn geland in de rommelpers omdat het niet langer "de moeite waard" is. Serieus en eerlijk, zou iemand echt 25-30000 Euro op tafel zetten voor een "opgeknapte" 9-3I LPT?

  • up. Dat zou waarschijnlijk logisch zijn voor de 9000, een ingenieuze constructie, maar zelfs daar zou je waarschijnlijk eerst moeten zeggen dat je een hogere klasse krijgt in de maat van een middenklasse (stadsauto), en Saab-fans is niet zo'n echte Saab.

 • De meeste mensen rijden massaproducten (zoals de naam al aangeeft - bulkgoederen).

  Een kleine groep autobestuurders kan niets doen met massaproducten (massaproducten zijn in de meeste gevallen toch helemaal niets waard en zijn helemaal niet duurzaam). Bijna alle SAAB-chauffeurs behoren waarschijnlijk tot deze kleine groep en willen hun voertuigen graag gedurende lange tijd verplaatsen. Om deze reden zou een procedure zoals in BRISTOL voor SAAB-auto's een goede zaak zijn - indien mogelijk inclusief een herstart, vergelijkbaar met BRISTOL! De SAAB AB zou naar binnen moeten gaan en de wereldwijde SAAB-gemeenschap deze vreugde moeten geven - misschien werkt dit bij de herstart zelfs nu samen met NEVS.

 • De vraag is hoe lang we het verspillen van grondstoffen kunnen betalen. Op een bepaald moment in de 70-jaren was er een project voor een langetermijnauto bij Daimler. Maar dat was behoorlijk snel begraven. Met het argument dat klanten dat niet zouden willen.
  Het bewustzijn mist ook 40 jaren later volledig. Hoe zou anders iemand in de trein van elektrische auto's kunnen springen, zonder de duurzame concepten voor het omgaan met het toekomstige gevaarlijke afval en zou de introductie ervan in een nieuw productieproces beschikbaar zijn?

 • Hi,

  Ik denk dat het idee goed is. Goedkope Saab's kopen en er nieuwe van maken, technische upgrades installeren, en dat alles tegen de juiste prijzen, zou kunnen werken als je samenwerkt met andere fabrikanten. Het kan moeilijk zijn voor SAAB alleen. Maar waarom niet samenwerken. De verkoop via de bestaande SAAB-centra is verzekerd en ik ben er zeker van dat als klanten naar de SAAB-showrooms kunnen komen en een bijna-mint SAAB krijgen, de een of de ander toegang heeft. Wat een mooie visie. En ik zou geen probleem hebben om een ​​leuke 93 1 SE te kopen met technische upgrades voor maximaal 20.000 €.

  Ik heb mijn 900 Sedan vóór 1 1 / 2 jaren volledig voorbereid, gecontroleerd en laten repareren. Na het voltooien van de campagne van meerdere weken, nam ik mijn voertuig weer in de nieuwe SAAB-bestelauto in mijn SAAB-vertrouwenscentrum in ontvangst. De auto zag er als nieuw uit en het was een opwinding om dit opnieuw te doen. Ik zou dat nog een keer kunnen voorstellen en ik zou niet bang zijn om dit te gebruiken voor mijn officiële gebruikte auto en om de huidige eland uit het andere kamp te ruilen voor een bijna nieuwe auto van SAAB, als de voorwaarden passend zouden zijn ,

  Ik ga zelfs zo ver om betrokken te raken bij de implementatie.

  Met vriendelijke groeten van Erik

 • Ik denk dat het idee van opgeknapte SAAB's geweldig is. Maar het feit is dat voor een volledig opgebouwd voertuig (motor, transmissie, chassis, verf, etc.) snel vijfcijferige hoeveelheden weg zijn. Met een 900 / 1 misschien denkbaar, maar met een 900 / 2 ook? Of anders gezegd, wie zou er een cijfer van vijf cijfers op het aanrecht zetten voor een voertuig als "Paul" aan het eind van de dag? Eerlijk, niet ik. Ik gebruikte 2 900 al jaren bijna 1-giganten over 20 en dat is het nu ook. Mijn 9-5 stationwagon, die net de 400.000 km kraakte en zonder aandacht de volgende APK niet inpakte, zou ik niet toegeven. De auto heeft op dit moment een marktwaarde in het lagere driecijferige bereik en eigenlijk zou het hem naar de volgende APK moeten rijden en dan tot ziens, omdat de volgende badge meer dan een beter in vergelijking met beter voertuig op de open markt zal kosten. En wat zal ik doen? Maak hem op middellange termijn weer fit, want het is een geweldige trouwe auto. Maar alles met mate en niet voor een bedrag van vijf cijfers.

  • Tijden veranderen. Voor 10 werd de 900 in een heel ander licht gezien en in 10 jaar vanaf vandaag zullen 9-3 i en 902 anders worden gewaardeerd. Het hele proces zal versnellen naarmate meer auto's digitaal zijn. Analoog wordt dan plotseling, maar niet onverwachts aangekondigd.

   • Ik wens iedereen en onze auto's gelijk dat je gelijk hebt.

 • Er zijn vooral bij restaurateurs van Mercedes die ook nieuwe motortechnologie installeren. Dat is misschien ooit interessant. Helaas heeft de Saab H-motor niet langer het genot van directe injectie, maar zou BAIC ons daar ook kunnen helpen?

  Verbeteringen aan de aerodynamica Ik zou ook graag zien dat er waarschijnlijk te veel modellen zijn.

  • Ik zou niet op BAIC gokken. Niet op dit moment. De contacten met de importeur zijn een beetje moeilijk.

 • Is het zelfs de moeite waard een vijfcijferig bedrag te investeren in een vijf jaar oude auto en het ongeluk te worden neergeschoten door een andere automobilist? De verzekering bevestigt het totale verlies en draagt ​​500 € over. Is mij eerder overkomen.

  • Ik zou daar ook erg bang voor zijn.

 • Een goed rapport op het juiste moment!

  Ik heb me vaak afgevraagd hoe de toekomst eruit ziet, omdat we allemaal SAAB willen rijden, en slijtage is niet uitgesloten. Het idee om oude / oude Saab's te bewerken en ze weer op de markt te brengen in het lease-model is een zeer goede aanpak en geen enkel ander merk zou zo goed zijn als SAAB. Eerst en vooral combineert het de levensduur met de auto's uit het hoge noorden. In combinatie met de tijdloze designlijnen reis je in de toekomst chique en modern door het hele land.

  Zou het niet gewoon een goed alternatief zijn voor het museum om een ​​tweede voet aan de grond te krijgen? Leven permanent van de museumbusiness Ik vind het moeilijk om door te gaan met een "opgeknapte" werkplaats, zodat je door kunt gaan met het rijden van (bijna) gloednieuwe Saabs. Duurzaam voor ons, duurzaam voor de regio, duurzaam voor het merk. De enige vraag die bij me opkomt, is dit: heeft NEVS niet beloofd de nalatenschap van SAAB voort te zetten en het te eren? Zoals het er op dit moment uitziet, zal de fabriek op lange termijn geen gebruik meer maken van de bezettingsgraad, zoals bij glorieuze Saab-tijden, kon iemand zich niet achteraf engageren voor het merk? Bijna als een service, in welk segment wil NEVS het meest toewijzen? Al met al een opwindend onderwerp, dat een beetje uitnodigt tot dromen.

 • Hallo opnieuw,

  Als ik de keuze had gekregen om een ​​93-1 in de quasi-nieuwe staat aan te schaffen met mogelijke technische upgrades, zou ik er de voorkeur aan geven dat elke Golf, Astra of andere vergelijkbaar in het prijssegment voertuig. Hoe ver dat realistisch zou zijn, weet ik niet. Maar zonder geschikte samenwerking zal een dergelijke manier niet haalbaar zijn. Activering van een dergelijke "productie" kan ook een positief effect hebben op de prestaties van deze voertuigen. Het zou een SAAB-typische manier zijn. Wederom uit nood geboren uit een innovatieve ontwikkeling. Dus ik droom nog een beetje verder.

  Groeten van Erik en een leuke vakantie

 • Ik kan het eens zijn over de situatie in Scandinavië. Het aanbod dat ik krijg als ik naar andere auto's kijk (ja ik heb snel een nieuwe auto nodig) is zo laag dat ik de auto niet wil laten gaan. Ik stop het gewoon in een schuur en laat het rood worden. Dus de prijzen zijn veel te laag, en dat is een risico om het in een goede staat te houden. Dat kost veel meer dan de verzekering wil dekken.
  In 10-15 jaar zou mijn auto een verzamelauto kunnen zijn en de prijs zou kunnen stijgen en de bereidheid om in de auto's te investeren zou kunnen stijgen.
  Ik heb eindelijk 2 jaar van worstelen met mijn NG9-5 in een foutloze auto opnieuw. Het voelt geweldig en ik wil de auto binnen enkele weken meenemen voor een 3000 km-spin.
  200 km weg voor specifieke werken), de dag loopt ten einde.
  En de keren dat de auto voorbij vliegt, willen waarschijnlijk gewoon weggaan. Maar ik kan mezelf nog steeds een Saab-eigenaar noemen!

 • Een heel interessante gedachte. Of Trollhättan hier kan helpen, ik weet het niet. Maar misschien vindt u een nationale oplossing. Een groep saabiger-bedrijven, die bepaalde normen en goed voorbereide, maar geen Totrestaurierte-auto's afspreken onder een gemeenschappelijke labelmarkt. Of er een voldoende grote markt is, durf ik echter te betwijfelen. Mijn huidige inspanningen om een ​​goede maar verre van perfecte 900 I te verkopen zijn ontnuchterend. Het aanbod is klein, maar het is de vraag.

  • Dat is precies het punt, op het moment dat de SAAB-markt vrij dood is. Als je de relevante pagina's en ook die van de blog in de gaten houdt, blijven de aanbiedingen daar grotendeels onbeweeglijk. Dit is niet allemaal kernafval en de prijzen zijn niet altijd.
   Misschien zijn onze vaste klanten verzadigd en is de rest van de wereld niet geïnteresseerd, dus het aanbod is nog steeds te groot - ik weet het niet ??
   Op dit moment wordt alleen goede zorg / bewaring aangekondigd, omdat het grotere probleem onderdelen zijn. Dit begint dankzij de sloop in Zweden nu bij 9000!
   Een auto is helaas een wegwerpartikel geworden, zoals een mobiele telefoon, een ongelooflijke verspilling van energie en grondstoffen. Maar nu u een goed uitgeruste Passat voor 250 € kunt leasen, hoeft niemand de hoek om met restauraties als de objecten net niet de Youngtimer-leeftijd hebben bereikt. Bijna niemand zou dat willen betalen. In dit stadium zijn onze modernere SAAB's nog niet "nog".

   • De markt is maandenlang heel stil geweest. Collectors hebben de afgelopen jaren al gedekt. Sommigen zouden willen kopen als ze zouden upgraden naar hun huidige Saab. Dus beter, minder kilometers, jonger, beter materiaal. Maar het aanbod is mager en de prijzen kloppen niet.
    Voor 2008er-modellen zijn cursussen vereist zoals voor 4-jaar, zonder conditie en aantal kilometers zou passen. Ze stoppen dan, omdat niemand bereid is ervoor te betalen. Bovendien krijgt u nieuwe auto's op extreme voorwaarden, bij Volvo -27%, bij Ford -35% korting op de catalogusprijs. Daarnaast is de dieselonzekerheid die gebruikte auto's op een bepaalde leeftijd bijna onverkoopbaar maakt.

    Het gaat allemaal veranderen, maar niet zo snel. Hoe gaat het, Saabs zijn zeldzaam. Ik zou mijn 2001er Aero een paar keer per jaar kunnen verkopen. Aan stijgende prijzen. Omdat hij zeldzaam is, en omdat hij visueel en technisch heel goed is. Maar dat is en blijft onverkoopbaar

 • Ik denk dat de waarde nog zal stijgen, niet zoals bij sommige andere merken, maar toch. Op sommige modellen kun je dat al langzaam zien, maar een Saab-verkoper heeft meestal geduld nodig, wat soms een voordeel voor ons fans kan zijn als we nog ergens naar op zoek zijn.
  Wij, de bewuste Saab-ritten, zullen hopelijk onze voertuigen zo goed mogelijk blijven gebruiken, als er een kans is dat ze ze op wijzigingslabels zetten en een ander merk voor het dagelijks leven verplaatsen. Dus we kunnen onze Saabs sparen, kijken dat ze dan (hopelijk) in waarde stijgen.
  De mensen die toevallig Saab verdrijven, het maakt hen niet uit wat er gebeurt met de Saabs die op een bepaald moment slecht gewacht zijn, hebben zich juist afgeweerd. Helaas kun je dat al zien en soms zijn het ook hele mooie zeldzame Saabs. (9-3I, 9000 echt slecht en ook 9-5NG) Dus het aantal goede Saabs wordt verder geminimaliseerd en de onze, die in handen zijn van onze fans, zullen de weinige goed bewaarde exemplaren zijn. Daar zal zeker een markt voor zijn. Ook al mag het alleen onder ons fans zijn

 • Na het lezen van het artikel, het nemen van een lange pauze voor reflectie en op vakantie gaan met onze 9.3 2001 coupé, waarop we opnieuw mooie Saabs zagen rijden naar het zuidoosten op vrachtwagens, denk ik dat het idee van de vernieuwde Saabs goed is. Zo goed dat ik in principe bereid ben om idealiter en financieel deel te nemen aan zo'n bedrijf. Een bedrijf is altijd een risico, maar ook zo, maar de kansen zijn aanzienlijk, vooral als we beginnen met het kopen - en binnenkort stoppen - van merkwa- gens van ons merk, althans in de war, op tijd om ze later te redden.

  • ... ideaal en financieel ... om deel te nemen ....
   Dit is een opwindende verklaring en laat mijn gedachten doorgaan. Dus waarom niet een soort crowdfunding van ons SAAB-gekkigheidjes voor ons SAAB-gekkertjes? Met speciale workshops aan de zijkant en Orio en / of het Bilmuseum achterin?
   Dat zou iets hebben. Het synergie-effect moet aanzienlijk zijn.
   Wanneer begint het?

 • Ik hou van mijn dief 9-3 Turbo. Optionele uitrusting. Hij heeft 300.000 km / u achter zich. Nu ben ik niet echt competent als een vrouw in reserveonderdelen, Repartur, service. Is er iemand onder jullie die me helpt met woorden en daden?
  kan? Voor mij is geen bekwaam persoon aan de kant, die ik om problemen kan vragen.
  Gabriele

  • Natuurlijk bedoelde ik Saab 9-3

   • Hoi Gabriele,
    waar ben je thuis met je 9-3-turbo, zodat we weten waar je ondersteuning nodig hebt?

Reacties zijn gesloten.