NEVS elektrische auto klaar voor productie!

Het nieuws van Trollhättan is positief, heel even. Stefan Tilk, plaatsvervangend CEO van NEVS, heeft vandaag de eerste elektrische auto van NEVS voor China als klaar voor productie aangekondigd. Productie en levering starten 2017, er zijn al 150.000 bindende bestellingen.

NEVS EV in Beijing. Photo Credit: Reuters
NEVS EV in Beijing. Photo Credit: Reuters

Vanaf het najaar zal de perswinkel en verfwinkel in de Stallbacka weer in bedrijf zijn, de lichamen voor de NEVS EV komen uit Zweden tot de volledige uitbreiding van de nieuwe fabriek in China. Tot 200 kunnen er extra opdrachten in Trollhättan ontstaan.

Onder het blik, dus Tilk in een interview met Sveriges radio, veel dingen zijn veranderd en verbeterd. Technische problemen die NEVS 2014 vanwege financiële beperkingen niet kunnen oplossen, zijn nu verleden tijd. Het ontwerp van de sedan op basis van de Saab 9-3 was ook aangepast, maar niet erg beknopt.

NEVS zal pas op een later tijdstip afbeeldingen van de serieversie tonen en ze zijn voorzichtig met technische gegevens. Een bereik van 250 kilometer is gegarandeerd, meer details worden niet gecommuniceerd. Zelfs niet onder welke merknaam het nieuwe voertuig verkrijgbaar zal zijn.

Het eerste door NEVS ontwikkelde product is een zaak van China, van de toeleveringsketen tot de distributie. Tilk wil echter niet uitsluiten dat er misschien enkele voertuigen voor Europa zijn.

Stefan Tilk, Sveriges Radio

Het gaat, zou je kunnen zeggen! Nieuwe banen worden gecreëerd in Zweden. Een eerste product, ontwikkeld in Trollhättan, voor de snelstgroeiende markt voor elektrische auto's ter wereld staat aan het begin. Dat brengt geld in de schatkist, de focus op Azië is redelijk. Een kleine serie EV's voor Europa is niet uitgesloten en de goede oude Saab-fabriek komt weer tot leven. Dit is erg leuk nieuws aan het einde van een enerverende week!

20 gedachten over 'NEVS elektrische auto klaar voor productie!"

 • Het werkplaatsnetwerk werd alleen maar dunner toen GM betrokken raakte bij Saab en veel eerdere Saab-dealers wilden Opels er niet naartoe brengen. Net als Saab worstelt Volvo ook met de levering van reserveonderdelen voor oudere voertuigen, omdat vanaf het moment dat andere fabrikanten zich bij het portfolio voegden, dit werd verminderd of geschrapt. Probeer de pop-up koplampen etc. te krijgen voor de Volvo 480 ES die gebouwd is tot aan de 901… .Ja, de opnieuw gemaakte onderdelen worden aangeboden in Zweden. Tegen welke prijs? Om nog maar te zwijgen van de lange houdbaarheid en kwaliteit ...
  Probeer ook in Zweden om de motoren voor de FH of de SW-regeling van een 901 te krijgen die een HU overleven. Om nog maar te zwijgen van de problemen met de 9000's (zie laatste rapporten hier in de blog) ook met betrekking tot reserveonderdelen ... Heb je een paar miljoen euro om reserveonderdelen te kopen en magazijnen te huren die minstens 3 keer zo groot zijn als de Ludolfs en dat alleen voor de 901? Onthoud: ongeveer 70 procent van de 901 cv's ging naar de VS en de meeste zijn teruggekeerd naar Europa. Die over clubs en reproducties.

 • Ja Uli, je hebt gelijk. Andere fabrikanten hebben jaren geleden ervoor gezorgd dat eigenaren van oudere modellen het aanbod van reserveonderdelen hebben gekregen.

 • Waarom deze moeder? Het netwerk van de werkplaats is altijd dun geweest, en als voor een voertuig waarvan de productie een kwart eeuw geleden lekte, geen bekleding beschikbaar is, waar is het drama dan? Vraag het maar aan Volvo, ze schudden van het lachen voor deze problemen. In Zweden zijn er elk jaar voldoende markten waar deze onderdelen worden aangeboden, de Zweedse Saab-Club kan veel zichzelf repliceren. Natuurlijk moet je verhuizen, maar elke reis naar Zweden is ook leuk.

  In plaats van negatief te zijn, zou je zelfs het heft in eigen handen kunnen nemen. Er zijn ook Duitse Saab-clubs die de Zweden zouden kunnen kopiëren. Of?

 • Geen aanstoot. Maar het verdunde werkplaatsnetwerk en de deels moeilijke onderdelenvoorraad voor Saab Automobile zullen het grote succes van Nevs niet veranderen. Het is daarom moeilijk voor mij om dit enthousiasme te begrijpen. Het enige dat de meeste Saab-bezitters kan interesseren, is de werking van hun huidige Saab.

  Als er banen worden gecreëerd in Trollhättan, is dat leuk voor de regio. Ik heb er niets van. En mijn Saab heeft er niets mee. Als Orio niet eens in staat is om sierlijsten of wielkasten voor de 901er opnieuw uit te geven, wat moet Nevs dan voor mij doen?

  In ieder geval bedankt voor het bericht. Ze is niet oninteressant. Maar ze heeft niets met mijn Saab te maken.

 • De procedure is gebruikelijk in China, de grote concurrent uit Gothenburg moest dezelfde procedure accepteren. De media rapporteerden in detail over de lange weg naar de productielicentie. De EV, of beter gezegd de 25-voertuigen van de testvloot, komen overeen met het voertuig dat gebouwd moet worden vanuit 2017.

 • Goed voor de regio Trollhättan, als het zover is.
  Het spijt me, maar zoals bekend heeft NEVS de positieve "vooruitbetaling" verknoeid. 🙁
  Ik wacht rustig af ... en doe het zoals Gebhard: zoek een AERO ... 😉

 • Hoe kan een auto productierijp zijn die nog door registraties moet gaan? Als het niet bestaat, moet het opnieuw worden ontworpen. Waarschijnlijk niet, maar grote woorden vóór de hindernis. En als het voertuig productierijp is, duren goedkeuringstests dan echt meer dan een jaar? Of hoe komt het verschil tussen de stellingen “we kunnen nu bouwen” (zo begrijp ik productieklaar) en “we bouwen over een jaar” (2017) tot stand?

 • In ieder geval is dit of die manier ook positief nieuws uit Zweden ...

 • Wat? Excuseer mij? Kijk dan naar Japan… Niets is onmogelijk en Mirai zeg ik gewoon….
  Was er geen sprake van het op de markt brengen van het Japanse merk lang voordat de Chinezen en de NEVS in de buurt van Saab kwamen?

 • Precies, batterijen zijn up-to-date, er is per definitie geen ontwikkeling.
  De massaproblemen van brandstofceltechnologie, zoals kosten, slechte efficiëntie, waterstofproductie, distributienetwerk, kosten, enz., Kunnen binnen een mum van tijd worden opgelost.
  Een brandstofcelauto bevat ook een complete e-auto, zelfs een batterij. Daarnaast hebt u een brandstofcel en een complexe tank nodig. En vraag hoe lang zo'n brandstofcel stand houdt.
  Dit is duidelijk de toekomst.

 • NEVS heeft het juiste product op het juiste moment voor de juiste markt. De vraag maakt de muziek, en als carrosserie- en verfwinkels in Trollhättan draaien, dan is dit een geweldige kans om een ​​contractproductie te integreren. Scoren met speciale innovaties is (nog) niet het juiste moment. Eerder moest geld worden verdiend en volume worden geproduceerd. Deze mogelijkheid wordt nu gebruikt.

 • Nu niet klagen!
  Er moet immers iets van de productielijn rollen dat geld oplevert. Op een gegeven moment zullen de Chinezen niet langer betalen voor open onderzoek….

  Great weekend.

 • Denk als Peter ...

 • Batterijen = dode technologie en 250 km zijn aanzienlijk. Batterijen zijn een vergissing. Ik had meer van Saab verwacht, zoals de brandstofcel. Deze technologie heeft echt een toekomst, batterijen zijn slechts een overgangsfase. Van Saab moet je deze gewoon overslaan. Het zou wat langer duren, maar dan ben je de leider.

 • Ik wil ook EV's voor Europa! / Ik wil ook EV's voor Europa!

 • Klinkt goed, maar de ontwikkelingen zijn nog te bezien. Ik kijk eerst naar een interessante Aero. Het blijft gewoon spannend!

 • Godzijdank! Eindelijk is hij er, nu hoeven niet een TESLA Mod.3 te bestellen en ik hoef niet 9-4X gebruikt om een ​​TESLA bestellen zonder hem ooit gereden of aangeraakt zonder kaufen.Wenn 300.000 mensen te garanderen, waarom dan niet een SAAB ,

 • Wie koopt een elektrische auto zonder hem eerder te hebben gezien, zonder te weten welke technologie erin zit, welke prijs de auto heeft, wie de service in China garandeert, enz.
  Sorry, op de een of andere manier heb ik geen geloof ...

 • De voertuigen gaan naar bulkkopers, waaronder één leasemaatschappij, Hun vertegenwoordigers waren al in Trollhättan, kennen het werk en het product. 25-pre-serievoertuigen staan ​​klaar, ze zullen de komende maanden de testcyclus in China doorlopen om de productielicentie af te geven.

 • ben blij !!!

Reacties zijn gesloten.