Nieuwe NEVS 9-3 EV. Eerste feiten.

Gisteren gingen de eerste foto's van de nieuwe NEVS 9-3 EV de wereld rond. Car News China toonde foto's; de respons was aanzienlijk. De Saab-wereld is geïnteresseerd in wat er in Trollhättan gebeurt. Helaas waren de eerste getoonde foto's nep.

In aanbouw?

Het getoonde voertuig is gemaakt in de zomer van 2016 op het moment dat NEVS afscheid nam van de merknaam Saab. Relevante onderdelen met het Saab-opschrift werden verwijderd en de aangepaste 9-3 werd gebruikt voor enkele persfoto's. Het ontwerp is zeker niet de sjabloon voor een elektrisch voertuig dat NEVS vanaf 2018 zal produceren. Car News China, anders altijd zeer goed geïnformeerd, heeft het mis.

Nieuwe designtaal bij NEVS?

Maar wat laat NEVS vanaf 7 juni zien op de CES in Shanghai? Geruchten van de afgelopen weken hebben gezegd dat er aanzienlijke veranderingen zullen plaatsvinden in het ontwerp van de op Saab 9-3 gebaseerde elektrische auto's. Chinese media, die zeker dichter bij het onderwerp staan ​​dan wij, schrijven er ook over.

Laten we snel terug kijken. De 9-3 II kwam 2002 op de markt, 2008 gaf het het eerste, grote modelonderhoud. 2011 volgde de volgende revisie met een aangepast ontwerp en nieuwe technologie. 6 jaar zijn verstreken sindsdien. Een tijdspad dat staat voor een compleet model en ontwerpgeneratie in het autoleven. NEVS zou het goed doen, nadat je bijna alles onder de plaat hebt veranderd, zelfs met een nieuw lichaam om te scoren.

Stockholm 09.05.17. NEVS-presentatie.
Een SUV op basis van Saab 9-3?

Sinds gisteren is de kans groter dan ooit dat dit kan gebeuren. NEVS CEO Bergman was de spreker op de 2e China - Zweden conferentie in Stockholm. Tijdens zijn optreden is een foto gemaakt die sindsdien in de media is geweest. Het toont twee voertuigen. Een daarvan, de sedan, heeft de typische Saab 9-3-genen en de beroemde hockeystick op de C-stijl. De voorkant, die niet langer het uiterlijk heeft van de Saab Griffin-modellen, is gewijzigd.

De SUV die naast de sedan staat, is nog interessanter. Qua afmetingen zou het gebaseerd kunnen zijn op de 9-3 en op de markt komen als de 9-3 X (?). Zonder SUV heeft geen enkele fabrikant in China de minste kans; de tweede variant zou daarom een ​​logische stap zijn. Het 9-3 X-project bestond al in de tijd van Saab. Een bijna voltooide SUV in het 9-3-segment werd op het laatste moment door GM gestopt, maar kwam nooit op de markt.

Een nieuw ontwerp, een andere modelvariant. Wat CEO Bergman gisteren in Stockholm liet zien, komt dicht bij de geruchten die al weken de ronde doen. De foto uit Stockholm is onscherp, details zijn alleen te raden. De komende weken worden spannend. NEVS is een grotendeels onbekend merk dat zich moet presenteren. De spannende vraag voor ons is of de designtaal van de aankomende elektrische auto's Scandinavisch DNA zal overbrengen.

15 gedachten over 'Nieuwe NEVS 9-3 EV. Eerste feiten."

 • blanco

  Komt de SUV ook naar Duitsland?

  • blanco

   Allereerst moet het in productie gaan. Over de mogelijke verspreiding in Zweden zou de rest van Europa dan geen probleem met betrekking tot de goedkeuring, moet nog niet worden besloten.

 • blanco

  alles komt goed, maar de naam? NEVS, ik weet het niet, ik wil een auto die dat heet? Ik denk het niet. Een SUV op basis van 93er, ik zou echter al willen.

 • blanco

  Ik vraag me af over de bijeenkomst van China Zweden in Stockholm van 09.05.17. Bezoek je het en heb je de NEVS-presentatie zelf gezien? Omdat u er niets over kunt vinden op The webb.
  Thx

 • blanco

  Ik zal geduld hebben tot begin juni de automobielbeurs in China opent. Hopelijk komen er dan scherpere afbeeldingen van NEVS. Hopelijk blijven de SAAB-genen behouden ... anders zal het voertuig willekeurig zijn.
  Ik geniet nog steeds van de aanblik van mijn 9-3 uit 2008 ... elegant! En altijd een reden om met elkaar te praten.

  • blanco

   Dat is precies hoe ik ben! Ik sta echter wel op de 93er van de eerste serie. Een 9-3 Aero Coupe met Viggenbody is de perfecte auto voor mij.
   Goede tijd!

 • blanco

  Het ontwerp moet niet te ver verwijderd worden van de 9-3 II (2011) - dit is de enige manier om de verbinding met SAAB en Scandinavië zichtbaar te maken voor het grote publiek. Daarnaast is het design van de laatste 9-3-serie echt up-to-date.

  Als de productie enkele jaren loopt, zou je progressiever kunnen zijn.

  • blanco

   Je hoeft niet dwangmatig een verbinding te maken waar er geen is. Uiteindelijk gebruiken ze slechts dezelfde fabrieksvloer als vroeger. Dat is het.

   • blanco

    Uiteindelijk is het het product dat beslist. Is het leuk, interessant, fascinerend? Dan zul je zien of er een link komt naar het grote verleden van de plant in Trollhättan.

   • blanco

    Zo is het niet helemaal - je ziet jezelf als de legitieme opvolger van een bekend merk en je wilt niet zomaar doorgaan met de zogenaamde designtaal. Verbindingen zijn er al - het zou ook mooi zijn als geïnteresseerde partijen zoveel mogelijk SAAB-genen aan de consumentenkant zouden kunnen vinden.

    Er is een schat aan criteria buiten de aandrijftechnologie die moeten worden gekoppeld aan SAAB (ontwerp, veiligheid, levensduur, uniekheid, enz.). SAAB-enthousiastelingen zoeken momenteel tevergeefs naar veel van deze dingen van andere merken - ik zou heel blij zijn om de NEVS te zien Een groot aantal van deze SAAB-genen is te vinden in producten.

    • blanco

     NEVS zou totaal in tegenspraak zijn als ze niet op Saab Gene wedden. Dan zouden ze onder vele een onbekende, naamloze Chinese fabrikant zijn.

 • blanco

  Een teken van leven, tenslotte. Voor NEVS ligt een lange, lange weg. Dit is spannend en het is te hopen dat je in de toekomst meer openlijk zult communiceren. Ik kijk uit naar het ontwerp in zijn definitieve versie!

 • blanco

  Voelt een beetje zoals Volvo. Met de nieuwe ontwerptaal heeft Volvo me verloren en dat is waar ik het Volvo-ontwerp in de afgelopen decennia altijd behoorlijk goed heb gevonden. De vervanging van goede basisvormen door Oosterse sierteelt is waarschijnlijk te wijten aan de zogenaamde wereldmarkten.

  Hetzelfde geldt voor het concept SUV. Een elektrische auto die met een acceptabele snelheid moet worden verplaatst, moet de best mogelijke aerodynamica hebben. Niet alleen heeft het een zuig-cw-waarde nodig die zo dicht mogelijk bij 0.2 ligt, maar ook een klein oppervlak aan de voorkant moet bijvoorbeeld laag zijn. Ik denk dat dat precies is wat de Tesla Model 3 gaat doen, want alleen met kleinere batterijen en een lager stroomverbruik kun je de beoogde prijs bereiken. En het kleinere stroomverbruik is alleen mogelijk door aerodynamica. En sindsdien de wereldmarkt te verslaan, omdat in de meeste markten kun je niet erg snel rijden, en daarom speelt de aerodynamica een ondergeschikte rol, maar de mogelijkheid reinzupacken meer batterijen in de SUV vorm is een voordeel.

 • blanco

  Spannend! ..., het belangrijkste is dat er geen hobbelmonsters zijn en dat de technologie de norm stelt!

Reacties zijn gesloten.