Saab Talladega-editie

Tijdens de zomervakantie van 2016 kwamen we op het idee voor een extra grote portie Saab Talladega. Waarom? Omdat, met een afstand van 30-jaren, de gebeurtenissen in Alabama bijzonder moedig en freaky lijken.

Saaby gekte. Talladega-editie.
Saaby gekte. Talladega-editie.

Zeker ook omdat dergelijke gebeurtenissen tegenwoordig niet meer zouden bestaan. Het verbranden van 27.000 liter benzine om auto's over een hogesnelheidsovaal te laten vliegen zou vandaag niet meer gewaagd zijn. En dan deze advertentie! De vlammende turbo-uitlaatstraal als reclamedrager. 3 decennia later een absurditeit ...

Saab Talladega-editie. De gekke 80er.

Dat is wat Talladega zo authentiek maakte. In die tijd was het anders, iemand durfde iets. Geen waarnemers getest van te voren op mogelijke acceptatie, geen enkele juridische afdeling maakte het ding waterdicht. Maar er kan iets misgaan. Mercedes en Audi waren ook dapper. Maar ze leden schipbreuk op de Talladega Superspeedway voor Saab. Sommigen verzamelden de laatst overgebleven 190er en verdwenen snel naar Stuttgart, de anderen vertrokken met hun turbochargers uitgeput.

Om Talladega en het gekke tijdperk nieuw leven in te blazen, hebben we onze zomercollectie voltooid. Met verzamelbekers voor de lange termijn, met een speciale editie van de bekende parkeerschijven. En met Turbo Lanyards, natuurlijk met de vlammende uitlaatstraal. Omdat het zo mooi is in de relaxte stijl van de 80-jaren en ons herinnert aan een groot evenement dat zich jaren geleden voor 30 jaren geleden afspeelde.

Onze Talladega-editie is beschikbaar, deels in beperkte oplage, in onze fanshop.

Een gedachte over "Saab Talladega-editie"

  • Gewoon cool!

Reacties zijn gesloten.