Saab 9-3 dorpels - laatste kans

Artikelen op de blog kunnen consequenties hebben. Van tijd tot tijd voor de Orio AB, die dan afstand moet doen van dingen die dierbaar zijn geworden. De dorpels voor de Saab 9-3 I zijn een voorbeeld. Per ongeluk werd ik me bewust van de accessoires en meteen logisch besteld.

Dorpelbescherming - dorpels Saab 9-3 Aero 2001
Dorpelbescherming - dorpels Saab 9-3 Aero 2001

Kort na de artikel ging online, maakte ook deze voorraad leeg. Ondertussen is de dorpelbescherming voor de klassieke 9-3 uitverkocht in Nyköping, een postproductie zal waarschijnlijk niet bestaan. De laatste beschikbare delen zijn beveiligd voor de supporters van de fansblog Stephan Individual en biedt ze aan in de Online Shop op. De laatste is niet alleen een optische overwinning, dit is de laatste kans voor iedereen die eigenaar is van een Saab 9-3 I Convertible, Coupe of een 5-deursedan.

Nieuws van Orio Deutschland GmbH

Er is een uitnodiging van Orio Duitsland op mijn tafel. Daar zijn redenen voor, omdat Orio is verhuisd naar een nieuw, groter pand in het vorige gebouw. In de komende dagen zal ik dus in Eschborn zijn, vermoedelijk zal ik wat nieuws en verrassing brengen van het bezoek. Meer in de komende dagen op de blog.

23 gedachten over 'Saab 9-3 dorpels - laatste kans"

 • Stijgende prijzen voor onderdelen, steeds dunner wordende knowhow en verouderde technologie bij het kopen van een nieuw voertuig - ik heb dit ook meegemaakt en waren enkele van de redenen om een ​​grens te trekken met SAAB. Ik hoef nergens mee te leven - de kan gaat naar de put totdat hij breekt en een voertuig vervangbaar is. Ik wilde niet nog een youngtimer sleutelen aan een voertuig dat niet meer in het dagelijks leven kan worden gebruikt. Hiermee is SAAB na 23 jaar geschiedenis voor mij geworden en ben je onnodig een loyale langetermijnklant kwijtgeraakt.

 • Hopelijk zullen ze samen lezen

 • Geen tralies meer. Uitverkocht en te laat.

 • Ik had het onderwerp weken geleden met mijn vriend. Hij is geïrriteerd door Orio's webshop en politiek, maar zegt dat Orio in D er niets aan kan doen. Blijkbaar doen ze wat ze willen in Zweden en houden geen rekening met elkaar. Dat is hoe ik het begreep.

  Schrijf een e-mail naar Orio D en druk uw ontevredenheid uit. Dat is de enige manier om dingen te veranderen!

 • Wat ik niet begrijp:

  Als Duitse Saab-partners niet kunnen winkelen tegen de Scandinavische WebShop-prijzen, waarom werkt het dan met velgen? De prijzen voor de huidige, bijvoorbeeld, de 18 ″ velg zijn exact hetzelfde in Duitse winkels (Zweedse onderdelen, Stephan), Engelse winkels, Nederlandse winkels en de SaabParts-Scandinavia winkel. Bepaalde onderdelen (velgen) worden door Orio dus voor dezelfde prijs doorgegeven, maar niet een paar rubberen strips ?!

  Ik begrijp dit zakelijke beleid niet. Zoals GP362 al zei, wordt in Scandinavië alles verkocht (en met succes kunnen we het krijgen via Maptun of Speedparts), maar in Duitsland is het opgelicht?

 • waar kan ik nu de prijs betalen en wat kosten ze ...

 • Achterpanelen zijn nog steeds "massa-onderdelen" die op elke 9k werden geïnstalleerd. Het wordt slecht met onderdelen die zelden werden geïnstalleerd (bijv.besturingseenheden voor geheugenstoelen in de 9k) of wanneer u een model bestuurt dat zelfs bij Saab een 'nicheproduct' was, bijv. 901 8V Turbo APC met LLK en Kat (werd slechts korte tijd gebouwd). Soms moet u wereldwijd zoeken naar gebruikte onderdelen. Je kunt hoe dan ook nieuw vergeten. Ik heb al onderdelen laten opsturen vanuit Canada, Cyprus en Hongarije omdat ze nergens anders verkrijgbaar waren.

 • Natuurlijk is dat ook het geval met andere merken. Maar wat ik bedoelde, is dat je met Saab moet leven, met wat tot 2011 is geproduceerd. Je moet gewoon beslissen, ik wil mijn Saab, want niets nieuws meer beschikbaar, nog steeds de dagelijkse routine, of ik wil het gebruiken, of ik maak van mijn Saab mijn hobby en voor het dagelijks leven, gebruik ik iets anders. En als hobby kan dat snel duur worden. Een VW-bestuurder kan bijvoorbeeld een nieuwe golf gebruiken voor dagelijks gebruik en kopen voor mooie weersomstandigheden, bijvoorbeeld een Golf I Cabriolet, waarbij de resulterende houding in speciale delen misschien niet zo eenvoudig is. Wat ik bedoelde, is alleen dat je vroeger of later niet anders kunt dan een ander voertuig te krijgen voor het dagelijks leven. Iedereen die het zich kan veroorloven dan vanwege de bestaande ruimte en financiële middelen, met zijn Saab altijd en zeker een lange hobby heeft

 • Helaas is dat correct. Een klassieke webshop zou het merk en de fans meer hebben gediend. De achterpanelen zijn een zeer delicaat voorbeeld. Tegenwoordig zijn er vrijwel geen nieuwe onderdelen, goede gebruikte onderdelen kosten veel meer dan dat Orio heeft gevraagd voor de laatste nieuwe onderdelen, waaronder het Saab / Scania-logo.

 • Dus ik kan je reactie niet verlaten. Speciale accessoires zijn helaas schaars of niet meer beschikbaar. Vooral voor klassiekers en youngtimers. Maar deze zijn vergelijkbaar voor het andere merk uit Zweden. De geschiktheid voor dagelijks gebruik wordt gegeven, slijtagedelen zijn deels goedkoper dan voor 4 tot 5 jaar.

 • De procedure van de ORIO webshop is heel twijfelachtig. Met de verkoop van veel hoogwaardige originele onderdelen in turbo-snelheid exclusief in de Scandinavische markt, wordt het merk zeker niet bediend.
  Een redelijke prijs zou zeker veel onderdelen langer beschikbaar hebben gehouden - ik zeg alleen achterpaneel 9000CS ... :-(.
  Het is duidelijk dat een Duitse dealer, als hij überhaupt toegang heeft, de onderdelen niet kan verkopen zoals op de ORIO "Grabbeltisch".

 • Zo gaat het met een autofabrikant die niet meer bestaat. Onderdelen zijn schaars en duur. De toekomst is op zoek naar onderdelen en het betalen van de prijs of het veranderen van het merk. Helaas wordt het rijden met Saab steeds meer een hobby en verdwijnt het van de dagelijkse mobiliteit.

 • Hallo,
  Ik ben een vaste klant van Stephan. Kan de discussie niet begrijpen. Hier kunt u helpen tegen eerlijke prijzen. Rijd zelfs over 150-kilometers (eenvoudig) voor verfraaiingen of inspecties.
  We rijden met speciale voertuigen die de moeite waard zijn om te verfraaien of te behouden. Welke specialiteit heeft zijn prijs. Niemand kan de wetten van de markt ontkennen (vraag en aanbod reguleren de prijs).
  Groet
  Christoph.

 • Punt 1: De dealer moet geld verdienen. Punt 2: De partner in D kan de prijzen van de webshop voor Scandinavië niet realiseren. Tot zover de "Saabotheke ..."

 • Niet voor niets worden de FSH ook wel Saabotheken genoemd ...

 • Helaas zit je hier niet goed. De webshop levert alleen voor Scandinavië, niet voor D. De prijzen, en hier probeer ik me heel diplomatiek uit te drukken, zijn helaas niet overdraagbaar aan de Saab-partners. Ik wil daar niet meer over schrijven.

 • Wat er ook gebeurt ... Uitverkocht bij Stephan, dat is alles. Lees blog te laat. Argggg 🙁

 • Ik weet niet waar je de prijs van 45, - Euro vandaan hebt, hoe dan ook, ik heb meer betaald.

 • Helaas heeft het Stephan-Individual-team de prijs verhoogd van 45 € naar een flinke 120 €. Zo werkt het natuurlijk ...

 • Het goede nieuws: de Saab Inside is niet "verdwenen", het nieuwe nummer van het klantenmagazine is alleen vertraagd volgens onze informatie en komt iets later naar de lezers! Bovendien heb je goede Saab-dingen in voorbereiding 😉

 • Klantenservice is een zeer gevoelige kwestie bij Orio ... Is Saab afgeschreven? Er zijn geen mailings meer, het klantenmagazine is verdwenen en u maakt geen deel uit van het project saab. Dit alles de afgelopen maanden, zonder enige uitleg. Je lijkt in ieder geval in contact te staan ​​met de blog, wat ik als een positieve indicatie beschouw.

 • Bedankt voor de informatie. en (ik moet het zeggen) schaamte voor Orio, die naar mijn mening niet echt aan klantenzorg en loyaliteit doet, in tegenstelling tot andere bekende autofabrikanten met hun klassieke afdelingen.

  Dat kan de houding van "klassieke" Saab's echt bemoeilijken, als je soms wekenlang naar reserveonderdelen moet zoeken.

Reacties zijn gesloten.