NEVS is in onderhandeling met nieuwe investeerders

NEVS is in onderhandeling om meer investeerders aan boord te krijgen. Dit bericht is afgelopen vrijdag doorgegeven P4 Väst in de wereld. Verrassend, ze kwam niet, het bedrijf in de komende maanden, enorme investeringen in het huis.

NEVS Trollhattan

Een beslissende fase. NEVS heeft nu veel geld nodig.

Het opstarten in de voormalige Saab-fabriek heeft verschillende grote taken op de lijst. Zo is er de nieuwe fabriek in Tianjin die klaar moet zijn voor productie. Het eerste eigen product van het bedrijf, een elektrische auto die gedeeltelijk is gebaseerd op de Saab 9-3, zal naar verwachting in de tweede helft van 2 in productie gaan. Daarnaast is er het opzetten van een toeleveringsketen, de ontwikkeling van verkoop- en aftersalesactiviteiten. Aangekondigde mobiliteitsdiensten moeten worden gefinancierd, evenals een nieuwe generatie voertuigen.

Met de huidige aandeelhoudersstructuur lijkt het bedrijf de investeringen niet te kunnen realiseren. NEVS zou graag meer investeerders aan boord willen nemen die liquiditeits- en synergie-effecten met zich meebrengen, maar niet noodzakelijk uit China hoeven te komen. Tegelijkertijd worden er besprekingen gevoerd met fabrikanten die de productiefaciliteit in Trollhättan zouden kunnen gebruiken met extra productie. in de InterviewMattias Bergman gaf EFN vorige week, het kan worden gelezen.

Dit is niet nieuw. Al twee jaar geleden, tijdens het Saab Festival 2015, waren deze kwesties een min of meer publiekelijk besproken onderwerp. Sinds het begin van het jaar werkt de productieafdeling van NEVS aan een nieuwe start onder een nieuw management en sinds de winter van 2016 / 17 heeft Trollhättan opnieuw gesproken over de naderende toetreding van extra aandeelhouders.

De tijd loopt. Als het schema moet worden bewaard.

Twee dingen zijn zeker. Tijd is van essentieel belang als de startende elektrische auto zelfs maar in de buurt wil komen van het schema. Het team van de Stallbacka is te vergelijken met een team dat erop uit trekt om een ​​berg te beklimmen. Je plant, koopt de uitrusting, gaat naar het basiskamp en beklimt dan de berg. Waar staat NEVS? We zijn momenteel druk bezig met het inpakken van onze rugzakken, de lange reis is nog niet eens begonnen.

Alle visies, alle bestaande bestellingen, hebben alleen waarde als je elektrische auto's met het NEVS-logo daadwerkelijk op de weg zet. Eén ding is ook zeker: bij NEVS is na bijna 5 jaar niets in steen gebeiteld. De eigendomsstructuur zal zeer waarschijnlijk niet blijven zoals ze is. Het zal veranderen, misschien nog een paar keer. Misschien zijn er fusies met andere startups en kan NEVS op een dag worden opgenomen door een ander bedrijf.

Andere nieuwkomers met grote ambities hebben vergelijkbare ervaringen. Lynk & Co heeft de Europese start uitgesteld omdat je vooraf een verkoopstructuur in China moet opzetten. Vanaf het einde van het jaar zullen 700 verkooppunten de voertuigen van het nieuwe merk naar de klanten brengen. Een enorme investering. Maar slechts een opmaat naar de geplande wereldwijde aanwezigheid. Het nieuwe merk Lynk heeft toegang tot de Geely- en Volvo-netwerken. Een netwerk dat noch NEVS noch zijn huidige aandeelhouders beschikbaar hebben.

Voor Trollhättan zijn de ontwikkelingen in de komende maanden belangrijk. Als het management erin slaagt het bedrijf de komende 5 jaar op de markt te krijgen als aanbieder van hoogwaardige mobiliteitsdiensten, dan kunnen er in de stad een aantal extra banen ontstaan.

De vraag blijft waarom CEO Mattias Bergman de boodschap bijna in één adem met de aankondiging van de eerste Concept-voertuigen verspreidde? Een antwoord, misschien de enige betekenisvolle, zou kunnen zijn dat de komst van een nieuwe partner op handen is.

10 gedachten over 'NEVS is in onderhandeling met nieuwe investeerders"

 • blanco

  Alle grote autobedrijven hebben nu elektrische auto's op hun vlaggen geschreven en de grote bedrijven hebben veel meer opties op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en financieel dan NEVS, aangezien er al jaren niets meer komt.
  NEVS is een doodgeboorte voor mij, hopelijk is het snel voorbij en dan hoop ik op een of andere manier op een echte SAAB-start.

 • blanco

  Tesla verbrandt geld en blijft geld van investeerders verzamelen. Het verschil is dat sommigen elektrische auto's bouwen, anderen hebben niets in 5-jaren geïntroduceerd en hebben een rare strategie. 2020, Volvo is al lang bezig met een luxe elektrische auto op de markt en ook anderen. NEVS zal niemand meer interesseren.

 • blanco

  Ben het eens met Franken Troll. En als je geen erg diepe "zakken" hebt, moet je voorzichtig zijn en stap voor stap gaan, vooral als er geen product is dat je op de markt kunt brengen.

 • blanco

  Het is gewoon pure waanzin. Er is een werk in Zweden dat je rot kunt maken. In plaats daarvan bouw je een fabriek in Tianjin, met geld dat je niet hebt. Het zou gemakkelijker zijn geweest om eerst een kleine productie in Zweden op te zetten en vervolgens in China te investeren. Tesla bouwt ook met succes auto's in de VS en verkoopt ze zelfs aan China. Heeft niemand dat opgemerkt bij NEVS?

  • blanco

   NEVS is Chinees. En in tegenstelling tot Volvo is NEVS een start-up. Wie kan bouwen wat en wanneer waar wordt gedicteerd door de nationaal-Chinese interesse. De nieuwe constructie van het werk was waarschijnlijk meer een politieke en geen economische beslissing.

 • blanco

  Een vergelijking met bergbeklimmers is mogelijk, maar zoals de meeste vergelijkingen, loopt deze ook mank. Ik denk dat NEVS al onderweg is en dat ervaren berggidsen nu logisch zijn, omdat het een nogal moeilijke beklimming is.

  Het valt nog te bezien welke ervaren berggidsen (investeerders) de beklimming veiligstellen - na de zeer uitgebreide voorbereidingen zou NEVS graag succesvolle partnerschappen zien en de beklimming veilig voortgezet.

  Met betrekking tot het gisteren gepubliceerde Bergman-interview moet worden opgemerkt dat men niet te vast moet blijven zitten aan een servicepakket. De publieke acceptatie van NEVS zou aanzienlijk groter zijn als auto's ook op conventionele manieren zouden kunnen worden gekocht - voor mij is dit gedoe over mobiliteitsdiensten nogal onaangenaam!

 • blanco

  "... het kan zijn dat de toetreding van een nieuwe partner op handen is."

  Kan ook zijn dat het tegenovergestelde het geval is. Dergelijke aankondigingen van mededelingen lijken me meer geruststellende pillen voor de professionele wereld en lokaas voor beleggers.

  Als de NEVZ en een potentiële investeerder het al min of meer met elkaar eens waren, zou Bergmann niet langer vage aankondigingen nodig hebben, maar dat zou snel gebeuren.

  Het lijkt me allemaal wanhopig. Het ziet er tenminste uitermate dubieus uit ...

  • blanco

   Prognoses zijn altijd moeilijk geweest bij NEVS. De enige logische verklaring waarom iemand op dit moment naar het publiek op zoek is, lijkt de aankomende toetreding van een andere belegger te zijn. Maar de blog is slechts een chroniqueur van de gebeurtenissen in Trollhättan.

   • blanco

    De zoektocht naar publiciteit en publiciteit vind ik zo opvallend, maar zie meer dan een logische of mogelijke verklaring voor Bergmann's publieksbereik.

    Alles is naar verluidt aanstaande - modelpresentaties, testfasen, productiebegin, marktintroducties - of is vermoedelijk al in een droge handdoek (deal op honderdduizenden voertuigen). Grote bruid. Goede bruidsschat. Dat is precies wat u potentiële investeerders zou vertellen.

    Misschien heeft NEVS zich net gerealiseerd dat ze investeerders nodig hebben en staat ze aan het begin van de zoektocht? Misschien zijn er al gesprekken gevoerd, maar gefaald? Wie weet?

  • blanco

   Alles is vreemd. Deze onduidelijke en vage vermoedens die we eerder bij Saab hebben ervaren.
   De externe presentatie van NEVS is ook niet bindend. Ik vermoed dat er, omdat de Chinese overheid ook hun subsidies bijna nul heeft gebracht, er al problemen zijn met de NEVS. Ik ben ook niet geïnteresseerd in NEVS. Laten we praten en schrijven over ons merk SAAB. De blog wordt ook SAAB-blog genoemd. net en niet NEVS Blog.net.
   Alle Saab-coureurs een mooie week.

Reacties zijn gesloten.