Talladega Long Run 30 år Jubileum

Eigenlijk nauwelijks voorstelbaar! Terwijl FIA-officials een kleine autofabrikant 3 aannemen, worden willekeurig geselecteerde voertuigen van een volledig nieuw type in serievoorbeeld van de tape gekozen. Daarna worden ze op hoge snelheid gejaagd over een racebaan 100.000 kilometers dag en nacht. Niet over wat dan ook, maar over de genadeloze Talladega Superspeedway in Alabama, waar eerder Mercedes en Audi gefaald hadden.

Talladega Long Run. De sticker voor het jubileum
Talladega Long Run. De sticker voor het jubileum

Hoe zou het vandaag gaan, 30 jaar later? Stel dat u de Talladega Long Run opnieuw probeert te rijden met de huidige voertuigen van welke fabrikant dan ook? In brutale hitte, zonder pauze, zonder genade voor het materiaal en met permanent volgas? Met de verbruiks- en materiaalgeoptimaliseerde motoren van vandaag? Zou het 3-cilindrische, turbo-opgeladen afslank- en voortgangswonder 100.000-kilometers van hoge snelheid overleven? Er kan een reden zijn waarom fabrikanten dergelijke gekte niet meer plannen.

In elk geval was 1986 een andere wereld. Niet beter, maar misschien eerlijker. Auto's werden gebouwd voor een lange levensduur, componenten in geval van twijfel nogal oversized. Bij Saab was dat zo: het merk leek in opkomst. De 9000 verkocht als een gek, alles leek toen mogelijk. Lang geleden, en wie had 1986 bij Saab gedacht dat 25 jaren later allemaal geschiedenis zou zijn?

Talladega Long Run 30 år Jubileum

In oktober vieren we de 30 - verjaardag van de Talladega Long Run. Mark en ik bereiden een reeks artikelen voor die de oude Saab-tijden en de 9000 nieuw leven zullen inblazen. Het gaat over de tijd vóór 30-jaren, de lange termijn, de rol van de Saab 9000 in zijn tijd, en waarom het de belangrijkste en meest innovatieve auto in de geschiedenis van het merk was. Natuurlijk schrijven we ook over gemiste kansen, geheime en nooit gerealiseerde projecten. Het begin van de serie is op 7. oktober; de dag dat Alabama Saab de recordrun begon.

Ook is het Saab-museum van plan voor oktober en het grote jubileum; Bezoekers die op dit moment in het huis van ons merk reizen, moeten een bezoek aan Trollhättan plannen.

Natuurlijk is een jubileum altijd de gelegenheid voor elke Saab-rage. We hebben veel bedacht voor de Talladega Long Run, omdat je op de een of andere manier je kleuren moet laten zien en de wereld moet bewijzen dat het merk niet dood is. Als prelude is er de jubileumsticker in de stijl van de wilde 80er Turbo-jaren. Past niet alleen op één 9000, maar op elke Saab. De stickers "30 of Jubileum" van Talladega zijn beschikbaar zoals altijd in onze fanshop.

9-gedachten ook "Talladega Long Run 30 år Jubileum"

 • Ik hoop dat de vraag is toegestaan: is de sticker transparant of eigenlijk wit? Heel erg bedankt voor de actie, echt geweldig!

  Groet

  • Ze zijn eigenlijk wit!

 • De Talladega Challenge-sticker op de deur zou ook interessant zijn. Ik heb het een beetje bewerkt. Helaas is de resolutie niet zo dat je hem dan daadwerkelijk aan de deur zou kunnen pimpen

  • Serieus? Bij toeval heb ik een origineel van de uitdaging in het archief. Zullen herdrukken echt van belang zijn?

 • Geweldig, geweldig, geweldig! Geweldige actie, dat is leuk!

 • Op dat moment merkte slechts één paar gekke SAB's het. IK BEN een van die,
  Ik weet niet of dat nog steeds weet wie. De toenmalige motorontwikkelaar haat zichzelf
  Taak om een ​​viercilinder te bouwen die net zo soepel loopt als een zescilinder.
  Hij bouwde balanceerschachten in. Het resultaat was niet bevredigend voor hem, hij liet ze eruit en magnetiseerde hen die echt rust gaven! ,
  2,3 16v Turbo verveelde zich. Ik had zo'n 9000 BJ 1991 met Duits Power Pack
  250 PS koppel gemeten 420 nm. Ik zeg een droom.

 • Fantastische actie - mail verzonden naar bestelling! Mijn 9000er zou de lijm toch moeten krijgen ... Ik kijk uit naar de verdere acties rond de 9000er en Talladega ...

 • Echt cool onderwerp. Ik kijk uit naar uw opmerkingen. Alleen jammer dat de sticker niet transparant is.

 • "Talladega Superspeedway" en "genadeloos" - ik weet het niet, maar het (toenmalige) betontegelspoor was daar al verantwoordelijk voor de ene of de andere lekke band, vooral VOORDAT de luchtstroombegrenzer werd geïntroduceerd.
  Vooral het incident met Bobby Allison 1987 is zeker door velen herinnerd (hoewel er maar een paar zijn die deze blog hier volgen ;-)).

  Als er een nummer op de NASCAR-kalender staat dat de titel "genadeloos" verdient, is dit ongetwijfeld de "Darlington Raceway" met een rijstrookbreedte in de hoeken op het niveau van een typische snelwegbouwlocatie.

  Om een ​​lange weg te gaan, zou er een grote uitdaging zijn, mogelijk om de capaciteiten van een autonoom voertuig te bewijzen.

Reacties zijn gesloten.