Saab heropening in Bamberg

Afgelopen zaterdag. De zon schijnt, gewoon perfect weer in Opper-Franken. Ralf Muckelbauer en zijn familie hebben de inhuldiging van hun nieuwe dealer voor Bamberg uitgenodigd. Tegen 10: 30 klok Ik arriveer op de nieuwe Saab - Subaru locatie.

Saab heropening in Bamberg

De parkeerplaatsen bij de nieuwe dealer en in de buurt zijn op dit moment al volledig bezet, het is druk. De Saab hoog is, de klassieke 900 via 9-3 tot de laatste Saab 9 5-generatie vertegenwoordigd. Helaas moeten de meeste Saabs buiten parkeren vanwege de drukte. Allemaal hetzelfde, one-9 5 NG, een zeldzame 9-7, een aantal convertibles en andere Saabs zijn op het terrein.

De opening is in volle gang. Radio Bamberg is ter plaatse en zendt live uit via de dealer. In de showroom, waar de incheckbalie voor genodigden is gevestigd, is er een mobiele uitzendstudio. Ralf Muckelbauer zal op deze dag een interview geven. En Michael Helfer, als vertegenwoordiger van Orio Deutschland GmbH ter plaatse, zal praten over Saab, reserveonderdelen en de rol van Orio.

Orio toont Saab-aanwezigheid in Bamberg

Er is veel Saab-DNA in de showroom. De receptie is de originele Saab, banners, Saab-logo's, hier leeft het merk. Het feit dat Saab Heritage zich vermengt met de nieuwe Subarus, doet op geen enkele manier pijn - integendeel. Beide merken zijn sympathiek, onopvallend en vullen elkaar aan.

Op de open lucht toont Orio Duitsland de vlag van Saab. Premiere! Eindelijk moet ik zeggen. De nieuwe mobiele stand moest voor het eerst verschijnen op het 5-jubileum op de 20. Mogelijk in Frankfurt. Voor de opening in Bamberg werd de première naar voren gebracht en de stand werd een paar dagen voor de afspraak afgeleverd.

De aanwezigheid van Orio werd zeer goed ontvangen door klanten en bezoekers van Saab en was altijd goed bezocht. Vragen over het merk Saab, de technologie, de levering van reserveonderdelen. Keer op keer werden Saabs levensverhalen verteld en er waren fan-artikelen om te kopen. Michael Helfer en Thomas Hofmeister beantwoordden vragen en hadden nauwelijks tijd voor een pauze.

De ruime buitenruimte bood ruimte voor een genereuze gastvrijheid van de gasten. Coburg-worstjes, een lokaal biermerk en frisdranken, heerlijke pannenkoeken. Het achterste deel was op deze zaterdag een enorme Frankische biertuin met een aangename sfeer en plezier voor alle bezoekers.

Lange reis naar de heropening van Saab

Saab-fans en blog-lezers kwamen niet alleen uit de omgeving van Bamberg. Voor het merk, op geen enkele manier lijkt te ver en het reisde Saab bestuurder uit Saksen, Thüringen, Hessen en Noordrijn-Westfalen, om te vieren met Ralf Muckelbauer en zijn familie. Voor mij was het een geweldige kans om lezers te ontmoeten, verhalen met Saab te delen. Ook Anna, ons Saab 9000-project, had veel belangstelling, en er waren verschillende keren proefzittingen, koepelduiken en bagageshows.

Zoals altijd ging de tijd veel te snel voorbij. In de vroege middag gingen we terug naar Frankfurt. Volledig bezet, met 4-passagiers aan boord, liet de 9000 zien wat het is. Een zelfverzekerde reisauto die zijn sterke punten heeft op de lange termijn. Gecultiveerd, snel en uiterst comfortabel vloog het 19-tijdperk Saab over de snelweg. De analoge adaptieve cruisecontrol verzekerde veiligheid, zelfs bij iets hogere snelheden. De rijbaanassistent en veranderende assistent 🙂 leidde veilig door de smalle en talrijke bouwplaatsen op de A3.

Dat aan het eind van een vrij snelle rit, bezet met 4 mensen, een verbruik van 9.6 liter te zien was nog maar eens bewezen de kwaliteit die Trollhättan zou kunnen bieden in 80er en 90er jaar.

De dag in Bamberg was geweldig, zonder twijfel! Het Saab-hart in Oberfranken slaat sterk aan. Het merk woont op de nieuwe locatie, en waarschijnlijk meer dan ooit. Meer indrukken van Bamberg zijn in onze Facebook Groep gedeponeerd.

3-gedachten ook "Saab heropening in Bamberg"

  • Indrukwekkend gebouw! En genoeg ruimte om in de toekomst Zweedse elektrische auto's te verkopen! Lees NEVS?

  • Hello! Ik zou waarschijnlijk geen Saab hebben gekocht als ik Ralf Muckelbauer en zijn team niet had ontmoet. Ze hebben 5-sterren van mobile.de niet voor niets gekregen. Competent, vriendelijk en betrouwbaar. Als Bamberger voel ik me goed en veilig bij hen!

  • Helaas kon ik er niet zijn. Desalniettemin wens ik het bedrijf Muckelbauer veel geluk in het nieuwe dealerschap.

Reacties zijn gesloten.