Een NEVS EV in Beijing

In de afgelopen dagen bevatte mijn Saab-mailbox foto's uit verschillende landen ... van waaruit onze lezers op vakantie gaan. Van sneeuw en ijs, uit Azië. Ze verschijnen binnenkort op de blog. Reuters levert vandaag ook foto's. Uit Peking. Vanuit het nieuwe NEVS-hoofdkantoor en vanuit de NEVS EV.

NEVS EV in Beijing. Photo Credit: Reuters
NEVS EV in Beijing. Photo Credit: Reuters

In de dagen voor de jaarwisseling was de persdag bij NEVS. Niet in Trollhättan, maar in China. KJJ toonde zijn nieuwe hoofdkantoor in Scandinavische stijl. En de NEVS EV voor China, die gebaseerd is op de 9-3 en 2017, zou op de markt moeten zijn.

de Reuters artikel is ook het lezen waard voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in elektrische voertuigen. Het geeft een idee van de dynamiek waarmee de EV-markt zich in China ontwikkelt, en ook de snelle ontwikkeling waarmee het Chinese deel van NEVS graag zou willen deelnemen aan de verkoop. Het is niet alleen de sedan voor China, een elektrische minibus en een MPV zouden al in 2016 uit de nieuwe NEVS-fabriek in Tianjin moeten rollen. Verrassing…

Het werk zelf zou al voor 50% voltooid moeten zijn; in China gebeuren sommige dingen in een adembenemend tempo. NEVS ontmoet op het juiste moment een opkomende markt. Mijn mening hierover, in detail en vanuit het oogpunt van Saab-bloggers, zal na het weekend volgen.

En Trollhattan? De ontwikkeling is minder spectaculair, althans naar buiten toe. NEVS blijft personeel aanwerven en de pre-serie voor de NEVS EV werkt op volle snelheid. 19-voertuigen zijn aan het einde van het jaar voltooid en zijn vereist voor het verlenen van vergunningen en testen op de Chinese markt.

19 gedachten over 'Een NEVS EV in Beijing"

 • We moeten accepteren dat SAAB NEE zegt tegen Nevs door de naam opnieuw te gebruiken ...

  Jammer dat ze (NEV's) nog steeds het SAAB-auto-ontwerp stelen, typisch Chinees ... Ze nemen gewoon SAAB-ontwerpen uit Zweden mee naar China !!

 • blanco

  eh Hallo SeSi. "Schnurzpiepe" is het niet. En over de laatste twee zinnen, dat hoef je niet eens te vermelden. 🙂
  Om te antwoorden als ik denk dat het goed of slecht is, zou ik de auto's 2017 / 18 moeten zien komen. Daarna weten we of het jammer of gewoon goed was, als de auto's maar Chinaab o.ä. heet.

  • blanco

   Zonder het Saab-logo - en alleen vanwege het feit dat voertuigen uit de toenmalige Saab-fabriek rollen - zou het verhaal voor mij niet langer interessant zijn en ook geen onderwerp voor de blog. Zoals ik al zei, moet je het onderwerp rustig benaderen, bij SU herschrijf je gewoon oude verhalen.

 • blanco

  Het is schnurzpiepe, welk label aan de voorkant blijft plakken.
  Kan iemand zichzelf ook ontwerpen?
  Maar belangrijker is wat er aan boord is.
  Wil niet met een Saab rijden alleen omdat er "Saab" op staat, maar omdat de technologie en veiligheid goed zijn. vorm volgt functie!

 • blanco

  Hi Tom,

  hm ... als je naar su op de pagina kijkt, is het onderwerp voorbij. Ik hoop dat je gelijk hebt.

  • blanco

   SU verwijst naar het interview met KJJ. Zijn boodschap is dat NEVS een nieuw merk voor China zal introduceren. Geen nieuws, al lang bekend. De geruchten dat NEVS het Saab-logo in de fabriek moest ontmantelen, bestonden vóór het festival van 2015, er gebeurde niets. Nu komt het onderwerp terug naar de tafel. We zullen zien of het substantie heeft of niet. Ik ben daar heel relaxed. Saab is wat er voor de deur staat ...

  • blanco

   een ja ... "Saab de auto's mogen niet worden gebeld; het wapenbedrijf Saab heeft de merkrechten."
   Weet jij iets dat we niet kennen?
   Waar ... bij de EV is het duidelijk dat waar Saab nu was, niets is ...

   • blanco

    Ik zou de kwestie van merkrechten indienen in de map "In onderhandeling". Het laatste woord is nog niet gesproken, er is veel mogelijk.

 • blanco

  Wacht maar af ...
  Ik heb liever gedachten aan een Scandinavische vakantie… 😉

 • blanco

  Lelijk, lelijk. Nevs heeft niets meer met saab te maken

 • blanco

  Goed om te zien dat er iets echt ontroerend is.

 • blanco

  NEVS lijkt nog geen ontwerpers te hebben gerekruteerd ....
  Maar wacht maar af wat er in 2018 komt ...

  • blanco

   Het ontwerp is te danken aan de lokale smaak, de EV is een product alleen voor China. 2018 maakt het nog spannender.

 • blanco

  maakt me nu helemaal klaar…. Het NEVS-hoofdkantoor lijkt te worden geproefd, echt goed. Help, wat is er aan de hand?

Reacties zijn gesloten.