Presentatie: Saab Marketplace

De blog verandert ... eigenlijk doet het dat al sinds het begin. Van het oorspronkelijke idee om te rapporteren over een kleine, charismatische fabrikant, tot de crisisblog en verder tot rapportage over klassieke auto's, klassiekers en liefhebbers.

Saab Marketplace

Het moet zo zijn. Want stilstaan ​​zou geen alternatief zijn voor een merk dat eigenlijk niet meer bestaat, dat nog leeft en zichzelf voortdurend opnieuw uitvindt en ontwikkelt. En omdat dingen veranderen en we elke dag aan de pols van de scène voelen, veranderen we ook.

Een van de vragen die ons voortdurend bezighouden is: wat hebben lezers en de gemeenschap eigenlijk nodig? Een normale dosis Saab, dat is zeker. Maar misschien meer. De focus verandert op weg om een ​​lovermerk te worden. Degenen die Saab besturen, doen het steeds meer uit pure overtuiging. Omdat het in het leven past, omdat je geen zin hebt om naar andere auto's te gaan. Omdat rijden in Saab stijl heeft. Of omdat oude auto's niet alleen een uitdrukking zijn van individualiteit, maar ook steeds vaker van duurzaamheid.

Veel lezers hebben meer dan één Saab. Twee of drie voertuigen zijn bijna de norm, naar boven is alles open en is alles mogelijk. Wie een verouderd wagenpark onderhoudt, heeft ook reserveonderdelen nodig die mogelijk niet meer als nieuwe onderdelen beschikbaar zijn. Of hij heeft reserveonderdelen in zijn garage of kelder voor auto's die hij al lang niet meer heeft gehad.

En wanneer een Saab-coureur in Berchtesgaden een onderdeel zoekt voor zijn klassieker die sluimert in een Flensburg-garage, dan is de vraag hoe je beide samen kunt brengen.

Saab Marketplace. Het advertentieplatform voor Saab-stuurprogramma's.

En dit is precies waar ons idee van is Saab Marketplace Project op. Een nieuw advertentieplatform dat we opzettelijk eenvoudig hebben gehouden, exclusief voor Saab en onze lezers. Saab-onderdelen en -voertuigen kunnen daar worden aangeboden of doorzocht.

Het project is nu open voor privéadvertenties en -toepassingen. Het is momenteel volledig gratis en vereist alleen registratie in het ledengedeelte. De gegevens worden veilig opgeslagen op onze eigen Duitse server en worden niet doorgestuurd of gebruikt voor reclamedoeleinden.

Vandaag starten we de bètasefase waarin de advertenties door ons handmatig worden ontgrendeld. Momenteel zijn 4-afbeeldingen beschikbaar als upload, later zullen er meer zijn. De advertenties worden gedurende 30-dagen weergegeven en kunnen via het ledenaccount worden uitgebreid of verwijderd.

En omdat we geen ervaring hebben met dit soort projecten, vragen we je geduld als de testfase niet helemaal probleemloos verloopt.

De regels voor de Saab Marketplace zijn simpel:

 • Alleen Saab-advertenties, omdat we naar 100% Saab gaan
 • Uitsluitend privé-advertenties, geen commerciële vermeldingen
 • Bewaar de etiquette en let op een realistische beschrijving van het aanbod

Een opening voor commerciële advertenties, met uitzondering van de blogsupporters die we zullen uitnodigen na het voltooien van de testfase, is momenteel niet gepland.

Wat denken onze lezers eraan?

De meningen zouden ons interesseren. Elke dag hebben we meer dan 3.000 bezoekers op deze site en denken dat de blog een optimale plek kan zijn voor de Saab Marketplace. En we overwegen om meer categorieën toe te voegen.

Wat dacht je van een extra "gratis" categorie? Bijvoorbeeld voor brochures die u twee keer heeft en die u in goede en geïnteresseerde handen wilt weten? Of andere kleine of grote Saab-dingen die je niet langer nodig hebt en die gewoon ruimte in beslag nemen?

De discussie is open! Mark en ik kijken uit naar uw opmerkingen en suggesties!

32 gedachten over 'Presentatie: Saab Marketplace"

 • Hallo Tom, hallo teken,
  Een ander geweldig idee, ongeacht het feit van reeds bestaande markten. Ik hoop op een respectvolle behandeling van de SAAB-gemeenschap onderling, met interessante contacten en een goed onderhouden uitwisseling. Met de moeder van alle marktplaatsen in San José en haar gratis advertentiegedeelte is het gewoon vermoeiend en ontnuchterend. Bedankt aan jou.

 • Moin blog!

  Ik probeer geen advertentie te plaatsen. Om precies te zijn, wanneer u zich probeert te registreren. Dan beland ik op een Deense website, maar de knop "Meld je nu aan" is niet gekoppeld aan een link ...
  Chrome-versie 55.0.2883.87, als het helpt.

 • Dit is KK-Autotechnik in Neustadt

 • Wie was dat?
  En ja, mensen moeten weten dat er onderdelen overblijven. Als niemand weet dat er nog heel veel reserveonderdelen over zijn, kan niemand ze komen ophalen.

  Wat betreft marktplaats:
  In de VS vind ik de scheiding tussen alle soorten advertenties op de gratis advertentiemarkt (bijv. Craigslist als tegenhanger van ebay-kleinanzeigen) en biedt meer van enthousiastelingen (bijvoorbeeld op saabnet.com) heel plezierig aan.
  Steeds weer zijn er auto's die niet verkocht hoeven te worden, maar graag voor een bepaalde prijs worden gegeven. Naar mijn mening gaat dat soort dingen teveel verloren op mobiel, ebay-advertenties, enz., En vaak rijst het vermoeden: "Nou, als het na die tijd nog steeds niet wordt verkocht, moet er iets slechts aan de hand zijn".
  Ik zie de nabijheid tussen minnaar en minnaar op saabnet of een marktplaats hier - er is minder scepsis, en dat geldt ook voor de vooringenomenheid.

  Daarnaast biedt de marktplaats hier ook de mogelijkheid om mensen te bereiken die niet specifiek hebben gekeken en die niet zouden zijn bereikt op mobile.de en andere platforms - hier als advertentie in de zijbalk of via "Oh, ik zal eens kijken puur wat voor soort leuke SAAB er is ”is iets anders, de kans kan leiden tot verliefd worden.

  Wanneer ik het gevoel heb dat ik wat advertenties plaats en probeer de vroege 9000 een beetje meer te pushen.

 • Een geweldig idee!

  Ook leuk als het nieuwe ontwerp van de blog. Ik had nog niet van me gegeven, maar er moet zoveel mosterd zijn!

 • Ik vind het een goed idee, heel erg bedankt voor je inzet! Ik hoorde onlangs van een freelance Saab-partner die failliet ging en gewoon alle reserveonderdelen die gedurende 15 jaar waren verzameld aan de recycleerder moest geven, omdat niemand het spul wilde hebben. Zoiets is gewoon niet toegestaan, misschien kunt u helpen voorkomen dat dergelijke voorbeelden een precedent scheppen ...

 • Ik vind het geweldig dat sommige commentatoren zich nu zorgen maken over de middelen. Maar serieus, de forums zijn gericht op de groep gemotoriseerde kanonnen en hebben de spreiding niet zoals de blog. Als je jezelf niet de das omdoet, moderne SAAB's bestuurt of laat schroeven, kun je ze bijna niet missen.
  Van de onderdelenmarkt op de blog, die een soort boegbeeld is voor het merk, kunnen we allemaal profiteren. We moeten gewoon van de gelegenheid gebruik maken. Bovendien hebben Tomm en Mark bewezen dat ze niet alleen dingen aanpakken, maar ook dingen blijven ontwikkelen. Ik kijk er naar uit

 • Ik vind ook een andere (!) Saab-marktplaats overbodig en verspilling in termen van middelen zoals geld, materiaal, zenuwen - zowel aan jouw kant als aan de kant van de lezers.
  Als u op zoek bent naar onderdelen, vindt u ze op ebay, ebay advertenties van alle soorten auto-recyclers en particulieren.
  Als het contact tussen Saabianer en Saabianer bij dergelijke transacties belangrijk is, vindt u dat in de twee Duitstalige Saab-fora.

  Wat naar mijn mening - en hier spreekt slechts één stem - zou belangrijker zijn:

  + Lijst met onderdelen die niet langer beschikbaar zijn (bijv. Wischwasserbehälter 9000er)
  + Lijst met leveranciers naast onze “standaardleveranciers”, waarbij rekening moet of zelfs moet worden gehouden met de sponsors van de blog.
  + Lijst met andere nuttige Saab-sites (er zijn er enkele in de VS - ik heb zojuist een inspectieluik voor de oliezeef op de bodem van de oliecarter ontdekt - maar ook uit andere delen van de wereld)

  In het kort:
  Het idee is echt goed, maar zo'n marktplaats bestaat al!

 • Je doet absoluut veel pionierswerk voor de gemeenschap en alleen al om die reden wens ik je dat dit het verwachte succes oplevert.

 • Ik zie dit idee overal als positief, met potentieel voor de hele gemeenschap. Op deze manier kan een betrouwbaar platform worden gecreëerd voor een functionerende markt met realistische prijzen inclusief betrouwbare handel of uitwisseling enz. Ik ben nieuwsgierig…. 

 • De gedachte aan SAABians doorgeven aan SAABians / SAABines is behoorlijk verleidelijk ... Als de blog er nog steeds financieel baat bij heeft, is de zaak naar mijn mening rond. 🙂
  Aan het einde van 2017 zijn we allemaal slimmer, als het het waard was!

 • Heel goed idee.
  Aangezien de financiering van de blog altijd een probleem was, zou ik de volgende suggestie doen: 5% van alle verkoopopbrengsten is gebaseerd op vertrouwen in de blog. Dan is er zeker iets bij elkaar en %% doet niemand echt pijn.

 • zo hoort het te zijn ... in goede handen ...

 • Dat is een heel goed idee. Omdat ik denk dat er enkele (inkl.mich) zijn die Saab Automobile en Saab-onderdelen alleen aan fans willen verkopen, waarvan deze worden gewaardeerd en niet zomaar worden doorverkocht.

 • Geweldig idee. Naast auto's of reserve-onderdelen is er, indien nodig, zeker ook een levendige uitwisseling in Saab-brochures. Ik heb veel dingen in meerdere exemplaren en ik zou graag een echte Saab-fan blij maken of helpen bij het voltooien van zijn verzameling.

 • Het is al geadverteerd op mobiele un dclassic handelaar. De prijs daar is natuurlijk een volkomen absurde "eerlijke prijs" met veel onderhandelingsruimte. Voor een bloglezer zou ik zeer tevreden zijn met een zwarte nul - dus een korting die gelijk is aan een gemiddelde ranzig 9000 zou daar in zitten ... 🙂

 • Het goede knuffeldier ... Ik herinner het me. Als we kunnen helpen ervoor te zorgen dat het in goede handen valt, zou ik dat graag doen!

 • De Ebay-vraag stond aan het begin van het project. We zijn een advertentieportaal natuurlijk niet opnieuw aan het uitvinden, er zijn veel aanbiedingen. Maar we zijn van mening dat we de komende weken in staat zullen zijn om de behoeften van onze lezers beter te herkennen en erop te reageren dan andere, grote portals.

 • Een kleine bijdrage, eventueel voor advertenties in de autosector, zou natuurlijk een optie zijn om duurzame financiering veilig te stellen. Een goed idee dat we willen oppakken en afwegen.

 • Ik denk dat ik het knuffeldier er in doe. De blog was niet zonder invloed op de aankoop; misschien helpt het een tweede keer met de bemiddeling.

 • Ik vind het idee geweldig! Juist omdat het zo duidelijk is. Bedankt en veel succes!

 • Ik ben ook lang een lezer van het forum geweest en vond het idee op zich goed. Maar ik vraag me af of een uitbreiding of koppeling naar een Scandinavische marktplaats geen oplossing kan zijn.

 • Heel goed idee, ik ben benieuwd!

 • Ik denk persoonlijk overbodig. Is als een ebay classifieds-kopie. Bindt middelen met u. Ik blijf nog steeds je vingers gekruist voor je idee en een persoon is niet representatief

 • Geweldig idee! Helemaal mee eens met de stelling van Franks Troll!

 • Ik zie dat ook !!!

 • Dat is een uitstekend idee !!!

 • Het idee is geweldig! Ik denk dat SÄÄBe het beste kan worden doorgegeven in de gemeenschap. Het zou voor mij belangrijk zijn dat mijn SAAB in goede handen komt, en dat ik een eerlijke en nette SAAB koop van iemand voor wie het merk net zo belangrijk is als ik.

 • Ik wacht al heel lang op het idee van de marktplaats. Ik zou het niet eens erg vinden als je een "kleinigheid" zou moeten betalen voor advertenties. Dat zou passend zijn en, althans voor de (mede) financiering van de blog, veel beter dan het inzamelen van donaties. Een marktplaats zou ook de prijstransparantie voor hele Saabs, accessoires en reserveonderdelen dienen. Ik wens je succes!

 • Ik vind het idee met de marktplaats erg goed, mits het bij privé aanbiedingen en zoekopdrachten blijft ......... Als Saab-nieuwkomer merk ik dat de aansprekende auto soms te vinden is in "veeleisende" prijzen en daarom voor een typisch zakenmanaspect van maximale winstgerichtheid speelt hier slechts een ondergeschikte rol!

Reacties zijn gesloten.