In het kort vermeld. Tesla. Deer prestaties. IntSaab.

De afgelopen dagen zijn een aantal korte berichten verzameld. Ons overzicht over de Saab-wereld begint met de International Saab Meeting, die dit jaar in Dinslaken zal plaatsvinden.

Indrukken van de IntSaab 2012 in Spa
1. Duitse Saab Club. IntSaab 2017.

Inschrijven voor IntSaab 2017, dat van 4 t/m 6 augustus in Dinslaken plaatsvindt, is nu online mogelijk. De 1e Duitse Saab Club meldt momenteel geen limiet in termen van het aantal deelnemers. De internationale Saab-bijeenkomsten zijn populair, zodat de capaciteitslimiet zeer snel kon worden bereikt.

Een tijdige boeking wordt geadviseerd voor alle geïnteresseerde Saab-fans.

1. Duitse Saab Club. Techno Classica,

De Techno Classica vindt plaats van 5 tot 9 april in Essen. En zoals altijd presenteert de 1e Duitse Saab Club, die ook de bijeenkomst in Dinslaken organiseert, ons merk. Het motto voor 2017 is een oude reclameslogan van Saab uit de jaren 70. "Betere perfectie dan confectiekleding" staat boven het uiterlijk. Wat zit erachter? We kunnen opgewonden zijn.

Vanwege de bouwwerkzaamheden op het beursterrein verandert de locatie dit jaar: de Saab-beursstand is in hal 13, stand 13/110, gebiedsingang Messe Ost / Gruga Halle.

Deer prestaties

Hirsch Performance, voorheen Saab Werkstuner, biedt nog steeds oplossingen voor meer rijplezier. Naarmate onze voertuigen ouder worden, nemen ook de kortingen toe. Een korting van 30% is nu beschikbaar voor voertuigen van modeljaar 2012 en 2013 (?). Een korting van 50% is van toepassing op alle verbeteringen in de softwareprestaties voor voertuigen met modeljaar 2011 en ouder.

De prestatie-upgrade van Hirsch Performance is verkrijgbaar bij geautoriseerde Saab-partners.

Saab in de pers

Hoe kun je vertellen dat de Saab-gemeenschap heel goed werkt en dat de Saab-geest nog niet uitgegaan is? Er was een onfeilbare indicatie in de laatste dagen. Er was een artikel in de pers over de Saab 96 en ik had al een dozijn mails van lezers die erop leken te wijzen in de mailbox.

Ik wil je hiervoor bedanken, ook omdat ik al maanden niet alle e-mails heb kunnen beantwoorden. Het zijn er gewoon te veel en het zou me 24 uur per dag extra kosten om alles voor elkaar te krijgen. De situatie zal niet veranderen omdat er geen oplossing is. Ik vraag daarom om uw geduld!

Maar: elke mail wordt gelezen en wat moet worden beantwoord binnen een redelijk kader, is voltooid.

Hier de link naar U kunt 96 Artikel en nog een bericht over Saab 92 vs. Volvo 444 gaat. Veel leesplezier!

Tesla naar Zweden?

Op maandag ging het om de Vraagof Tesla in de toekomst elektrische auto's zou kunnen bouwen in de voormalige Saab-fabriek. Het is zeer onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren. Desalniettemin lijkt het onderwerp behoorlijk wat dynamiek te ontwikkelen, ook omdat bepaalde kringen erg geïnteresseerd zijn in het lokken van een andere fabrikant naar het automobielcluster tussen Trollhättan en Göteborg.

De Zweedse overheid wil hierin een actieve rol spelen. Dat meldde dinsdag Sverigsradio, En het gaat niet alleen om productie; een batterijfabriek zou de autolocatie in het zuiden van het land moeten versterken en veiligstellen voor de toekomst. Dit hoort niet noodzakelijkerwijs bij Tesla, ook niet bij andere fabrikanten waar men het over heeft.

In het licht van het feit dat Volvo en Lynk Co elektrische auto's lanceren voor 2020, en een deel daarvan in Europa zal worden gebouwd, is dit zeker een goede aanpak.

5 gedachten over 'In het kort vermeld. Tesla. Deer prestaties. IntSaab."

 • blanco

  Waarom zijn er geen herten-upgrades meer voor de eerste MY van de 9 5? Het was op dat moment niet vervangen, geen controller, maar alleen de software is gewijzigd, toch?

 • blanco

  Dat is niet ongelooflijk. Kan ik me goed herinneren dat een minister zei dat men windturbines in de fabriek kon bouwen? Dat is regeneratieve energie en auto's die regeneratieve energie kunnen gebruiken, zijn beter dan oude branders.

 • blanco

  "Herten" is een mooi ding! 🙂
  Op dat moment deed ik ook 9t-boog op mijn oude 5-2.3 SC (toen er een actie met 50% was).

  Tesla in Saab-hallen? Hmmm… ..
  Maar blijkbaar nemen de Zweden in ieder geval het belang van de "auto-industrie" weer "serieuzer".
  Ik denk dat er de komende jaren veel zal gebeuren in de industrie (met enkele positieve gevolgen, maar zeker ook veel negatieve ... ook hier in Duitsland)

 • blanco

  Bedankt voor de hert Performance Note! 50% maakt me zwak

 • blanco

  Nu komt de Zweedse regering plotseling in actie en het is moeilijk te geloven dat een Amerikaanse autofabrikant naar Zweden wordt gelokt - kan dat nog?

  SAAB-auto's hadden alle stokken gegooid die vóór het faillissement tussen de benen konden worden gegooid en nu dit. Dit maakt deel uit van schizofreniestoornissen - gewoon ongelooflijk!

Reacties zijn gesloten.