Duurzame mobiliteit voor een betere toekomst

Zouden sommige lezers de oeroude tijden van IT onthouden? Rond 30 jaren geleden, toen de innovatie bestond uit steeds krachtigere hardware? Wanneer je om de zoveel jaar een van die grote, grijze dozen kocht omdat de processor, het geheugen en de harde schijf nieuwe sterrenstelsels openden?

Duurzame mobiliteit vanuit Trollhättan. Printversie TTELA.
Duurzame mobiliteit vanuit Trollhättan. Printversie TTELA.

De tijd van de grote, grijze dinoboxen is voorbij. En hardware verandert nog steeds. Maar vandaag is het meer een nuttige afwisseling van gebeurtenissen; Het is de software die innovatie stimuleert en voortdurend nieuwe oplossingen opent. Wat in het verleden een probleem was in IT was vandaag de uitdaging voor de auto-industrie. Hardware als aankoopbeslissing zal in de toekomst steeds meer op de achtergrond verschijnen. Slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen worden steeds belangrijker.

Bij NEVS is Michèl Annink verantwoordelijk voor de toekomst als Senior Director Mobility Services & Customer Journeys. Hij laat zien waar de reis naartoe gaat, geeft lezingen in het Lindholmen Science Park, de Zweedse Silicon Valley in Göteborg. Of praat met de pers, zoals de lokale TTELA, over de toekomst van mobiliteit.

Duurzame mobiliteit, een groenere toekomst

Ik vind het opwindend om daar te zijn. Omdat we feitelijk gefixeerd zijn als een blog op hardware. Natuurlijk, we schrijven over auto's van een merk dat niet meer bestaat - wat vrijwel analoog was. Maar de toekomst vordert en NEVS en de inzet voor duurzame mobiliteit zijn een geweldige aanvulling op onze inhoud. Als Michèl Annink het heeft over duurzame oplossingen, over voertuigen als tijdelijke objecten, dan is dat logisch. 96% van zijn leven, een auto is ergens niet gebruikt, in het vriendelijke geval in de carport thuis. Maar meestal ergens in het centrum, waar parkeerruimte schaars is en de grondprijzen hoog zijn. Een verspilling van middelen en een luxe die je niet kunt betalen in de grootstedelijke gebieden.

Lezing Lindholmen Science Park.
Lezing Lindholmen Science Park.

NEVS als oplossingsprovider wil vanaf het begin op het delen van auto's vertrouwen. Gebruik op tijd, waar en wanneer u maar wilt. Met het juiste voertuig, dat een stadsauto of een busje zou kunnen zijn. De klant kan beslissen of hij het stuur moet nemen of moet rijden. Per Cloud zijn de persoonlijke voorkeuren zoals stoelverstelling en de gewenste temperatuur van het interieur, de voorkeursuitvoeringen en de organisator beschikbaar.

Elektrische auto als mobiliteitsoplossing

In China werkt NEVS samen met Panda New Energy. 150.000 elektrische auto's en 100.000 minibussen en bedrijfsvoertuigen worden besteld. Panda New Energy zal de elektrische auto's aan haar klanten verhuren. Met of zonder chauffeur. Voor een uur, een dag of een langere periode. Tegenwoordig woont ongeveer 60% van de Chinese bevolking in stedelijke gebieden. De metropolen zijn zwaar vervuild. Duurzame mobiliteitsoplossingen, een opluchting voor de binnenstad, zijn de uitdagingen van het heden.

Als 2017 of 18 de eerste NEVS-hardware op straat werpt, wordt er een netwerkverbinding gemaakt. Klanten hebben toegang tot intelligente, duurzame, NEVS-specifieke mobiliteitsoplossingen. Eerst in China, met enige vertraging dan in Zweden. Later in andere delen van Europa en de rest van de wereld.

23-gedachten ook "Duurzame mobiliteit voor een betere toekomst"

 • NEVS-auto's alleen beschikbaar bij autodelen? Ik ben er eindelijk uit.
  Ik ben te ouderwets en wil het alleen hebben en bezitten.
  Dat klinkt misschien ouderwets, maar zo is het. Point.

  • Dat is hoe de fabrikanten zich de toekomst voorstellen. Niet alleen bij NEVS, maar ook de gevestigde providers gaan deze kant op. VW wil mobiliteitsdiensten naar 13. Breid merk uit in de groep. De auto als eigendom zal uiteindelijk geschiedenis zijn. Of deze ideeën de overhand hebben, beslissen de klanten.

   • Ja, het nieuwe merk van Volvo / Geely is waarschijnlijk in deze richting. Saab zal haar dat niet noemen, jammer. Lees bij Nordicweels.

   • "De auto als eigendom" is in de meeste gevallen al geschiedenis. Ik ben _absolut_ zeker als iedereen gewoon zou nemen wat ze konden veroorloven (en dus eigenaren zouden zijn), de vloot zag in Duitsland (en ook de Duitse auto-industrie) _diametral_ anders ... 😉

 • Alle gegevens in de cloud, zou dat de oplossing moeten zijn? Wie beschermt de gegevens tegen misbruik? En wie werkt er met mijn gegevens? De ideeën kunnen goed zijn, de twijfels zijn aanzienlijk. Beste blijf analoog door het gebied rijden

  • Zelfs als ik zo nodig vorfinde een auto in de toekomst dat al mijn voorkeuren met gegevens uit de cloud weet bijgevolg perfect past bij mijn voorkeuren, etc. zodat het zeker zal vallen op het fundamentele dingen: ofwel het zal me de perfecte pasvorm van een te geven Saab 9000 bieden zelfs zorgen dat de voorruit niet als Saab 900 is vervormd en zeker niet zal ik de vele kleine dingen die ik heb altijd en in de auto zou het zeker een middelgrote rolling koffer vullen. Om nog maar te zwijgen van het favoriete kinderzitje voor het nageslacht, dat steeds weer zou moeten worden verwijderd en geïnstalleerd. Ik denk dat ik doorga zolang het nog steeds op de een of andere manier nog steeds analoog is, zelfs als ik me realiseer dat dit pure luxe is. De gegevens in de cloud zijn gewoon niet alles - de hardware moet precies goed zijn voor grondstoffen.

 • La voiture électrique a une trop faible autonomie, elle ne restera que des voitures de ville. De problèmes importants demeurent, en Frankrijk l'électricité est produite par le nucléaire niet on ne sait pas les déchets détruire, en Allemagne c'est le charbon. Les batteries usagées ne seront pas encore correctement recyclées. Le problème de l'est autonomie majeur, pourquoi ne trouve pas t op de poids lourds avec 40 1000 t et d'km autonomie en électrique: auto op ne sait pas faire, il ya Dans la techniek des limites qu'on ne peut pas dépasser, c'est le cas de cette malheureusement mode pour l'électrique.

 • Als ik kijk in mijn aangifte de post "autokosten," Ik ben altijd verbaasd over wat er vloeide op entertainment kosten in het afgelopen jaar op € in en rond de Saab ... want ik kan zich ook aanmelden voor een Moblitätsdienstleister die mijn mobiliteit in de week / op vakantie / in het jaar verzekert.
  Soms gebruik ik een stationwagon, zelfs een cabriolet zou leuk zijn en met de sportgroep kan ik het busje goed gebruiken. Voor mij zouden het prachtige tijden zijn! Deze mobiliteit is natuurlijk GROEN = Milieuvriendelijk!
  PS: de stoelen hoeven niet voor mij te worden vooringesteld ... 😉 (dan werkt het misschien zonder Cloud ...)

  • Stoelen ???

   De dagen dat auto's nog steeds met stoelen werden geproduceerd, maar sinds het einde van 1998 voorbij zijn.
   Binnenkort zul je waarschijnlijk - mits je kiest voor een product van Wolfsburg - er volledig afstand van doen [1].

   Tussen haakjes: uw mobiliteitsoplossing zal _garantiert_ niet goedkoper zijn. En hoe 'milieuvriendelijk' zou moeten passen in de groeihype van een groot bedrijf erachter, je moet het mij eerst uitleggen ...

   [1] http://www.viva-lancia.com/lancia_fora/read.php?137,1344583,1344583#msg-1344583

 • In de toekomst zal het zeker in de richting van autodelen en netwerken moeten gaan. Ik denk dat dat klopt. Ik vraag me echter af of ik mijn gegevens wil toevertrouwen aan een min of meer Chinees bedrijf. Een wolk die toegang heeft tot een totalitair regime ... hm ...

  • Ze zijn zo groot dat we geen alternatief hebben.

 • Het aanbod voor autodelen groeit permanent in Berlijn. Bespaart de juiste kosten en vooral de dagelijkse auto. Bespaard geld kan slim worden geïnvesteerd in een 9k en een droge parkeerplaats. Als je iets hebt voor de zonnige dagen en alles blijft SAAB!

 • Autodelen is al lang niet meer nieuw en is, zoals de ervaring leert, alleen logisch in agglomeraties.

  De bestaande aanbieders beperken zelfs de toegestane parkeerruimte tot een binnenstad in de stadscentra. Maar juist daar, in het steeds fietser- en voetgangersvriendelijk vormgegeven centrum van een stad, met betaald parkeren, overvolle wegen en een goed ontwikkeld openbaar vervoer, is gemotoriseerd privévervoer het minst logisch of leuk ...

  Geen wonder dan dat het delen van auto's - een oplossing voor zo nu en dan - er is een groeimodel.

  Blijkbaar, hoe verder weg een autodeelbedrijf uit het centrum komt, hoe meer auto's het klaar moet hebben voor elke potentiële klant, vooral omdat bijna al hun auto's min of meer tegelijk moeten zijn of tegelijkertijd moeten vertrekken.

  Je zou een compleet andere samenleving nodig hebben om zinvol te kunnen delen en ook om gedeelde auto's te kunnen gebruiken.

  niet alleen in het vervoer - in sommige van de kinderen in de ochtend gebracht 24 naar school en een aantal gaat alleen naar het kantoor, terwijl anderen al hun boodschappen en het diner hebben gedaan, zou in feite een hoop resources een 7 / 2-flextime samenleving ,

  Schoolgebouwen en kantoren zouden de klok rond werken, en gezinnen zouden kleinere huizen met minder slaapkamers en badkamers kunnen bouwen omdat ze beter gebruik zouden maken van bedden en douches.

  Maar serieus, we zijn geklokt en dat is een goede zaak en dat is waarom, vanwege de gelijktijdigheid, elke vorm van grenzen delen heeft.

 • Bijna alle autofabrikanten doen onderzoek op het gebied van autodelen, netwerken, elektromobiliteit, enz
  Ik zie NEVS geen verschil maken voor de andere fabrikanten ...

 • Maar er is een verschil met NEVS. Ze plaatsen alles op één kaart, namelijk dat deze nieuwe mobiliteit de overhand heeft. Maar als u de opmerkingen hier leest, kunt u zien dat niet iedereen uitkijkt naar deze toekomst en graag verder wil gaan met het oude model. Bedrijven zoals alleen VW maken het een divisie en bieden beide manieren in de toekomst. Als de nieuwe mobiliteitsvisie niet de overhand heeft, gaan de lichten waarschijnlijk binnenkort weer uit bij NEVS.

  • De lezers zijn dus volledig in de trend. Youngtimers en klassiekers worden steeds meer, de markt groeit. Een paar Saabs brengen kleur in het dagelijks leven.

 • Dax att producera bilar is een für att prata så trechter.
  Concurrenten met 500 km (GM), 400km (Renault) en 640 km? Fisker med sina EVs inom kort.
  Sen har vi tesla med sina bilar, så om Nevs vill vara med på ett horn for dom nog lägga i en ny växel.

 • Vrij internationaal vandaag. De Zweedse commentator betekent waarschijnlijk dat NEVS eindelijk auto's zou moeten bouwen en niet zoveel zou vertellen. Klopt, omdat het product er uiteindelijk toe doet. Dat moet inspireren, anders zal het niets zijn. Ik hoop dat er ooit iets echt briljants komt van Trollhättan, of NEVS erop zit of niet. Maar de tijd wordt langzaam.

  • Overeengekomen.

 • Reed alles geeft een markt. Zelfs ik ga niet naar een vreemde auto net een taxi als passagier Lehn De auto's worden overbelast en unsicher.Kaufe nooit een lease auto..Michael Annick rit zelf een 95 NG Estate De durven we allemaal hebben gewild. En praat over mobiliteit een oude 93. Met een wizardplatformcode?

 • Kleine schatting van de "batterijcapaciteit" van een SAAB 9000 (op basis van de beschikbare gegevens voor de lange termijn): ca. 150 kWh aan energie.

  Gebaseerd op: 130 kW vermogen, 227 km / u topsnelheid, 27.1 liter / 100km verbruik, 70 liter tankinhoud.

  Welke van de auto's vermeld onder [1] biedt bijna zoveel?
  Bovendien blijft de capaciteit van de 9k volledig intact, zelfs na iets minder dan 30 jaar (tenzij de tank roest

  [1] https://de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_Elektroautos_in_Serienproduktion

  Tussen haakjes: Natuurlijk kunnen er bepaalde verschillen in energie-efficiëntie zijn tussen een conventioneel aangedreven auto en een elektrische auto, die ik hier niet heb besproken, die het hele ding in perspectief plaatsen ...

 • Hier gaan de alarmbellen af ​​als ik de hardware / software-vergelijking lees.

  Dat is wat ik jaren geleden hoorde voor 20. "Oh, de hardware wordt zo goedkoop en onbelangrijk dat het een toevoeging aan de software wordt". En nu, 20 jaar later, wat is de situatie?

  Hardware kost verder geld, software wordt na één weggegooid. En als de nieuwe iPhone komt, mensen krijgen riled over de gewijzigde bericht venster, nu in grijs / wit met elegant afgeronde hoeken, of discussieer alles over camera's (hardware), stekkers (hardware) of de kleur apparaat (hardware)?

  Als autofabrikant verdient het verdienen van autoverkopen u geld, niet het verlenen van een dienst. Het is het winstprincipe van automakers om niet-bewegende voertuigen te hebben verkocht. Op basis hiervan zijn grote delen van de Duitse economie gebaseerd.

  Eigen vervoer. individu.

  De andere fabrikanten doen er alles aan mee te doen, omdat ze een trend moeten missen. Jonge stedelingen hebben steeds minder auto's en zien ze niet langer als statussymbool. Maar met zoveel huurauto's kun je niet tegen een metronet komen, en vaak zelfs niet tegen een fiets.

  NEVS lijkt te hebben gerealiseerd dat de batterijprijzen per eenheid energie gewoon niet dalen. Dus je hebt een overlevingsconcept nodig, omdat ze niet het geld hebben voor onderzoek naar batterijen. Dat zou alleen Apple hebben.

 • Niet mijn toekomst

Reacties zijn gesloten.