Blogs donatie 2017. Resultaat en open toekomst.

We zijn onze lezers nog steeds het resultaat van onze oproep tot donaties verschuldigd. Het resultaat is op het eerste gezicht aangenaam. Maar er zijn ook onbeantwoorde vragen over de toekomst van het merk, waarvan we op dit moment niet het antwoord weten. En vrij kritische opmerkingen.

Blogs donatie 2017. Het Saab-blog heeft ondersteuning nodig!

hebben gedoneerd 141 146-lezers. Waarvoor we heel erg bedankt, omdat ze dit jaar ook de blog beveiligen. De grote donaties kwamen uit heel Europa, veel kleinere donaties uit Duitsland, grote bedragen uit Zwitserland en Oostenrijk. Rond 5.100,00 € liggen we echter duidelijk onder het resultaat van het voorgaande jaar. Wat maakt ons niet tevreden, evenals het feit dat we de overgrote meerderheid van de lezers niet konden bereiken met onze donatie.

Tegelijkertijd hebben we dit jaar ook minder blogsupporters die hun advertenties op de blog plaatsen. Twee bedrijven die al langer bij ons zijn, zijn er sinds januari niet meer.

Bijna 7 miljoenen lezers in 6-jaren!

Natuurlijk is de blog een soort van experiment, dat in dit soort en mate niet bestond. Voor meer dan 6-jaren schrijven we over een automerk dat geen voertuigen meer bouwt. We produceren bijna dagelijks artikelen rond het merk met de Griffin op een mini-budget, en we verwelkomen de 7 miljoenste lezer in de komende maanden. Er is altijd en was de uitdaging om de blog "goed" te maken en volgens de claim van het merk.

We hebben een projectauto, het Saab-dagboek, het historische Duitse COC-archief en de Saab-marktplaats, die in aanbouw is. De blog is ook een succesverhaal dat tot stand kwam in moeilijke omstandigheden. Saab lijkt ook in dit opzicht speciaal te zijn.

Omdat alles tot nu toe loopt dankzij de hulp van een groot, loyaal lezerspubliek en loyale blogsupporters. Onze projectadvertentie "Paul" zal in april weer op de weg zijn, wanneer Saab Service Frankfurt met veel toewijding de hopelijk laatste klachten heeft geëlimineerd. "Paul's" onderhoud is voor dit jaar verzekerd, evenals de geplande investeringen in de hardware.

Maar helaas moeten we in de toekomst op ons huidige minimum budget bezuinigen. Omdat het blog zichzelf moet financieren als een non-profitproject en met een krimpend budget, zijn we genoodzaakt conclusies te trekken.

We zullen daarom een ​​geplande actie voor de 70 zijn. Verjaardag van het merk kan niet worden gerealiseerd en we moeten een geplande investering annuleren. Voor meer in de komende dagen.

Blog Toekomst & Lidmaatschappen?

Wat biedt de toekomst met de blog? Het is niet zo dat ik elke dag over Saab moet schrijven. Wat moet begrepen worden dat ik niet koste wat kost aan het blogproject blijf. Dingen hebben hun tijd, en niets is voor altijd. Als de dag komt dat een redelijke voortzetting niet langer mogelijk is, dan is het hetzelfde.

Eigenlijk ben ik verrast dat we zelfs zover zijn gekomen. Dat zoveel lezers nog steeds het enthousiasme van Saab met ons delen en dat de blog levendig en aantrekkelijk is. Het voorspellen van de toekomst is moeilijk.

Er zijn een paar manieren om de blog een inkomen te geven en daarmee zijn bestaan. Op een goede en een minder goede manier. We zouden "betaalde artikelen" kunnen publiceren. We ontvangen de aanvragen permanent. Dat zou veilig zijn, maar we zouden de blog met "betaalde inhoud" in de verkeerde richting leiden.

Lidmaatschappen zouden een andere optie zijn. Daarnaast inhoud die exclusief voor de leden beschikbaar zou zijn. Iedereen die een financiële bijdrage levert, zou hiervan profiteren en toegang hebben tot alle inhoud en aanbiedingen. Degenen die niet deelnemen, hebben in de toekomst geen toegang tot alles.

Dit voorstel kwam van de lezer, hij is in mijn ogen, alleen de op één na beste oplossing. Maar nog steeds beter dan het sluiten van de blog, omdat zelfs het minimumbudget voor een redelijk redactionele redactie ontbreekt. Het is mogelijk dat we in deze richting van 2018 gaan.

De metamorfose van het merk Saab?

Ook open is de vraag hoe het merk zich verder zal ontwikkelen. Het is het jaar 2017, en het is bijna 10 jaar geleden dat Saab voor het laatst in Duitsland werd verkocht. Wanneer auto's tussen 10 en 15 jaren de leeftijd bereiken, beslist hun lot.

Het nadert een kritieke tijd voor de Saab-aandelen.

Zijn de Saabs minnaarvoertuigen of stranden ze in de export? Zijn er genoeg mensen bereid om te investeren in oudere Saabs? Om ze op weg te houden om reparaties te betalen die de tijdwaarde overschrijden?

Er zijn gevallen, daar is het. Maar dat kunnen ook uitzonderingen zijn, geen algemene trend. Of Saab een sekte wordt of vergeten wordt, de komende jaren zal blijken.

Als blog alleen kun je dat nauwelijks beïnvloeden. De beslissende factor zal zijn hoe de gemeenschap zich ontwikkelt. Of Saab nu echt hart is of niet, dat is wat beslist. Kunnen clubs, forums en roottafels mensen naar Saab brengen? Vormen we de metamorfose in het merk van een liefhebber? Of komt het dat iedereen zijn eigen ding doet?

Eerlijk gezegd heb ik mijn bedenkingen daar.

28-gedachten ook "Blogs donatie 2017. Resultaat en open toekomst."

 • Wat je de afgelopen jaren hebt gedaan was geweldig en ging veel verder dan wat we konden verwachten. Van mijn kant beschrijf ik het resultaat als frustrerend, omdat dat het is. Als er op enig moment alleen volledige toegang tot de blog zou zijn voor leden, zou ik natuurlijk aan boord zijn. Ik wil de blog niet missen !!

  • Ik zou er ook zijn.

 • Helaas nemen mensen het als vanzelfsprekend aan om alle informatie gratis te krijgen.
  Ik zou geen bezwaar maken tegen een lidmaatschapsbijdrage als het de blog bewaart. Omdat wat je hier doet geweldig is en zeker niet gemakkelijk.
  Elke dag sta ik op, zet ik het koffieapparaat aan en zie wat er nieuw is in de SAAB-wereld.
  Voor een ander.
  Ik ben altijd boos als mensen Saab gebruiken die niet eens 200.000 km verwijderd is.
  Met een beetje goede zorg is een Saab de trouwste metgezel die je kunt hebben.
  Ik ben trots op mijn 98 9-3. En ik zal doen wat nodig is om het te krijgen.
  Mocht het lot ons op een dag scheiden, dan is de volgende weer 90 jaar Saab.

 • Bedankt voor je openheid. Misschien kunt u de kosten van de blog transparant maken, zodat u begrijpt waar het geld wordt gebruikt. De 5000 Euro is zeker niet verantwoordelijk voor de hosting.

  De laatste zin stelt me ​​een beetje teleur. Ik heb veel geweldige Saab-vrienden ontmoet en alleen maar omdat je twijfelt aan de toekomst van de gemeenschap verrast me. Dit leest een beetje alsof je het opgaf.

  Misschien vallen uw verwachtingen en die van de gemeenschap gewoon niet samen.

  • Het is gemakkelijk te begrijpen waar de schaarse begroting naartoe ging. Paul heeft er zeker veel van verslonden, als ik kijk naar de postings en de bedragen om aan te nemen dat de grote slotverklaring nog moet komen. Wat zijn de paar euro's op tafel voor dergelijke projecten die ik heb gevonden?

 • Kan ik dat volledig begrijpen! Was ooit zelfs geïntegreerd in een automotive-blogproject en ik besef wat tijd en kosten zijn. Alleen als u onderdelen wilt introduceren, testen of installeren. Zonder fabrikant, die de rug versterkt, is er niets. Alleen de Paule .... Man, man ....

  Ik had me al lang afgevraagd hoe ik ermee moest omgaan, nu heb ik de oplossing. Ik hoop echt dat een draagbare oplossing kan worden gevonden en houd uw vingers gekruist!

 • Ik zou doorgaan met het marktplaatsidee te draaien en iets als de Zweedse Saab Club in Duitsland te bouwen, inclusief de service van reserveonderdelen alleen voor leden, zoals gebruikelijk is daar. Het hoeft geen eigen magazijn te zijn, misschien is het mogelijk om samen te werken met de Zweedse club? Geen idee of ze open staan ​​voor een Duitstalige uitloper ...
  Alleen als er een echte toegevoegde waarde is bij een abonnementsmodel, is ook een blog of nieuwspagina een kans. "Alleen" om te betalen voor artikelen, ik denk dat het geen fruit zal zijn ...

 • Het zou zonde zijn als de blog moest sluiten vanwege een gebrek aan financiën of zich verder zou moeten beperken. Zoals een lezer voor mij heeft geschreven, wanneer ik de pc aanzet en naar mijn e-mails kijk, is klikken op het Saab-blog misschien niet altijd de eerste klik, maar in elk geval de 2. of 3. Klik op.

  Ik heb lachten me deze dag mijn tweede Saab, een 9k de eerste generatie, steile neus etc. is om hem nog een stuk te maken, totdat hij terugkomt op de weg, maar hij zal alleen kommen.Nicht want ik zou saabophil maar de auto is fascineerde me in mijn late tienerjaren, misschien wel de Lancia (behalve vl. 8.32 met de motor) en Fiat minder, maar de Alfa en Saab van Tipo4 familie het aan mij had gedaan. Waarom was het geen Alfa? Moeilijk te zeggen, maar mijn hart is nu afhankelijk van de tijd vel Zweden. Samen met de 900 Turbo 16S die al H-Know Zichen die 9k ooit zal krijgen.

  Nou ja, wat de toekomst van de blog betreft, vind ik de ontwikkeling van een 'marktplaats' erg goed. Het Volvo Forum had dat ook heel vroeg (helaas heeft de exploitant op een gegeven moment besloten om dit alleen voor bepaalde mensen te openen die ervoor betalen.) En vandaag zijn de meeste Volvo Forumlers niet meer te vinden, maar in hetzelfde forum op de grimas boek.

  De Audiforum Typ43.eu heeft ook een marktplaats en gebruikers zijn goed verbonden. Daar ging je om een ​​lid op een andere manier te krijgen. Daar betaal je een "contributie". De Audiforum is een gemeenschap van belang zonder Vereinsmeierei. Tegelijkertijd werken ze samen met Württembergische Versicherung. Je krijgt een kleine korting als je lid bent van Typ43.eu. En deze korting is van toepassing op alle Töffs die daar verzekerd zijn. En deze korting kan dan als lidmaatschap worden gedoneerd. Dit is een "win-winsituatie", om zo te zeggen.

  De Mercedes Club W123.de gaat de weg van de klassieke club. Moet je graag ...

  Ik zou de weg van de Audi IG gaan. Het hoeft niet de Württembergische ... maar het zou een reden zijn om de Saabs daar te verzekeren ...

  • Bedankt voor de bijdrage en de suggestie! De Audi-mensen gaan goed. Overigens had ik ook een type 43, maar vroeger in de vroegste jeugd 😉. Verzekeringen "bombarderen ons" met "betaalde inhoud". Maar vooral bedrijven die we niet serieus aanbevelen aan onze lezers. Ik kan me voorstellen dat er verzekeringsmaatschappijen zijn die geïnteresseerd zijn in Saab-chauffeurs en dat zou ons extra waarde brengen.

   En veel plezier met de 9k!

 • Ja, ja, deze vrije mentaliteit. Het breekt gewoon alles. Evenzo, het feit dat oude auto's worden weggegooid, zelfs als ze nog tientallen jaren goed zijn. Je moet zowel duurzaamheid leren als het feit dat niet alles vrij kan zijn. Anders zou het niets waard zijn.
  Ik denk dat het goed is dat je op tijd over de blog nadenkt, voordat de situatie te gek gaat worden. Ik wil de blog niet missen, het zou jammer zijn als het ging zoals het andere goede Saab-blog al heeft gedaan.

 • Het donatieresultaat met betrekking tot de lezers is natuurlijk frustrerend, omdat het altijd een neerwaartse trend is.

  Ik denk dat we ons nu in een heel moeilijke fase bevinden. Veel auto's zijn nog niet op de leeftijd van het denken over behoud op lange termijn. Voor velen past dat zeker niet in het leven. Vervolgens stellen ze een 08-15 leasebox voor de deur voor en de SAAB verplaatst zich naar het grind / export, dat is gewoon onze Wegschmeiß-maatschappij :-(.
  Voor de oudere (zoals de 20), is de vraag om goed te investeren, plezier te hebben voor lange tijd of te exploiteren / slachten ...
  Ik heb drie 20-jarigen en één 19-jarige, die allemaal leuk zijn, maar zich soms gedragen als een stel tienertieners. Vaak zijn er kleine dingen die je echt kunnen irriteren!
  Bovendien is er de steeds moeilijkere levering van reserveonderdelen. Na een natuurongeval met mijn 9000 in oktober, beseften mijn garage en ik dat ORIO-Zweden alle eerder beschikbare 9000-plaatwerkonderdelen heeft gesloopt - er zijn echt frustraties en twijfels of de hobby nog toekomst heeft.
  Is vervolgens gerepareerd met gebruikte onderdelen. Omdat je eerst roestvrijstalen onderdelen moet vinden en dan zelfs moeizaam moet werken. Het resultaat is geweldig, maar als dat nog steeds economisch was? Daarvoor moet de 9000 een lange tijd rijden!

  De hele situatie is op dit moment moeilijk en niet erg bemoedigend. Aan de andere kant 9000 goed bewaard gebleven en zelfs een paar 902 dieptepunt van de prijzen en zijn niet langer in de honderden te hebben.
  De andere modellen zullen op een dag volgen, maar dat kan nog steeds enige tijd duren en hoeveel zullen deze fase overleven?

  Het wordt nu echter vaak aangepakt op parkeerplaatsen op de prachtige auto's, dit zijn de momenten waarop de twijfels voorbij gaan, misschien is alles goed gedaan 🙂

  • Gesloopt? Zeker super verstandig voor een bedrijf dat leeft door onderdelen te verkopen. Klantentrouw en zo ..

  • De moeilijke situatie zal nog een tijdje aanhouden. Helaas is dit waar met de leaseboxen, in de afgelopen week was de trend niet zonder. We krijgen dat, het blogteam, meestal van dichtbij. Omdat er vaak een afscheidsmail komt, wat altijd goed bedoeld is. Maar we zijn gefrustreerd.
   De acties in Zweden, zie sloop van onderdelen van plaatwerk, zijn onbegrijpelijk. De onderdelen zijn het goud van de toekomst, maar Zweden heeft een andere relatie met oude Saabs dan de onze. Het kan zijn dat de Zweedse club een deel van de voorraad overnam.

 • wel, ik heb het niet opgemerkt en je nieuwe lay-out werkt op de een of andere manier niet met de verkenner op deze machine, maar ik bezoek de website meestal.

  Misschien zullen er meer donaties zijn. Ik heb 50 nu verzonden.

  • Dank je wel! Ook voor de twee andere donoren van vandaag!

 • Wat dacht je van iemand doneren die een kleine SAAB-blog.net sticker voor hun auto doneert?
  Dat zou voor sommigen zeker een stimulans zijn.

  • Zou ik meedoen, ik zou het ook graag hebben!

 • Het moet misschien gemaakt worden zoals bij andere merkclubs (bijv. Citroën Club): het is bijvoorbeeld een jaarlijkse vergoeding van 25 € aangerekend, maar er zijn de Nieuws u. technische pagina's (onderdelencatalogi, fragmenten uit werkplaatshandboeken, what-to-buy-where), een infopagina voor "bid-search", data. Als 141-lezers bijvoorbeeld 25 € willen betalen, is een vast budget 3.525 € beschikbaar. Het voelt altijd goed als je kunt zeggen "sponsoronderhandelingen" die we nu hebben. een lidmaatschap van ...... u. dit wordt steeds groter, omdat de auto's van het merk Saab de felbegeerde goede jong en u worden. Ontwikkel vintage auto's!

 • Van mijn kant een kleine verklaring met mijn indrukken van het merk SAAB:
  Ik rijd veel, ik ben op stap met mijn SAAB en mijn bedrijfsvoertuigen overal in Hamburg.
  Sterker nog, er zijn erg weinig SAAB's op straat!
  900 en 9000 zijn bijna verdwenen en 9-3 en 9-5 van de oudere generatie zijn ook nauwelijks zichtbaar.
  Ik werk in een omgeving waar heel, heel veel autodealers zijn gevestigd, die bijna alleen exporteren. Of houd gewoon dit enigszins winderige vlaggenschip vast (winderig is ook goed, en laat de vlaggen dan beter vliegen). En daar zijn ze, de SAAB's van 2003, soms een beetje ouder.
  Van 2 SAAB 9-5 uit de kennissenkring weet ik precies waar ze zich bevinden: Afrika.
  Het merk is daar niet erg populair, de prijzen zijn laag.

  De voorraad van dagelijkse SAAB's in een normale, goed verzorgde staat voelt erg snel.
  Maar je ziet ook veel onverzorgde, gammelnde, gedeukte "consumptie-SAAB's", die meestal worden "gebruikt" door buitenlandse medeburgers.
  En dan zijn er nog een paar goed onderhouden exemplaren waarvan de chauffeurs ook begroeten - maar slechts een paar ...

  Er zijn dagen dat ik me een SAAB-chauffeur voel, alsof ik de enige in zijn soort ben, geen andere SAAB de hele dag. Zelden zijn SAAB's altijd geweest, maar niet zooooo zeldzaam!

  Fascinerend hoe snel dit is ontwikkeld.

  Ik denk dat SAAB snel volledig uit het straatbeeld zal verdwijnen. Tenminste als een alledaagse / woon-auto. Sommige geliefden zullen zeker blijven bestaan.
  Maar in veel gevallen zal er een merkverandering plaatsvinden of bestaat het al!

  Ook zal ik mijn 9-3 Aero besturen zolang het maar doorgaat. Ook de verjaardag van mijn vrouw 9-3.
  Maar de tand des tijds speelt een rol en waarschijnlijk alleen beginnnde bespreking van rijverboden voor ineens zo slecht Diesel is tenminste onze twee Saabs te maken in de niet al te verre toekomst te blijven leven met ons onmogelijk. We investeerden vorig jaar veel in beide auto's, dit jaar was mijn Aero al weer duur. Het werkt nog steeds. Maar het kan op het punt komen dat ik als dagelijkse forens in de nabijgelegen stad ook economisch aan het denken ga!
  (Niettemin, het zou nooit een saaie uniforme brijauto zijn, ik had al zo'n idee)
  De merkverandering is ook bij ons voorgeprogrammeerd, ook al heb ik sinds 27 jaren SAAB gereden!
  Wat overblijft is de liefde van het merk, mijn modelautocollectie, het zeldzame sonnet III en vele mooie herinneringen rond "ons" merk. Tijden veranderen, maar dat is het gewoon ...

  • Wat een statement! In een notendop!
   Dat is precies hoe ik het ervaar. Minder en minder Saab onderweg, ook hier in de CH, die eigenlijk altijd een goed Saab-land was in relatie. Ik heb het geluk dat ik mijn ritten kan verdelen over 5 Saab, dus ik hoop dat ik heel lang onderweg kan zijn met een Saab!
   Groeten van CH naar Hamburg

  • Wat je in het noorden ervaart, is al lang de realiteit hier in het zuiden. In de afgelopen 14-dagen reed ik een enkele Saab onderweg. En ik kende zowel de auto als de eigenaar.
   Saab is hier altijd een zeldzaam merk geweest. Maar zo zeldzaam, dat maakt je eenzaam. En aangezien alle voertuigen benzine zijn, is de dieseldiscussie niet zo belangrijk voor ons. Daarnaast wenkt binnenkort de eerste H-plaat. Maar voor het dagelijks leven zal uiteindelijk een ander merk op de parkeerplaats zijn. En voor de zonnige dagen ga je door met een Saab!

 • Met betrekking tot de toekomst van de resterende Saab, zal de situatie te ontwikkelen vergelijkbaar met andere, reeds verschoten, merken: Veel auto's zijn ofwel voortijdig gesloopt of verkocht aan vlaggen handelaren, hoewel de meeste van de 500.000 km limiet los met regelmatig onderhoud kunnen overschrijden (eigen ervaringen met drie 900, I).
  Maar deze minder Saab-affiene eigenaars zonder dit "bloed" zien dit merk sowieso alleen als een nadruk op hun individuele persoonlijkheid.

  Of de andere groep, die is uitgerust met het nodige bloed, zullen blijven zorgen voor hun schatten en bewaar ze in leven, evenals bij Panhard (overigens zeer sympathieke en actieve clubleden, die helaas steeds zeldzamer worden als gevolg van de leeftijden) , NSU, Simca, Lancia, Rover, etc. is het geval.

  Dus het zal op de middellange termijn zijn met Saab.

  Des te meer ik er spijt van zou hebben als deze blog op een gegeven moment niet zou bestaan. De achtergrondinformatie over deze bijna ongelooflijke economische misdaad bij Saab zou zeker een eigen boek waard zijn (wat vind je daarvan, beste Tom?). In elk geval is de situatie van vandaag ideaal voor de "levensader-Saabisten": een andere blog die een intensieve uitwisseling van technische problemen mogelijk maakt - en alleen onze saabblog!

 • Kortom, het spijt me heel erg als de blog en ook Saab in Zweden ten onder gaan. Hoe een 9-5 Bj.98 te besturen, die nu 63 thsd en een 9oo / 2 convertible heeft, we zullen onze schatten zo lang mogelijk besturen. We hebben een Saab-service ter plaatse. Er kan dus niets fout gaan. Als de blog niet langer iets mist, verwelkom ik een blog-lidmaatschap met een passende bijdrage.

 • Hallo Tom en Mark, het resultaat van de blog-donatie in het aantal genoemde lezers is echt teleurstellend. Helaas is deze "rijmentaliteit" meer en meer geworteld in onze samenleving. Persoonlijk heb ik niets tegen een lidmaatschap, ik weet alleen niet of deze variant het gebrek aan bereidheid oplevert om veel lezers het gewenste resultaat te geven. Vermoedelijk zullen ze blijven hopen op gratis informatie en ook een lidmaatschap weigeren. Bovendien zal dit niet bijdragen aan de duplicatie van het basisidee. Het idee met de markt vind ik goed en uitbreidbaar. Hier zou zich een gezonde markt kunnen ontwikkelen, maar alleen als de blog in dezelfde kwaliteit wordt voortgezet. Het feit is voor mij dat zonder de blog Saab en de bijbehorende fancultuur op lange termijn in slaap vallen. Precies dit mag niet gebeuren en ik hoop dat sommige lezers die niets hebben betaald, nu inhalen. Het gaat niet alleen om een ​​automerk, maar ook om een ​​gevoel van leven. Dat is de manier waarop het met mij is. Ga alstublieft verder !!! Saabige groeten Gebhard

  • Aan de attitude tegenover het leven voegt een ander punt toe: via de blog en de geweldige evenementen ontmoette ik super aardige mensen uit zowel de omgeving als uit andere landen, vooral uit Zwitserland, waar ik blij mee ben bij elke ontmoeting en met wie een leuke privécontact is ontstaan.

 • Ik ben teleurgesteld over de lage bereidheid tot donatie! Ik zou graag een lidmaatschap verwelkomen. Er zou een basisbeveiliging gegarandeerd zijn voor de blog en alleen de echt geïnteresseerde en toegewijde SAABisti daar ...
  Wie - zoals ik sinds 1990 - een overtuigde SAAB-rijder wil houden, koesteren en verzorgen voor zijn oude Zweden, ideeën uitwisselen met gelijkgestemden en deze voertuigen aanschaffen. De blog is daar een uitstekend platform voor.
  Ga zo door, je hebt me als lid en hartelijk dank voor je geweldige werk!

 • Zou de donatieknop duidelijk maken. Anders geweldige blog en geweldige artikelen.

 • Ik zou graag bij Heiko aansluiten:
  De "Doneer" voor donaties is niet te vinden op de startpagina (stationaire Chrome-browser, mobiele Edge-browser), en ook in de individuele bijdragen die alleen ver beneden hieronder liepen, liep ook met geluk om te ontdekken ...
  "Heeft de Saab Blog 2016 alsjeblieft? Ondersteun dan de bloggers met een donatie! "Zou altijd bovenaan moeten staan ​​(natuurlijk niet zo irritant dominant als Wikipedia aan het einde van het jaar, maar zo ingetogen leuk (!) Zoals het is, alleen UP rechts of links op elke pagina)!
  Niet iedereen leest elk bericht (nou ja, heb ik nu), maar Saab liefhebbers - en dat zou meer en meer door de jaren heen op een pro rata als de lease-opbrengsten zijn allemaal 2-ter of 3-ste de hand - ik denk het niet heel geïnteresseerd in alleen 141 die willen bijdragen ...

  Dit zou geen kritiek moeten zijn !!! alleen een subjectieve suggestie voor verbetering.

  Ga zo door met het goede werk, Tom en Mark en Reader-auteurs, en bedankt voor alle bijdragen!

Reacties zijn gesloten.