Autonoom rijden. Autonome NEVS EV.

Autonoom rijden is een van de grote thema's van de toekomst. Tot de nieuwste 2025 de vollasomatische golfrol, doen alle fabrikanten onderzoek in deze richting. Semi-autonome voertuigen kunnen vandaag al worden gekocht, maar de verantwoordelijkheid ligt nog steeds bij de bestuurder. Dat NEVS daar wil zijn met de eerste nieuwe generatie voertuigen, die volledig in het netwerk moet zijn, is niet echt een verrassing.

Actieve fietshelm van Anna Haupt. Ontwikkel autonoom rijden op NEVS nu
Actieve fietshelm van Anna Haupt. Ontwikkel autonoom rijden op NEVS nu


Maar in de traditie van Trollhättan-voertuigen zit er een verhaal achter. Wat heeft een Saab in het verleden gemaakt? Het waren altijd de kleine idiosyncrasieën die een Saab beter en anders maakten. Er was een op de bestuurder gerichte cockpit - in een tijd waarin andere fabrikanten nog steeds dashboards in letterlijke zin aan het bouwen waren. De asymmetrische snelheidsmeter, het ingenieuze nachtpaneel, de automatische stoelverwarming, de actieve hoofdsteun. Kleine innovaties die het leven met een Saab-special hebben gemaakt en een glimlach op het gezicht van de eigenaar kunnen toveren.

Mensen: Anna Haupt ontwikkelt de zelfrijdende elektrische auto bij NEVS

NEVS kon deze traditie van eigenaardigheden betreden. De Zweed Anna Haupt zal in de toekomst het ontwikkelingsteam versterken en zal werken op het gebied van zelfrijdende elektrische auto's. De industrieel ontwerper heeft het potentieel voor speciale creativiteit en misschien zelfs voor de gekke factor, zoals Saab ooit zei.

Samen met Terese Alstin ontwikkelde ze de onzichtbare fietshelm en richtte ze de startup op hövding, De onzichtbare helm functioneert als een airbag, wordt geactiveerd door twee sensoren die worden bestuurd in geval van een val of rollover en beschermt het hoofd beter dan een conventionele helm. Het nek / nekgebied en de achterkant van het hoofd worden ook beschermd door de innovatie van Anna Haupt.

Net als in een zwarte doos bewaart de Hövding-helm de gegevens onmiddellijk vóór en tijdens de botsing. De evaluatie van de ongevallengegevens op het hoofdkantoor in Malmö verfijnt de productontwikkeling en verbetert de bescherming. De innovatie uit Zuid-Zweden is al genomineerd als finalist voor de European Inventor Award 2014 en voor andere prijzen.

Anna Haupt's toewijding aan NEVS is meer dan alleen een persoonlijkheid, en ze is nieuwsgierig naar producten van Trollhättan. Creativiteit, ontwerpen van andere en betere oplossingen is in het verleden onderdeel geweest van het DNA van de Stallbacka-ingenieurs. Het lijkt erop dat NEVS deze traditie wil voortzetten met Anna Haupt. Maar totdat we het eerste resultaat kunnen zien, gaat de tijd voorbij. NEVS is (nog steeds) een kleine nieuwkomer, de weg naar het eerste eindproduct zal een uitdaging zijn. Anna Haupt verwacht dat 5 jaren van ontwikkeling zal zijn.

Mensen: Jörgen Schribe CFO bij NEVS

Vanuit een persoonlijk oogpunt is er nog steeds een bericht van Trollhättan. Een andere nieuwe toevoeging werd vorige week gepubliceerd door NEVS. Jörgen Schribe wordt nieuwe CFO bij NEVS en volgt Ove Eriksson op, die de Chinese onderneming in de toekomst zal leiden als CFO. NEVS neemt dus opnieuw een topmanager aan, die eerder voor Volvo Trucks en Volvo Cars werkte.

10-gedachten ook "Autonoom rijden. Autonome NEVS EV."

 • Leuk verhaal! Het zou leuk zijn als iets van SAAB overleeft. En als het gewoon de manier is om dingen anders te maken. Maar een elektrische auto zal nooit naar mijn huis komen, althans niet als ik ergens een mooie SAAB kan krijgen 😉

 • Autonoom rijden lijkt op rijden met de trein - ik zou het niet leuk vinden!

  • In het Frankfurt Rush Hour zou ik het al nodig hebben. Anders niet noodzakelijk. Waar al een adaptieve cruisecontrol een fijn stuk speelgoed is ...

 • Dat is misschien laat, veel bedrijven hebben het al geïmplementeerd.

 • Ze kunnen bouwen wat ze willen. Maar bij ons zullen er geen Nevs zijn. We zetten onze SAAB "S voort totdat het absoluut niet meer werkt.

 • Voertuigfabrikanten moeten liever zoeken naar alternatieve of milieuvriendelijke aandrijvingen ...

 • Dus in de tussentijd kan ik tot nu toe zeggen dat een puur gasbrander niet meer in mijn huis komt, het is een beetje gisteren ... net zoals het paard als een vervoermiddel (hoewel de laatste nog steeds zijn toepassingsgebieden heeft 😉)
  Autonoom rijden heeft zeker zijn betekenis, omdat de meeste ongelukken gebeuren door onvoorzichtigheid, het kan gewoon niet onzorgvuldig worden bevorderd.
  De eerste auto's naast de rijtuigen van zijn tijd leken er zeker van te wennen en waren niet zo betrouwbaar ... laten we verder praten over een paar jaar.

  • Nee, de eerste 'auto's' daarentegen leken vrijwel precies op rijtuigen en waren in eerste instantie technisch daarop gebaseerd. Ze werden ook vaak als zodanig aangeduid (motorrijtuigen).

   Aan de andere kant had de naam "automobiel" voor een goede 100-jaren moeten worden bewaard, omdat de Griekse zelfrijdende motor nu pas - namelijk voor autonome voertuigen - volledig correct is ...

   Het lijkt mij dat de stap ook en vooral cultureel van de auto van vandaag naar een autonoom aanzienlijk groter is dan die van een coach naar de eerste motorrijtuigen.

   De teugels lopen volledig uit de hand - dat is een heel ander nummer en zal niet voor iedereen zijn.

   • Ja, het regeert uit de hand en het oervertrouwen in technologie ... (waar de mens vaak een "controle-freak" is ...)
    En laten we onszelf niet voor de gek houden: als mensen zich geen zorgen meer hoeven te maken over verkeer en verkeer, zorgen ze voor iets anders ... mobiele games, boodschappenlijstjes, recreatieplanning, enz.

    • Dat is zoals het is. De belofte van redding in autonoom rijden - het verkrijgen van tijd, kwaliteit van leven en vrijheid - zal grotendeels worden opgevangen door zinloos hectische drukte ...

     De grap hier is dat dit juridisch gezien waarschijnlijk niet lang zal worden toegestaan ​​omdat de wetgever een kapitein met taken op de brug wil zien. Iemand die bij Havarie (zo zeldzaam als ze is) zijn hoofd moet houden.

     Bovendien (naast de verkeersopstopping), vinden veel mensen autorijden bijna meditatief. Alleen in de auto. Een niet veeleisende activiteit waarbij je je gedachten kunt laten gaan. Waardevolle momenten tussen gezin en werk. Wil ik dat echt laten nemen? Wil ik echt elke minuut van de dag en overal in de communicatie- en mediamolen volledig netwerken?

Reacties zijn gesloten.