Saab 9-3-presentatie in het Aeroseum

Voor de 10-jaren onthulde Saab Automobile de nieuwe 9-3 in het Aeroseum op de Säve Flygplats van Göteborg. Saab J-2002 Draken en Saab JA-35 Viggen waren eerder gestationeerd in de spelonken van het militaire deel dat werd gebruikt tot 37.

Saab 9-3 II-presentatie op de Aeroseum 2007
Saab 9-3 II-presentatie op de Aeroseum 2007

Waar Saab-jagers vele jaren op hun dienst wachtten, was de nieuwe Saab 9-3 klaar voor de bezoekers. De fabrikant kon nauwelijks een meer opwindende locatie voor de presentatie kiezen. Met de revisie werd de 2002 uitgerust met Saab 9-3 een echt goede auto. Niet alleen het ontwerp, herkenbaar aan de nieuwe, schaalvormige motorkap, was saabiger.

Ook de techniek en het interieur zijn veranderd. Een eenvoudig, Scandinavisch interieur, nieuwe navigatie- en audiosystemen en betere materialen gaven de serie een upgrade, wat belangrijk is voor Saab. En voor het eerst was er een voertuig van Trollhättan met vierwielaandrijving beschikbaar.

De veranderingen waren veel meer dan een opknapbeurt en GM kondigde trots aan dat de "...9-3 is nu wat het vanaf het begin had moeten zijn.'Sommige Saab-klanten die in voorgaande jaren een 9-3 II hadden gekocht, zullen minder blij zijn met deze verklaring.

In mei 2007 werd de herziene 9-3 gepresenteerd aan de internationale Saab-partners in het Aeroseum. Het is niet ver van Hisingen en de moederplant van Volvo. De Saab-presentatie vond in feite plaats direct voor de deur van het andere Zweedse merk. Een paar dagen later, in juni 2007, volgde de show voor de fans voor het Saab Bil Museum tijdens het Saab-festival in Trollhättan.

De 9-3 was een succes voor Saab en is nog steeds een echt goede en tijdloos mooie auto. De Griffin-facelift, met de nieuwe motoren en een verfijnd interieur, zou hem jarenlang aantrekkelijk hebben gehouden. Omdat de 9-3 nog langer had moeten meegaan dan we vermoedden. Zijn opvolger was 2011 nog niet zo goed ontwikkeld als het werd gecommuniceerd.

Het Saab 9-3 DNA leeft voort en maakt internationale carrières. Delen van de architectuur zijn te vinden op BAIC / Senova-modellen en een Borgward bouwt voort op een zwaar aangepast 9-3-platform. Zelfs NEVS gaat op deze manier. Na de toevallige comebackpoging met het modeljaar 2014, zal de elektrische auto, die in het jaar 2018 wordt gelanceerd, ontwerpkenmerken van de 9-3 dragen.

De Aeroseum als bestemming

De Aeroseum is voor Bezoeker beschikbaar. Tijdens de Koude Oorlog stond een alarmteam van 10 Saab-onderscheppers klaar in de grotten, die 14 meter onder de rots liggen. Tegenwoordig vindt men vooral en nog steeds - Saabs.

Die met vleugels, en zelfs met 4-wielen. Een plek met geschiedenis, een bezoek waard. Vooral in het jubileumjaar van Saab. De Saab AB was op 2. April 80 jaar oud, de automotive-divisie viert 70-jaren. Vóór 10-jaren werd de opnieuw ontworpen Saab 9-3 getoond, de eerste 20-9 vóór 5 jaren geleden en vóór 25-jaren vloog de eerste Saab 2000.

6 gedachten over 'Saab 9-3-presentatie in het Aeroseum"

 • Ik kan alleen alles bevestigen wat er over de 9-3 is geschreven! Ik heb vier 9-3's, niet één te veel ...
  Is gewoon een no-nonsense auto en maakt er nog steeds plezier mee! (In de afgelopen 2-jaren heb ik 2-vrienden een 9 3er laten kopen, beide zijn nog steeds enthousiast!)

 • Het Aeromuseum staat al heel lang op de lijst ... Ik moet terug naar Zweden.

 • Ongelooflijk! Dat is allemaal 10 jaar geleden ?! De auto is tijdloos mooi en kan vandaag weer op straat komen. Het ontwerp is echt goed!

 • Als je op zoek bent naar individualiteit, kun je de 9-3 niet missen. Nadat de prijzen voor goed 9-5 II zijn opgeheven, vindt men van tijd tot prachtige 9-3. Waar de heerlijke auto's ook merkbaar zijn aangescherpt.

 • De getoonde 99 heeft 5 wielen…. 🙂

 • Hallo allemaal,

  inderdaad een ongelooflijk tijdloze, mooie auto, zo niet een van de mooiste. Ik ben altijd meer dan onder de indruk als ik naar mijn Aero SC loop, hem van ver zie en hem nooit uit het zicht laat totdat ik instap, wanneer ik ermee rijd en vooral wanneer ik die regelmatig interesseer Let op het uiterlijk van anderen terwijl ze voorbij rijden. Helaas zie je niet te veel vergelijkbare voertuigen in Lausitz. Integendeel. Als ik moderne voertuigen naast de Saab zie staan, kan ik nauwelijks geloven dat de Saab 10 jaar ouder moet zijn dan verschillende nieuwe auto's, die er allemaal hetzelfde uitzien en, vooral na 2-3 jaar, een ietwat ouderwets ontwerp hebben kom daarom. Ongelofelijk 🙂
  Saabige Groeten en altijd een goede rit met deze schatten.

Reacties zijn gesloten.