Dag 2 Histo Monte 2017. Saab rijdt naar voren.

Stage nummer 3 en 4 voerden de teams uit Fribourg door Zwitserland en Frankrijk. In het Jura Massif Central ging de route over besneeuwde bergwegen naar de bestemming van de dag naar Aix-Les-Bains. Een test voor de deelnemers, wat een zeer goed resultaat opleverde voor het team Wagenheimer.

Start in Freiburg

Op de 8.11-klok lanceerde de Saab 99 van Robert en Gerd Wagenheimer in Freiburg. Mooi zonnig weer en droge wegen zorgden voor anticipatie. Tegen de middag zou de bewolking stijgen, maar de omgeving zou droog blijven. Optimale voorwaarden voor veel Histo Monte-plezier.

Een afstand van 540 kilometer was de uitdaging van de dag, en met uitzondering van de regio rond Basel - zoals altijd met veel verkeer - was de route erg leuk. Het Saab 99-team ontmoette vaak de Saab 96 V4 van het Eichhorn / Hable-team, dat ook erg sportief was.

Perfect op de weg met sneeuw en ijs

Het grote moment van 99 trof de sneeuw- en ijstests. De Saab vloog zo perfect door de switchbacks dat het zicht op de AV-klok met enthousiasme werd vergeten. Het resultaat: veel plezier, maar te snel onderweg.

Dag 19.45 eindigde om 2 uur. Histo Monte in het Golden Tulip Hotel in Aix-Les-Bains. Een groot buffet wachtte de deelnemers na een zware wedstrijddag en Walter Röhrl zorgde voor entertainment op het podium. Een hele mooie en bijna perfecte dag.

Het goede resultaat is bijna een beetje eng voor ons team. Van de 28. Als eerste kwam 2 met een aanzienlijke verbetering in rangorde en staat het nu op een ongelooflijke ranglijst van 8. Felicitaties aan Frankrijk en we houden onze vingers gekruist!

Eindelijk een compliment op naam van Robert en Gerd voor Peter Göbel en zijn Orga-team. Dat wil zeggen, de twee rapporteren, zoals altijd eenzame top.

3 gedachten over 'Dag 2 Histo Monte 2017. Saab rijdt naar voren."

 • blanco

  Ongelooflijk!
  Na de eerste dag op Monte dacht ik: ik zal het SAAB-team een ​​plaats in de top 10 gunnen ... en nu lees ik dit: 8e plaats! 🙂
  Ja, ik houd mijn vingers gekruist! Veel plezier, open ogen en veel geluk!

 • blanco

  Ja, ik houd mijn vingers gekruist. Het rapport is leuk. Al het beste voor beide SAAB-teams!

 • blanco

  Als een oude Saab-freak kun je alleen maar je vingers gekruist houden!

Reacties zijn gesloten.