NEVS elektrische auto op wintertesten

Het is stil rond NEVS geworden. Sinds de perswoordvoerder Ulrika Hultgren het bedrijf heeft verlaten, is de informatiestroom opgedroogd. Een mogelijke opvolger is nog niet vastgesteld, de media-aanwezigheid is ook zeer beperkt in de Zweedse pers.

NEVS 9-3 EV tijdens wintertestrit. Afbeelding: NEVS

Nadat het wekenlang stil was geweest op de eigen kanalen van NEVS, waren er een paar dagen geleden foto's van een 9-3 EV-testvoertuig tijdens een winterrit. De achtergrondinformatie hierover is schaars en we hebben maar een paar feiten.

Het voertuig, registratienummer WOM 248, werd geproduceerd als Saab 9-3 met automatische transmissie van modeljaar 2014. Het draagt ​​de VIN VTNFM4VV8G9900003 en werd in de zomer 2016 goedgekeurd als een elektrische auto om te testen.

NEVS elektrische auto op E-golfniveau?

Als aandrijving wordt een elektromotor gebruikt, die tot 100 kW levert. Het prototype is daarmee vergelijkbaar met een E-Golf, die ook tot 100 kW vermogen kan oproepen. De vergelijking is niet zonder belang, want NEVS sprak onlangs over een bereik van 300 kilometer dat de Golf in serie heeft sinds de laatste update van de NEDC-rijcyclus. Volkswagen geeft eerst 200 kilometer als realistische actieradius onder alledaagse omstandigheden testritten bevestig dat.

Het leeggewicht van de Golf is 1.600 kilogram, de NEVS 9-3 weegt 1.825 kg. Dat is bijna 4 kwintalen meer dan een goed uitgeruste Saab 9-3 Aero sedan met V6 en XWD weegt. Het enige dat over de batterijen bekend is, is dat ze van de Chinese fabrikant zijn CATL wie levert ook BMW en de PSA Group.

Bij NEVS is alles compleet nieuw onder de plaat. De onderkant is grondig veranderd en heeft niets te maken met Saab en de 9-3 zoals wij die kennen. Een van de mysterieuze besluitvormingsprocessen bij NEVS is dat het onwaarschijnlijk is dat het dure ontwerp van de Saab 9-3 sedan wordt aangeraakt.

NEVS 9-3 EV. Productie van 2018 in China.

De elektrische auto, de NEVS, wordt voor het eerst geproduceerd in december, wanneer 2013 klaar is voor productie gerapporteerd, uit het jaar 2018 in Tianjin. De licentie voor de fabriek werd gekocht met aanzienlijke concessies aan de Trollhättan-site. De productie en het schilderen van de lichamen zal niet plaatsvinden in Zweden, maar in China. Zelfs een geplande kleine serie elektrische auto's in de oude Saab-fabriek in de stabiele backa lijkt van tafel te verdwijnen.

De productietools van de 9-3 zullen waarschijnlijk ook naar China gaan als NEVS ze niet herbouwt voor de fabriek in Tianjin. Het bedrijf heeft dus gelijk alle sceptici die de ontwikkeling van de afgelopen jaren kritisch hebben begeleid.

Er is nog steeds geen productie in zicht voor de traditionele Saab-fabriek. NEVS is van plan om volledig nieuwe modellen aan 2020 te presenteren, die vervolgens in China en Zweden worden gebouwd. Na bijna 10 jaren van stilstand zou de oude Saab-fabriek opnieuw kunnen beginnen, volgens de huidige status in Trollhättan die alleen de grootste optimisten geloven.

22 gedachten over 'NEVS elektrische auto op wintertesten"

 • Ok bedankt, dan doen we het lokaal

 • Als het gaat om de Festivalpas, kun je het kopen in het museum ter plaatse.

 • Ontzettend bedankt. Ik zag dat je je daar voor de dagen kunt inschrijven. Kunt u dit nog ter plaatse of in de voorkamer doen?
  LG Chrissi

 • Tot dusver had je geen registratie nodig en ik neem aan dat dit jaar niet zal veranderen.

 • Het ontwerp ‘zeer actueel’ noemen is zeker een grap. Natuurlijk is hij vrij tijdloos, maar natuurlijk herkent iedereen, van binnen en van buiten, dat het niet langer een “heel modern” voertuig is.

 • Hi Tom
  moet je je aanmelden voor het bezoek aan de Holy Halls op vrijdag? We zijn ook van 8.06 in Trollhätten voor het jubileum en willen graag naar de heilige zalen
  LG

 • Geen goed nieuws! De technische gegevens zijn niet erg indrukwekkend. Bedankt voor de interessante vergelijking met de VW.
  NEVS zou misschien moeten overwegen om de fabriek in THT te verkopen aan een fabrikant die meer kan doen met het SAAB-erfgoed.
  Als de fabriek in China draait, kan hij daar veel goedkoper worden geproduceerd. Wellicht is een eindmontage met geleverde componenten uit China in THT denkbaar om er “Made in Sweden” op te kunnen plakken. Maar dat zou niet langer een volwaardige fabriek zijn.

 • Ik zal dat zeker doen. Dat is wellicht de laatste maaltijd die we dit werk nog steeds kunnen zien.

 • Met het bekende silhouet van de 9-3 kun je op zijn minst erkennen dat het een product is met Scandinavische roots.

  Dit zal waarschijnlijk de belangrijkste reden voor NEVS zijn geweest, eerst om het uiterlijk van niets te veranderen.

  Het ontwerp is nog steeds erg modern - de meeste nieuwe releases van andere fabrikanten hebben een nogal onharmonische vorm gekregen.

 • Elektrische auto- en winterritten ???

  Dit kan niets te maken hebben met de beste / oude SAAB's.

  Ik word ook oud, maar met mijn oude echte benzineauto.

  Een SAAB 9-5 2.3t combi-driver

 • Goed uitgedrukt. Je kunt het niet beter schrijven!

 • Je bent altijd gescheurd. Tot nu toe hoopt 70% op 30% scepticisme, dat is traag.
  Hoe dan ook, ik ben net als Bergsaab, mijn vier hebben nog steeds genoeg stroomvoorraden en een nieuwe brander is voor mij geen optie. Maar er zijn andere fabrikanten, de juiste toename van de elektrische voertuigen mag niet van Trollhättan komen. Maar zeker niet uit China!

 • Wat gebeurt er nog meer met nevs in Zweden?

 • NEVS had kansen en maakte er geen gebruik van. In 2013 vond ik de nieuwe editie van de 9-3 leuk. Maar mensen, anno 2018 nog hetzelfde ontwerp en dan als nieuw merk en electro? Ik breek af ...

 • Wat NEVS ook plant: het is de moeite waard om vrijdagochtend naar de eerdere Saab-fabriek te gaan. Een wandeling door de “heilige hallen” is altijd heel spannend!

 • Volledig nieuwe modellen (het wordt tijd) uit 2020 klinkt goed - als de productie echt in Zweden moet plaatsvinden naast China, zou zelfs een nieuwe constructie van een complete productiefaciliteit in Zweden kunnen worden gepland.

  Als NEVS al een echt briljante start heeft gehad in China, zou de oude en bekende merknaam nog steeds logisch zijn voor andere markten - discussies met SAAB AB zouden zeker gemakkelijker te beheren en af ​​te sluiten met een positief resultaat dan voorheen, gezien een goede bedrijfssituatie met nogal sombere vooruitzichten.

 • Laten we verrast zijn door het Saab Festival 2017. NEVS nodigt u uit in de "oude" fabriek.

 • Het is jammer als de sceptici en de 'ik heb het altijd geweten'-typen gelijk hebben. Anders zou het leuker zijn geweest.

 • ... nou ja, elk bedrijf moet de beperkingen het hoofd bieden en geld verdienen. Jammer voor Zweden goed voor China.

  Maar ik zal ook wachten tot mijn SAABe geen tijd meer heeft. Daarna staat alles open, maar verbrandingsmotoren lijken op gisteren ...

 • Geschikt voor lente ... winter testritten! 🙁
  Michael A. heeft NEVS verlaten, persvoorlichter Ulrika Hultgren heeft NEVS verlaten. Op dit moment zie ik weer “de oude foto” van NEVS: veel mist rondom de activiteiten. Enthousiasme voor nieuwe producten ziet er anders uit!
  Ik zal wachten. Geen emotie voor NEVS.
  Dank aan Tom voor de schaarse info.

 • Oh jee ... wat een begin van de week!
  Aangezien ik een van degenen ben die met VMAB een deal hebben gesloten met SAAB als nieuwe autoleverancier, is het een schande voor de geschiedenis en de arbeiders, maar ik zou zeker geen NEVS SAAB hebben gekocht (sorry).
  Ik zorg liever voor het schroot (9000) en oud plastic (9-3 II) 🙂 en misschien komen er ooit nieuwe SAAB's van de naameigenaar ... wie weet ...
  Voor de komende 4 jaar heb ik tijd om te wachten ... 🙂 en dan volledig elektrisch !! 🙂 met TURBO 🙂

Reacties zijn gesloten.