Waarom 3mal 95 plus herten, nog steeds geen 9000-resultaten voelde ...

Deel 3: 1000 km per keer naar Kroatië

Beste lezers, zoals ik al een tijd geleden in de eerste en tweede verslagen schreef, het was voor mij een lange weg naar het Zweedse merk. Inmiddels was ik de trotse bezitter van twee Saabs.

23 jaar oud
23 jaar oud

Een 95 Aero bouwde 06 en een 92er Saab 9000. Hij kwam vrij heimelijk. En werd mijn favoriet. Scarab groen metallic met Pamir lederen bekleding. Omdat hij in het huishouden zat, las ik vaak de 95er. Aware.

Hij rende en rende. Zonder problemen.

Zomer 2015. Vakantie is aangekondigd.

Ja, zelfs als we de diepste herfst voelen. Ja, we konden twee maanden geleden in het T-shirt Saab rijden.

Terug naar de zomer.

Bestemming: Kroatië. Met drie kinderen was het logisch - ik moest in een auto rijden. Rijd lange auto. Mijn beslissing was - kun je het riskeren in de 23 jaar oude auto? Ik ben soms gek, maar niet moe voor het leven. Dat is waarom we naar Saab Zentrum Zwickau zijn gegaan. Inspectie en inspectie - zodat alles soepel verloopt.

Kort telefoontje kwam terug - alles goed. Behalve de V-riem. Hij zou extreem kwetsbaar zijn. Zo snel besteld en vervangen. Zo voorbereid was hij er klaar voor en alle vriendenkring keek me met grote ogen aan.

Wil je ... ????

Ja, ik wil. Basta. End. Uiteindelijk begon het. De kinderen achterin met het speelgoed en de kleurboeken in een goed humeur. Het zou erg heet moeten zijn. Het klimaat liep en rende. Soms bijna te koud. Hoewel velen het niet begrijpen - is de 2.3-16 V zonder turbo geen slappe gezel.

180, 190 en hij heeft gewoon zijn 10-liter nodig.

Velen vragen zich af wanneer je plotseling met je dinosaurussen in de achteruitkijkspiegel verschijnt. 1.2 TSI-, dank u, meneer Buurman, was een mooie poging. Uphill. Maai het gazon niet en rijd niet! Eerste tussenstop - Oostenrijk. 600 km zijn verdwenen. De tank is bijna leeg. We gaan weg - geen rugpijn.

De volgende dag gaan we verder. Het wordt erg heet. Verkeersopstopping - overal congestie. Karawankentunnel. En bergop in de stop en ga. De koppeling is nog steeds de eerste op 205.000 km. En ik merk geen slippen.

Tussentijdse resultaten.

Tot nu toe heeft geen enkele oudere oudere auto me ingehaald. Als ik er ooit een heb gezien. Ik denk het niet. De volgende dag toont de buitenthermometer 37-graden. Eigenlijk rijden we alleen 400 km vandaag en zouden daar moeten zijn 13: 30 luide Navi.

Maar het was anders.

In Slovenië vanaf de snelweg naar beneden is niets meer. Jam. Snelle stop. We zijn onbeschermd in de Adriatische zon - alleen bewapend met de airconditioning. Ze rent en koelt. Op een gegeven moment maak ik de fout en reguleer een beetje warmer, zodat het temperatuurverschil niet te hoog is tussen binnen en buiten.

Resultaat?

Het koelt niet meer. Op een gegeven moment krijg ik koud water op mijn voeten bij het losmaken. Gelukkig zijn de stoelen helder en hebben we nog steeds een schuifdak. Het verloopt extreem langzaam. Het wordt warmer en warmer.

En de temperatuur van het koelmiddel blijft stijgen. Ik houd haar in de gaten.

Uit en bergop. Al twee uur zo. De eerste voertuigen staan ​​aan de rand met de motorkap open. Geen van hen is ouder dan 10 jaar.

En mijn groene?

Loopt en koelt. De naald neemt steeds meer toe. Komt langzaam in de buurt van rood. En daar blijft het. Ik hoop het beste. Hij houdt vol. Tot 's avonds 20: 00-klok. 10 uur voor 400 km. De kinderen zijn allemaal. Ik ook. In de twee weken loopt hij altijd onopvallend. Ook de airconditioning.

Tegen het einde van de vakantie, vraag ik me af of ik dit nog een keer moet doen - op zaterdag. Deze file in het retourverkeer. En de hitte.

De Saab gewikkeld in stof loopt en rent. En respecteer daar ook respectvolle blikken. Omdat hij nog steeds rijdt en dat heel goed. Dus het was mijn wil, vrijdagavond tot de avond. Dan is het koeler, minder verkeer en slapen de kinderen.

Op vrijdag is ook gek heet. 39-graad. Ik vul het tot de rand.

17: 00 klokstart! Mijn kleine Talladega - Run is begonnen!

Het zal in het begin een beetje moeilijk worden. Dan op de snelweg - wat wettelijk is toegestaan. De koffer is vol - zelfs met prachtige Kroatische schnapps.

Sterk aanbevolen.

Het werkt als een uurwerk. De tank? Zal niet leeg zijn. 'S Nachts om twaalf in Oostenrijk korte controle. Tanken? Ik wil zien hoe ver ik krijg.

Het gaat door.

In Duitsland liet ik hem rennen. Altijd 180. Helaas is het H1-licht niet de wereld - zelfs niet met de beste accessoire-lampen op de markt.

Maar hij rijdt.

Na 770 km moet ik in Beieren rausen tanken. 60 liter. Onder 8 liters! Ik heb nog nooit zoveel gebruikt. De 2.3 spint als een kitten. Het gaat voorbij München, Neurenberg en Hof.

Ik ben kort na vier uur 's morgens thuis.

Ik zet de motor af en kijk - alle slaap - terug met het leeslampje ingeschakeld. Ik vraag me af over deze auto. 23 jaar oud? Ik stap uit en voel de warme zomeravond. 1000 km in één keer. Nonstop. Zonder stoelklachten.

Thuis op lange reizen ...

Wordt vervolgd ...

8-gedachten ook "Waarom 3mal 95 plus herten, nog steeds geen 9000-resultaten voelde ..."

 • Heel gaaf verhaal. De stoelen zijn onverslaanbaar!
  Ga nu in de winter naar het noorden en je kunt zien dat niet alleen het klimaat, maar ook de verwarming is ontworpen voor +/- 40 graden .... Voor mij is de 9000 de beste auto. Jammer dat het (nog niet) de cultstatus van de 901 heeft.

 • Hallo,
  Als een weer leest, het is niets over een SAAB .De oude principe ... op lange reizen naar huis ... zelfs fit te 23 jaar .Hoffe hij nog steeds zal je niet teleurstellen ... trouw aan het motto ... Hij kwam ..SAAB ... en gewonnen.

 • Ik kan deze ervaring alleen maar bevestigen ...
  Of Trollhattan, Husum, Eisenach of Dinhard ... Mijn 21 9000 jaar oud is bij mij de sedan reis nummer één en is nog niet eens bracht me altijd overal veilig en gezond en ontspannen terug naar Oostenrijk. En met een comfort en consumptie dat niet beter kan met een "nieuwe" ...

  groeten
  Gerald

 • Zelfs als ik schrijf van een 901er: een SAAB zoals de 901 of de 9000, zijn op lange afstanden thuis en daar zonder noemenswaardige problemen, als het goed onderhouden was! Met mijn laatste 901er opnieuw uitkomen. Bin kort na de aankoop, de eerste afdaling en daarna bergopwaarts rijden met zei 901 40 goede Km sneeuwval en zomerbanden op het, op de terugweg dezelfde route haarspeldbochten. Troostende warmte dankzij verwarmde zetels, de ingenieuze verwarming en op de leeftijd van slechts 22 jaar en bijna 230000 Km aan de eerste motor ... Ik zou (nog Volvo elkaar) maakte zich zorgen over de leeftijd en het model van een ander merk, deze route bij deze weersomstandigheden rijden.

 • Nou, dan moet ik ook mijn mosterd geven. 1981 Golf 1; Zuid-Frankrijk en terug; Rugpijn! Dat ging jaren door. 1989 Lancia Delta Turbo; Spanje en terug; Rugpijn! Dat ging ook jaren door. 1995 Audi A4 Turbo; Oostenrijk, Italië, enz.; Terug grapje! Helaas al jarenlang. Tot 2006 nog steeds wat Alfa 156; Italië, Oostenrijk, enz. En wat kan ik zeggen, ten laatste na de 200km-cursus, natuurlijk, rugpijn terug! Van 2010; de eerste SAAB; veel tours en vakanties ook z. T. met 1000km uit één stuk; en natuurlijk geen rugpijn. Sindsdien alleen SAAB en hoewel niet zo jong gelukkig geen rugklachten meer !!! Conclusie: de SAAB, die ik tot nu toe heb gereden, zijn voor mij quasi "mobiele back-schools" en dat is hoe het zou moeten blijven voor een lange tijd.

 • Een heel leuk verhaal en zo realistisch. Aangezien ik niet meer in het zwart met Crosbok velgen en beige leder langs hem sinds de eerste reis met een 9000der, 1993, bevestigt 2,3t CSE nog meer verteld.
  Toen ik vorige week was in het Ruhrgebied, en weer terug 1300km ik had de keuze tussen 9-5, 9-3 cabriolet en Uwe, 9000CD. Nu raden wat ik reed met!
  Ik zou niet alleen heel blij zijn als je bij ons zou zijn bij onze volgende Saabausfahrt-dingen in de lente!
  Ik kijk uit naar het vervolg!
  PS: De 2,3 moet echt heel zuinig zijn, 8l het lukt me nooit!

 • En nogmaals, ik denk dat ik heb gelezen hoe weinig de auto is ontwikkeld sinds de 9000.
  Een kwarteeuw shutdown. Een hele generatie!

  Dit is ook een generatie van copywriters die jaar in jaar uit gadgets en technische kleinigheden opnieuw gestileerd hebben tot niets minder dan een revolutie. 23 revoluties later rijden mensen nog steeds hun 9000ers dagelijks, alsof er niets is gebeurd. En het was bijna niets.

 • Waarschijnlijk waren de 9000er kwalitatief beter dan de nieuwe modellen van Saab. Mein9-5
  Bouwjaar 2006 slaagde er zelfs niet in om met vakantie uit Sleeswijk-Holstein thuis te komen, en dat is slechts 96000 km. Het gebeurde allemaal op de dag van de terugreis, op een zaterdag. Het voertuig vol en drie fietsen op de trekhaak (de "vriendelijke" tractorbestuurder wilde me niet eens meenemen). De familie nam de trein naar huis en ik had een verlengd weekend in Kiel. Dank aan de professionele u. zeer vriendelijke hulp van autodealer Lafrentz Ik kon maandagmiddag mijn reis naar huis voortzetten. Diagnose: Hogedrukslang van stuurbekrachtigingsuitbarsting en ontstekingspatroon defect. Dat was wederom een ​​grote greep op het vakantiefonds.

Reacties zijn gesloten.