Weekly Review. Talladega-feest. Ausgeträumt. deadline exemplaar.

Vandaag, 30 jaar geleden, op 7. Oktober 1986, Alabama lanceerde de legendarische Talladega Long Run van Saab. Natuurlijk moet dit worden gewaardeerd. In Trollhättan, de hoofdstad van alle fans, nodigt dit je uit Saab Museum op zaterdag van 11.00 naar 16.00 pm naar het feest.

Saab Talladega nummer 3. Afbeelding: Saab Automobile AB
Saab Talladega nummer 3. Afbeelding: Saab Automobile AB

De toenmalige projectmanager Olle Granlund en vele andere Saab Turbo-pioniers zijn er ook. Granlund vertelt over de wilde en opwindende jaren van het merk in de bioscoop om 12.00 uur en 14.00 uur. Fans die in Västragötland reizen, zouden een extra reden hebben om naar Trollhättan te gaan.

En niet alleen we zijn in Talladega-koorts. Ook op Schnewittchensaab is er een artikel met de moeite waard om te lezen.

De droom is?

In de laatste Weekly review het ging over de mogelijke heropleving van het merk Saab door Geely. Een Zweedse journalist had deze mogelijkheid. Maar blijkbaar zijn deze dromen nu voorbij. Geely wil een nieuw, nogal mysterieus merk presenteren. De werktitel "L" werd Lynk & Co. Er is er al een Websitemaar er zijn meer vragen dan antwoorden. Of eigenlijk zijn er geen antwoorden.

De uitstraling van het nieuwe label doet meer denken aan een bedrijf voor mode of horloges ... of urban lifestyle. Misschien is dit precies waar Geeely en Volvo zich willen positioneren met een bijkomend merk om een ​​jong, stedelijk publiek aan te boren met mobiliteitsoplossingen op maat. Bij NEVS tikken de klokken op dezelfde manier. De première van het nieuwe merk, dat zogenaamd een SUV als eerste product zal tonen, zal parallel plaatsvinden in Göteborg en Berlijn. Mark en ik zijn op 20 oktober in Zweden, dus misschien komt er iets interessants naar voren.

Redactioneel deadline bij Orio

Orio, onze oorspronkelijke Saab-leverancier van vervangende onderdelen, bereidt zich voor op de volgende editie van Saab Inside. Net als bij de vorige nummers, waren we ook uitgenodigd om deze keer deel te nemen. Deze week was de deadline en het wachten op het probleem van de herfst is de moeite waard.

Oudere uitgaven van Saab Inside kunnen online. Zoals altijd ontvangen leden van de Saab Service Club het nieuwe nummer als eerste. Registratie is gratis.

8 gedachten over 'Weekly Review. Talladega-feest. Ausgeträumt. deadline exemplaar."

 • Je hoeft je niet bij alle rotzooi te voegen. Kopen, verzorgen, voor altijd rijdende analoge auto (SAAB). Zet misschien een andere onderdelendrager weg. Welnu, dan kunnen ze me als klant boeken met hun vaste tarieven en autodelen.

 • Tja Olaf, daarom wil de industrie de klanten heel zorgvuldig op het onderwerp toelichten. Een niet zo gemakkelijk verhaal. Of om het beter te zeggen, een aanbod treft een nauwelijks bestaande markt. Tenminste niet op de schaal zoals je je zou voorstellen. Dat zal spannend zijn.

 • Daar ben ik het mee eens! Als u een eigen auto heeft, gebruikt u deze als een verlengstuk van uw huis. Als je autodelen gebruikt, gaat het om vervoer als een dienst op zich. Het geheel is emotieloos, ook al probeer je in de toekomst klanten te behouden met extra diensten. Wat heb je aan de beste cloudservice die mijn favoriete stoelinstelling en weergavekleur opslaat en activeert wanneer de auto vuil of versleten is? En de autodeelauto's zullen zeker snel verslijten omdat klanten geen emotionele band met hen hebben. Het maakt niet uit - de volgende keer krijgen ze toch een andere auto.
  Op de een of andere manier ben ik niet klaar voor autodelen

 • Kan niet antwoorden, maar de verwijzing naar zijn eigen koffiemok, ik merk hoeveel je hebt ingesteld als eigenaar in zijn auto en hoeveel items je daar permanent hebt gestort.

  Over zonnebril en room, hoestbonbons, zaklamp en handdoeken, kinderzitjes, nek kussens, speelgoed, het plastic voor de aankoop, ratel en sjorren voor dak- vervoer, een deken, enz.

  Het is ook comfortabel om dingen op elk moment in uw auto te kunnen doen. Rond de ochtend (of zelfs de avond ervoor) de lege dozen frisdrank, om ze na het werk op de weg naar huis volledig in te wisselen.

 • Heeft iemand uit de SAAB-gemeenschap eigenlijk ervaring met dergelijke aanbiedingen voor autodelen? Ik stel mezelf de vraag hoe praktisch zo eenvoudige dingen zoals reinheid en zorg geregeld zijn. Bij nat weer is het onvermijdelijk om vuil in de auto te vervoeren. Hoe vaak vergeet ik de koffiemok in mijn SAAB? Maar dan is het mijn koffiemok en ik kan mezelf irriteren als ik weer in de auto sta. Het zou bijvoorbeeld vervelend zijn om koffiemokken van de vorige bestuurder te vinden. Als de auto's niet worden onderhouden, worden ze in een mum van tijd naar beneden gekanteld. Hoe goed werkt het met de vorige providers?

 • Hopelijk wordt het nu interessant met betrekking tot de zogenaamde hardware bij NEVS - is er eigenlijk een zichtbare en tastbare geest van de voormalige SAAB?

  Ik denk dat je een latere overeenkomst over handelsmerkrechten tussen NEVS en SAAB AB niet volledig moet uitsluiten - misschien gebeurt er toch iets.

 • Een stedelijk hipsterpubliek ...

  Het delen van modelauto's wordt me steeds duidelijker.

  Dat is hoe automakers een paar meer auto's kunnen produceren en ze naar binnensteden kunnen duwen, naar een plek waar er echt geen ruimte meer is. En u opent consumenten die geen auto zouden kopen en die zich waarschijnlijk niet konden veroorloven. Delen maar al.

  Dit kan in de verre toekomst veranderen, maar voorlopig zijn de omzwervingen van de auto-industrie om aan nieuwe mobiliteit te werken slechts een window-dressing.

  Het gaat om het produceren van meer, niet minder. Wat zou het anders moeten zijn?

 • Jammer dat ik een beetje had gehoopt dat de Volvo SAAB zou herleven. Maar als je een jong hipsterpubliek wilt bereiken (pure speculatie op basis van de Lynk & Co-website), is er misschien geen andere manier. In de tussentijd vermoed ik dat Volvo gewoon een andere aanbieder van autodelen zal vinden en geen ander automerk. BMW deed hetzelfde met DriveNow of VW met car2go. De stap is logisch!

Reacties zijn gesloten.