Tübitak bezoekt de Saab-fabriek

Voor het hoofdportaal wapperen de vlaggen van Turkije en Zweden in de wind. Als u nationale vlaggen bij NEVS hijst, worden belangrijke bezoekers verwacht. Gisteren bezocht Fikri Işık, de Turkse minister van Wetenschap, Innovatie en Ontwikkeling de fabriek.

Gisteren: hoofdtoegang van de Saab-fabriek
Gisteren: hoofdtoegang van de Saab-fabriek

De delegatie werd geïnformeerd over de voortgang van het nationale autoproject, momenteel de belangrijkste en meest ambitieuze investering voor de ontwikkeling van milieuvriendelijke mobiliteit in Turkije. NEVS speelt een leidende rol in dit project; het aankomende voertuig is gebaseerd op de bodemplaat van de Saab 2014-9 uit 3 en is dienovereenkomstig aangepast voor elektrische mobiliteit.

Een gedetailleerd vertegenwoordiging van het project is afgelopen najaar op de blog geplaatst. Tijdens het bezoek van gisteren aan Trollhättan was het erg verheugend te ontdekken dat de ontwikkeling van de elektrische auto voor de Turkse klant op schema ligt. NEVS biedt technische diensten zoals overeengekomen; de nieuwe op Saab gebaseerde EV is onderweg.

De toekomstige ontwikkeling in Saabvägen is op meerdere poten duurzaam. Het bedrijf in China, met productie in twee fabrieken. Het ontwikkelingswerk voor Tübitak en Dongfeng. En in een iets meer toekomst zal de productie in Trollhättan, vanwaar Europa, Noord-Amerika en andere delen van de wereld buiten Azië worden voorzien van nieuwe producten.

Meer toevallig kwam er gisteren een andere naam in het gesprek. Hij zal niet onbekend zijn voor Saab-bestuurders. Frank M. Rinderknecht, oprichter van de Rinspeed AG, heeft in het verleden altijd naam gemaakt met gewaagde concepten. Hij creëerde studies en speciale series voor Saab, waarvan sommige tegenwoordig een cultstatus genieten. Ik herinner me nog de gouden 9-5 BioPower-studie, waarvan de foto's hier te zien zijn.

Rinderknecht was opnieuw te zien in Trollhättan, die een eenvoudige verklaring heeft. Hij werkt niet voor NEVS, hij is via Tübitak betrokken bij het nationale autoproject. Wat in de toekomst over de straten van Turkije zal rollen, heeft het Zweedse Saab-gen, maar krijgt een nieuw ontwerp en een nog onbekende merknaam. Als Rinderknecht aan boord is, kan het resultaat heel spannend zijn.

7 gedachten over 'Tübitak bezoekt de Saab-fabriek"

 • DAT zijn echt nieuws!
  Laten we kijken hoe het verder gaat tot het najaar 2016.
  De "Mr. Rinnspeed ”zit aan boord van de Turkse klant, laat je rechtop zitten en opletten! Er moet dan een aantrekkelijk ontwerp uitkomen…. ;-)! En toch POWER!
  Blijf alsjeblieft op de hoogte, Tom!
  (de gele 9-5 Bio-Power ziet er ongelooflijk chic en nobel uit! Is er nog steeds dat ???)

 • Ik kan alleen persoonlijk tevreden zijn dat NEVS succesvol is en zorgt voor nieuwe banen.
  Maar ik ben bang dat een nieuwe Saab niet langer beschikbaar is om te kopen. Ik wil niet zeggen dat ik het nieuws over NEVS niet serieus zal nastreven. Nee, het interesseert me nog steeds, zolang er geen auto komt met de ons bekende Saab-genen, zal ik vandaag met mijn Saab blijven rijden zolang het mogelijk is.

 • Momenteel 600 plus 200 externe consultants. Nu wordt 200 aan de productie toegevoegd, tot de zomer 1000-medewerkers zijn. Meer hierover morgen.

 • Hoeveel werknemers heeft NEVS in de tussentijd en wanneer de productie wordt hervat, hoeveel zou het moeten zijn? Zijn er nummers?

 • Ten eerste moet NEVS het werk opnieuw tot leven brengen. Op dit moment zijn we begonnen met het werven van productiepersoneel, in de herfst zullen we meer zien.

 • Leuk om te zien dat het gestaag vooruit gaat.
  Bestaat er informatie over geplande contractproductie?
  Er gingen geruchten dat Geely of Volvo productie in Th. Verder gingen er geruchten dat Tübitak de eerste modellen in Zweden zou willen laten maken….

 • NEVS wordt steeds dynamischer, of vergis ik me? Ik vind het leuk!

Reacties zijn gesloten.