Saab-teams op de AvD Histo Monte 2017

Het blogteam had zijn vingers gekruist ... en het hielp! Robert en Gerd Wagenheimer zijn ook op de Histo Monte met hun Saab 99 dit jaar. Het team ging in première tijdens de AvD Rally, die vorig jaar plaatsvindt op historische paden.

Klaar voor Histo Monte 2017, Saab 99 van Team Wagenheimer.

2017 start de Rallye in Frankfurt op het terrein van Klassikstadt, Daarna rijden we naar het Zwarte Woud, door het Franse Jura-gebergte en de Maritieme Alpen naar Monaco. Start is bij 7. Februari en bij de 11. word de rallye en de deelnemers aan het prinsdom aan de Côte d'Azur wacht op u.

Reserveonderdelen en sneeuwkettingen worden door de deelnemers zelf in hun voertuigen vervoerd. Het is net als vroeger, toen Erik Carlsson met zijn Saab reisde - en won. In de jaren zegevierde 1962 en 1963 het legendarische merk Trollhättan en won de overwinning tegen veel meer gemotoriseerde voertuigen.

Twee Saab-teams op de Histo Monte 2017

Erik Carlsson, die niet meer bij ons is, kon spannende verhalen uit de autosporttijd vertellen. Van vervangingsmotoren die in de kofferbak zaten. Of defecte versnellingsbakken die hij en zijn monteur langs de weg hebben gerepareerd. De reis op zijn eigen as, zonder een extra servicevoertuig, was vaak lang en vermoeiend, de terugreis misschien nog meer. Omdat Carlsson de gekste prijzen naar Trollhättan vervoerde. Zoals de televisie die hij tijdens een betoging in Hessen won en toen naar Zweden moest.

De 99 zal naar Monaco lanceren in een zeer coole livrei gebaseerd op Per Eklund's 1982 rallyauto. En het Saab-team van Robert en Gerd Wagenheimer houdt niet alleen de merkvlag in de wind. Marqardt Eichhorn en David Hable starten in de Saab 96 V4, waardoor twee Saab-teams een grote variëteit in het veld hebben.

Orio Duitsland, onze leverancier voor Originele Saab-reserveonderdelen, wil het Saab 99-team ondersteunen en een sponsor zijn. En het wordt nog beter: Robert en Gerd Wagenheimer hebben ons een dagelijkse update beloofd met foto's en indrukken van de AvD Histo Monte 2017.

Hoewel de rally aan beide zijden van de historische paden zal zijn en als ze alles geven. Voor de Saab-gemeenschap, die nog dichterbij kan zijn, zou elke avond een korte verklaring mogelijk moeten zijn. We kijken er naar uit!

5-gedachten ook "Saab-teams op de AvD Histo Monte 2017"

  • Great! Zoals je het klassieke potentieel van het merk kunt zien! Ik kijk nu al uit naar de rapporten

  • Geweldig, we houden onze vingers gekruist en wachten op info ....

  • Ik kijk er naar uit !! Veel plezier met de chauffeurs en succes !! 8)

  • Wat een avonturier, ik ben nieuwsgierig !!

  • Beste Robert, beste Gerd, veel succes Roman en Christiane!

Reacties zijn gesloten.