Saab op de Histo Monte 2017. Dag 1.

Robert en Gerd Wagenheimer beloofden ons een korte samenvatting van de evenementen voor elke dag. En ze houden zich aan hun belofte, ook al is een rallydag natuurlijk erg vermoeiend. Gisteren leidden de eerste twee etappes naar Freiburg im Breisgau.

Twee prachtige auto's ...

Aan het eind van de dag waren 445-kilometers op de klok. De Saab, Robert en Gerd schrijven ons, lopen geweldig, behoorlijk sportief en toch comfortabel. Hij heeft goede remmen waarop je kunt vertrouwen, zelfs in het donker.

Gisteren was de rally bij mooi weer, was er de eerste sneeuw in het Zwarte Woud op de Kandelpass. Maar dat kun je alleen in de Saab zien, zeiden ze. Wat spreekt voor de goede tractie van 99. Een attractie van Histo Monte 2017 is rallylegende Walter Röhrl. Altijd geduldig, altijd blij om gefotografeerd te worden. En hij heeft zijn bekende humor behouden. Toen Robert vroeg of de tour vermoeiend was, was het antwoord "Ja, de lage snelheid".

Plaats 28 na de eerste twee fasen.

Op dag 1 was er lof van de deelnemers voor de sensationele AvD-serviceauto, die ons Saab-team maar zelden zag. Wat is goed ! 'S Avonds, bij het doel van de dag in Freiburg, stond het Saab-team op plaats 28. Een geweldig resultaat en het deelnemersveld is heel dichtbij na de eerste twee etappes.

Vandaag, op dag 2, startte de 99 kort na de 08.00-klok. Rond 500 kilometers in Zwitserland en Frankrijk liggen voor op het team. We houden onze vingers gekruist!

4 gedachten over 'Saab op de Histo Monte 2017. Dag 1."

 • blanco

  Fascinerend om te zien hoe actief het SAAB-merk is. De reis naar de historische motorsport is een leuke aanvulling op de blog.

 • blanco

  Bedankt voor de leuke indrukken van de dag 1 de Monte!
  Houd uw vingers gekruist dat "controleer de motor" de hele tijd stil is ... 😉
  Ik kijk uit naar meer foto's en rapporten! Nog steeds veel succes (en het nodige plezier 🙂) !!!

 • blanco

  Weet iemand wie de witte 96er is met dubbele blauwwitte strepen?

  • blanco

   David Hable en Marquardt Eichhorn. Nog meer foto's, ik schrijf momenteel de update voor dag 2.

Reacties zijn gesloten.