IDA is op zoek naar PAUL

De voorraad van SAAB-auto's en enkele nummers van onze geliefde onderdelenafdeling zijn niet alleen reden tot vreugde. SAAB rijden wordt steeds meer een hobby, omdat de auto's ouder worden en er geen nieuwe auto's in zicht zijn.

Ursaab in het Saab-museum. Afbeelding: JFK

"Als je jezelf helpt, zal de wereld veel gemakkelijker zijn", zei Hakon, een gepensioneerde Duitse leraar, vrolijk in mijn SAAB en reed ons drie blokken naar onze parkeergarage, nadat we ondanks Navi volledig in Göteborg waren gestommel.

Waar het op dit punt over gaat, is dat de SAAB-gemeenschap bij elkaar blijft in niet zo gemakkelijke tijden. Dat slaagt eigenlijk in een goed humeur en robuust. Desondanks is het naar mijn mening tijd om iets aan de slinkende voorraad te doen. Te veel SAAB's worden verkocht als consumentenauto's en zijn voor altijd verloren.

Een kleine maar fijne autofabrikant uit het Verenigd Koninkrijk streeft naar een spannende aanpak van dergelijke problemen. Het is het merk BRISTOL. BRISTOL moest ook jaren geleden stoppen met de productie (ondertussen is een herstart gaande). Daar gingen ze gebruikte voertuigen in de fabriek in Neuwagenzustand plaatsen en vervolgens teruggeven aan handen van de klant. Er werden zelfs gerichte verbeteringen aan de voertuigen doorgevoerd, zoals chassisoptimalisaties, het upgraden van het interieur of de installatie van huidige radio's met handsfree systeem, enz.

Er is niet langer een SAAB-fabriek…. en Catherina heeft dringend een algehele revisie nodig ...

Maar de SAAB-gemeenschap heeft het SAAB-museum met workshops, de oude fabriek in Norrköping en de voormalige dealers met uitstekende workshops. In het bijzonder, voor het museum op deze manier kan zijn gespannen algemene situatie aanzienlijk verbeteren.

Een lichtend voorbeeld hiervan is de oude Land Rover-fabriek in Solihull. Daarin worden gebruikte Defenders tegenwoordig omgezet in bijna gloednieuwe "gerenoveerde" voertuigen. Van de schitterende kwaliteit van de restauraties van het SAAB-museum kun je het beste een indruk op de site krijgen. Toen journalisten het SAAB 99-turbo-prototype een beetje te ambitieus hadden verplaatst. Helaas heeft de auto deze uitgang niet overleefd. Maar het museum heeft een grandioze herinterpretatie geproduceerd.

De historische raceauto van Mats Fägerhag kan ook worden gebruikt als voorbeeld voor het uitstekende werk ter plaatse. Zeker, zelfs voormalige SAAB-medewerkers zouden graag betrokken willen zijn bij een dergelijk project. Misschien kunnen de Zweedse "arbetsformedlingen" dan nog steeds geld bijdragen voor langdurig werklozen. Er kan bijvoorbeeld een museumworkshop worden gemaakt en uiteindelijk kunnen SAAB-auto's weer in Trollhättan worden 'geproduceerd'.

Er zijn veel rijke Amerikanen, Japanners en Europeanen….

Bevat ook het thema van oude en klassieke auto's voor onze geliefde onderdelenafdeling, een aanzienlijk potentieel. Vanuit Zweeds perspectief zijn de verzoeken vanuit Duitsland enigszins vreemd, omdat de voorraad van de oude SAAB in Zweden teruggaat en de auto's in Västra Götaland snel roesten in de zoute lucht. Maar de grote premiumfabrikanten uit Duitsland hebben de afgelopen jaren hun activiteiten op dit gebied sterk uitgebreid. Dit geeft aan dat de aanbiedingen van fabrikanten op dit gebied winstgevend zijn.

De SAAB 900 Convertible is een van de moderne klassiekers bij uitstek. De bestuurder van het oplosmiddel, en niet alleen de tevreden over gloednieuwe fender en onderhoudsonderdelen in OEM-kwaliteit. Orio heeft al een eerste stap in de goede richting gezet door historische rally's te sponsoren.

Het SAAB-blog en zijn gemeenschap met zijn reparatie- en verbeteringscultuur vormen ook een soort duurzaam alternatief voor de klassieke auto-industrie. Voor een nieuwe auto is rond 1 een ton staal nog steeds nodig. In het geval van reparatie is het gebruik van hulpbronnen duidelijker, kleiner, duurzamer en dus milieubewuster.

Als het gaat om duurzaamheid, speelt brandstof ook een belangrijke rol. Dus je kunt, bijvoorbeeld, met Triboron zijn tweetakt de rook roken. Het potentieel van dit onderwerp wordt aangetoond door de bijna rookvrije rit van de Stena-veerboot van Göteborg naar Kiel. Vooral voor oude en nieuwe timers kan een vergelijkbaar effect ook worden toegepast op de automobielsector.

Zelfs in het merk zelf sluimeren aanzienlijke inkomstenpotentieel voor Orio en het museum. Orio is al begonnen met een merkwinkel. Het museum beheert een kleine winkel met een website. Een beetje verwaarloosd is het klassieke SAAB Sport + Rally-logo. Koopwaar op dit gebied behaagt elke SAAB-racer.

Er is nog steeds veel vuur in de gloed van deze kleine legendarische autofabrikant uit het hoge noorden. Samen kunnen we nog veel bereiken. Sommige SAAB-werkplaatsen zijn al lang 'opgeknapt'. Jörg Gaworski van SAAB Service Gaworski zegt: "Deze auto's zijn absoluut de moeite waard om te behouden!"

Een kritisch, doordacht artikel over Saab en de huidige staat van JFK-merk. Hoe denkt de gemeenschap erover? Zijn duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen een onderwerp voor ons?

38 gedachten over 'IDA is op zoek naar PAUL"

 • Hoi Gabriele,
  waar ben je thuis met je 9-3-turbo, zodat we weten waar je ondersteuning nodig hebt?

 • Natuurlijk bedoelde ik Saab 9-3

 • Ik hou van mijn dief 9-3 Turbo. Optionele uitrusting. Hij heeft 300.000 km / u achter zich. Nu ben ik niet echt competent als een vrouw in reserveonderdelen, Repartur, service. Is er iemand onder jullie die me helpt met woorden en daden?
  kan? Voor mij is geen bekwaam persoon aan de kant, die ik om problemen kan vragen.
  Gabriele

 • … .. idealiter en financieel… om mee te doen….
  Dit is een opwindende verklaring en het houdt mijn gedachten in beweging. Dus waarom niet een soort crowdfunding van ons SAAB-gekke mensen voor ons SAAB-gekke mensen met toegewijde workshops aan hun zijde en Orio en / of het Bilmuseum erachter?
  Dat zou iets hebben. Het synergie-effect moet aanzienlijk zijn.
  Wanneer begint het?

 • Na het lezen van het artikel, na een lange pauze en een reis op vakantie met onze 9.3 Coupé uit 2001, waarop we opnieuw knappe Saabs op vrachtwagens naar het zuidoosten zagen rijden, denk ik dat het idee van de vernieuwde Saabs een goede is. Zo goed dat ik in principe klaar ben om financieel en idealiter in zo'n bedrijf te participeren. Een bedrijf is altijd een risico, ook dit, maar de kans is groot, zeker als we tijdig - dus binnenkort - beginnen met het aanschaffen van voertuigen van ons merk die met export bedreigd worden en in ieder geval stopzetten tot we ze later kunnen redden.

 • Ik zou daar ook erg bang voor zijn.

 • Ik denk dat de waarde nog zal stijgen, niet zoals bij sommige andere merken, maar toch. Op sommige modellen kun je dat al langzaam zien, maar een Saab-verkoper heeft meestal geduld nodig, wat soms een voordeel voor ons fans kan zijn als we nog ergens naar op zoek zijn.
  Wij, de bewuste Saab-ritten, zullen hopelijk onze voertuigen zo goed mogelijk blijven gebruiken, als er een kans is dat ze ze op wijzigingslabels zetten en een ander merk voor het dagelijks leven verplaatsen. Dus we kunnen onze Saabs sparen, kijken dat ze dan (hopelijk) in waarde stijgen.
  De mensen die toevallig Saab verdrijven, het maakt hen niet uit wat er gebeurt met de Saabs die op een bepaald moment slecht gewacht zijn, hebben zich juist afgeweerd. Helaas kun je dat al zien en soms zijn het ook hele mooie zeldzame Saabs. (9-3I, 9000 echt slecht en ook 9-5NG) Dus het aantal goede Saabs wordt verder geminimaliseerd en de onze, die in handen zijn van onze fans, zullen de weinige goed bewaarde exemplaren zijn. Daar zal zeker een markt voor zijn. Ook al mag het alleen onder ons fans zijn

 • Zodat de Saabs niet bijzonder worden verzorgd in de bovengenoemde oostelijke landen, zou nieuw voor mij zijn. Degenen die bewust Saabs hebben gekocht, behandelen de meeste van hun voertuigen zo goed mogelijk met bijzondere zorg en aandacht. Ik heb er een paar leren kennen die vier of vijf Saabs bezitten en soms wordt een van hen gebruikt als een “Saab op de bouwplaats”, maar de anderen worden bijzonder goed verzorgd.

 • Ik zou niet op BAIC gokken. Niet op dit moment. De contacten met de importeur zijn een beetje moeilijk.

 • De markt is maandenlang heel stil geweest. Collectors hebben de afgelopen jaren al gedekt. Sommigen zouden willen kopen als ze zouden upgraden naar hun huidige Saab. Dus beter, minder kilometers, jonger, beter materiaal. Maar het aanbod is mager en de prijzen kloppen niet.
  Voor 2008er-modellen zijn cursussen vereist zoals voor 4-jaar, zonder conditie en aantal kilometers zou passen. Ze stoppen dan, omdat niemand bereid is ervoor te betalen. Bovendien krijgt u nieuwe auto's op extreme voorwaarden, bij Volvo -27%, bij Ford -35% korting op de catalogusprijs. Daarnaast is de dieselonzekerheid die gebruikte auto's op een bepaalde leeftijd bijna onverkoopbaar maakt.

  Het gaat allemaal veranderen, maar niet zo snel. Hoe gaat het, Saabs zijn zeldzaam. Ik zou mijn 2001er Aero een paar keer per jaar kunnen verkopen. Aan stijgende prijzen. Omdat hij zeldzaam is, en omdat hij visueel en technisch heel goed is. Maar dat is en blijft onverkoopbaar

 • Dat is precies het punt, op het moment dat de SAAB-markt vrij dood is. Als je de relevante pagina's en ook die van de blog in de gaten houdt, blijven de aanbiedingen daar grotendeels onbeweeglijk. Dit is niet allemaal kernafval en de prijzen zijn niet altijd.
  Misschien zijn onze vaste klanten tevreden en is de rest van de wereld niet geïnteresseerd, dus het aanbod is nog steeds te groot - ik weet het niet ???
  Op dit moment wordt alleen goede zorg / bewaring aangekondigd, omdat het grotere probleem onderdelen zijn. Dit begint dankzij de sloop in Zweden nu bij 9000!
  Helaas is een auto, net als een mobiele telefoon, een wegwerpartikel geworden, een ongelooflijke verspilling van energie en grondstoffen. Maar aangezien je nu voor 250 € een goed uitgeruste Passat kunt leasen, hoeft niemand om de hoek te komen met restauraties als de objecten een tekort aan youngtimers hebben. Bijna niemand zal daarvoor willen betalen. Onze modernere SAAB's zijn in dit stadium "nog" niet.

 • Een heel interessante gedachte. Of Trollhättan hier kan helpen, ik weet het niet. Maar misschien vindt u een nationale oplossing. Een groep saabiger-bedrijven, die bepaalde normen en goed voorbereide, maar geen Totrestaurierte-auto's afspreken onder een gemeenschappelijke labelmarkt. Of er een voldoende grote markt is, durf ik echter te betwijfelen. Mijn huidige inspanningen om een ​​goede maar verre van perfecte 900 I te verkopen zijn ontnuchterend. Het aanbod is klein, maar het is de vraag.

 • Ik kan het eens zijn over de situatie in Scandinavië. Het aanbod dat ik krijg als ik naar andere auto's kijk (ja ik heb snel een nieuwe auto nodig) is zo laag dat ik de auto niet wil laten gaan. Ik stop het gewoon in een schuur en laat het rood worden. Dus de prijzen zijn veel te laag, en dat is een risico om het in een goede staat te houden. Dat kost veel meer dan de verzekering wil dekken.
  In 10-15 jaar zou mijn auto een verzamelauto kunnen zijn en de prijs zou kunnen stijgen en de bereidheid om in de auto's te investeren zou kunnen stijgen.
  Ik heb eindelijk 2 jaar van worstelen met mijn NG9-5 in een foutloze auto opnieuw. Het voelt geweldig en ik wil de auto binnen enkele weken meenemen voor een 3000 km-spin.
  200 km weg voor specifieke werken), de dag loopt ten einde.
  En de keren dat de auto voorbij vliegt, willen waarschijnlijk gewoon weggaan. Maar ik kan mezelf nog steeds een Saab-eigenaar noemen!

 • Hallo opnieuw,

  als ik de keuze zou krijgen om een ​​93-1 te kopen in een vrijwel nieuwe staat met mogelijke technische upgrades, zou ik die verkiezen boven elke Golf, Astra of ander vergelijkbaar voertuig in het prijssegment. Ik weet niet in hoeverre dit realistisch kan worden geïmplementeerd. Maar zo'n pad is niet haalbaar zonder de juiste samenwerking. Het activeren van een dergelijke “productie” kan ook een positieve impact hebben op de waardeontwikkeling van deze voertuigen. Het zou een typische SAAB-manier zijn. Wederom uit noodzaak geboren, een innovatieve ontwikkeling. Dus ik droom ook nog wat verder.

  Groeten van Erik en een leuke vakantie

 • Een goed rapport op het juiste moment!

  Ik heb me vaak afgevraagd hoe de toekomst eruit ziet, omdat we allemaal SAAB willen rijden, en slijtage is niet uitgesloten. Het idee om oude / oude Saab's te bewerken en ze weer op de markt te brengen in het lease-model is een zeer goede aanpak en geen enkel ander merk zou zo goed zijn als SAAB. Eerst en vooral combineert het de levensduur met de auto's uit het hoge noorden. In combinatie met de tijdloze designlijnen reis je in de toekomst chique en modern door het hele land.

  Zou het geen goed alternatief zijn voor het museum om een ​​tweede pilaar open te stellen? Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om een ​​permanent leven te leiden van museumexploitatie, met een “opgeknapte” werkplaats zou je (bijna) gloednieuwe Saabs kunnen blijven rijden. Duurzaam voor ons chauffeurs, duurzaam voor de regio, duurzaam voor het merk. Uiteindelijk is de enige vraag die bij mij opkomt: had NEVS niet beloofd de erfenis van SAAB voort te zetten en in ere te houden? Zoals het op dit moment lijkt, zal de plant op de lange termijn niet langer worden gebruikt, zoals in de glorieuze Saab-tijden, zou het niet zo achteraf aan het merk kunnen worden toegewijd? Quasi als een service, in welk segment zal NEVS zichzelf waarschijnlijk toewijzen? Al met al een spannend onderwerp dat uitnodigt tot dromen.

 • Ik wens iedereen en onze auto's gelijk dat je gelijk hebt.

 • Is het zelfs de moeite waard om een ​​bedrag van vijf cijfers te investeren in een vijf jaar oude auto en de pech te hebben dat hij wordt neergeschoten door een andere bestuurder? De verzekeringsmaatschappij bevestigt het totale verlies en maakt € 500 over. Is mij eerder overkomen

 • Er zijn vooral bij restaurateurs van Mercedes die ook nieuwe motortechnologie installeren. Dat is misschien ooit interessant. Helaas heeft de Saab H-motor niet langer het genot van directe injectie, maar zou BAIC ons daar ook kunnen helpen?

  Verbeteringen aan de aerodynamica Ik zou ook graag zien dat er waarschijnlijk te veel modellen zijn.

 • In Scandinavië is het echt wreed wat er gebeurt met oude Saabs. Niet altijd, niet overal. Maar vaak. De 9000 wordt, op een paar uitzonderingen na, nog steeds gebruikt tot niets werkt. Saab had nooit dezelfde status in Zweden als in Nederland, België of Duitsland en Zwitserland. Maar deze landen hebben een hoge Saab-affiniteit en kunnen de toekomstige markt voor restauraties zijn. Nederland heeft al een bedrijf dat oude Saabs produceert en verhuurt.

 • Tijden veranderen. Voor 10 werd de 900 in een heel ander licht gezien en in 10 jaar vanaf vandaag zullen 9-3 i en 902 anders worden gewaardeerd. Het hele proces zal versnellen naarmate meer auto's digitaal zijn. Analoog wordt dan plotseling, maar niet onverwachts aangekondigd.

 • Ik denk dat het idee van de gerenoveerde SAAB's eigenlijk geweldig is. Maar feit is dat voor een vanaf nul opgebouwd voertuig (motor, transmissie, chassis, lak, enz.) Vijfcijferige bedragen in een mum van tijd verloren gaan. Misschien nog denkbaar met een 900/1, maar ook met een 900/2? Of, om het anders te zeggen, wie zou aan het eind van de dag een vijfcijferig bedrag op de teller zetten voor een voertuig als "Paul"? Eerlijk gezegd niet. Ongeveer 2 jaar geleden heb ik bijna 900 mille verbrand voor een 1/20 en zo is het nu. Ik zou mijn 9-5 stationwagen niet toestaan, die is net de 400.000 km aan het kraken en kan zonder aandacht de volgende APK niet halen. De auto heeft momenteel een marktwaarde in het onderste driecijferige bereik en je moet er eigenlijk in rijden tot de volgende APK en dan doei, want de volgende sticker kost meer dan een relatief beter voertuig op de vrije markt. En wat ga ik doen? Laat hem op middellange termijn weer fit worden, want het is een geweldige, trouwe auto. Maar allemaal met mate en niet voor een bedrag van vijf cijfers.

 • Hello.

  Het behoud van onze oude Saab is meestal vanzelfsprekend in Duitsland.
  De Britten hebben ook die bepaalde fabel.
  Alleen zou een bedrijf overleven alleen op restauraties?
  Saab doet in ieder geval niets meer op het gebied van autotechniek. Je zou dus een nieuw bedrijf moeten beginnen.
  Als je naar het noorden of oosten kijkt, vertoont de Saab-fan vaak een gruwelijke foto.
  In Finland en Zweden worden oude Saab verwerkt tot schroot bij Stok-Car Ralleys. En in Polen zijn Tsjechië en Hongarije Saab populair vanwege hun lange levensduur, maar de meeste worden niet gespaard of speciaal verzorgd!
  De moderne wegwerpcultuur maakt naar mijn mening een bedrijfsfundament voor restauraties alleen door Saab onrendabel.
  Er moet veel equity en haatbloed worden geïnvesteerd, omdat je geen grote winst zult maken.
  Vooral omdat moet worden gezegd dat de omstandigheden van de staat in Duitsland heel anders zijn dan in Engeland.

 • De versnellingsbak zal door BAIC in China worden geproduceerd. Om transmissies te herzien, moeten reparatiesets worden georganiseerd als daarom wordt gevraagd.

 • Mercedes bouwt al decennia lang klassiekers opnieuw op. Het centrum bevindt zich in Fellbach en levert op aanvraag "beter dan nieuw". Het merk met de ster laat op indrukwekkende wijze zien hoe het op zijn website zou kunnen werken.

 • Hi,

  Ik denk dat het idee goed is. Goedkope Saab's kopen en er nieuwe van maken, technische upgrades installeren, en dat alles tegen de juiste prijzen, zou kunnen werken als je samenwerkt met andere fabrikanten. Het kan moeilijk zijn voor SAAB alleen. Maar waarom niet samenwerken. De verkoop via de bestaande SAAB-centra is verzekerd en ik ben er zeker van dat als klanten naar de SAAB-showrooms kunnen komen en een bijna-mint SAAB krijgen, de een of de ander toegang heeft. Wat een mooie visie. En ik zou geen probleem hebben om een ​​leuke 93 1 SE te kopen met technische upgrades voor maximaal 20.000 €.

  Ik heb mijn 900 Sedan vóór 1 1 / 2 jaren volledig voorbereid, gecontroleerd en laten repareren. Na het voltooien van de campagne van meerdere weken, nam ik mijn voertuig weer in de nieuwe SAAB-bestelauto in mijn SAAB-vertrouwenscentrum in ontvangst. De auto zag er als nieuw uit en het was een opwinding om dit opnieuw te doen. Ik zou dat nog een keer kunnen voorstellen en ik zou niet bang zijn om dit te gebruiken voor mijn officiële gebruikte auto en om de huidige eland uit het andere kamp te ruilen voor een bijna nieuwe auto van SAAB, als de voorwaarden passend zouden zijn ,

  Ik ga zelfs zo ver om betrokken te raken bij de implementatie.

  Met vriendelijke groeten van Erik

 • De vraag is hoe lang we het verspillen van grondstoffen kunnen betalen. Op een bepaald moment in de 70-jaren was er een project voor een langetermijnauto bij Daimler. Maar dat was behoorlijk snel begraven. Met het argument dat klanten dat niet zouden willen.
  Het bewustzijn mist ook 40 jaren later volledig. Hoe zou anders iemand in de trein van elektrische auto's kunnen springen, zonder de duurzame concepten voor het omgaan met het toekomstige gevaarlijke afval en zou de introductie ervan in een nieuw productieproces beschikbaar zijn?

 • De meeste mensen rijden in massaproducten (zoals de naam al doet vermoeden - in massa geproduceerde goederen).

  Een kleine groep automobilisten kan niets doen met massaproducten (massaproducten zijn in de meeste gevallen sowieso nutteloos en helemaal niet duurzaam). Bijna alle SAAB-chauffeurs behoren tot deze kleine groep en willen hun voertuigen gedurende lange tijd verplaatsen. Om deze reden zou een procedure zoals bij BRISTOL ook een goede zaak zijn voor SAAB-auto's - indien mogelijk inclusief een herstart, vergelijkbaar met BRISTOL! De SAAB AB zou op zichzelf moeten ingaan en de wereldwijde SAAB-gemeenschap deze vreugde moeten geven - misschien werkt het zelfs met NEVS met de herstart.

 • up. Dat zou waarschijnlijk logisch zijn voor de 9000, een ingenieuze constructie, maar zelfs daar zou je waarschijnlijk eerst moeten zeggen dat je een hogere klasse krijgt in de maat van een middenklasse (stadsauto), en Saab-fans is niet zo'n echte Saab.

 • Dat werkt misschien voor Mercedes, maar niet voor Saab. Al was het maar omdat Saab-voertuigen nooit in de prijsklasse van MB zullen doorbreken. Gebruikte zagen zijn nog relatief goedkoop en voor de massa is de 901 de enige bekende auto van het bedrijf. De chauffeurs van Mecedes verzadigen nog steeds voertuigen die Saab twee keer in de schrootpers zou hebben geland omdat het niet langer "de moeite" is. Serieus en eerlijk, zou iemand echt 2-25 euro op tafel leggen voor een "refurbished" 30000-9I LPT?

 • Geweldig idee om SAWS op de lange termijn te redden!
  Maar zoals altijd speelt de prijs een rol ...
  Met het antwoord “er is niet meer” wordt vaak de weg uitgestippeld ... 🙁
  Het zou mooi zijn als er ‘alternatieven’ waren! 🙂

 • Duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen is een onderwerp voor ons?
  Voor mij ja.

  Is nu voor mij actueel, omdat mijn 9-5 2.3t 2002 nu wordt gerehabiliteerd in de achterwielkasten.
  Al het andere is roestvrij.

  Het is hoe dan ook de moeite waard, omdat er al een nieuwe motor in zit.

 • Over gear gesproken die is geruild (zie hierboven). Dit is een vijfversnellingsbak, die van Saab zelf komt en blijkbaar over een groot gebied werd gebruikt. Niet alle onderdelen zijn beschikbaar en ook het aantal vervangende tandwielen lijkt beperkt. Dus uiteindelijk is het doel bereikt, tenzij iemand erin slaagt om een ​​buitenlandse uitrusting aan te passen.

 • Wel, de fabrikanten geven daar niet echt om. Graad onderzocht kort. Eigenlijk alleen Mercedes en Jaguar / Land Rover op een paar modellen. En wat ik bij Mercedes heb bekeken, klinkt nu alsof ze voertuigen met een lage kilometerstand aanbieden zonder een make-over.

  Het idee is niet slecht, maar het is de vraag wat het uiteindelijk kost.

  Ik verlies gewoon elke hoeveelheid in een 9-5 TiD om het draaiende te houden, nu bij 268000 km versnellingsbak reparatie voor 4000 Euro gemaakt, daarvoor een paar duizend voor andere motoronderdelen. Het ronden.

  Hoe moet een 9000 goed worden gerepareerd wanneer Orio de laatste plaatwerkonderdelen afslijpt? was onlangs gemeld.

  Ik zou blij zijn als Orio een elegante dagrijlichtoplossing zou aanbieden voor de auto, bijvoorbeeld in de vorm van een H7-conversie voor het grootlicht, waarbij sommige van de LED's ook als grootlicht kunnen worden gebruikt. Of de mooie, heldere achterlichtunits van de Biopower in het museum.

 • Ja, in ieder geval. Natuurlijk, als een originaliteitsfetisjist met een opgeknapte Saab 99 Turbo, kun je het oneens zijn over fundamentele ingrepen in de motor, transmissie en chassis. Anders een interessante aanpak als het buitenaanzicht hetzelfde blijft. Ok, dat is (naar mijn mening) geen multifunctioneel stuur van een 9-3 in de 900 Turbo 16S

 • Hallo,
  Ik denk dat het artikel op het juiste moment komt en tot een oproep moet leiden.
  Ik had laatst gelezen over de activiteiten bij Bristol en Range Rover en vond ze geweldig. Misschien zijn er naast Norrköping ook "oude" experts bij Valmet in Finland die een serierestauratie van de 900 Cab willen hebben ...
  Er moet iets gebeuren!

 • Hallo, we zijn heel dichtbij over dit onderwerp. Mijn oude 9000-jubileum is al opgeknapt en rijdt elke dag (zonder winter). De 9-3 Aero MY 2001 van de zoon is momenteel aan de nieuwe behandeling en daarna komt onze 9-5 Aero MY 2003 aan de beurt. En dat kost natuurlijk ook…. maar nieuwe auto's of leasebetalingen zijn ook niet gratis. En dat betekent niet dat Saab-gevoel ...
  En als je ziet hoe lang, beter hoe kort, er vandaag met nieuwe auto's wordt gereden, is elke discussie over het besparen van hulpbronnen, of het nu productiemateriaal, marketingroutes of brandstof is, pure domheid ... zo lang als we kunnen, zullen we bij onze oude voertuigen blijven!

 • Ik vond het IDA-project van Orio de juiste. Helaas kwam toen niets. Waarom in huis? Ik zou me een SAAB-fabriek in Zweden kunnen voorstellen.

Reacties zijn gesloten.