Tv: zicht op de werkplaats

Infrastructuurminister Anna Johansson bezocht Trollhättan op vrijdag. Ze bezocht GKN en NEVS. GKN is de grootste werkgever van de gemeente, NEVS de nummer twee. Beide locaties zijn nauw verbonden met de historische vliegtuigbouw en industriële geschiedenis.

Minister Anna Johansson bij NEVS
Minister Anna Johansson bij NEVS

GKN heette voorheen Volvo Aero, vóór Volvo Flygmotor of Svenska Flygmotor AB. Waar NEVS vandaag is, waren vliegtuigen en auto's genaamd SAAB ooit gebouwd. GKN is nog steeds actief in de luchtvaartsector en levert motoren aan Gripen NG.

Na een bezoek aan GKN was Anna Johannson op het testpad met de NEVS EV en inspecteerde ze de assemblage voor de volgende generatie elektrische motoren. NEVS CEO Bergman lichtte het bedrijfsplan en investeringen in de Chinese markt toe.

Interessant is volgens ons de rondleiding door de voormalige Saab-fabriek. Ik hou van het uitzicht in de gangen; de lokale krant filmde het bezoek.

We zien de NEVS EV in de China Trim, maar zonder het merklogo. Het is waarschijnlijk niet geheel toevallig dat we zorgvuldig afgedekte prototypes ontdekken. Het lijken coupes in een korte pan. Wat zit er onder de camouflage verborgen?

Buitenlandse ontwikkelingen, werk in opdracht, prototypen van een nieuwe (Saab) generatie? Goede en spannende vraag. En vandaag geen antwoord, zelfs geen idee. Slechts één ding is duidelijk: dingen zijn in beweging.

Veel plezier met Trollhättan TV!

11 gedachten over 'Tv: zicht op de werkplaats"

 • Zelfs als ik nu de spoiler ben:
  In december 2013 was er al zo’n ‘persbijeenkomst’ met politieke beroemdheden. De meeste bloglezers weten ook wat er kwam na ...
  Feitelijk: in Trollcity ontmoetten ze tegenwoordig op NEVS voor de persconferentie. Dat is goed.
  Ik weet echt niet wat dat betekent. Ook was er in 2013 een rijdende e-auto. Uit de persconferentie is niet bekend of de rekeningen voor de lopende activiteiten worden betaald. NEVS lokt me niet achter de kachel vandaan met deze informatie ... Meer informatie moet (!) Kom! Het hart is warm met de SAAB, NEVS ... ???

 • blanco

  Is het positief dat er iets in beweging is. Dat is waar NEVS eerst en vooral een product op de markt moet brengen. Als dat noodzakelijkerwijs in China moet zijn, voor mijn bestwil. Het belangrijkste is voor ons ooit voertuigen uit Troll Town!

 • blanco

  Als NEVS op die manier de voorkant probeert te verlaten, lijkt het op SAAB, maar het heeft meer van DACIA met de halve ronde in het midden.
  Ik hoop dat er snel een oplossing is en dat de auto's op SAAB lijken en ook zijn gelabeld.

 • blanco

  De gecamoufleerde voertuigen op de achtergrond zien er voor mij meer uit als normale 9-3. De koplampen lijken ook op de huidige, maar er lijken A-, B- en C-stijlen zwart geverfd te zijn ... misschien. is het een echte facelift….

  • blanco

   Dit is ook mogelijk: NEVS heeft een facelift voor de 9-3, die heel kort op het internet is gelekt. De foto's zijn snel verwijderd, helaas kunnen we het niet laten zien.

   • blanco

    Jammer: / ... maar begrijpelijk
    Hoewel ik benieuwd ben ... gaat het over de facelift die gepland staat voor 2014?

 • blanco

  Vader SAAB AB vermoordt kleine griffioen, ik stuur dit voor herboren nieuwe Zweedse Phoenix-auto's
  wat is nieuw logo maar gebruik DNA oude goede Saab

  • blanco

   Mogelijk ... Ik zou de naam AERO verkiezen die korter is (vier letters) en ook een langere SAAB-geschiedenis heeft? Maar ik zou liever het SAAB-logo op de motorkap willen zien. Heeft u meer achtergrondinformatie?

   • blanco

    Goed idee!

    AERO klinkt bijna net zoveel als SAAB als SAAB zelf.
    Noem het AERO, indien beschikbaar en als SAAB dat niet is.

 • blanco

  NEVS = ze doen wat. Alleen is het triest om de EV te zien rijden zonder SAAB-opschriften. En afgezien van enkele voertuigen op de achtergrond, is er niets te zien van SAAB. Komt SAAB terug? Is er een kans?

 • blanco

  Heel interessant! Het beweegt en dat is het belangrijkste.
  Bedankt voor de info. Je wordt nieuwsgierig als je de foto's ziet.

Reacties zijn gesloten.