Hoe ben ik een Saabist geworden?

Audi 100-auto's.
Toen Audi de ultramoderne Audi 100 lanceerde, besloot de CEO echter dat onze klanten niet geïnteresseerd zouden zijn in nieuwe auto's en alle Peugeot 504 zouden geven.

Mijn 3 Saabs

Dat was een grote verandering en geen van de managers was erg blij. Na twee jaar is het besluit genomen. Saab en blijf binnen het strikte budget dat het bedrijf had gegeven. We waren met drie managers die gek waren op Saab en dus onderhandelden met het leasebedrijf. Dit was 1991 in het jaar.

Eén nam een ​​Saab 900 Turbo en mijn collega en ik koos de 9000-CD. 9000 we zijn compleet van de grond gekomen.
Wat een fijne auto, wat een zitplaats, wat een fijn interieur, wat een veilig gevoel en zelfs zonder de turbo; wat een rijervaring. Dit is een heel andere rijervaring.

Sinds die eerste Saab zijn we nooit voor een auto gegaan. Ik heb de CD drie 9000 CSE's gehad en dit is in feite de beste Saab die ik ooit heb gereden. Ik heb nog steeds spijt dat ik het CSE-jubileum na 120.000 KM aan het leasebedrijf moest teruggeven, terwijl ik op zoek was naar een buitengewone auto die niet alleen door mijzelf maar door de hele familie was.

Saab had een VIP-programma en dat burgers die in een Europees land werken maar met een staatsburgerschap van een ander Europees land, hun Saab in Zweden kunnen laten bestellen. Dat programma resulteerde wel in een behoorlijke korting, dus besloot ik om mijn eerste Saab in 2000 te kopen; een Saab 9 5 Estate.

Marcus en ik aan de Franse grens

Saab was enthousiast, terwijl deze Saabs niet mochten terugkeren.
Ondertussen heb ik ook mijn vrouw besmet, of beter gezegd, ze had geen keus, terwijl het speciale programma wel meetelde voor de aanschaf van haar auto's.

Mijn huidige Saab is een 9-5 uit de laatste productiemaanden en ik wil die auto zo lang mogelijk rijden. Helaas zal deze auto nooit een oldtimer worden, terwijl de software in moderne auto's misschien niet wordt ondersteund zolang de monteurs een held zijn. Maar zelfs als de mooie 9-5 NG mijn einde wil bereiken, ga ik verder met mijn Saab 96 en Saab 900. Deze twee echte old-timers kunnen me toestaan ​​om van mijn leven te blijven genieten.

Bedankt Jan-Eric voor het delen! We sturen u een van onze beperkte Saab-mappen.

Je persoonlijke Saab-verhaal wordt enorm gewaardeerd! pls indienen als je wilt!

4 gedachten over 'Hoe ben ik een Saabist geworden?"

  • Geweldige auto's! Vooral de 95er in Java Metallic is gewoon geweldig!

  • Bedankt voor het delen van je geweldige verhaal !!

  • Leuk verhaal en een hele mooie collectie. Ik kan me voorstellen dat je spijt hebt om de 9000 weg te geven.

  • Wat een mooie verzameling! ! !

    Je moet toegeven dat je 3 SAAB's jaloezie opwekken. Van vroege SAAB tot 900 cabriolet en naar 9-5 NG, de allerlaatste SAAB.
    Dit zijn allemaal belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van SAAB ... Gewoon leuk! ! !

    En natuurlijk ontbreekt de 9000 ook niet in jouw verhaal. Iedereen die ooit heeft gereden, weet precies wat je bedoelt, wat je voelde tijdens het rijden en hoe je haar vandaag mist ...

Reacties zijn gesloten.