Audi-virus en Saab-facelift

Rond 2 weken staan ​​de ongeplande Saab-blogbreak achter me. Misschien hebben sommige lezers de dagelijkse Saab-literatuur gemist. De pauze was nodig, want uiterlijk wanneer uw eigen teksten niet langer bevallen, is het raadzaam om te pauzeren. Een half dozijn artikelen dwalend de virtuele prullenbak in, in plaats van te schrijven vulden Saab-schroeven hun vrije tijd. Een goede therapie en een non-stop onderwerp voor een soepele start van een nieuwe week, voordat we ons in de komende dagen toeleggen op toekomstige onderwerpen. Voordat we de zaak opruimen met het Audi-virus en de 98er Saab 9000 vastschroeven.

Mijn Saab is een Audi. Of?
Mijn Saab is een Audi. Of?

Audi-virus en hoe het te verwijderen.

 

Lezers herinneren zich misschien ... Dat Blackberry en de Turbo X had een Audi gepakt. De 4 ringen verschenen op het display zodra beide waren verbonden via Bluetooth. Niets tegen Audi! Het merk uit Ingolstadt is de afgelopen jaren een groot succesverhaal geweest. Maar als lid van een kleine maar trotse automobielminderheid voel je je ongemakkelijk geraakt wanneer een buitenlands handelsmerk verschijnt en zich in de Saab nestelt.

De weken gingen voorbij - er was geen tijd om het probleem aan te pakken. Nog ongemakkelijker: vrienden maakten grapjes over de Audi waar ik niet vanaf kon komen. Hoe kom je van een Audi-virus af? Er is maar één manier en het is heel gemakkelijk. Koppel de Saab los van de stroom, ontkoppel de batterij gedurende een half uur. Laat ondertussen de Blackberry opnieuw opstarten. Het resultaat? De Audi is verdwenen, geen 4 ringen meer, mijn Saab is schoon!

Hoe een Audi-virus te vangen

 

Tot zover goed. Maar hoe hebben we het Audi-virus opgelopen? Iedereen die via Bluetooth communiceert, bijna iedereen doet dat, stelt zijn systeem open voor aanvallen. Maar het Audi-logo als een aanval via Bluetooth? De oplossing is eenvoudiger. Een test van navigatiesoftware voor de 9-3 was gepland op de blog. Noch van de Orio, noch van de vorige eigenaar GM zijn er updates, Saab-stuurprogramma's zijn vrij alleen. Op het bepaalde 4-letterportaal wordt altijd actuele software aangeboden, tegen lage prijzen en daarom niet legaal.

Na de Audi-ramp heb ik de dvd's gecontroleerd en snel gevonden. Een dvd van deze bron werkt op basis van audiogegevens en speelt het merklogo van de Ingolstadt in de cache. Het blijft daar, ook als u teruggaat naar de originele Saab-software. Alleen een volledige reset van het systeem wist het cachegeheugen. Probleem gedetecteerd en opgelost, maar de test zal momenteel geen probleem zijn op de blog. Het dvd-station in de Turbo X verzwakt, alleen de Saab-software leest betrouwbaar. De uitwisseling zal ergens komen als de tijd om is. En dat kan enige tijd duren.

Saab facelift

 

Nog steeds een onderwerp is het Anna-project van het afgelopen jaar. De 9000 bevindt zich in een kleine hal, apart van de rest van het 9000-pakket. Het voordeel: de hal bevindt zich op de site, de 9000 is geschikt voor spontane Feierabend-Schraubereien.

De betimmering van het bestuurdersportier was niet meer mooi, omdat de vorige eigenaar het plastic had bedekt met talloze kleine kraters. Hoe het ook is ontstaan, het kan al dan niet worden getolereerd. Maar aangezien je als chauffeur elke keer dat je binnenkomt visueel wordt aangevallen door de kraters, is een uitwisseling nodig. Orio heeft nog steeds de originele kuip van de 97- en 98-modellen tegen een eerlijke prijs, de laatste kans om te updaten, aanvulling is niet waarschijnlijk. (Artikelnummer: 4818910, Trim Code: K16, K33, K37)

De uitwisseling gaat snel en eenvoudig als met de 9000 CC beschreven, de panelen zijn in principe identiek behalve de veranderende trimcodes, alleen achter het paneel wacht het verschil. De CC lacht om kaal metaal en een dunne pseudo-geluidsisolatie. In de 98er CS is de volledige deur bedekt met extra isolatie, omdat de rest van het passagierscompartiment bovendien is voorzien van matten.

Waar alleen Zweeds staal in de CC zit, is de CS goed geïsoleerd. Geen wonder dat de CS-modellen zoveel luxer aanvoelen dan de CC. Modelupdate jaar na jaar, inclusief de 9000 en 900 II / 9-3 I, was merkbaar en voelbaar bij Saab, ook al leek alles optisch onveranderd. CC en CS zijn daar goede voorbeelden van. Alleen met de 9-5 heb ik de tijden veranderd, wat het Paul-project ons de komende dagen zal bewijzen. Maar daarvoor gaat het volgende artikel over de toekomst "Made by Trollhättan".

11 gedachten over 'Audi-virus en Saab-facelift"

 • blanco

  NEVS wil een nieuwe merknaam in China!

 • blanco

  "Misschien hebben sommige lezers de dagelijkse Saab-literatuur gemist."

  Geen vraagteken aan het einde van de zin? Maar zou een domme vraag zijn.
  Natuurlijk! Maar zeker alle lezers behandelen de blogger ook
  altijd een pauze ...

  Super, dat waren 4 verschillende stopborden tegelijk. Een plezier
  solide semiotische semantiek.

 • blanco

  Hallo Tom,
  een half jaar geleden kocht ik een nieuwe, up-to-date navi dvd van eb uk…. voor mijn saab 93 II cabrio 2008. werkt perfect en het kaartmateriaal is absoluut up-to-date.
  lg alexander

  • blanco

   Dus ik heb een meer up-to-date navigatie-dvd nodig voor mijn 9-5 Mj 2007 (chromen bril). Alles wat ik tot nu toe kon "googlen" was niet bijzonder effectief. Naar verluidt moet de dvd van Land Rover (waarschijnlijk ook Denso Navi) weg. Weet iemand daar een beetje van? Ik ontvang graag informatie.

 • blanco

  Het was de grootste en sterkste lach in de film "A man genaamd Ove": Ove over Audi-coureurs. 4 nullen op de motorkap en één nul achter het stuur.

  • blanco

   Yep! De film was geweldig!

   • blanco

    .. maar ik heb het niet gelezen, omdat de sync-talkie iets moet hebben gebouwd

    • blanco

     .. zou een stemacteur moeten zijn: -O

    • blanco

     Ik kan me de grap die in het boek verscheen ook niet herinneren. Desalniettemin vind ik het erg grappig en, zeker als je het gedrag van de genoemde automobilisten op snelwegen ziet, ook heel toepasselijk. Ik was waarschijnlijk in een optreden waarin er niet veel van deze "nullen" in het publiek waren. Ze waren in ieder geval zwaar overstemd.

Reacties zijn gesloten.