Minder banen voor Trollhattan. Meer voor China.

Tegenslag in de stablebacka. NEVS past de productiestrategie aan, die een directe impact heeft op de toekomstige werkgelegenheid in de voormalige Saab-fabriek. Na de zomervakantie was het inhuren van 200 gepland voor extra werknemers en de start van de perswinkel en de spuiterij. Daar komt het niet op.

NEVS-logo
NEVS-logo

Het plan was om een ​​schone assemblagebedrijf in Tianjin te bouwen, dat vanuit Zweden zou worden bevoorraad met geverfde en gedeeltelijk voorgemonteerde lichamen. De uiteindelijke uitbreiding naar een volwaardige fabriek zou over een langere periode moeten plaatsvinden.

Vandaag meldt de Zweedse radio P4 Väst een verandering van plannen. NEVS zal een complete fabriek bouwen, niet alleen een assemblagefabriek in China. Voor Trollhättan betekent de veranderde strategie minder nieuwe banen en minder productie. In deze context verandert het schema; De eerste elektrische auto's van NEVS op basis van de Saab 9-3 zijn niet opgenomen in de 2. Kwartaal 2017 loopt van de streep. Er is geen informatie over de duur van de vertraging en over de extra investeringen.

Aangepaste omstandigheden in China

Als achtergrond kunnen de gewijzigde omstandigheden in China sinds het begin van het jaar van toepassing zijn. Om een ​​van de begeerde productielicenties te behalen, heeft de administratie niet langer de bouw van een assemblagefabriek nodig. Als buitenlands bedrijf had Volvo ook opstartproblemen en duurde het meer dan 1 van jaren om goedkeuring te krijgen.

Doelen gecorrigeerd naar beneden

Maar het lijkt erop dat de omstandigheden in China extra verergerd zijn voor startups. De administratie wil de stroom nieuwe aanbieders van elektrische auto's staken en daarom de technische vereisten verbreken. Volgens dit Bloomberg-rapport krijgt slechts een zeer klein percentage van de nieuwe bedrijven van 200 de kans om zelfs op de markt te komen.

Tegelijkertijd ontwikkelt de verkoop van elektrische auto's zich niet zo goed als verwacht. Hoewel de markt dynamisch groeit, ook door enorme subsidies. Maar het jaarlijkse doel van 700.00 voor "Nieuwe energievoertuigen" voor 2016 zal waarschijnlijk niet standhouden. De China Association of Automobile Manfacturers heeft afgelopen vrijdag het nummer op 400.000-eenheden gecorrigeerd.

26-gedachten ook "Minder banen voor Trollhattan. Meer voor China."

 • Mhh ... hopelijk zal de locatie TH behouden blijven. Niet dat je het idee krijgt om de machines naar China te verzenden.

  Of u verandert het plan en produceert voertuigen voor Europa / Noord-Amerika ... wat dacht u ervan?

  • In Trollhättan werden eerst de lichamen voor China, later nieuwe voertuigen voor Europa vervaardigd. Tenminste het tweede punt heeft nog niet verzilverd. Maar de eerste NEVS EV zou eerst naar 2019 moeten komen, tot die tijd waren er dringend nieuwe banen nodig. De werkloosheid onder voormalige productiemedewerkers is nog steeds hoger dan gemiddeld.

 • Dat is moeilijk. Ik wacht gewoon op de opmerkingen van degenen die het altijd al wilden weten. 🙁

 • Nou, je hoeft niet altijd te hebben geweten dat een dergelijke ontwikkeling in zicht is. China wordt fel bestreden en is niet langer een lichte markt. Maar misschien hebben anderen ook 9000Cd's gedachten? Ik houd mijn vingers gekruist voor een e-mobile met de geest van SAAB en een productie in Zweden.

 • In Trollhättan breek je niets. Wanneer was de laatste investering in de fabriek? Waarschijnlijk 2007 / 08 of zoiets. Sinds maart 2011 is het stil, je kunt het zien aan de 300 9-3 die de NEVS heeft gebouwd. Dit zijn 5-jaren zonder investering!
  Het is waarschijnlijker dat je uiteindelijk volledig uit elkaar gaat, want als 2020 irgedwas moest worden gebouwd, moet het opnieuw krachtig worden geïnvesteerd. Trouwens, als NEVS faalt in China, dan is het verhaal hoe dan ook.

 • Dat was het weer. Uiteindelijk zal Trollhättan een pure ontwikkelingssite worden.
  Hoewel Nevs niets in deze richting heeft gepresenteerd, waardoor ik het gevoel heb dat ik ooit een auto van dit bedrijf zal kopen.

 • Laten we kijken of er binnen een jaar meer dan één NEVS-mailbox in Trollhättan zal zijn. Triest maar voorspelbaar.

 • Ik ben altijd sceptisch geweest over NEVS.
  Vooral nu de grote autofabrikanten zoals VW of BMW op het gebied van elektromobiliteit onderzoek doen en investeren, zie ik geen kans voor NEVS.
  De grote autofabrikanten hebben veel betere voorwaarden om de ontwikkeling van elektromobiliteit te bevorderen.
  Tel daarbij de jaren van onprofessioneel uiterlijk van NEVS.
  NEVS zou volledig uit Trollhättan moeten verdwijnen en zou dan een redelijk moderne autofabriek zijn
  om opnieuw te hebben en ook de merknaam SAAB.
  Ik hoop het ...

  • Dat is precies hoe het is!

  • De merknaam is de belangrijkste troef / het moet worden begroet als een schat

 • Waarom maak je in plaats daarvan geen EV's voor de rest van de wereld? Vergeet China en produceer auto's voor je trouwe klanten !!!!!

  • Eigenlijk heb je helemaal gelijk; een EV ontwikkelen voor Europa en de VS en deze auto's produceren in THT. Maar er stroomt nog steeds veel water voordat dit waar kan worden. Ontwikkeling !!!!!

 • Helaas verbaast dit evenement in Trollhättan me helemaal niet.
  Ik ben deze zomer in Trollhättan geweest.
  Het Saabwerk is gewoon een trieste aanblik, ik denk dat er nooit een auto gebouwd zal worden!?

 • De regio Trollhättan kan de incompetente Zweedse politiek (met betrekking tot SAAB / NEVS) bedanken - er is niet veel steun geweest vanaf het begin van de achtbaanrit. Evenzo met de SAAB AB - waarom zou NEVS in Zweden de spullen moeten invoeren, als men niet eens de naamgevingsrechten krijgt?

  Voor NEVS hoop ik na al deze inspanningen dat China een bloeiende onderneming zal worden. De koers is dienovereenkomstig vastgesteld en de complete productie van voertuigen zal daar veel goedkoper zijn dan in Zweden hoe dan ook. Globaal gezien zijn de Zweedse randvoorwaarden niet echt bevorderlijk - als ondernemer zult u ze waarschijnlijk alleen aannemen als u ook onderdelen en ondersteuning ontvangt (bijvoorbeeld: naamgevingsrechten) voor uw zaak.

  Je kunt het doen zoals je het wilt - de oorzaak van dit dilemma is niet alleen NEVS.

 • Er werd gehoopt dat dit niet zou gebeuren, maar op de een of andere manier was het nog steeds eerder gezien. Zal binnenkort de volgende naamsverandering zijn. NEVS wordt NEVC

 • Wat rest er nog meer in THT? Tesla gaat ook naar China.

  • Zolang Tom niet naar China gaat, kan ik ermee leven 😉

   • precies !!!

 • Jammer! Afgezien van de banen, verliest NEVS de tijd die het niet echt heeft. Investeringen in China voor perswinkels, carrosseriebedrijven en verfwinkels moeten worden vervroegd. Er moet veel geld en tijd worden geïnvesteerd. Jammer - want in Trollhättan is alles aanwezig wat het nodig heeft. Dus je moet het bedrijf maar één keer verteren.
  Veel opgeleide professionals staan ​​nog steeds in Trollhättan op de grond om te weten hoe ze het hele ding kunnen laten werken.
  De grote bekende merken slapen niet. Het tijdvenster en de lead die daar mogelijk is, smelt. Ik hoop dat NEVS het toch verpakt.

  • Zoals je zei. De faciliteiten zijn hier! Alleen op de verkeerde locatie.
   Misschien ook niet snel

   • Precies goed. 200000 coaching naar China met de trein was krankzinnigheid. Verkopen zou een primeur moeten zijn, beter voor het werk. Saab Trollhattan is een nog steeds actuele carplant.

    • Is het geen gekte. BMW doet het niet anders. En niet alleen naar China!

     • We hebben het over "carrosserie in het wit", wat betekent dat. We weten niet precies wat het goed wil vervoeren. Wat we weten is dat dit project nog steeds is.

 • Ik hoop het niet! Wanneer NEVS begint met het demonteren van de stallbacka, is het voorbij.

 • Het was goed dat SAAB AB weigerde de naamgevingsrechten voor NEVS te blijven gebruiken!

 • ... quote: Sinds het begin van de gewijzigde raamvoorwaarden in China van toepassing.
  Zodra de "speciale Chinese politiek" het spel beheert, wordt het "ingewikkeld" ...
  Het kaartenhuis van NEVS zou sneller dan verwacht kunnen instorten ... Voor de mensen in Trollhättan een nieuw slecht nieuws, als het hierboven beschreven scenario werkelijkheid wordt. 🙁

Reacties zijn gesloten.