Fabriek in Trollhättan zal weer produceren ...

Het hoofdkantoor van de blog bevindt zich in de buurt van Frankfurt am Main. Ver weg van Trollhättan, Beijing of Tianjin ... wat jammer is omdat we graag dichter bij sommige evenementen willen zijn. De afgelopen dagen zijn onthullend in Zweden. Kai Johan Jiang en Mikael Kubu woonden een symposium bij in Stockholm. Het tijdschrift Dagens Nyheter bezocht eerder de fabriek en had lange gesprekken met CEO Mattias Bergman.

DN bij de fabriek van Saab in Trollhattan met NEVS-CEO Bergman. Fotocredit: Dagens Nyheter
DN bij de fabriek van Saab in Trollhattan met NEVS-CEO Bergman. Fotocredit: Dagens Nyheter

Het resulterende, uitgebreide en positieve artikel is voor alle mensen met Zweedse taalvaardigheden DN lezen. Voor lezers in de Duitstalige wereld is er de samenvatting van de meest interessante uitspraken, de rest van de wereld moet een van de twee talen leren of vrienden maken met Google's Translator.

Fout toegelaten

NEVS heeft in het verleden fouten gemaakt, waaronder de start van de productie in december 2013. Als we terugkijken, zou Bergman nog beter gewacht hebben op 8 of 9 maanden. Op dat moment waren niet alle leveranciers gereed, componenten werden duurder dan verwacht, sommige partners konden niet de benodigde hoeveelheden produceren. Maar onze eigenaren wilden iets laten zien, zegt Bergman. Hij verwijst naar de (mislukte) invoer van Quingdao, die was gekoppeld aan bloginformatie met de voorwaarde van een doorlopende productie.

Toen de fondsen uitbleven, was de wederopbouw voor NEVS onvermijdelijk slechts een paar weken verwijderd.

China invloedrijker dan voorheen

Na het reconstructieproces groeide de Chinese invloed. NEVS heeft met Tianjin en het technologiebedrijf SRIT bijkomende aandeelhouders verworven. De invoer van SRIT, State Research Information Technology Co., is gedaan op voorstel van de centrale overheid in Beijing. Alle onderhandelingen verlopen via centrale administratie, NEVS is het provinciale niveau ontgroeid.

Dat, als een opmerking, toont het belang van NEVS voor de realisatie van de nationale elektrische auto-offensief.

Beijing, zegt Bergman, gelooft in NEVS en de elektrische auto. 2012 werd voor het eerst verkocht aan 6.000 EV's in China. 2015 al 200.000, voor dit jaar worden 700.000-eenheden voorspeld.

Productie in Tianjin vanaf mei 2017.

Een verzoek van de administratie in Beijing, vervolgt Bergman, is de productie ter plaatse. De fabriek in Tianjin begint in mei met 2017. De lancering in China zal een impact hebben op de fabriek in Trollhättan. NEVS huurt momenteel rond 50 nieuwe werknemers per maand in, bij voorkeur voor onderzoek en ontwikkeling. Daarnaast zullen in de zomer een aantal 100-productiemedewerkers worden aangeworven om de oude Saab-fabriek nieuw leven in te blazen en lichamen voor de EV te produceren. Later zal 4 volledig nieuwe modellen produceren in de Stallbacka.

De grootste uitdaging van de afgelopen 50-jaren.

De eisen aan mobiliteit veranderen. Een nieuwe generatie kopers eist meer connectiviteit in de auto. De kwestie van eigendom moet opnieuw worden gedefinieerd. Autodelen en oplossingen zoals Uber zijn vandaag al een probleem. Autofabrikanten experimenteren om aan de eisen van komende generaties te voldoen. Tianjin, waar de nieuwe fabriek wordt gebouwd, ziet zichzelf als een laboratorium voor nieuwe en duurzame mobiliteitsoplossingen, vertelde Mattias Bergman aan DN.

Shareholder SRIT en Partner Teamsun geven NEVS toegang tot een pool van 10.000-softwareingenieurs. IT, data, software is de grondstof van de toekomst en zal steeds belangrijker worden voor toekomstige voertuiggeneraties.

Saab komt terug ...

De vraag is onvermijdelijk, Bergman geeft geen antwoord op de vraag. De ene is opnieuw in dialoog met Saab AB. Hij wil niet zeggen hoe ver je bent.

Hij vervolgt: Een van de belangrijkste industriële projecten van Zweden loopt in Trollhättan. Het doel is om een ​​langetermijnoplossing te vinden op het gebied van merknamen. Maar een merk bestaat uit meer dan alleen letters. Een merk vertegenwoordigt waar het bedrijf voor staat. Het onderwerp zal tijdig worden verduidelijkt voordat NEVS producten op de markt brengt.

Bergman bracht veel tijd door met DN. Zelfs de moeilijkste kwesties, zoals de fouten van weleer en de Chinese invloed, kwamen aan de orde. Een paar dagen later woonde Kai Johan Jiang een symposium bij in de Zweedse hoofdstad en sprak hij over bedrijfsbeheer in moeilijke tijden. Nieuwe kwaliteiten bij NEVS en een ernst die ik in het verleden al lange tijd heb gemist.

NEVS verzamelt sympathiepunten en het tintelende keert ook terug. De lang gezochte tevergeefs spanning over wat komen gaat, is weer voelbaar en de goede oude Saab-fabriek zou in de herfst tot nieuw leven kunnen ontwaken. Dat brengt ons bij de moeilijkste van alle onderwerpen. De merknaam van Saab. Er zijn gedachten van mijn kant. Morgen op de blog.

20 gedachten over 'Fabriek in Trollhättan zal weer produceren ..."

 • Nevs heeft de Saab-gemeenschap te lang voor de gek gehouden, ze verdienen het gewoon niet om de Saab-naam te dragen.

  • blanco

   Dat is precies hoe het is! Ook mijn mening!

 • blanco

  Misschien is het echt beter als Saab geschiedenis blijft dan op de lange termijn te worden gedevalueerd als merk door invloeden van het Verre Oosten. Dat is mijn angst!

 • blanco

  Ben ik ook van mening dat de deelstaatregeringen erbij betrokken zijn, en vooral of het een Chinese, dictatoriale, pseudo-communistische regering is? Omdat we hebben gezien wat er gebeurt als je uit de gratie raakt met deze heren. Maar de verklaring van de heer Bergmann, dat een merk uit meer dan letters bestaat, interpreteer ik zodat men zelfs met NEVS langzaam twijfelt of wat er in Trollhättan NEVS gebeurt en de manier waarop ze willen gaan nog steeds iets met de naam zijn Saab moet doen en als je deze naam helemaal nodig hebt voor hun project of misschien is het niet beter voor het nieuwe bedrijf, de nieuwe producten en het nieuwe pad dat je hebt genomen om zelf een nieuwe naam te maken. Mijn mening: Saab bouwt vliegtuigen en bepantseringstechnologie en geen auto's meer. NEVS wil auto's bouwen die bijna geen relatie hebben met de auto's die Saab heeft gemaakt. Waarom zouden deze auto's van NEVS dan Saab worden genoemd? Omdat Tesla slimmer was en een naam heeft gegeven en beveiligd en nu een naam heeft gemaakt die duidelijk onmiddellijk iets elektrisch wordt toegewezen. Ook in de VS zou er voldoende keuze zijn geweest voor ontmantelde automerken, zoals men het kind had kunnen noemen.

  • blanco

   Juist Peter! Saab bouwt vliegtuigen en voor de wapenindustrie en geen auto's meer. Scania met vrachtwagens en bussen is ook al heel lang onderweg.

 • blanco

  Tom, kijk uit naar wat er vandaag op de blog wordt gepubliceerd. Maar deze post op zondag smaakt goed.

 • blanco

  BEDANKT, Tom voor deze up-to-date informatie.
  Ja, daarom heb ik ook de blog gelezen! Het tintelt met de SAAB-info ... 🙂
  Wat betreft NEVS, ik wacht. Het tintelt niet op NEVS.
  Over het algemeen verwerp ik fictieve constructies met maximale (en totalitaire) staatsparticipatie.

 • blanco

  Kijk eerst wat er oppervlakkig uit komt.
  Het onderwerp van nieuwe inivaties
  Niets nieuws is in termen van toekomstige mobiliteit - dat is wat je van de anderen hoort
  Fabrikanten.
  Helaas was het niet eens een glimp van het toekomstige ontwerp
  getoond en of de voertuigen de kwaliteit van de Europese auto's kunnen bijhouden, is ook de vraag.
  Voor mij is dat gewoon de gebruikelijke blabla ...

 • blanco

  Tweede kans? Je hebt er nog nooit een gehad en je krijgt er geen - tenminste niet als het gaat om auto's onder de merknaam SAAB….

 • blanco

  Goed nieuws op zondag en NEVS neemt de tweede kans, ga zo door!

 • blanco

  Wat hebben Grundig, Blaupunkt, Dual en AEG gemeen met Saab? - De geïnformeerde lezer vermoedt al wat ik bedoel: alle genoemde bedrijven waren lang geleden sterke merken die stonden voor kwaliteit en design. Tegenwoordig zijn ze, dankzij de invloed van het Verre Oosten, slechts een schelp die, wanneer ze goedkoop worden verpakt, slechte kwaliteit probeert te ondermijnen tot onkritische consumenten. Een traditionele merknaam dient slechts als een keurmerk van vermeende kwaliteit die bij nader inzien en uiterlijk bij langdurig gebruik door en door inferieur blijkt te zijn. Helaas. Ik heb het grootste begrip voor de eigenaren van de Saab-handelsmerkrechten dat ze nog steeds aarzelen om ze opnieuw toe te wijzen ...

 • blanco

  Hallo Tom, dat zijn goede vooruitzichten, op een verder saaie dag. Persoonlijk zullen de verwachte mobiliteitsrechten, inclusief autodelen, vermoedelijk niet langer verhandelbaar zijn. De toekomstige generaties van kopers in de metropolen van de wereld denken hier anders en waarschijnlijk ook. Parkeerplaatsen worden schaarser en er zijn geen lopende kosten nadat het voertuig is afgeleverd. Zoals ik al zei, niets voor mij, maar deze ontwikkelingen zullen niet te stoppen zijn. Een emotionele gehechtheid aan een voertuig of een specifiek voertuigmerk kan in de toekomst moeilijk te bouwen zijn. Onze soort is daarom waarschijnlijk een verouderd model. Daarom moeten we het beste genieten van onze goed onderhouden en gekoesterde voertuigen en onze gemeenschap. Een Saab autodeelcomputer EV kan dit niet vervoeren. Ik kijk nog steeds uit naar je vervolg.

  • blanco

   De vooruitzichten geven hoop, zelfs wat NEVS momenteel aan het doen is, begint me te plezieren. Maar ik denk dat het eigendom van persoonlijke voertuigen in de toekomst zal blijven bestaan. Vooral in speciale voertuigklassen, terwijl pure bedrijfsvoertuigen waarschijnlijk zullen muteren in mobiliteitsoplossingen.
   De oude schatten, zoals we ze graag zien, vinden altijd geliefden, we blijven voor ze zorgen en schrijven over hen!

 • blanco

  Ik schreef het al op een autoforum: de naam SAAB staat ook voor militair, namelijk voor gevechtsvliegtuigen en de Zweedse staat heeft hier iets over te zeggen ...
  Saab was en is een ontwikkelaar en fabrikant van vliegtuigen. Niet voor niets hebben sommige modellen een extra naam zoals Viggen….

  • blanco

   Ja, maar in de eerste plaats is het bekend en ten tweede, wat moet ons dat vertellen?

   Als National Electric Vehicle Sweden in aanzienlijke aantallen en zelfs kwalitatief hoogwaardige producten Zweedse banen zou creëren, zouden politici ze misschien willen versieren.

   Het feit dat de staat inspraak heeft in deze kwestie kan - afhankelijk van wat NEVS creëert - spreken voor of tegen het gebruik van de merknaam, of niet?

   • blanco

    Militair is anders dan de politiek. Voor het grootste deel bepaalt het leger wat de politiek moet doen om ervoor te zorgen dat zijn oorlogsmachine (hier vliegtuigen) nog steeds wordt gebouwd onder de naam van een Zweeds bedrijf. Of denk je dat je in het buitenland modellen koopt zoals de Starfighter, Eurofighter of de Phantoms? Ik denk het niet. Aangezien de naam Saab van dit bedrijf waarschijnlijk in handen blijft van de Zweedse staat en hun vliegtuigen blijft kopen. Of denk je dat de naam Volvo zou zijn verdwenen, alleen maar omdat de autodivisie naar Geely met een meerderheid naar China ging? Volvo bouwt ook bussen, vrachtwagens en bouwmachines en exporteert het wereldwijd.

 • blanco

  hallo Tom, sinds ongeveer 1 / 2 jaar lees ik je / jouw Saabblog, wat altijd heel interessant is
  is geschreven. Bedankt voor dat. Ikzelf ben Saabfan sinds 1985 en heb de mijne
  hele familie (echtgenote en 2-kinderen) uitgerust met Saabs, ook een grote gunst
  op de voertuigen hebben. In 3-jaren zijn 2 van de 4 Saabs klassieke auto's.
  Behalve het roestprobleem en de lekkage van stuurinrichtingen (nu 5 stuks)
  Ik heb geen prestaties op mijn Saab 900-turbo met een snelheid van meer dan 500.000 km
  had groter probleem. Motor, transmissie, zelfs schokdemper zitten nog in de
  Origineel en alleen als de koppelingsplaat is vervangen bij 400.000 km. Waar is het?
  anders met een ander voertuig?
  Geef me je accountnummer, zodat ik je kan ondersteunen.
  Groeten uit Heidelberg
  Dietmar

  • blanco

   Bedankt voor de woorden! Mark en ik zijn voorzichtig om de onderwerpen in evenwicht te houden, en we zijn blij als de blog leuk is! We zijn dankbaar voor elke ondersteuning, Mail is onderweg!

 • blanco

  Heel interessant. Leuke Tom, dat je ons zo op de hoogte houdt. Ik denk dat we allemaal altijd op dergelijke informatie branden. Het klinkt zeker beter dan een jaar geleden.
  Fijne zondag

  • blanco

   Dingen worden beter, dat is echt goed. Vooral voor Trollhattan!

Reacties zijn gesloten.