Weekly Review. Saab Inside. Nieuw gebouw. Spontaniteit.

Leden van de Saab Service Club hadden een reden om gelukkig te zijn deze week. Nummer nummer 6 van de Saab Inside was klaar om te downloaden. 16-pagina's met rapporten en interviews uit de Saab-wereld, mogelijk gemaakt door Orio Deutschland GmbH.

Saab Inside. Nummer nummer 6.
Saab Inside. Nummer nummer 6.

Het abonnement is gratis, Saab-bestuurders kunnen lid worden Service Club registreer de Orio. Gisteren vond ik de analoge versie in mijn mailbox. Zoals altijd heeft Eschborn ons enkele van deze verzamelobjecten gegeven die niet te koop zijn. En ook dit keer geven Mark en ik exemplaren door aan de lezers van de blog. Meer willekeurig en ondersteunend, en helaas is het aantal niet genoeg om iedereen die het verdient te plezieren.

De extreem beperkte gedrukte versie van de Saab Inside zal de komende dagen onderweg zijn, sommige lezers zullen gelukkig zijn.

Nieuw

Er is immers een leven na Saab. Of preciezer: na het einde van de autoproductie in Trollhättan. Vrijdag was ik op een kort bezoek aan Bamberg, Ralf Muckelbauer had goed bewaarde werkplaatshandleidingen voor de 9000 opzij gelegd. De werkplaats en de werf waren, zoals altijd, vol Saab. Waaronder een mooie 9000 en diverse 9-3 I en 900 II.

Samen met de Subarus wordt het dan voor klanten en bezoekers op het erf krap. Daar komt binnenkort een einde aan, want de Muckelbauers bouwen een grote, nieuwe autodealer in Bamberg. Met veel ruimte voor beide merken, met een moderne werkplaats die ook is ingericht voor het restaureren van oude Zweden.

De constructie is al ver gevorderd, en zelfs voor de lente is het vertrek van het terrein van de schroef op de agenda. Het nieuwe gebouw is een stap in de toekomst, ook met betrekking tot toekomstige mobiliteit. Laadstations voor elektrische auto's zijn vanzelfsprekend en misschien vinden we in een paar jaar tijd nieuwe auto's van Trollhättan in Bamberg?

spontaniteit

Het seizoen loopt ten einde. Veel Saabs gaan in november in winterslaap. In lijn met het einde van het seizoen was het weer gisteren perfect en daarmee de mogelijkheid voor een kleine, zeer spontane Saab-ontmoeting in Aschaffenburg. Sommige vrienden werden op korte termijn gebeld of gemaild, en dus kwamen er 's middags een aantal geweldige auto's bij elkaar, allemaal "Made by Trollhättan".

Saab ontmoeting Aschaffenburg. Heel spontaan.
Saab ontmoeting Aschaffenburg. Heel spontaan.

Het was leuk, het was warm en omdat er veel Saab-chauffeurs zijn in Aschaffenburg en in de omgeving, zal er een nieuwe editie zijn. Waarschijnlijk op dezelfde plek, als het weer goed is en we er zin in hebben.

Wat zijn de onderwerpen van de komende week?

Gemaakt door NEVS. Mark en ik hebben het NEVS R & D-centrum bezocht.

Saab 9000. De auto van de high-tech smederij.

Motorsport. Saab 99 op de Histo Monte.

en nog veel meer…

9 gedachten over 'Weekly Review. Saab Inside. Nieuw gebouw. Spontaniteit."

 • Als de eigenaar het leest: de zwarte 9000 met beige leer en de kentekenplaathouder SZ Kiel is geweldig!

 • Even geduld aub! Ik ben druk bezig met de laatste details, NEVS is online woensdag en donderdag. En ja, het is spannend

 • R&D staat voor Research and Development (afdeling voor onderzoek en ontwikkeling). Meestal is dit een afgesloten ruimte die zelfs interne bedrijfsmensen alleen met speciale toestemming mogen betreden. Het is geweldig dat NEVS ons blogteam de heilige hallen binnenlaat. Ik ben benieuwd wat je kunt melden. Ik geloof nog niet in foto's van nieuwe modellen.

 • De spanning stijgt - wat is het NEVS R & D-centrum? Staat D voor design?

  Moeten we eigenlijk enkele schetsontwerpen zien voor de nieuwe modellen (opvolgers van de laatste 9-3)? Dit zou echt (en hopelijk leuk) nieuws zijn!

 • Jammer dat de Lynk @ co gepresenteerd in Berlijn door projectmanager Alain Visser (België) hier langs komt.

 • Ja het is zo
  Ook vandaag heb ik mijn cabriolet na uitgebreide voorbereidingen in de winterslaap gezet. Het is verbazingwekkend hoe snel de zomer is verstreken. Gelukkig is april snel terug en nieuw cabriolet. Alle Saabcabriofahrern (en natuurlijk alle andere Saab-vrienden) hebben een leuke tijd.

 • Vooruitblikkend naar de 44. KW, met deze toekomstige SAAB-onderwerpen!
  Felicitaties aan de familie Muckelbauer!
  Het is verkeerd om zo'n project te starten en te realiseren met een “failliet bedrijf als SAAB” (sorry voor de uitdrukking 🙁) en gewoon (?) Een ander automerk! Muckelbauers leven blijkbaar SAAB, ondanks alle tegenslagen en bieden een succesvolle KLANTenservice. Geweldig, ga zo door! 🙂
  Een perfecte start in de toekomst van het nieuwe bedrijf!

 • Er was echt en absoluut niets. De vraag of het jammer is, je kunt niet zo gemakkelijk antwoorden. Het zou net zijn aangekomen bij wat je (bij Volvo) zou hebben gemaakt. Misschien is het op die manier beter.

 • Als ik de bedoelde onderwerpen als deze lees, dan zijn de geruchten dat Saab mogelijk het nieuwe tweede merk van Volvo is, absoluut niets. Respectvol zou Saab waarschijnlijk te sexy zijn voor Volvo, of beter gezegd, een gloednieuw tweede merk dat Volvo's nog enigszins ondeugende imago niet in gevaar zou brengen. Jammer, toch?

Reacties zijn gesloten.