De Saab, die we niet willen kopen.

Het is tijd om over onze projectauto te praten. De steun van onze lezers maakt het voor het eerst mogelijk - we zullen een project Saab op de blog hebben. Een auto "made by Trollhättan" die 12 maanden bij ons zal zijn. Dat moet niet alleen door bloggers worden bewogen, maar ook door lezers. Wat voor soort Saab kopen we precies?

Nee. Dat is niet Paul. Gegarandeerd.
Nee. Dat is niet Paul. Gegarandeerd.

De vraag is moeilijk. Omdat er verleidingen zijn. We hebben de 9000-serie de afgelopen maanden gehad, de CC blijft bij ons, maar een andere 9000 sluit zichzelf vrijwel uit. Wat dan?

Ik ben een grote fan van de 9-3 I. De laatste compacte hatchback van Saab, mogelijk als een coupé, als een Aero of als een cabriolet? Rijden de volgende zomer open. De turbo fluit, de zon schijnt, de wind waait door het haar. Dat zou een droom zijn. Of?

Eerlijk gezegd, vergeet het maar ...

En helemaal. Dat zou te gemakkelijk, te gemakkelijk, te mooi zijn. Iedereen kan hoogglans en glanzend lakwerk doen. We doen het anders, op brute wijze. Werkelijk. We zijn op zoek naar een Saab waar, serieus, de verf eraf is. Een heel trieste Saab ... een die niemand meer wil hebben. Beloofd!

Omdat we willen bewijzen dat oude Saabs erg solide zijn. Dat je er met een redelijke inspanning weer een mooie, begeerlijke auto van kunt maken, ook als je op het eerste gezicht gillend wilt vluchten. Welke graag rijdt. Een die leuk is, die je in het dagelijks leven met je gezin wilt gebruiken en met het goede gevoel een solide Zweedse auto te hebben.

Klinkt gek, dat is het. Omdat niemand dit vrijwillig doet. Bijna niemand! Maar we doen! Mark en ik hebben gezocht. De specificatie voor het “Paul” -project was duidelijk. Een goedkope auto, hij kost maar een paar honderd euro. Een solide auto. Dat kan visueel, nou ja, twijfelachtig zijn. Maar zou een solide basis moeten bieden om het weer in een geweldige Saab te veranderen.

Lezers die op dit moment serieus aan ons twijfelen, moeten de blog volgende week vermijden. U kunt een blijvende schok ervaren. We stellen 'Paul' voor aan de gemeenschap. Ongeverfd, of liever ongecensureerd, zoals we hem vonden.

2016 wordt een interessant jaar op de blog. Onze missie is duidelijk. De vraag voor de komende maanden is: gaan we crashen of brengen we een andere Saab weer op pad? En zal Paul onze lezers tevreden stellen?

Operatie Paul begint volgende week. Met afbeeldingen, achtergronden. De pure waarheid. Niet gecensureerd en schokkend.

17 gedachten over 'De Saab, die we niet willen kopen."

 • Ik typ ook heel snel iets in. Heel spannend!

 • Mijn favoriet zou een 9-3 I sedan als Aero of zelfs Viggen zijn, dat zou geweldig zijn!
  Een 5-deur Viggen in blauw, dus zeldzaam en snel!

 • Cool project! Nog iemand die op de weg blijft! Ik ben blij!

 • + 1! Dat zou geweldig zijn!

 • Tik op een Saab 95. Zelfs de achterkant van de Combis is uniek en absoluut de moeite waard om te behouden! Dan twee kleuren die het zouden zijn.

 • Leuk idee om een ​​"Assepoester" een nieuwe toekomst te geven, het betekent dat een Saab op onze wegen blijft en niet het eeuwige jachtgebied van recycling ingaat. En dat op de blog, zodat iedereen kan meedoen en de een of de ander gemotiveerd kan worden hetzelfde te durven doen ..
  De velgen van Paul lijken de ALU 41 te zijn, standaard op de US 9-5 "Gary Fisher edition" MY2000, maar werden ook vaker gemonteerd op de 902 en 9-3 (I).
  Ik kijk uit naar de verf die eraf is ...

 • Het zal lang duren voordat we er klaar voor zijn. Maar het is de bedoeling dat "Paul" opvallend discreet zal zijn. We willen laten zien dat het merk leeft en dat het leuk is om in een Saab te rijden. Saab-dealers en werkplaatsen die ons steunen, krijgen de mogelijkheid om sponsorstickers op het lichaam van “Paul” te plakken.

 • Zou een goed idee zijn als je Paul opvallend vasthoudt. Met Saab, Orio en de dealers. Dat zou het project op deze manier kunnen bevorderen. Heb je er ooit over nagedacht?

 • Correct! Paulus, of wat Paulus wil worden, openbaart zichzelf daar. Ik zeg niet meer!

 • is er onder het aftellen hierboven langzaam een ​​foto van Paul? Als dat zo is, ziet het eruit als schoenen van een 9-5.

 • Dus Paul is niet groen ...
  Of zo ja, dan hoe dan ook
  de naam heeft niets met de film te maken.
  Wat de kleur ook is, dat ben ik
  benieuwd wat en wie Paul is ...

  In de prijsopgave zijn sowieso bepaalde jaargangen
  bijna onafhankelijk van de uitgesloten staat. beide
  nog steeds of al waardevoller dan een paar
  Honderden. Mogelijk. ook als mede-donor ...

  Ik snap het toch niet. Maar dat is ook waar
  de betekenis van een goed geslagen boog van spanning.
  Misdaad met een verschil: niet wie de moordenaar is, maar
  wie is de herrezene?

 • Daar ben ik het mee eens ... en ik vond mijn 1994SE Turbo coupé uit 900 ook niet zo lelijk. Het had misschien niet zoveel karakter als mijn 900T16 daarvoor, maar ik kwam 's ochtends nooit sneller op kantoor 😉

 • Er is een verklaring voor de naam en het staat bijna voor een oude Saab-traditie. De dag dat Mark en ik "Paul" voor het eerst zagen, was 6 februari. Een van de vele namen die op deze dag gevierd werden, was "Siri" Paul. 100% van alle aanwezigen, allemaal zeer Saab-affiene mensen, waren voorstander van deze naam. Het project was geboren 😉 In Trollhättan was het vergelijkbaar met de oude Saab-tijden.

 • Ik kijk uit naar het vliegende object.
  Ook op een verklaring van de naam.
  Daar is toch een achtergrond voor?
  Er was eens een film over een alien van de
  zelfde naam ...

 • De spanning scheurt me al op. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ben blij dier op de serie artikelen en ik hoop dat ik op een dag kan zien op de site van het project en zelfs het interieur strelen. En het idee om een ​​trieste Saab op de weg, waar het hoort en dan nog kan afdraaien enkele kilometers 100tkm brengen, beviel me diep. Ook al lijken mijn emoties soms een beetje vreemd voor mij

 • Ik heb al een idee ... Is een typisch Saab-blog. Ze kunnen alles, alleen niet saai 🙂 Bedankt daarvoor!

 • Waarom moet ik nu aan een 900 II v6 denken?
  Het lelijke eendje….
  Ik ben nieuwsgierig…

Reacties zijn gesloten.