Saab weekend in Hamburg

Het is zonnig, droog, beste turbo-weer. De snelweg naar het noorden wordt zwaar bezocht en voorkomt dat de Aero vliegt. Dus het gaat met ingeschakelde, absoluut niet adaptieve cruise control met constante 140 km / h in de richting van de Hanzestad. De Saab draait fluwelig met rond 3.000-omwentelingen, achter Hannover en wacht vervolgens op de eerste file.

1. Hamburg Saab ontmoeting, Brandshof.
1. Hamburg Saab ontmoeting, Brandshof.

Waarom is niet duidelijk, maar de snelweg is een avontuur deze vrijdag. Twee compacte SUV's vernietigen de plastic bumpers in het midden van de file, een Rover 75 bevestigt de service op de extreem linkse rijstrook. Het enthousiasme van de Rover-rijder en andere weggebruikers is terughoudend - evenals de sympathie. De man moet zijn wrak alleen naar de rand van de weg verplaatsen. Op een gegeven moment lost alles op, Hamburg komt in zicht. De terughoudende rit wordt beloond. Een verbruik van 8.5 liters per 100 kilometers is een sensatie voor een 15 jaar oude Saab hatchback met 4 automatische stadia, volle snelwegen zijn niet alleen slechte kanten.

Hamburg is vol, compleet! 1,6 miljoen bezoekers op de havenverjaardag! Ik parkeer de Saab op een verhoogd treinstation en ga verder met het openbaar vervoer. In de Hafencity ontmoet ik Mark en familie, later zitten we allemaal comfortabel in een restaurant en genieten van het zonnige weer. Om ons heen woedt het autoleven. Extreem veel-cilinder, erg duur. Meer Bentley Cabriolets dan Dacias, veel AMG, BMW M, S en RS blends van Ingolstadt. Je hoeft niet eens over Porsche te praten. Ze lijken de Volkswagen van Hafencity te zijn. Als je de noodzakelijke verandering hebt, zul je het moeilijk vinden om individualiteit te bereiken met auto's. Tenminste in Hamburg.

Om aandacht te trekken, is er iets speciaals nodig. Een DeLorean, die uiterlijk niet meer individueel is wanneer er opeens twee exemplaren naast elkaar staan. Of een Isdera. De overblijfselen in het weekend over een enkel stuk. En Saab? De Saab-dichtheid in de Hanzestad is hoog. Maar het is merkbaar afgenomen en als je goed kijkt, realiseer je je dat ten minste de helft van alle Saabs hun goede jaren achter de rug heeft en binnenkort zal verdwijnen.

Het feit dat er steeds minder voertuigen zijn, is de volgende dag niet merkbaar. We zijn al tegen de 10.00-klok in het historische benzinestation bij Brandshof, de constructie draait nog steeds, maar de eerste voertuigen zijn al aanwezig. Gedurende de dag rijden meer dan 50 Saab-klassiekers naar het tankstation. Zonder de hoeveelheid 900 II, 9-3 I en Turbo X die buiten de deur moeten parkeren. Dit waren waarschijnlijk 100 Saabs. Soms staan ​​5 of 6 9-3 I op straat in de rij, mijn 2001er Aero in het midden ervan.

De 1. Hamburg Saab meeting was een poging, dus laat me de organisatoren weten. Een test, of zoiets in de stad en in de omgeving wordt geaccepteerd. Het resultaat: het zal heel veel! En niet alleen in de omgeving, maar ver daarbuiten. De langste reis had waarschijnlijk de Zweden en Nederlanders. Potentieel is blut en volgend jaar is een herhaling. Met wat programma, schaduwrijke stoelen, misschien meer gastronomie. Het zou leuk zijn, maar ik vond de eerste uitvoering al leuk. Bedankt van de bloggers voor gastvrijheid, geweldige discussies en veel Saab-engagement!

In de late namiddag verlaat ik Hamburg. De snelwegen zijn vol, de cruise control wordt opnieuw gebruikt. Terwijl het comfortabel is in de richting van Hannover, denk ik aan de bijeenkomst bij Brandshof. Het aantal auto's dat buiten moest parkeren maakte me niet blij.

Saab heeft zo weinig modelseries, het aantal auto's gaat dramatisch omlaag; Moeten niet alle voertuigen in de toekomst in de tuin worden achtergelaten? En, om eerlijk te zijn, een goed bewaard gebleven 900 II Turbo Coupe is vandaag zeldzamer en spannender dan 10's zwarte Saab 900 I die tijdens vergaderingen in de serie zijn auto parkeert. Een gevoelig onderwerp, dat weet ik. Maar misschien iets om je zorgen over te maken ...

Nadat Hannover de snelweg leegt. Het is rustiger, de baan is duidelijker. De 2001 9-3 Aero gekoppeld aan een mooie, nieuwe Carrera. De rit is levendig, 200 plus X op snelle, lange snelwegbochten zijn leuk. Nu is duidelijk wat Spoiler en Viggen Body Kit zullen doen. De Saab is, in de beste traditie, ontworpen voor hoge snelheid. Aerodynamisch stabiel, het is dikker op de weg, hoe sneller je rijdt. Natuurlijk zijn er moderne auto's die het nog beter kunnen. Maar op deze dag maakt de Aero opnieuw indruk op mij. Saab had goed werk geleverd.

Logisch dat het verbruik stijgt. Tot aan Hannover waren er nog steeds meer dan 75% -niveau in de tank. Hij is leeg voor de deur. Het verbruik ligt rond de 12-liters, die nog steeds matig is als je vrij snel over de startbaan accelereert. Vooral: 15 jaar, hertenprestaties, 4-uitrusting automatisch! Awesome. Wat is mooier dan een Saab-weekend met aardige mensen en voldoende vrije tijd?

9-gedachten ook "Saab weekend in Hamburg"

 • Ja, 900II en 9-3I coupé worden langzaam ook klassiekers. Ik ben eigenaar van een laser rood 9-3I coupe en wordt steeds vaker gevraagd erover geloofd, mijn zus rijdt in een 900II coupe en gerapporteerd vergelijkbaar. De prijzen voor goed bewaarde voertuigen met een redelijke kilometerstand lijken de laatste ...

  • In elk geval veranderen 900 II en 9-3 I in echte blikvangers. Dat was jaren eerder niet duidelijk voor 2 of 3. Ik denk ook dat goede exemplaren de laatste tijd in prijs zijn gestegen.

 • Nou ... Voor 900 II en 9-3 ik kan nog maar krijgt in Opel / GM plank delen ... .Niet voor de anderen, die vrijwel geheel werden gebouwd door Saab en uitgerust met onderdelen die van andere leveranciers kwam die niet meer bestaan ​​voor een deel zoals de heren. Lucas, die hun eigen injectiesysteem voor de 900 ik 16V, de LH-Jetronic van Bosch had voor hetzelfde model, zijn er delen of gewoon als leveranciers zoals Hella met de SW, die niet kan produceren / nachfertigen ... ,

 • Ik zou graag in HH zijn geweest. Leuk om te weten dat er een vervolg komt!

 • Nou, ik vond eigenlijk dat de "ontspannen" glijden op 130, 140 km / u altijd de gemakkelijkste manier om te komen. Op een reis van Saarbrücken naar Göttingen was de consumptie aan het einde van de tijd op 7,2 liter - weliswaar met een lange bouwplaats, die heerste in de Tempo 80. Op de terugreis waren dan 7,8 liter / 100 km aan.

  Integendeel, toen ik de oude 9-5 "vliegen", het was de laatste in 180 km / h ongemakkelijk - de staart was makkelijk, de weg was een of andere manier ontkoppeld en indirect, werd de rebound van hobbels zeer vertraagd. Technisch gezien was dat waarschijnlijk mogelijk, maar een ontspannen aankomst zit er dan niet meer in.

  • De lichte staart die ik had op de 9-3 Aero Cabrio / 2004. Erg ongemakkelijk om met hoge snelheden te rijden. De oude 9-3 met Viggen Kit is echter absoluut vol. Ik zou graag willen weten hoe een 9-3 I zonder de kit op pad is. Kan een lezer er iets over zeggen?

 • Een verzoek / gedachte van de organisator:
  Gelieve de 2. SAAB-vergadering zonder (!) Verjaardag van gelijktijdige poorten.
  HH is zo overvol bij de havenverjaardag, het "vleugels" van de massa ...
  SAAB-ers vinden het misschien een beetje "rustiger" ...
  HH biedt toeristisch zelfs zonder Harbor-verjaardag, Harley Days, Cruise-dagen etc. veel input !!!

 • Saab 9-3 I, als Aero of Viggen, gewoon geweldig! Tijdloos mooi en nog steeds verdomd snel

 • Beste Saabians, Saabists,

  Ik rijd ook een Saab 9-5 chroombril 2008 als een TID. Ik noem niet eens een echte Saab voor velen, maar naar mijn mening is en blijft een Saab een Saab. Of het nu als diesel of benzine is of of. We Saabfahrer moeten de komende jaren steeds meer bij elkaar blijven. Tijdens een Saab-vergadering denk ik dat alle Saab welkom zouden moeten zijn. Anders was het evenement voor het eerst succesvol. Bedankt en MfG van Itzehoe.

Reacties zijn gesloten.