Waarom 3 keer 95 plus herten resulteert in 9000 die nog lang niet gevoeld wordt ...

Beste lezers, zoals ik in het eerste rapport enige tijd geleden schreef, het was een lange weg voor mij naar het Zweedse merk. Op een gegeven moment werkte het - het was een 95 Vector gebouwd in 05 als diesel. De 2.2tid en dan als hert - twee auto's in één waren dit. Maar hij beet wat rond en toen, zoals eerder vermeld, kwam de rit in de aero van mijn vriend. Het brandde in mij - laat me nooit meer los!

Saab 9000 2.3i
Saab 9000 2.3i

Dat was een turboboost !!!

Hij had meer dan 200.000 km afgelegd en rende en rende. Het kwam zoals het moest komen - in het voorjaar, twee jaar na de eerste Saab, stond er om de hoek een Aero-model 06 te koop. Combi in zwart met beige interieur, extra verwarming, hertenuitlaatsysteem - hang alsjeblieft weer op, beste Zwitser - het geluid is briljant samengesteld !!! Voor de rest was het een dubbele stroom.

En hij was aan het nivelleren. 150.000 km op de klok en checkbook onderhouden. Absolute volledige uitrusting. Klinkt goed, toch? Blijkbaar heb ik het geprobeerd en het is mij overkomen.

Maar deze Saab, mijn zenuwen zouden tot het uiterste gaan, ik zal 4 voor een deel mijn verhaal beschrijven! Slechts één op voorhand - soms heb je gewoon pech! En dat was een heel groot aantal.

Maar daarover later meer.

Vandaag wil ik het hebben over positief schrijven op saaie dagen. Omdat de zojuist genoemde zwarte Aero heel vaak in de werkplaats was. Te vaak. Op een gegeven moment zocht ik naar een alternatief voor de huurauto. En alsjeblieft verkoop me niet voor dom - het was weer een Saab.

Warum?

Via de blog hier. Keer op keer verscheen de 9000er. Beschreven als ruimtewonder. En betrouwbaar - zie Talladega! Ik ging dieper in op de zaak en het was mij overkomen.

Alleen vanwege de cockpit!

Ik begon te zoeken naar 9000er. En ik had mijn idee. Scarab groen metallic en Pamir lederen bekleding zou moeten zijn. Dat stond op de agenda. Een vroeg model, zo ja, 92 / 93er. Omdat hij geen derde remlicht en ruitenwisser achter had. Voor mij was de achterkant netter opgeruimd. Zelfs Scandinavisch!

Ik heb van oktober tot maart elke week op internet gezocht. Totaal ziek en besmet door mij.

Nix.

Maar toen was het in maart tijd. 92er Saab 9000 CSE met 2.3-16 V-engine. Zonder turbo. Heel leuk. Met bovengenoemde kleurencombinatie en schuifdak. Alleen 175.000 km naar beneden! Onmiddellijk ging het naar de Zwabische.

De externe indruk paste - hij was roestvrij en niet bereden. De ruitenwissers voor de koplampen werkten perfect. Beautiful. Het enige nadeel is de hemel! Was meer een hangmat dan de lucht van een auto.

Het maakt niet uit. Ik zal dat ooit doen. Zelf was mijn gedachte.

Hij had ook een frisse TÜV. Testrit, koopovereenkomst en verlopen. 'S Avonds tijdens de terugreis kreeg het een lol bij een fuga van een brug over de snelweg en die werd luider. Ik wist dat het een uitlaat was of een flexibele slang. Ik stopte in het donker en scheen eronder. Flexbuis.

Zag er avontuurlijk uit, maar. En was luid. Heel hard. Meer zoals 130 werkte niet meer. De kinderen sliepen nog steeds achterin met ingeschakelde leeslamp zonder dat het me hinderde. En weer toverde de Saab een glimlach op mijn lippen alsof ze de deuren opende.

23 jaar oud? En hier ruikt het nog steeds naar leer? Awesome. Zo dik!

Heel anders dan in mijn 95 Aero. De cockpit. Een droom. Ook het klimaat. En ruimte achter voor de kinderen. Zelfs met kinderzitjes. Kortom, zeer tevreden.

En dan?

Hij reed gewoon. Zonder problemen. Toen we thuiskwamen, gingen we naar het Saab Centre Zwickau. Flexibele buis verwisseld en een kleine inspectie. Klaar. Je krijgt van mij tot vandaag een groot compliment! Ik deed toen wat klein werk om hem visueel naar het hokje te brengen dat ik me had voorgesteld.

Ik heb een aantal originele Aero sideskirts en een spoiler op het net. Lees dan de schilder ne uitharding - bumpers en onderdorpel helemaal zodat het lelijke plastic dat in de loop der jaren varieert, anders is. Ik heb de spoiler volledig groen geverfd. En elimineer de enige deuk op de bovenkant van het kofferdeksel.

Toen hij klaar was voor mij, zei de workshop: "Jammer voor autorijden - dit is geen klassieker. "Ik was blij, stapte in en grijnsde toen ik wegreed.

Voor de rest.

Ik hou van de 2.3-speen. Hoewel hij geen turbo is, heeft hij kracht uit de kelder. En economisch voor de 8-liter. Zo uitgerust en goed onderhouden dat hij geschikt was voor de lange reis. De foto's laten het al zien.

Hij ging op een lange reis. Kun jij 23km als een geheel in een 1000 jaar oude auto rijden? Met bagage en familie?

Ja, dat kan.

Hoe dit lukte en waarom ik de 9000er dan nog meer in het hart sta, vertel ik voor een deel 3 mijn verhaal.

9 gedachten over 'Waarom 3 keer 95 plus herten resulteert in 9000 die nog lang niet gevoeld wordt ..."

 • Oh ja, een Saab 9000 zou ook heel mooi zijn als het onze twee 9-3 betreft.

 • Wel, goede vraag: Helaas was de chauffeur ziek.

 • Een heel leuk verhaal en dus geschikt voor zovelen van ons hier!
  Vraagt ​​u zich alleen af ​​waar de 9000der naar de herfstuitgang was?

 • Ik hou van de lijm! Een leuk detail dat goed in de vorm van de spiegel past!

 • Dank je wel. Vraag aan de lezers:
  Wat vind je van de spiegelstickers?
  Let op - ze zijn ook leesbaar in de achteruitkijkspiegel - net als de frontman bij de stoplichten staat!

 • Het is een genoegen om zulke verhalen of liefdesuitingen te lezen. Dat gebeurt alleen in onze selecte gemeenschap. Ik kijk uit naar meer… ..

 • Leuk, heel leuk om te lezen en volledig begrijpelijk voor mij. In goed geïnformeerde kringen wordt er gezegd dat dit alleen uit de 3 komt. SAAB kan worden voorgesteld voor de Zweeds-Duitse vriendschapsmedaille. De auteur heeft me al ontmoet en vergelijkbaar met mij, hij is om zo te zeggen overgestapt van auto op auto naar oudere en oudere voertuigen.

  Een 9000er hoewel ik niet, maar van een 2009er 9-3 Ik ben nu op een 2006er 9-5 AERO. De twee 9-3er waren / zijn diesel met automatische en helemaal erg probleemloos. Dus geen EGR, geen wervelkleppen, enz

  De 9-5er was in het begin wat problematischer. De portier had op hem gewacht, maar helaas in de verkeerde werkplaats (Ford / Mazda en door de jaren heen !!!). Godzijdank heb ik alle oude rekeningen en kreeg ik een beeld van wat er gedaan moest worden om hem weer fit te krijgen.

  Momenteel is de 9-5er is terug in vrij goede vorm en als u voor het eerst beginnen met diesel, dan besef je hoe goed de turbo benzine van SAAB zijn op elkaar afgestemd.

  Hij is gewoon samen met de oude, maar goed passende 5-podia automatisch een briljante reisgenoot. 7-, 8- of zelfs 9-podia Ik heb nooit automatische transmissies in deze richting gemist om voldoende voortgang te boeken.

  Ik kijk uit naar de volgende aflevering en wens veel succes met de SAAB-vloot.

 • De 9000 zender in Scarab Green Metallic is een prachtplaatje! Een droomkleur bij de droom SAAB!
  Veel plezier ermee!

 • Er is echt iemand die een droom heeft vervuld.

  En dan zo concreet en tot in het kleinste detail. Zelfs exclusieve achterruitwisser en derde remlicht. Petje af!

  Heeft de manier waarop het was toen het huidige was, moet een scarabäusgrünmetallischen 9000er Aero waarnemen in hoe de bestuurder op twee rijstroken vrij binnenstedelijke straten een nacht van plezier met een optisch zeer aufgebrezeltem (spatborden, banden, achterlichten) Porsche 928 toegestaan.

  Dat was grappig. Een praktisch en praktisch georiënteerd vrachtwonder met leeslampjes en een royaal fonds aan de rechterkant en zijn volledig zinloze, oorloggeschilderde en in feite kansloze tegenovergestelde op de linkerbaan.

  Na verschillende verkeerslichten begint de Porsche-rijder eindelijk gebogen in een zijstraat te buigen. Hiervoor moest hij achter (!) Manoeuvreren. De achterkant van de 9000 was hier omslachtig. De Saab moet op zijn minst misleid zijn, maar was uiterlijk de Zweedse onschuld van het land.

  Hoe grappig het ook was om naar te kijken (ik was jong, wild en vond het leuk), het was een illegale dragrace en achteraf vind ik de deelname van een "goede" Saab een beetje gênant.

Reacties zijn gesloten.