Captain Future

Juni 2021. Luchthaven Frankfurt / Main. De Saab 900 III EV stopt bij Terminal 1 AB. Kort voor het instappen ... staat mijn vlucht naar Milaan op het programma. Terwijl ik me naar Gate A1 haast, vertrekt mijn Saab zonder passagier naar Frankfurt. De grote beurt is aan de beurt, koelvloeistoffen voor airconditioning en batterijen moeten worden vervangen.

Captain Future
Captain Future

Mijn 900 III EV hatchback Griffin Edition is nu 3 jaar oud, het was een van de eerste volledig elektrische Saabs die van de productielijn rolde in Trollhättan. Destijds, in 2018, kon Saabs nog niet volledig autonoom rijden. U moest uw voertuig zelf naar de controle brengen, wat achteraf gezien tijdverspilling was. Dankzij een uitgebreide, betalende update vanaf december 2020 rijdt de Saab volledig autonoom en kan hij zijn eigenaar op vrijwel elke locatie in Europa ophalen. Als daar de nodige infrastructuur is, want er zijn nog steeds grote hiaten in de zuidelijke crisisstaten van de Unie.

Er is wereldwijd veel gebeurd sinds oktober 2016, toen NEVS de licentie voor de Saab-merknaam volledig verrassend terugkocht. Trollhättan investeerde in de comeback met het geld van de Bank of China. Een voorbeeld is Frankfurt. In het nieuw gebouwde diagnosecentrum - het pand met hun schone, hoogglans witte vloeren en hangars met airconditioning doen denken aan een ontwerpstudio - zullen de technici van Gérard Ratzmann in het zwart mijn auto openen met een tijdelijke elektronische sleutel. U doet de dienst; de Saab zal dan zelfstandig Frankfurt verlaten en richting de luchthaven gaan. Een parkeerplaats kiezen, tijdens de rustfase tijdelijk goedkope groene stroom opslaan, 's avonds op mij wachten bij de uitgang van Terminal 2.

Vlak naast het diagnosecentrum zijn de nieuw gebouwde zalen voor klassieke Saabs. Ze zijn in de retrostijl van de 90er-jaren, oude branders genieten van groeiende populariteit. Naast Kiel en Stuttgart is Frankfurt een van de klassieke Duitse centra van 3, gerund door de fabrikant, die het winstgevende klassieke bedrijf waardeert.

De vlucht naar Milaan duurt een goed uur. In Malpensa is een gloednieuw Saab 91 EV Viggen klaar. Wow! De Viggen is nieuw op de markt, NEVS heeft de oude namen nieuw leven ingeblazen en heeft de Saab AB veel licentiekosten betaald. De levertijden zijn ellendig lang. Het succes is goed voor de Zweden met Chinese financiers. Het wachten bij de balies van de autoverhuurbedrijven behoort tot het verleden. De NEVS-server heeft mijn aankomsttijd vergeleken met die van de aanbieder van mobiliteitsdiensten in Italië, de huurauto staat klaar bij de uitgang.

Mijn smartphone verzendt de elektronische sleutel, de Viggen opent contactloos en onthult de replica's van de originele Viggen-stoelen en het interieur. Sinds Volvo in 2017 voor het eerst volledig afstand heeft gedaan van conventionele sleutels, zijn ze snel van de markt verdwenen. Nu, 4 jaar later, is het in bepaalde kringen een statussymbool kunnen krijgen om een ​​autosleutel op het loket te kunnen leggen. Porsche biedt al maanden retro sleutels aan, Saab overweegt hetzelfde te doen - tegen een koninklijke meerprijs.

De 91 is voorzien van airconditioning op de gewenste temperatuur, kent mijn reisbestemmingen, mijn dagelijkse planning en projecteert mijn favoriete cockpit in het interieur. Hij rijdt volledig autonoom op de autobahn, de tol wordt per app betaald, en terwijl hij de laatste e-mails aan mij voorleest, wordt het gebied steeds landelijker.

Ja, dat was het probleem met de privacy. Het was echt een lange tijd geleden, maar 2016 was boos ADAC op dat van fabrikanten parameters zoals parkeerposities, bezetting van stoelen, snelheden en webpagina's worden opgeslagen. Dit spul voor kinderen is sneeuw van de laatste ijstijd. 2021 geeft advertenties weer op de displays, vertraagt ​​de doorvoer van winkelcentra, gesubsidieerde EV's stoppen voor Media Markets of Amerikaanse fastfoodrestaurants.

Vervelend, maar dat treft alleen bezitters van goedkope elektrische auto's van Chinese makelij die letterlijk de stekker uit Opel en Ford trekken. Als alternatief kunt u het gratis bij sommige fabrikanten kopen. Of je hebt, net als ik, de "Black Pilot Card" van Saab. Dit betekent dat elke Saab reclamevrij is, u alle premium-updates gratis krijgt en een onbeperkt datavolume kunt streamen. Dat kost normaal gesproken nogal wat. Voor mij, als Saab-blogger, is de "Black Pilot Card" gratis. Een mooi gebaar van de Zweden voor het blogverjaardag in februari 2021.

Ik benader mijn doel. Tussen twee dorpen is het gebied nu echt landelijk, er is een korte, gratis route met prachtige bochten. Ongunstig dat ook daar Tempo 50 wordt bevolen. In oude verbrandingstijden heb ik altijd gas gegeven, laat de Saab Turbo vliegen. De Carabinieri, die op de loer liggen voor prooi na de spoorwegovergang, hadden dat niet leuk moeten vinden. Ze zwaaiden regelmatig met de rode troffel en verdwenen discreet achter de rug toen ze de Duitse vergunning herkenden.

Dit is Italië ... Tedesco? Het is gewoon een probleem ...

Tegenwoordig rolt de 91 Viggen langs de verveelde politie met nauwkeurige 50-kilometers per uur. De charme van het brandseizoen is voorbij. Jammer! Bij de finish moet ik op zoek naar een auto voor de elektrische auto, de infrastructuur in Italië is onderontwikkeld en onbetrouwbaar buiten de grote steden. Ook moet het verzoek van het voertuig via de app niet worden overwogen. Het werkt in Milaan, maar niet op het platteland.

Twee uur later is de afspraak gemaakt, het is terug naar Milaan. Een vriend van schooldagen wacht in zijn kantoor aan de Viale Bligny. Korte tijd voor een espresso en een praatje met een vriend die ik helaas niet vaak zie. De Saab zoekt een parkeerplaats, terwijl ik geniet van gastvrijheid en Italiaanse Dolce.

Terwijl we praten, komt er een bericht van Trollhättan. De bètaversie van de Saab 1978 Turbo Emulation uit 99 zou beschikbaar zijn om te downloaden. Zou ik niet willen testen voor de blog? Ik accepteer de software voor mijn 900 III EV en geef deze vrij. Terwijl ik de Viggen-huurauto verzoek om mijn reis voort te zetten, kijk ik al uit naar de A3 's nachts en de reis naar het zuiden - met turbo en handgeschakelde transmissie-emulatie.

Het uitzicht terug, en deze keer in de toekomst. Bloggers keren de spiegel terug
Het uitzicht terug, en deze keer in de toekomst. Bloggers keren de spiegel terug

In Malpensa brengt de 91 EV Viggen me naar de vertrekhal. In het verleden was de rondleiding door het stadscentrum van Milaan en de snelweg een klein avontuur. Vandaag kun je rijden, de auto's kiezen de optimale route. Alles is veel meer ontspannen, productief, maar ook saai. Als vaarwel verwijder ik de elektronische sleutel en stel ik de Safe Erase-procedure in werking. Een betaversie, die wordt gezegd tegen NEVS, verwijdert alle gebruikersgegevens betrouwbaar.

Zoals verwacht verloopt de vlucht naar Frankfurt voorspoedig. Mijn Saab 2 III EV-hatchback wacht bij de uitgang van Terminal 900. De Saab 99 Turbo-emulatie is al geladen. De turbo kabbelt nonchalant als hij stilstaat.Vergis ik me, of ruikt het interieur heel licht naar benzine en verbrande olie? Hmm ... ik ben van plan om NEVS te vragen.

Handmatige modus of autonoom, vraagt ​​de virtuele Saab-piloot. Ik moet lachen. Handmatig natuurlijk. Wat nog meer ? En met turbofluitjes verdwijnen Saab en blogger in de milde zomeravond ...

Fictie en realiteit: Natuurlijk is er geen Saab 91 EV Viggen, geen Saab 900 III EV hatchback, geen Black Pilot Card, geen terugkoop van de merknaam. En met NEVS kon ik de bètaversie van de Saab 99 Turbo-emulatie of de Safe Erase-functie nooit testen.

Maar er is de buitenwijk van Milaan, de overweg, de carabinieri en het losse gedrag wanneer een voertuig met Duitse registratie de regels overtreedt. Italië is in feite de perfecte charme van een land dat helemaal niet perfect wil zijn. In alle andere opzichten is het artikel pure fictie, uitdrukkelijk zonder enige betekenis, en uitsluitend vanwege het plezier van schrijven.

20 gedachten over 'Captain Future"

 • Wat voor soort rook het ook was, ik zou er een snufje van hebben gebruind ...

 • De tweede helft is ook goed geschreven ...

  De visie is coherent en aannemelijk, maar dan niet zo mooi - alleen het totale netwerken. Het beste aan haar is dat het een toekomst is met SAAB, ad-blocking en veilige gummen.

 • Goed geschreven, sommige dingen maken je mond water, terwijl anderen zijn beangstigend.
  "Grote broer kijkt naar je"

 • Een manier om de visie te volgen ...
  Citaat: Autonoom rijden? Ik kan ook in de trein stappen.
  Yes! En daar kan ik bewegen, als ik het gevoel heb, gaat het goed.
  Daar kan ik in contact komen met mensen als ik dat wil / signaleer. Zolang de "behoefte" aan analoge uitwisseling er nog is ...
  Dit type visie is bedoeld om ons te laten zien wat ‘mogelijk is voor de gebruiker’.
  Hiermee is er mogelijk veel “externe controle” vanuit de economie, wat helemaal niet overeenkomt met MIJN interesse. De economie verkoopt ons dan individualiteit die er niet één is. Het is en blijft marketing = verkoop.
  Dit heeft niets te maken met mijn ambitie om het leven aangenamer te maken, maar helemaal niets.

  Dus ik hoop dat dit een visie blijft.
  Een visie waar de auteur van genoot en waar ingenieurs / IT-soorten elkaar over 'wrijven'.
  Ik ga nu de koele lente in, in plaats van te kijken naar mooie foto's van vroege bloeiers op mijn tablet ... 😉

 • Deze passage moet realiteit worden. Dat is tenminste iets dat serieus in overweging wordt genomen door de mobiliteitsproviders.

 • Bij het lezen van "Captain Future" kwam de glimlach terug in me, ondanks de "achteras hamer" op mijn 9-3X van vanmorgen ... Heel erg bedankt daarvoor, Tom 🙂

 • Coest, Tom, dit is de toekomst waarvan ik hoop dat het werkelijkheid kan worden.

 • Leuk om te lezen, maar toch een enge visie. Ik hoop dat mijn Saab, handmatige en turbo verbranding aangedreven, mij zal leiden naar het einde van mijn dagen. Autonoom rijden? Ik kan ook in de trein stappen.

 • Heb je iets gerookt of gegooid?
  Nog steeds leuk om te lezen ...

 • Oh, klinkt goed, bijna te mooi om waar te zijn! Ik stel me de menigte voor voor gate 2 wanneer alle terugkeerders worden verwacht door hun EV-auto's voor de deur !! En iedereen flitst wild en wil zijn "baas" laten zien dat ik hier ben ... heerlijk.

  Overigens zou een Viggen gebaseerd op een driedeurs coupé uit de laatste 93-serie voor mij voldoende zijn geweest! Wat voor geweldige auto zou het zijn geweest ...

 • ... en toen werd ik wakker.
  Ik kijk uit het raam van mijn kantoor, de zon schijnt en mijn 9.3 CV is nog steeds waar ik het achterliet. In de handmatige modus natuurlijk.

  Angstig, ik vond de passage:

  "Advertenties verschijnen op de displays, de passage door winkelcentra wordt afgeremd, gesubsidieerde EV's stoppen voor de Media Markt of Amerikaanse fastfoodrestaurants ..."

  Ik denk aan privé-tv-kanalen, gratis internet, enz. Enz. We hebben het al gedaan.

  Maar een geweldig verhaal.

 • en schwupps was de lunchpauze het vorige hoogtepunt van de dag

  Bedankt voor dat!

 • Morgen is er slechts een zeer compacte posting

 • Past op 1 april. Maar het was een goed idee.

 • Wat als dat waar wordt ...?
  Hartverscheurend mooi geschreven ...

 • Dit is erg lekker om te lezen en een heel mooie visie!

  Ik heb al de helft. Ik zal de andere voor morgen bewaren
  op. Of is er iets nieuws op de blog?

 • Een zeer inspirerend artikel dat hopelijk de NEVS-leiders een visie zal geven. Alleen wanpraktijken, in het jaar dat 2021 vanaf de terminal 3 de vluchten naar Milaan start

 • Even dacht ik dat dat misschien zo was. Wat een idee. SAAB-downloads voor de toekomstige elektrische auto's. Of het nu gaat om geluiden of dashboardanimaties, dat zou een geweldige bioscoop zijn. Geur zou de koepel zijn, maar niet ondenkbaar. Ik hoop dat iemand van SAAB AB en NEVS dit leest. Ik kijk omhoog, voor mij de showcase met de hele 900 ern, 96 ern, 93 ern en 95 ern. De tijd van het wachten is al zo lang. Thuis vandaag nog maar één keer in de goede oude 900 die hij zette en een ronde draaide.

  Wat een plezier zou het zijn als zo'n visie zou zijn.

  Groeten van Erik en bedankt voor de dromerige mooie Saabmoment.

 • leuk verhaal !! Zou iets hebben, als het ware

Reacties zijn gesloten.