Saab 9-5 NG. Lichtbalk reparatie.

De lichtbalk is een ontwerpfunctie van de Saab 9-5. De Saab 9-4x had ze ook en de opvolger van de 9-3 had ze ook. De Lightbar zou een handelsmerk zijn geworden in alle nieuwe Saabs. De Zweden namen de klassieke ontwerptaal van de 9000 CS op, die werd bedacht door Björn Enval.

Saab 9-5 NG. Lichtbalk als een ontwerpfunctie.
Saab 9-5 NG. Lichtbalk als een ontwerpfunctie.

De lichtbalk is zonder twijfel een blikvanger. Maar helaas is het niet bijzonder robuust. Door de jaren heen wordt het beïnvloed door omgevingsinvloeden totdat het uiteindelijk faalt. Saab heeft het probleem tijdens de productie onder controle kunnen krijgen door middel van modelupdates. Dit werd om bekende redenen weggelaten en Saab 9-5-coureurs moeten leven met hoe de 2011-serie eruit zag.

Er zijn geen nieuwe onderdelen als vervanging - althans momenteel niet. Bij Orio, onze leverancier voor originele Saab-onderdelen, is de Lightbar al maanden uitverkocht. De situatie is immers niet helemaal hopeloos; het bestelsysteem onthult de geplande postproductie.

Lichtbalk reparatie

Een 9-5 NG zonder werkende lichtbalk - dat kan niet en maakt je ongelukkig. Er is hulp beschikbaar - reparatie is een goedkoop alternatief voor het nieuwe onderdeel. De Saab-dealer Lafrentz biedt een reparatieservice aan voor defecte onderdelen.

Geen ruilservice volgens het motto oud tegen nieuw; de lichtbalk moet voor een kostenraming naar Kiel worden gestuurd. Helaas is niet elk defect onderdeel repareerbaar, zodat Lightbars met scheuren of crashes niet permanent in een functionele staat kunnen worden gebracht.

De reparatie van de Lightbar duurt enkele dagen en is goedkoper dan deze te vervangen door een nieuwe. Voor de post-productie zal worden gebaseerd op onze informatie over de vorige prijzen.

Een gedachte over "Saab 9-5 NG. Lichtbalk reparatie."

  • Heel goed om te weten. Heb mijn al geruild met een nieuwe, maar houd de oude nog.
    Ik zal deze maaltijd naar Lafrentz sturen, zodat ik altijd in huis functioneer.

Reacties zijn gesloten.