Hoe ben ik bij SAAB terecht gekomen?

Mijn naam is Christoph, ik ben 41 jaar en sinds 2012 enthousiaste Saab-coureur.

Hoe moet ik beginnen?

Volvo, ... dat was het merk uit Zweden, dat ik als tiener geweldig vond. De kwaliteit en veiligheid zijn gewoon top die enthousiast zijn. Saab reed alleen onze stedelijke juwelier, het merk Saab was nogal onbekend.

Saab 9-3 TID Afbeelding: Christoph Schülken
Saab 9-3 TID Afbeelding: Christoph Schülken

1993 Ik heb het rijbewijs gemaakt en heb het Opel Kadett E-jaar 1984 overgenomen van mijn zus. Helaas was het constant gebroken en stond het veel in de werkplaats. Na negen kwartalen van een jaar was ik moe, het moest iets nieuws, iets betrouwbaars ... het zou een Nissan Sunny N13 moeten worden, het is een Sunny N14 met drie deuren geworden.

Na twee jaar weer een nieuwe Almera N15. Eind jaren negentig werd ik me bewust van de Saab 9-5 ... wat een auto. Ohhh ... in Zweden is er een andere fabrikant met geweldige veilige en hoogwaardige voertuigen. Op een bepaald punt op de IAA stond toen de Saab 9-5 stationwagon. Een absolute droomauto. In een Auto Motor Sport lees ik vervolgens een langetermijntest op de 9-5.

Een lezer schreef:

De auto's van Trollhättan zijn voor mensen met een gezond gevoel, elke dag is het leuk om Zweedse techniek en ervaring te ervaren. De betovering zat.

1999 Ik kreeg mijn eerste bedrijfsauto en daarna veel verschillende voertuigen:

Opel Astra G, Nissan Primera, Lancia Lybra, Ford Mondeo en dan drie VW Golf en ten slotte een Ford Focus. Alle voertuigen waren betrouwbaar, behalve de Lancia, maar het was allemaal gewoon Klinkenputzerautos zonder karakter, om maar te zwijgen van een ziel.

In het jaar bracht 2002 Saab de nieuwe Saab 9-3 op de markt. Geile auto ... vanwege de bedrijfswagen had ik geen auto nodig, dus reed ik naar de Saab-dealer om op zijn minst een proefrit te maken. Ik wilde absoluut een Saab rijden. In Saab centrum Dortmund reed ik een 9-3 Sedan 2,2 liter Diesel. ....... Wat een geweldige auto!

In het jaar 2010 heb ik een lang gekoesterde wens voor een vintage auto vervuld. Een bepaald merk stond niet op de voorgrond, conditie en karakter waren belangrijker. Het werd een FORD Capri 1B jaar 1973. Dit was tijdens een oldtimerbijeenkomst in Willingen en verkeerde in goede staat.

2012 Ik heb de werkgever veranderd. Er was een nieuwe auto nodig, Saab Automobile ging gewoon failliet. Saab kopen ??? Reserveonderdelen ??? Of beter een Volvo? Nissan vond ik niet zo leuk na de intocht van Renault, bovendien hadden ze geen Kombi meer. Ik reed naar het Volvo / Saab-centrum Rhein Ruhr. Daar keek ik vervolgens naar verschillende V50er en toen was hij er, het SAAB 9-3 SC-dieseljaar 12 / 2007 met 150 PS en 71000KM op de klok. Testrit overeengekomen, kort overwogen .... Reserveonderdelen zullen beschikbaar zijn ... .. sindsdien rij ik eindelijk in een Zweedse auto.

Een SAAB uit Trollhättan !!!

Ik heb hier geen spijt van, integendeel, ik kan me geen andere auto meer voorstellen.
Mijn Saab heeft nu 144000 KM uitgeschakeld, reparaties: waterpomp + distributieriem, droger en condensor van de airconditioning en het dubbele massavliegwiel, niets anders.

Gemiddeld verbruik 5,7 liter, het is nog minder. Triboron sinds kilometer 98000KM altijd in de tank leest. Ik ben er zeker van dat de connectie met mijn SAAB en mij voor een lange tijd zal duren.

Ik zou opnieuw SAAB`s van Trollhättan wensen ...... .natuurlijk met turbo.

Dank aan Christoph voor zijn Saab Summertime Geschiedenis! Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie, het eerste contact met het merk uit Trollhättan of simpelweg waarom Saab deel uitmaakt van het autoleven ...

Wat het ook is, schrijf ons. Wij danken u Saab literatuur en saabigen kleine dingen voor elk gepubliceerd artikel!

4 gedachten over 'Hoe ben ik bij SAAB terecht gekomen?"

 • blanco

  Goedemorgen in de ronde!
  Ook van mijn kant a - Dank u voor dit rapport.
  De 9-3 ziet er echt goed uit in het saffierblauw (of nachtelijk) blauw met de kristalheldere achterlichten. Wat betreft de reparaties, wil ik alleen maar zeggen dat we iets soortgelijks moesten repareren op onze 9-3. “Niets anders” zou ik het echter niet noemen, aangezien de totale financiële last ongeveer 3000 euro bedraagt. Kortom, Saab DO met meneer Oellingrath als een goede ziel is een zeer aan te bevelen adres voor Saab-liefhebbers. Nu de financieel meest intensieve maatregelen voor waardebehoud achter de rug zijn, kun je de 9-3 gemakkelijk nog eens 120tkm rijden. Natuurlijk wens ik je veel plezier.
  Het was ook leuk om te lezen dat een lezerervaring jarenlang in je geheugen is gebleven. Voor mij was het op dat moment een slogan van een lokale Saab-provider, die echter pas jaren later bij mij de implementatie vond.
  Ik zou graag iets willen zeggen over je droomauto, de Saab 9-5: dat klopt! Een geweldig vliegtuig: comfortabele reisgenoot - zuinig, maar toch sterk sprintende atleet - genereuze 'transporter' etc. Ik zou het op elk moment weer kopen en zo goed mogelijk voor de 9-5 in mijn inventaris zorgen.
  Fijn weekend voor "iedereen" en nogmaals bedankt aan Christoph voor het lezen van Saab. Het beste.-

 • blanco

  Hallo Arndt, Triboron verlengt de levensduur van de motor en het injectiesysteem en andere onderdelen.
  Triboron zorgt voor minder bacteriën in de tank en verbetert de verbranding. Dit is ook goed voor het roetfilter. Door het gebruik van Triboron heeft u geen stortingen meer. Mijn verbruik is met ongeveer 0,5 liter afgenomen.
  De auto rijdt soepeler, met ongeveer 50 ml drijfgasversterker in de tank bij elke tankvulling.
  Mijn Ford Capri eet met beide: motorolie booster en drijfgas
  De motor werd eerder door het Saab Center Dortmund gespoeld met Triboron motorreiniger ... en dat op een 43 jaar oude auto.
  De Capri draait nu veel rustiger.
  Trouwens, mijn Saab heeft ook de eerste wervelkleppen.

  LG Christoph

 • blanco

  Hallo Christoph, en bedankt voor het artikel! Ik ben geïnteresseerd in het additief, wat je gebruikt; Triboron. Hierover heb ik in de blog ook een artikel gevonden, er is een update aangekondigd, maar die kon ik niet vinden. Ik weet niet zeker of dergelijke toevoegingen echt nodig zijn - OK, je krijgt natuurlijk een lager verbruik, maar is er geen risico op aanslag na een bepaalde tijd? Of kunnen dergelijke additieven mogelijk de levensduur van de motor verlengen? Blijkbaar is er geen definitief antwoord op dergelijke vragen, eerder individuele meningen en enkele tests. Veel plezier met uw 9-3 en tot binnenkort. Groeten, Arndt

 • blanco

  Geweldig verhaal! Een SAAB is altijd een goede beslissing

Reacties zijn gesloten.