Captain Future

Juni 2021. Frankfurt / Main Airport. De Saab 900 III EV stopt op de 1 AB-terminal. Kort voor het instappen ... staat mijn vlucht naar Milaan op de agenda. Terwijl ik naar Gate A1 ren, begint mijn Saab zonder passagier naar Frankfurt. De geweldige service is aan de orde, koelvloeistoffen voor airconditioning en batterijen moeten worden vernieuwd.

Captain Future
Captain Future

Mijn 900 III EV hatchback Griffin Edition is nu 3 jaar oud, het was een van de eerste volledig elektrische Saabs die in Trollhättan uit de lijn liep. In die tijd, 2018, kon Saabs nog niet volledig autonoom rijden. Je moest je eigen voertuig meenemen naar de check-up, wat achteraf verloren tijd was. Met een uitgebreide, betaalde update van de december 2020, is de Saab volledig autonoom en kan de eigenaar op bijna elke locatie in Europa ophalen. Als daar de nodige infrastructuur aanwezig is, zijn er nog steeds grote gaten in de zuidelijke crisisstaten van de Unie.

Sinds oktober 2016, toen NEVS de licentie voor de Saab-merknaam volledig terugkocht, is er wereldwijd veel gebeurd. Gesteund door het geld van de Bank of China, maakte Trollhättan een comeback. Een voorbeeld is Frankfurt. In het nieuw gebouwde diagnostische centrum - met zijn schone, glanzende witte vloeren en geklimatiseerde hangars die doen denken aan een ontwerpstudio - zullen de in het zwart geklede technici van Gérard Ratzmann mijn auto openen met een tijdelijke elektronische sleutel. Zij zullen de dienst uitvoeren; de Saab zal dan autonoom Frankfurt verlaten en koers zetten naar de luchthaven. Kies een parkeerplaats, verwacht tijdens de rustfase cache goedkope groene stroom 's avonds aan de uitgang van Terminal 2.

Vlak naast het diagnosecentrum zijn de nieuw gebouwde zalen voor klassieke Saabs. Ze zijn in de retrostijl van de 90er-jaren, oude branders genieten van groeiende populariteit. Naast Kiel en Stuttgart is Frankfurt een van de klassieke Duitse centra van 3, gerund door de fabrikant, die het winstgevende klassieke bedrijf waardeert.

De vlucht naar Milaan duurt een goed uur. In Malpensa is een gloednieuw Saab 91 EV Viggen klaar. Wow! De Viggen is nieuw op de markt, NEVS heeft de oude namen nieuw leven ingeblazen en heeft de Saab AB veel licentiekosten betaald. De levertijden zijn ellendig lang. Het succes is goed voor de Zweden met Chinese financiers. Het wachten bij de balies van de autoverhuurbedrijven behoort tot het verleden. De NEVS-server heeft mijn aankomsttijd vergeleken met die van de aanbieder van mobiliteitsdiensten in Italië, de huurauto staat klaar bij de uitgang.

Mijn smartphone verzendt de elektronische sleutel, de Viggen opent contactloos en onthult de weergave van de replica's van de originele Viggen-stoelen en het interieur. Sinds Volvo 2017 voor de eerste keer de conventionele sleutels volledig heeft losgelaten, zijn ze snel uit de markt verdwenen. Tegenwoordig, 4 jaar later, wordt het in bepaalde kringen als een statussymbool beschouwd om een ​​autosleutel op het aanrecht te kunnen plaatsen. Porsche biedt al maanden retro-sleutels aan, en Saab overweegt dit ook te doen - voor een koninklijke meerprijs.

De 91 is voorzien van airconditioning op de gewenste temperatuur, kent mijn reisbestemmingen, mijn dagelijkse schema en projecteert de favoriete cockpit in het interieur. Hij rolt volledig autonoom op de snelweg, de tol wordt betaald door de app, en terwijl hij me de huidige mails voorleest, wordt de omgeving meer landelijk.

Ja, dat was het probleem met de privacy. Het was echt een lange tijd geleden, maar 2016 was boos ADAC op dat van fabrikanten parameters zoals parkeerposities, bezetting van stoelen, snelheden en webpagina's worden opgeslagen. Dit spul voor kinderen is sneeuw van de laatste ijstijd. 2021 geeft advertenties weer op de displays, vertraagt ​​de doorvoer van winkelcentra, gesubsidieerde EV's stoppen voor Media Markets of Amerikaanse fastfoodrestaurants.

Vervelend, maar dat is pas echte bezitter van goedkope elektrische auto's uit de Chinese productie, die in het proces van Opel en Ford letterlijk aan de stekker trekken. Als alternatief kan men vrijelijk van sommige fabrikanten kopen. Of je hebt, zoals ik, de "Black Pilot Card" van Saab. Dus elke Saab is reclamevrij, u krijgt alle premium-updates gratis en streamt een onbeperkte hoeveelheid gegevens. Dat kost normaal gesproken niet een beetje. Voor mij is als een Saab-blogger de "Black Pilot Card" gratis. Een leuk gebaar uit Zweden naar het blog-jubileum in februari 2021.

Ik benader mijn doel. Tussen twee dorpen is het gebied nu echt landelijk, er is een korte, gratis route met prachtige bochten. Ongunstig dat ook daar Tempo 50 wordt bevolen. In oude verbrandingstijden heb ik altijd gas gegeven, laat de Saab Turbo vliegen. De Carabinieri, die op de loer liggen voor prooi na de spoorwegovergang, hadden dat niet leuk moeten vinden. Ze zwaaiden regelmatig met de rode troffel en verdwenen discreet achter de rug toen ze de Duitse vergunning herkenden.

Dat is gewoon Italië ... Tedesco? Zijn alleen problemen ...

Tegenwoordig rolt de 91 Viggen langs de verveelde politie met nauwkeurige 50-kilometers per uur. De charme van het brandseizoen is voorbij. Jammer! Bij de finish moet ik op zoek naar een auto voor de elektrische auto, de infrastructuur in Italië is onderontwikkeld en onbetrouwbaar buiten de grote steden. Ook moet het verzoek van het voertuig via de app niet worden overwogen. Het werkt in Milaan, maar niet op het platteland.

Twee uur later is de afspraak voorbij, het is terug naar Milaan. Een vriend uit schooldagen wacht in zijn kantoor in Viale Bligny. Korte tijd voor een espresso en het gesprek met een vriend, die ik helaas niet vaak zie. De Saab is op zoek naar zijn parkeermogelijkheid, terwijl ik geniet van gastvrijheid en het Italiaanse Dolce.

Op dit moment komt er een bericht van Trollhättan. De bètaversie van de 1978 Saab 99 Turbo-emulatie is beschikbaar om te downloaden. Of ik wil testen voor de blog? Ik ga akkoord en geef de software vrij voor mijn 900 III EV. Terwijl ik de Viggen-huurauto verzoek om door te gaan, kijk ik uit naar de nachtelijke A3 en de rit naar het zuiden - met turbo en handmatige emulatie.

Het uitzicht terug, en deze keer in de toekomst. Bloggers keren de spiegel terug
Het uitzicht terug, en deze keer in de toekomst. Bloggers keren de spiegel terug

In Malpensa brengt de 91 EV Viggen me naar de vertrekhal. In het verleden was de rondleiding door het stadscentrum van Milaan en de snelweg een klein avontuur. Vandaag kun je rijden, de auto's kiezen de optimale route. Alles is veel meer ontspannen, productief, maar ook saai. Als vaarwel verwijder ik de elektronische sleutel en stel ik de Safe Erase-procedure in werking. Een betaversie, die wordt gezegd tegen NEVS, verwijdert alle gebruikersgegevens betrouwbaar.

De vlucht naar Frankfurt verloopt zoals verwacht rustig. Aan het einde van Terminal 2 wacht ik op mijn Saab 900 III EV hatchback. De Saab 99 Turbo-emulatie is al geladen. De turbo-brabbelt casual staat.Ik vergis me, of ruikt het in het interieur gemakkelijk voor benzine en verbrande olie? Hmm ... Ik ben van plan om NEVS te vragen.

Handmatige modus of autonoom, vraagt ​​de virtuele Saab-piloot mij. Ik moet glimlachen. Handmatig natuurlijk. Wat nog meer? En met turbopijpen verdwijnen Saab en Blogger in de zwoele zomernacht ...

Fictie en realiteit: Natuurlijk is er geen Saab 91 EV Viggen, geen Saab 900 III EV hatchback, geen Black Pilot Card, geen terugkoop van de merknaam. En met NEVS kon ik de bètaversie van de Saab 99 Turbo-emulatie of de Safe Erase-functie nooit testen.

Maar er is de voorstad van Milaan, de spoorwegovergang, de Carabinieri en het ongedwongen gedrag wanneer een voertuig met Duitse registratie de regels overtreedt. Italië, de perfecte charme van een land dat niet perfect wil zijn. In alle andere dingen, het artikel is pure fictie, uitdrukkelijk zinloos, en alleen vanwege de vreugde van het schrijven.

20-gedachten ook "Captain Future"

 • leuk verhaal !! Zou iets hebben, als het ware

 • Even dacht ik dat dat misschien zo was. Wat een idee. SAAB-downloads voor de toekomstige elektrische auto's. Of het nu gaat om geluiden of dashboardanimaties, dat zou een geweldige bioscoop zijn. Geur zou de koepel zijn, maar niet ondenkbaar. Ik hoop dat iemand van SAAB AB en NEVS dit leest. Ik kijk omhoog, voor mij de showcase met de hele 900 ern, 96 ern, 93 ern en 95 ern. De tijd van het wachten is al zo lang. Thuis vandaag nog maar één keer in de goede oude 900 die hij zette en een ronde draaide.

  Wat een plezier zou het zijn als zo'n visie zou zijn.

  Groeten van Erik en bedankt voor de dromerige mooie Saabmoment.

 • Een zeer inspirerend artikel dat hopelijk de NEVS-leiders een visie zal geven. Alleen wanpraktijken, in het jaar dat 2021 vanaf de terminal 3 de vluchten naar Milaan start

 • Dit is erg lekker om te lezen en een heel mooie visie!

  Ik heb al de helft. Ik zal de andere voor morgen bewaren
  op. Of is er iets nieuws op de blog?

  • Morgen is er slechts een zeer compacte posting

   • Ook de 2. De helft is geweldig geschreven ...

    De visie is coherent en aannemelijk, maar dan niet zo mooi - alleen het totale netwerken. Het beste aan haar is dat het een toekomst is met SAAB, ad-blocking en veilige gummen.

 • Wat als dat waar was ...?
  Hartverscheurend mooi geschreven ...

 • Had geschikt voor 1 april. Maar het was een goed idee.

 • en schwupps was de lunchpauze het vorige hoogtepunt van de dag

  Bedankt voor dat!

 • ... en toen werd ik wakker.
  Ik kijk uit het raam van mijn kantoor, de zon schijnt en mijn 9.3 CV is nog steeds waar ik het achterliet. In de handmatige modus natuurlijk.

  Angstig, ik vond de passage:

  "Advertenties verschijnen op de displays, de passage door winkelcentra wordt afgeremd, gesubsidieerde EV's stoppen voor de Media Markt of Amerikaanse fastfoodrestaurants ..."

  Ik denk aan privé-tv-kanalen, gratis internet, enz. Enz. We hebben het al gedaan.

  Maar een geweldig verhaal.

  • Deze passage moet realiteit worden. Dat is tenminste iets dat serieus in overweging wordt genomen door de mobiliteitsproviders.

 • Oh, klinkt goed, gewoon te mooi om waar te zijn! Ik stel me de menigte voor voor poort 2, wanneer alle terugkeerders verwacht worden door hun EV-auto's voor de deur !! En iedereen flitst wild en wil zijn "baas" laten zien, ik ben hier ... heerlijk.

  Overigens zou ik een Viggen zijn geweest op basis van een driedeurs coupé van de laatste 93er-serie! Wat zou dat geworden zijn voor een hamerauto ...

 • Heb je iets gerookt of gegooid?
  Nog steeds leuk om te lezen ...

 • Leuk om te lezen, maar toch een enge visie. Ik hoop dat mijn Saab, handmatige en turbo verbranding aangedreven, mij zal leiden naar het einde van mijn dagen. Autonoom rijden? Ik kan ook in de trein stappen.

 • Coest, Tom, dit is de toekomst waarvan ik hoop dat het werkelijkheid kan worden.

 • Het lezen van "Captain Future" deed me glimlachen, ondanks de "achteras-hamer" op mijn 9-3X vanmorgen ... Hartelijk dank voor die lieve Tom

 • Een manier van zien ...
  Citaat: Autonoom rijden? Ik kan ook in de trein stappen.
  Yes! En daar kan ik bewegen, als ik het gevoel heb, gaat het goed.
  Daar kan ik contact opnemen met mensen als ik wil / signaleer. Zolang de 'behoefte' aan analoge uitwisseling nog steeds bestaat ...
  Dit soort visie zou ons moeten laten zien wat "mogelijk is voor de gebruiker".
  Met het is mogelijk veel "buitenlandse vastberadenheid" van de economie, die mijn interesse helemaal niet haalt. De economie verkoopt ons dan individualit, wat niet één is. Het is en blijft marketing = verkopen.
  Dit heeft niets te maken met mijn ambitie om het leven aangenamer te maken, maar helemaal niets.

  Dus ik hoop dat dit een visie blijft.
  Een visie waarin de auteur plezier had en waar de ingenieurs / IT-soorten zichzelf "wrijven".
  Nu ga ik naar de koele lente, in plaats van naar mooie foto's van vroege bloeiers op mijn tablet te kijken ... 😉

 • Goed geschreven, sommige dingen maken je mond water, terwijl anderen zijn beangstigend.
  "Big brother is watching you"

 • Het maakt niet uit welk rokerij dat was, ik had er ook een snufje van afgetapt ...

Reacties zijn gesloten.