Hij hangt aan de stroom. Calix-motor voorverwarming voor Saab.

De dagen zijn donker, koud en ongemakkelijk. Goed als je in een voorverwarmde Saab kunt komen. Nog beter als je naast het comfort ook iets goed doet voor het milieu en tegelijkertijd de technologie spaart.

op de Saab 9000. De 9-5 NG Bio Power heeft ze in productie.

De voorverwarming van de Calix-motor is een zeer Zweeds verhaal. Zodra de eerste sneeuw gevallen is, hangen de voertuigen overal in het land aan de stroom. Ze worden ontdekt in garages, carports en zelfs met geïmproviseerde verlengsnoeren op parkeervakken. De Stromerei is logisch. Door de koude ochtendstart voor te verwarmen wordt de horror genomen. Motor en vloeistoffen staan ​​al op de grondtemperatuur voordat ze starten, de emissies van verontreinigende stoffen worden drastisch verminderd en de slijtage wordt verminderd. Een bijdrage aan meer ecologische duurzaamheid.

Calix-motorvoorverwarmer: meer comfort, minder vervuiling

We hebben al jaren Calix-motorverwarmers in bijna al onze Saabs. Te beginnen met de 9000, het Anna-project, dat momenteel met mij in de winter samengaat. De 2006er 9-5 I BioPower had ze in productie, de 9-5 II ook. En we hebben ze achteraf ingebouwd voor de 9-3 II.

De jarenlange ervaring als langdurige test is alleen maar positief. De motor start merkbaar gemakkelijker, zelfs bij de koudste temperaturen, en het interieur is sneller op temperatuur. Vaak neuriet de automatische airconditioning in het begin in zichzelf en blaast een eerste, warme bries op het raam. Naast de veiligheidswinst door heldere ramen, wordt de tijd tot het interieur aangenaam warm is en de motor op bedrijfstemperatuur is, verkort.

Zweedse accessoires voor Zweedse auto's

Ik ben een fan van de voorverwarming van de Calix-motor - omdat ik van eenvoudige en effectieve dingen hou. Typisch Zweeds of typisch Saab. Achter de motorvoorverwarmer zit in principe een klein verwarmingselement verborgen, dat op veel plaatsen op een in het motorblok voorziene plaats kan worden gemonteerd. De basismodule kan optioneel worden opgewaardeerd met een timer of een oplaadfunctie voor de batterij.

Orio, onze leverancier van originele Saab-reserveonderdelen, heeft de Calix-motorverwarming in het assortiment en het is een Zweedse aanrader voor het koude seizoen. Een pluspunt in veiligheid, extra comfort en bescherming van milieu en techniek. Dit alles spreekt voor zich.

De kit voor de Saab 9-3 MIJN 1998 om 2003 en 9-5 Saab MIJN 1998 om 2010 130,90 voor € (135,00 CHF) is beschikbaar op Saab geautoriseerde partners. Het bestelnummer is de 32026240. Met uitzondering van de 3.0 TID is deze alleen beschikbaar voor 4-cilinders.

Voor alle 4 cilinders van de Saab 9-3 II-generatie vanaf modeljaar 2003 is de motorverwarming ook verkrijgbaar voor € 130,90 (CHF 135,00). Bestelnummer is 32026242. De montagetijd in de Saab-werkplaats is 1.5 tot 2 uur.

De aankoop is via de geautoriseerde partners in Duitsland, Österreich en Zwitserland mogelijk.

25 gedachten over 'Hij hangt aan de stroom. Calix-motor voorverwarming voor Saab."

 • blanco

  Bedankt voor het wijzen op de 1,9 TID, maar ik heb de Calix RE 340 nergens gekregen! Heeft iemand een idee? Anders probeer ik het nu in Finland.

 • blanco

  Ik heb het concurrerende product van DEFA geïnstalleerd. Zoals al beschreven. Briljant idee. Bij mij (dus met mijn 9K) zijn lange doorlooptijden echter noodzakelijk voor het voorverwarmingseffect. En het moet niet te warm zijn, want anders begint de SAAB na een paar kilometer te boken en wrijven en stopt bijna, ik vermoed dat op de een of andere manier de mengselbereiding Polka danst omdat het koelwater al te warm is en ergens een sensor of schuif meldt , ey, can not be, is nog steeds te vroeg. In het ding als zodanig een geweldig artikel, alstublieft meer van het. Misschien een artikel over het originele geluidssysteem van de 9K ???
  Groeten uit Wiesbaden.

 • blanco

  Interessant. Wat is het net over zo'n dag op internet? En vanaf welke buitentemperaturen ga je naar het rooster?

  • blanco

   Dus logisch bij temperaturen rond het vriespunt of in de koudere zin. Maar dan helemaal. Helaas, geen idee wat het elektriciteit kost, omdat je een extra meter nodig hebt en wie heeft dat?

  • blanco

   De motorvoorverwarmer is voor zover ik weet 500 W-prestaties en
   moet ongeveer 1,5 uren vóór het opstijgen worden ingeschakeld
   wel, maar minstens een uur.

   Het kost elke winterochtend 0,5 tot 0,75 Kw / h-elektriciteit
   of de overeenkomstige centbedragen, bespaart in ruil maar ook opnieuw
   Sprit één.

   De gebruikershandleiding voor 9-5 BioPower geeft aan dat het tot + 15 ° C is
   zou positief zijn in de balans en alleen zinloos bij temperaturen boven.

 • blanco

  Sinds 40 jaar rijd ik SAAB met voorverwarming van de motor (in Finland niet alleen motorvriendelijk maar ook motorbehoud bij -40 graden). Ja en nu heb ik een 9 5 met 1,9 TID en daar is geen motor voor voorverwarmen! Of kan iemand me helpen?
  Overigens ook mijn eerste SAAB die maar twee achterlichten heeft - vooruitgang door regressie?

  • blanco

   Calix Re340 en MKMS1525 Saab 9-5 1,9TID

  • blanco

   Ik zou zeggen gered. Helaas was dat het geval met Crombrille.

 • blanco

  Is 32026242 niet voor de B284?

 • blanco

  Tom, kun je me vertellen waar ik een kabel kan krijgen? Ik heb deze apparatuur al in mijn 9 5 NG Biopower, maar weet niet waar ik een kabel moet kopen.

  • blanco

   Beste Kochje, elke Saab-partner kan de kabels individueel bestellen. Zou geen probleem moeten zijn. Stuur me dan een korte e-mail. Dank je wel!

   • blanco

    Bedankt Tom, ik heb er een gevonden bij PPS in Dordrecht, Nederland.

 • blanco

  Sta je gewoon in de stad naar een laadstation?
  ....

  • blanco

   Natuurlijk! En dan heeft de mens al een EL-SAAB!
   (nogmaals zijn tijd vooruit ... 🙂)

 • blanco

  Het is nog leuker om het te combineren met een cabineboiler van Calix. De apparaten kunnen eenvoudig met elkaar worden verbonden. Over boordcomputer kunt u vervolgens de exacte tijd voor gebruik instellen. We bouwen dit regelmatig voor onze klanten. Je hebt dan een erg goedkope kachel! Ik ben Nederlands en mijn excuses voor fouten in mijn taal!

  • blanco

   Bedankt Dirk voor het supplement! Een goedkoper alternatief voor de kachel bestaat niet.

 • blanco

  Wauw... dat is wat ik de afgelopen dagen af ​​en toe voor mijn "schip" heb gewenst... het is best fris als ik daar 's ochtends aankom (ondanks de garage)....

  En tijdens korte ritjes in de stad stap ik vaak eerder uit dan de verwarming echt op gang is gekomen…. 🙁

 • blanco

  Als het artikel VOOR het begin van de winter was gearriveerd, had je nog meer kunnen profiteren.

  • blanco

   We hadden het artikel eerder gepland. Helaas waren er vertragingen. Het juiste moment om te retrofitten is altijd bekend.

 • blanco

  zou niet slecht zijn voor onze TID, die nu net voor altijd nodig is, totdat deze de werkelijke bedrijfstemperatuur heeft bereikt, maar helaas kunnen we geen kabel naar onze carport brengen, anders hadden we het onderdeel al gekocht.

 • blanco

  De goede ervaringen kunnen alleen worden bevestigd! En de buren vragen opnieuw en opnieuw of de elektrische aandrijving

  • blanco

   Geen van mijn buren heeft me ooit een plezier gedaan! Ik moet toegeven dat ik teleurgesteld ben ...

 • blanco

  Ik kan alleen de goede ervaringen bevestigen.
  Vergeet de kabel tegenwoordig, u realiseert zich hoe groot de voordelen eigenlijk zijn.

  Vooral wanneer een ochtend einsteigt meerdere gecondenseerde adem op de koude plakjes en u wilt zich klap voor blinden vlucht, wat natuurlijk niet werkt, omdat je nodig hebt om de handen en het hoofd af te vegen.

  U hebt de vrije snijkanten van de eerste meter voorverwarmd.

 • blanco

  Voorverwarmde motor is de reden waarom ik de standkachel op 93SC zelfs in de zomer start. Omdat ik geen stroomverbinding kan maken met de parkeerplaats, bleef alleen het uur over en is elke cent waard. De motor zal je bedanken.

Reacties zijn gesloten.