Saab-teams op de AvD Histo Monte 2017

Het blogteam hield de vingers gekruist ... en het hielp! Ook dit jaar zijn Robert en Gerd Wagenheimer met hun Saab 99 onderweg op de Histo Monte. Het team beleefde vorig jaar zijn première tijdens de AvD-rally, die plaatsvindt op historische paden.

blanco
Klaar voor Histo Monte 2017, Saab 99 van Team Wagenheimer.

2017 start de Rallye in Frankfurt op het terrein van Klassikstadt. Daarna gaat de reis richting het Zwarte Woud, over het Franse Juramassief en de Maritieme Alpen naar Monaco. De start is op 7 februari en op 11 februari nemen de rallytrein en de deelnemers in het vorstendom deel aan de Cote d'Azur verwacht.

De deelnemers vervoeren zelf reserveonderdelen en sneeuwkettingen in hun voertuigen. Het is net als vroeger toen Erik Carlsson onderweg was met zijn Saab - en won. In 1962 en 1963 zegevierde en won het legendarische merk uit Trollhättan tegen voertuigen met veel krachtigere motoren.

Twee Saab-teams op de Histo Monte 2017

Erik Carlsson, die niet meer bij ons is, kon spannende verhalen uit de autosporttijd vertellen. Van vervangingsmotoren die in de kofferbak zaten. Of defecte versnellingsbakken die hij en zijn monteur langs de weg hebben gerepareerd. De reis op zijn eigen as, zonder een extra servicevoertuig, was vaak lang en vermoeiend, de terugreis misschien nog meer. Omdat Carlsson de gekste prijzen naar Trollhättan vervoerde. Zoals de televisie die hij tijdens een betoging in Hessen won en toen naar Zweden moest.

De 99 zal naar Monaco lanceren in een zeer coole livrei gebaseerd op Per Eklund's 1982 rallyauto. En het Saab-team van Robert en Gerd Wagenheimer houdt niet alleen de merkvlag in de wind. Marqardt Eichhorn en David Hable starten in de Saab 96 V4, waardoor twee Saab-teams een grote variëteit in het veld hebben.

Orio Duitsland, onze leverancier van originele Saab-reserveonderdelen, wil het Saab 99-team ondersteunen en zal daar als sponsor zijn. En het wordt nog mooier: Robert en Gerd Wagenheimer beloofden ons een dagelijkse update met foto's en impressies van de AvD Histo Monte 2017.

Hoewel de rally aan beide zijden van de historische paden zal zijn en als ze alles geven. Voor de Saab-gemeenschap, die nog dichterbij kan zijn, zou elke avond een korte verklaring mogelijk moeten zijn. We kijken er naar uit!

5 gedachten over 'Saab-teams op de AvD Histo Monte 2017"

 • blanco

  Beste Robert, beste Gerd, veel succes Roman en Christiane!

 • blanco

  Wat een avonturier, ik ben nieuwsgierig !!

 • blanco

  Ik kijk er naar uit !! Veel plezier met de chauffeurs en succes !! 8)

 • blanco

  Geweldig, we houden onze vingers gekruist en wachten op info ....

 • blanco

  Great! Zoals je het klassieke potentieel van het merk kunt zien! Ik kijk nu al uit naar de rapporten

Reacties zijn gesloten.