Twee NEVS-conceptcars op CES Asia

De geruchten van de laatste dagen kregen vandaag een eerste officiële bevestiging. NEVS zal aanwezig zijn op CES Asia, de 7. Juni in Shanghai opent zijn deuren om twee conceptauto's te presenteren. Dit werd aangekondigd door NEVS-CEO Mattias Bergman via Sverigesradio P4 Väst mit.

NEVS CEO Bergman. Trollhättan 3. Mei 2017
NEVS elektrische auto met 300 kilometers bereik

Een van de getoonde auto's, waarschijnlijk de limousine, is volledig ontwikkeld en klaar voor productie. Het zou van de hoepels aflopen, met een half jaar vertraging tot het oorspronkelijke schema, in de zomer 2018 in Tianjin. De elektrische auto is gebaseerd op de Saab 9-3, maar moet, zoals al vermoed, binnen en buiten een ander ontwerp dragen. Bergman zegt dat je de auto zult herkennen en dat je het beste van het Saab-ontwerp hebt genomen.

De actieradius wordt ongewijzigd gegeven op 300 kilometer, het blijft onduidelijk welke testcyclus is gebruikt om deze informatie te bepalen. De eerste elektrische auto van NEVS zou vergelijkbaar zijn met de onlangs herziene e-Golf, die ook is gespecificeerd met een bereik van 300 kilometer (NEDC-cyclus). In het dagelijks leven heeft de Golf na de eerste tests ongeveer 190 kilometer als realistische actieradius, wat voor veel pendelaars voldoende zou moeten zijn.

Onderdelen voor de elektrische auto moeten in Trollhättan worden geproduceerd, de productie vindt alleen plaats in China - net als de verkoop, die hun focus op China heeft. Vanaf eind 2018 komt er echter ook een klein aantal elektrische auto's naar Zweden, zegt CEO Bergmann.

Tweede conceptcar op CES Asia. Een SUV?

De tweede concept-auto die in Shanghai wordt getoond, wil gedeeltelijk anticiperen op de toekomst van de volgende generatie voertuigen. Deze loopt dan van 2020 in series in Tianjin en ook in Trollhättan van de banden. Volgens onze informatie en met betrekking tot de presentatie op de 9. Mei in Stockholm zou dit elektrische voertuig een SUV kunnen zijn. De markt vraagt ​​om dit type voertuig, veel fabrikanten zullen de komende jaren elektrische SUV's laten zien. Inclusief Volvo. De andere Zweedse fabrikant wil zijn elektrische auto van 2019 ook alleen in China produceren.

In Shanghai zal NEVS niet alleen voor de eerste keer twee concepten presenteren, maar ook zijn dienstenaanbod presenteren. Het bedrijf ziet zichzelf vooral als een mobiliteitsprovider.

3 gedachten over 'Twee NEVS-conceptcars op CES Asia"

Reacties zijn gesloten.