Saab 9-3-presentatie in het Aeroseum

Voor de 10-jaren onthulde Saab Automobile de nieuwe 9-3 in het Aeroseum op de Säve Flygplats van Göteborg. Saab J-2002 Draken en Saab JA-35 Viggen waren eerder gestationeerd in de spelonken van het militaire deel dat werd gebruikt tot 37.

Saab 9-3 II-presentatie op de Aeroseum 2007
Saab 9-3 II-presentatie op de Aeroseum 2007

Waar Saab-jagers vele jaren op hun dienst wachtten, was de nieuwe Saab 9-3 klaar voor de bezoekers. De fabrikant kon nauwelijks een meer opwindende locatie voor de presentatie kiezen. Met de revisie werd de 2002 uitgerust met Saab 9-3 een echt goede auto. Niet alleen het ontwerp, herkenbaar aan de nieuwe, schaalvormige motorkap, was saabiger.

Ook technologie en interieur zijn veranderd. Een eenvoudig Scandinavisch interieur, nieuwe navigatie- en audiosystemen en betere materialen toegevoegd aan het assortiment van Saab's belangrijke producten. En voor het eerst was een voertuig uit Trollhättan met vierwielaandrijving beschikbaar.

De veranderingen waren veel meer dan een facelift en GM verklaarde trots dat "...9-3 is nu wat het vanaf het begin had moeten zijn."Sommige Saab-klanten die de 9-3 II in de voorgaande jaren hebben gekocht, zijn minder blij met deze verklaring.

In mei 2007 werd de herziene 9-3 gepresenteerd aan internationale Saab-partners in het Aeroseum. Dit is niet ver van Hisingen en de ouderfabriek van Volvo. De Saab-presentatie vond in principe direct voor de deur van het andere Zweedse merk plaats. Een paar dagen later, in juni 2007, volgde de show voor de fans voor het Saab Bil Museum tijdens het Saab Festival in Trollhättan.

De 9-3 was een succes voor Saab en is nog steeds een echt goede en tijdloos mooie auto. De Griffin-facelift, met de nieuwe motoren en een verfijnd interieur, zou hem jarenlang aantrekkelijk hebben gehouden. Omdat de 9-3 nog langer had moeten meegaan dan we vermoedden. Zijn opvolger was 2011 nog niet zo goed ontwikkeld als het werd gecommuniceerd.

Het Saab 9-3 DNA leeft voort en maakt internationale carrières. Delen van de architectuur zijn te vinden op BAIC / Senova-modellen en een Borgward bouwt voort op een zwaar aangepast 9-3-platform. Zelfs NEVS gaat op deze manier. Na de toevallige comebackpoging met het modeljaar 2014, zal de elektrische auto, die in het jaar 2018 wordt gelanceerd, ontwerpkenmerken van de 9-3 dragen.

De Aeroseum als bestemming

De Aeroseum is voor Bezoeker toegankelijk. In de grotten die 10 meters onder de rots lagen, was in de tijden van de Koude Oorlog een alert squadron van 14 Saab-interceptors klaar. Vandaag de dag vindt men er vooral en toch - Saabs.

Die met vleugels, en zelfs met 4-wielen. Een plek met geschiedenis, een bezoek waard. Vooral in het jubileumjaar van Saab. De Saab AB was op 2. April 80 jaar oud, de automotive-divisie viert 70-jaren. Vóór 10-jaren werd de opnieuw ontworpen Saab 9-3 getoond, de eerste 20-9 vóór 5 jaren geleden en vóór 25-jaren vloog de eerste Saab 2000.

6-gedachten ook "Saab 9-3-presentatie in het Aeroseum"

 • Hallo allemaal,

  in feite een ongelooflijk tijdloze, mooie auto, zo niet een van de mooiste. Telkens als ik naar mijn Aero SC ga, ben ik altijd meer dan tevreden als ik hem van een afstand zie en ik verlies hem nooit uit totdat ik in de auto stap, wanneer ik met hem rijd en vooral wanneer ik regelmatig geïnteresseerd ben Kijk naar anderen terwijl je voorbij rijdt. Helaas zie je niet teveel vergelijkbare voertuigen in Lausitz. Integendeel. Als ik moderne voertuigen naast de Saab zie geparkeerd, kan ik bijna niet geloven dat de Saab er 10 jaar ouder uit zou moeten zien dan verschillende nieuwe auto's, die er allemaal hetzelfde uitzien en vooral wat oud zijn na 2-3 jaren van ontwerp kom daarom. ongelooflijk
  Saabige Groeten en altijd een goede rit met deze schatten.

 • De afgebeelde 99 heeft 5 wielen ....

 • Als je op zoek bent naar individualiteit, kun je de 9-3 niet missen. Nadat de prijzen voor goed 9-5 II zijn opgeheven, vindt men van tijd tot prachtige 9-3. Waar de heerlijke auto's ook merkbaar zijn aangescherpt.

 • Ongelooflijk! Dat is allemaal 10 jaar geleden ?! De auto is tijdloos mooi en kan vandaag weer op straat komen. Het ontwerp is echt goed!

 • Het Aeromuseum staat al heel lang op de lijst ... Ik moet terug naar Zweden.

 • Alles wat is geschreven over de 9-3, kan ik alleen maar bevestigen! Ik bezit vier 9-3ers, niet één te veel ...
  Is gewoon een no-nonsense auto en maakt er nog steeds plezier mee! (In de afgelopen 2-jaren heb ik 2-vrienden een 9 3er laten kopen, beide zijn nog steeds enthousiast!)

Reacties zijn gesloten.