CoC Saab-archief opgeslagen!

De ontvanger van de brief uit het jaar 1979, de Saab Germany GmbH, had zijn adres in de Berner Strasse 89 in Frankfurt. Saab, een lid van de Saab Scania Picture Division, was in die tijd een trotse importeur. Geen geamputeerd relikwie opgenomen in de GM-organisatie zoals het de afgelopen jaren is geweest.

COC Saab-archief
COC Saab-archief

De inhoud van de brief: een emissieverslag van de Saab 96 om de prestaties te verbeteren op 80 PS, de zender van de Rheinisch-Westfälische TÜV in Essen. Hij gaf de 18. Juni 1979 Saab Germany groen licht voor de gewenste prestatieverbetering, zorgvuldig gedocumenteerd met foto's en specificaties. Hoe komen de documenten voor de blog vandaan? Het verhaal vanaf het begin.

Het Duitse COC Saab-archief.

De documentatie van de Duitse importeur omvatte werkversies, homologatiedocumenten en, van MY 1995, het CoC Saab-archief. Het CoC, Certificate of Conformity, werd verplicht in de EU voor alle voertuigfabrikanten vanaf 1996, maar werd alleen doorgegeven aan dealers en klanten van 2005. Voorheen bleven de documenten in handen van de fabrikant. Saab regisseerde de documentaire zelf, in Frankfurt en later in de Taunus.

De tijden veranderden rond het jaar 2004. Saab Duitsland verhuisde naar Rüsselsheim, veel functies werden geïntegreerd in de GM-organisatie. Het archief werd genomen door de parade, de laatste map draagt ​​het Opel-teken. Op een gegeven moment werd de CoC-service (verkopers konden originelen aanvragen) uitbesteed aan een extern bedrijf. Car Service Erkens nam de homologatie, de uitgifte van nieuwe COC, de administratie van het archief over. De service werd voortgezet na het einde van de productie in Trollhättan. Saab-eigenaars en -handelaren konden het oorspronkelijke CoC, de geboorte en herkomst van hun voertuig, tegen kostprijs voor Erkens verkrijgen.

2016 verplaatste Car Service Erkens naar een nieuw bedrijfspand en wanneer ze verhuizen, denken ze er vaak over om wat dingen mee te nemen. Het CoC Saab-archief zou op dat moment geen bedrijf zijn geweest, met een hanteerbaar aantal eisen aan administratie en ruimte in vergelijking met ...

Wie wil de 153 Saab-map?

Waar te gaan met over 2 tonnen documentatie? Professioneel droog moet worden bewaard, bij voorkeur in kamers met airconditioning. Erkens had het gemakkelijk kunnen maken en de papieren bergen konden gemakkelijk worden gerecycled. De verplichting aan Saab bestond niet meer, maar gelukkig was de optie niet beschikbaar. In plaats daarvan reikten ze de voelsprieten uit en kwamen ze door contacten naar de blog.

Geen vraag die we wilden en nodig hadden om actief te zijn. In de afgelopen jaren hebben we hulpeloos kennis genomen van het verlies van veel Saab-geschiedenis in Zweden zonder tussen te komen. Het Duitse archief mocht niet verdwijnen, alleen waar halen we de benodigde schapmeters? Gelukkig heeft mijn bedrijf een geklimatiseerd en beveiligd documentatiecentrum en was de benodigde ruimte ook beschikbaar.

De prijs voor de overname was symbolisch en eerlijk, een grote dank aan Joachim en Jörg Erkens! Er werden twee pallets geleverd, een expediteur opgehaald en een paar dagen later 17 verhuisdozen afgeleverd. Het CoC Saab-archief, de homologatiedocumenten, ze hebben een nieuw thuis gekregen!

We zijn alleen beheerders op tijd

Onze voertuigen worden ouder en degenen die de jaren overleven, worden klassieke auto's en klassiekers. Als ze de status van een geliefde hebben bereikt, documenten verloren gaan, de documenten opnieuw importeren of de documenten invullen, is de CoC belangrijk als bewijs. Uiterlijk vanaf zomer 2016 willen we een CoC-service hebben geïntegreerd om het bewijs als een service in de blog aan te vragen.

We zien ons alleen als tijdelijke beheerders - net als onze voertuigen. Verplicht om het archief in goede staat te houden, om het uiteindelijk aan een opvolger over te dragen. Misschien zal het Saab-merk uiteindelijk een comeback maken en wil het nieuwe bedrijf de grote geschiedenis behouden. Dat zou de ideale zaak en de juiste plaats voor het Duitse archief zijn. Er kan ook een stichting zijn, met het idee dat sommige vrienden spelen. Het kon de geschiedenis van Saab levend houden in Duitsland en zou ook een goede plek zijn voor een archief dat zijn oorsprong vindt in de Berner Strasse in Frankfurt.

16-gedachten ook "CoC Saab-archief opgeslagen!"

 • Geweldige bioscoop, echt geweldige actie!

 • Zonder woorden! Great!

 • Enorm - geweldige actie!
  LG uit het zuiden

 • Respect! Geweldige actie!

 • Tom, heel erg bedankt! Geschiedenis beveiligd!

 • Een ongelooflijk goede zaak die je daar hebt gedaan, je kan je in de toekomst niet genoeg bedanken. Welke erfenis is bewaard gebleven ...

  Groet
  Lars

 • Geweldige actie!
  Je moet eerst zoiets verzinnen.
  Alle Saab-vrienden hebben veel schulden.

 • Great! Het SAAB-verhaal D is veilig! Zeer aangenaam !!!
  Hoe goed dat met Tom "voldoende ruimte en ruimte" beschikbaar was !!!
  Veel kracht en plezier bij het sorteren!

  Veer = veerreiniging.
  Ook ben ik momenteel in beweging. Paper. Maar mijn papieren dwalen in de oud papiercollectie !!!

 • Geweldig dat deze schat is beveiligd. In Zweden zou hij naar de prullenbak zijn gegaan ...
  Dank je wel!

  • Zeer waarschijnlijk. We hebben ervaren wat de afgelopen jaren is afgestoten, waar je eerlijk moet zijn om het gebrek aan ruimte in het museum te zien. Nog steeds triest.

 • De geschiedenis beveiligd en nu in goede handen. Petje af voor je verloving!

 • Van harte gefeliciteerd met deze actie! Met vooruitziende blik en toewijding, hebt u documenten beveiligd waar sommige Saab-chauffeurs erg tevreden over zullen zijn.

  Iets meer dan een jaar geleden wilde ik een Saab 9000-turbo kopen uit Duitsland hier uit Zwitserland. Kort gezegd: het voertuig zou nooit in aanmerking komen voor goedkeuring vanwege ontbrekende documenten van de fabrikant. Nou, het zou het voorlopercertificaat van de CoC-documenten zijn geweest, maar hier in Zwitserland rende ik van Pontius naar Pilatus om iets te halen. Mislukt. Helaas ging alles naar oud papier ...

  Door echte fans zoals jij leeft de geschiedenis voort ... Respect!

 • Ik zou de mappen ook gearchiveerd hebben, maar niemand vraagt ​​mij ...

 • Ik vind dat fantastisch, hoewel ik nooit problemen heb gehad om het COC uit Zwitserland te halen, maar op een gegeven moment zou dat gedaan zijn.
  Leo Schlauri

Reacties zijn gesloten.