Weekly Review. Tesla-hack. Saab 900. Verlaat Saksen.

In de wekelijkse recensie van vandaag dwalen we kort af van het eigenlijke Saab-onderwerp, omdat er deze week een interessant onderwerp buiten ons merk was. Het Chinese bedrijf Ken Security Lab is erin geslaagd om de Model S. Geen specifiek Tesla-probleem op zich, maar iets dat elke auto met internettoegang treft.

Magazijn ontruiming in Wedde
Magazijn ontruiming in Wedde

Tesla heeft gehackt

Het wordt sterk aanbevolen om de nieuwste firmware te installeren - Tesla heeft dit deze week gecommuniceerd. Eerlijk gezegd wachtte ik gewoon op een dergelijk rapport! Mobiele computers hebben de toekomst. Een toekomst vol updates en beveiligingspatches. Het personeel van Ken Security Lab deed het, ze hackten de Model S.

Ze openen deuren en zonnedaken en spelen indrukwekkend met de auto. Je bedient de remmen en kan ingrijpen in de besturing. Het was slechts een kwestie van tijd voordat een Tesla op afstand zou worden gekaapt, dat was duidelijk. Ken Security Lab meldde alle fouten direct aan Tesla, waar ze in samenwerking met de Chinese beveiligingsexperts werden verholpen.

Heeft iemand een slecht gevoel over deze vooruitzichten? Misschien denk je dat je beter af bent in een van die oude, analoge Saabs, zolang je ermee mag rijden en niet als milieutechnisch onverenigbaar wordt beschouwd. Dan moet je misschien het volgende weekend gratis blijven om reserveonderdelen voor zijn antieke cult-mobiel te beveiligen.

Opruiming bij Wedde Car Service

Wedde Car Service is al jaren een begrip in de Saab-wereld. Niet alleen in Hamburg, maar ook ver daarbuiten. De voorraad klassieke Saab 900 is ronduit legende. Als je op zoek was naar je droomklassieker, dan zou je die hier kunnen vinden.

Fans van de cultauto's uit Zweden krijgen op 01 oktober de mogelijkheid om zeldzame onderdelen te kopen. Wedde autoservice Brengt de onderdelenopslag voor Saab 900 naar jaar 1993.

De magazijnontruiming vindt plaats van 10.00 uur tot 18 uur. Inschrijven is gewenst. Iedereen die een onderdelendrager, versnellingsbak of motor wil aanschaffen of eventueel het gehele magazijn wil overnemen, wordt uitgenodigd om vooraf een afspraak te maken. Neem contact op met: 00 - 04191 87 of per e-mail: info@wedde-car-service.de.

Saab verlaat Sachsen

De herfstuitgang van de Saab-vrienden van Saksen komt eraan. Het motto is "De berg roept" door het Ertsgebergte. Het begint op 16 oktober in Bad Zwönitz. De route leidt via Schwarzenberg naar Hotel Fichtelbergshaus.

Vandaar gaan we na de lunch verder via Bärenstein naar het treinhotel Selva, waar een koffiepauze is gepland. Tot nu toe zijn er 15 voertuigen geregistreerd. Het complete programma is verkrijgbaar als Download beschikbaar, deelname via de Facebook-groep om de Saab-vrienden te boeken.

6 gedachten over 'Weekly Review. Tesla-hack. Saab 900. Verlaat Saksen."

  • sinds wanneer is Zwönitz een bad ??

  • TESLA speelt zijn updates OTA. Over the air Dus 's nachts, zonder kabels ohne zijn deze auto's constant verbonden met internet ... je moet dit gewoon bevestigen. Op deze manier worden ook andere kenmerken overgedragen. Er is een terugroepactie en / of werkplaatsafspraak voor gehackte auto's van andere fabrikanten (eigenlijk alle anderen). Dit is niet de toekomst maar nu.
    En TESLA behandelt dergelijke acties openlijk; Ik denk dat dat heel positief is.

  • Verkeer zal nooit plaatsvinden zonder risico. Als ik echter zie hoeveel ernstige ongelukken er vandaag gebeuren omdat bestuurders worden afgeleid door sms, mobiele telefoons en Pokemon, vraag ik me af of zelfrijdende voertuigen niet veiliger zijn ondanks het risico van hackers.

    Dan kunnen mensen zich wijden aan hun kerncompetenties ......

  • Beveiligingstechnologie is een sterk groeiende markt. Wie investeert er nu in de juiste bedrijven ...

  • Deze voertuigen of technologieën hebben geen verzoeken van mij gegenereerd. Zeker niet. Dat kun je je echt niet voorstellen. Maar met de juiste veiligheidsmaatregelen tegen aanvallen van hackers kan zeker goed geld verdienen .........

  • Auto's hacken - je wilt niet eens nadenken over mogelijke gevolgen en scenario's ...

Reacties zijn gesloten.