28 jaar Saab passie

Een hallo voor alle liefhebbers van Saab. Misschien ben je geïnteresseerd in mijn Saab-verhaal. In het jaar 2002 moest een tweede auto naast een bedrijfswagen geparkeerd worden. Aangezien ik op professionele wijze de Duitse 'premium brands' moest besturen, wilde ik een meer betrouwbare en niet zo alledaagse auto hebben.

Saab 9-5, Canada-versie.
Saab 9-5, Canada-versie.

Een vriend had een Saab 80 met meer dan 9000PS aan het einde van de 200-jaren, waar ze niet naar keken. Ik herinnerde me dat en besloot om een ​​"understatement_carriage" genaamd Saab te krijgen. Vanaf hier begon mijn (soms onredelijke) passie voor Saab. Nu, na lang zoeken, vond ik een kandidaat. Een Saab 9000 CSE, 2,0 met 150 PS. Kort overwogen, gekeken naar testrisico's en gekocht. Een super comfortabele tourlimousine waarmee ik zonder problemen over 2-jaren reed.

Toen kwam vrij snel een Saab 9-5 Aero wagon 2,3 met 230 PS bij de familie en verving de 9000er. Hij reed ook 2-jaren zonder problemen. Tegelijkertijd kocht ik een groene 900 2,0 met 185 PS als een cabriolet, omdat ondertussen een leuke en weekendauto moest worden geproduceerd. Dit reden we ook over 2 jaar.

In de tussentijd kreeg ik een Saab 9-3 2,0 aangeboden met 150 PS als een sedan in metaalachtig metaal, voor een prijs waar ik geen nee kon zeggen. Helaas is de "Threespoke dubbele" Alus niet op de foto gemonteerd. Ik heb deze auto ongeveer een half jaar verkocht voor de 3-vouw. Ik kon niet nog een keer nee zeggen. Korte tijd later wilde een zwarte 900-convertible met ook 2,0-engine en 185 PS voor ons (ik). Zoals je je kunt voorstellen, kon ik het ook niet laten. Zag eruit, gedreven, gekocht.

Ook deze convertible beviel ons 2 jaar zonder noemenswaardige problemen. Korte tijd later hadden we weer een voertuig nodig met iets meer ruimte en kofferbak. Aan het Bodenmeer zag ik een Saab 9-5 Aero als een sedan in zilver. 2,3 liter 230 PS. Een perfect onderhouden Aero met nieuwe automatische transmissie, motor en turbo, aangevuld met originele Saab-biljetten. Dit hebben we reden ongeveer 3 jaar zonder problemen totdat ik 9-5 2,0 NG BioPower zag op het net een Saab met 220 PS, en hield van het kleurenschema en apparatuur.

Hij stond bij een flagman die erop stond de auto te exporteren. Ik trok snel zijn tand en kreeg de auto 7000, - € goedkoper !!!!! krijgen. De conversie voor het Duitse verkeer (was een model van Canada) heeft een bekend bedrijf in het noorden gedaan. Ik heb de 21er zelf georganiseerd, dus we hadden een leuke en buitengewone, maar helaas niet zo'n goede Saab voor nog meer 2-jaren.

Sommigen willen nu absoluut weten wat dat betekent. Hij had problemen met de corrosiebescherming op de onderkant en de chassisdelen, het chassis was te hard en polterig, 2 wiellager werd gemaakt na ongeveer 60000Km slijpgeluid ect. ect. Maar het is gewoon een mooie en zeldzame Saab. Omdat je veel vergeeft.

Parallel Ik kocht (geheel altruïstisch voor mijn dochter) een andere Saab-9 3, 2,0 150 PS in het zwart met een jaar-oude auto dealer voor VW en Audi in de buurt van Magdeburg voor 500, - €. Een goed onderhouden auto als jubileummodel. Dit moest echter wijken, want ik vond een korte tijd later een "verchroomde bril" Aero. Zag eruit, gedreven, gekocht. Alles ging goed tot na ongeveer 1 jaar niemand het gerommel van de vooras onder controle kreeg. Uiteindelijk werd geïdentificeerd na een odyssee workshop bezoeken, de motorvervoerder / subframe, waarbij de rubber bussen waren versleten ???!

Omdat deze Saab me eerst erg had geïrriteerd, werd hij na de reparatie weer verkocht. Nu was ik op zoek naar een andere Saab. Maar als het is, als je iets specifieks zoekt, zul je het niet vinden. Ik was op zoek naar een 9-5 Aero van de eerste generatie. Toen ik na 4 maanden geen echt aanbod vond, kwam het idee om een ​​Saab 9-3 Combi als diesel te kopen. Ik had het nog niet. Het moet een 1,9 TID met 150PS zijn. Een korte tijd later was het weer: keek, bestuurd, gekocht. Helaas heb ik nog geen foto wat ik je kan laten zien. Ik rij nu deze 3 maanden en ben tot nu toe erg tevreden.

Met terugwerkende kracht zegt mijn vrouw altijd: "Je bent gek" met je auto's. Misschien heeft ze gelijk. Maar het is echt iets speciaals om dit merk te besturen. Deze passie bestaat al bijna 28 jaar. En zolang er nog mobiele en betaalbare Saabs zijn, zal ik niets anders rijden. De echte sensatie van mijn Saab-verhaal is dat ik tot nu toe altijd het geluk heb gehad om deze auto's gratis te besturen. Ik kon elke auto die ik had opnieuw verkopen met winst. Saab is niet alleen chic, maar enorm zuinig.

Met dank aan Björn voor zijn Saab-verhaal! Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie, het eerste contact met het merk uit Trollhättan of simpelweg waarom Saab deel uitmaakt van het autoleven ...

Wat het ook is, schrijf ons.

10-gedachten ook "28 jaar Saab passie"

 • Geweldig verhaal en zeer mooie auto's

 • Bedankt voor het verhaal! Echt indrukwekkend en reed bijna alles dat bestond.

 • Dit wordt het Saab-virus genoemd. Wat ontbrak was een convertible van de tweede generatie 9-3. Ik heb ook een aantal Saab verkocht na 2-jaren, maar mijn cabrio bestaat al jaren en ik ben nog steeds enthousiast.

  • Hallo trol
   U kunt erop rekenen. een convertible van de 2ten-generatie van 9-3 staat al op mijn lijst. Helaas is de markt momenteel slecht (kwaliteit) of te duur. maar ik heb tijd. De eindbestemming is natuurlijk een 900 / 1 convertible. Natuurlijk zal het niet meer worden verkocht.
   Blijf genieten van je cabriolet.

 • Wat ik nog niet begrijp, is:
  Hoe wordt dat bedoeld met de 28-jaren? De tekst is gewoon iets van 2002.
  En om welke reden bewaart u de SAAB maximaal twee jaar?

  • Hallo
   Saab-fan sinds 28 jaar, omdat ik Saab in het midden van de 80-jaren heb leren kennen en mijn vriend er aan het einde van de 80-jaren een heeft gekocht.
   Waarom ik auto's ruil voor elke 2-jaar is heel eenvoudig. Ik had graag alle Saab willen rijden en vaker een "verandering van omgeving". Op een gegeven moment zal ik een of twee Saab permanent hebben. ,

   • Ah, nu realiseer ik me, bedankt.
    Ik kan na twee jaar binding niet helemaal uit elkaar gaan - dus de SAAB (An) -collectie blijft maar groeien, uiteindelijk zal het juiste knelpunt naar boven komen en zal ik de modellen onthouden die ik echt wil behouden.

 • Hoi Bjorn,
  Ik kan je goed begrijpen, want bij mij brandt de passie sinds 20 jaren als een "actieve" Saab-rijder. Ik veranderde mijn voertuigen meestal na tweeënhalf jaar of 150-200 tkm. Geëxtrapoleerd gaat nu ongeveer 1,2 miljoen km met ons favoriete merk (ik geef toe: ellendige CO2 balans ...), de ervaringen (zowel positief als negatief) kunnen een boek vullen. We hebben momenteel vier Saabs in de familie, en aangezien mijn vrouw profiteert van een prachtige 2008-convertible, ben ik gelukkig niet gek geworden.

  • Hallo Thomas
   Gek zijn met dat wordt door mijn vrouw ook nogal sarcastisch bedoeld. Ze profiteert ook van mijn passie en rijdt en rijdt graag alle Saabs. Ik kan ook een boek schrijven over de goede en slechte kanten van mijn modellen. Als u tips over deze modellen nodig heeft, kunt u contact met ons opnemen. Na al die jaren ben ik tot het besef gekomen dat de langetermijnkwaliteiten van ons merk veel beter zijn dan die van de zogenaamde 'Duitse premiummerken'. Ik wens je veel plezier met je Saabs.
   (en laat ze de winter ongevraagd passeren).

 • Leuk en aardig positief verhaal!

Reacties zijn gesloten.