Saab heropening in Bamberg

Afgelopen zaterdag. De zon schijnt, perfect weer in Opper-Franken. Ralf Muckelbauer en zijn familie hebben Bamberg uitgenodigd voor de inhuldiging van hun nieuwe autodealer. Rond 10 uur arriveer ik op de nieuwe locatie van Saab - Subaru.

Saab heropening in Bamberg

De parkeerplaatsen bij de nieuwe dealer en in de buurt zijn op dit punt al volledig bezet en er gebeurt veel. De Saab-dichtheid is hoog, van de klassieke 900 tot 9-3 tot de laatste Saab 9-5-generatie, alles is vertegenwoordigd. Helaas moeten de meeste Saabs vanwege de drukte buiten parkeren. Immers: een 9-5 NG, een zeldzame 9-7, enkele cabrio's en andere Saabs staan ​​op de site.

De opening is in volle gang. Radio Bamberg is ter plaatse en zendt live uit via de dealer. In de showroom, waar de incheckbalie voor genodigden is gevestigd, is er een mobiele uitzendstudio. Ralf Muckelbauer zal op deze dag een interview geven. En Michael Helfer, als vertegenwoordiger van Orio Deutschland GmbH ter plaatse, zal praten over Saab, reserveonderdelen en de rol van Orio.

Orio toont Saab-aanwezigheid in Bamberg

In de showroom is veel Saab-DNA te vinden. De receptie is origineel Saab, reclamebanners, Saab-logo's, dit is waar het merk wordt geleefd. Het feit dat Saab Heritage zich vermengt met de nieuwe Subarus, doet op geen enkele manier de moeite, integendeel. Beide merken zijn sympathiek, onopvallend en vullen elkaar aan.

Op de open lucht toont Orio Duitsland de vlag van Saab. Premiere! Eindelijk moet ik zeggen. De nieuwe mobiele stand moest voor het eerst verschijnen op het 5-jubileum op de 20. Mogelijk in Frankfurt. Voor de opening in Bamberg werd de première naar voren gebracht en de stand werd een paar dagen voor de afspraak afgeleverd.

De aanwezigheid van Orio werd zeer goed ontvangen door klanten en bezoekers van Saab en was altijd goed bezocht. Vragen over het merk Saab, de technologie, de levering van reserveonderdelen. Keer op keer werden Saabs levensverhalen verteld en er waren fan-artikelen om te kopen. Michael Helfer en Thomas Hofmeister beantwoordden vragen en hadden nauwelijks tijd voor een pauze.

De ruime buitenruimte bood ruimte voor een genereuze gastvrijheid van de gasten. Coburg-worstjes, een lokaal biermerk en frisdranken, heerlijke pannenkoeken. Het achterste deel was op deze zaterdag een enorme Frankische biertuin met een aangename sfeer en plezier voor alle bezoekers.

Lange reis naar de heropening van Saab

Saab-fans en bloglezers kwamen niet alleen uit de omgeving van Bamberg. Geen enkele manier lijkt te ver voor het merk, en Saab-chauffeurs uit Saksen, Thüringen, Hessen en Noord-Rijnland-Westfalen reisden om het te vieren met Ralf Muckelbauer en zijn gezin. Voor mij was het een geweldige kans om lezers te leren kennen en Saab-verhalen uit te wisselen. Anna, ons Saab 9000-project, kon ook op grote belangstelling rekenen, en teststoelen, duiken in de motorkap en het bekijken van de kofferbak waren aan de orde van de dag.

Zoals altijd ging de tijd te snel voorbij. In de vroege namiddag gingen we terug naar Frankfurt. Volledig bezet, met 4 passagiers aan boord, liet de 9000 zien wat het is. Een soevereine toerwagen die zijn sterke punten heeft op lange reizen. De 19-jarige Saab vloog op een gecultiveerde, snelle en uiterst comfortabele manier over de snelweg. De analoge adaptieve cruisecontrol zorgde voor veiligheid, zelfs bij iets hogere snelheden. De Lane Keeping and Change Assistant 🙂 leidde veilig door de smalle en talrijke bouwplaatsen op de A3.

Het feit dat aan het einde van een vrij stevige reis, bezet door 4 personen, een verbruik van 9.6 liter te zien was, bewees eens te meer de kwaliteit die Trollhättan in de jaren 80 en 90 kon leveren.

De dag in Bamberg was geweldig, zonder twijfel! Het Saab-hart in Oberfranken slaat sterk aan. Het merk woont op de nieuwe locatie, en waarschijnlijk meer dan ooit. Meer indrukken van Bamberg zijn in onze Facebook Groep gedeponeerd.

3 gedachten over 'Saab heropening in Bamberg"

  • blanco

    Helaas kon ik er niet zijn. Desalniettemin wens ik het bedrijf Muckelbauer veel geluk in het nieuwe dealerschap.

  • blanco

    Hallo! Ik zou waarschijnlijk helemaal geen Saab hebben gekocht als ik Ralf Muckelbauer en zijn team niet had ontmoet. Ze kregen niet voor niets 5 sterren van mij op mobile.de. Competent, vriendelijk en betrouwbaar. Als inwoner van Bamberg voel ik me veilig bij hen!

  • blanco

    Indrukwekkend gebouw! En genoeg ruimte om in de toekomst Zweedse elektrische auto's te verkopen! Lees NEVS?

Reacties zijn gesloten.