De gezinsgroei

Het begon allemaal met de wens voor de 3. Child. Omdat we al een 9-3 Sportcombi hadden en mijn vrouw min of meer tevreden was met haar BMW, was het niet aan de orde om na te denken over het kopen van een nieuwe auto. In juni was het duidelijk dat er een nieuwe generatie moet komen. Kid 3 was onderweg en ik zat te denken ...

Saab 9-3 Aero op weg naar Bamberg
Saab 9-3 Aero op weg naar Bamberg

Een tweede combo moest komen, en vanuit mijn oogpunt was er alleen de vraag: 9-3 of 9-5? Ik heb het internet doorzocht, maar het was niet veel op de markt, wat ik op prijs stelde. De tijd verstreek, het was september. Onze bruiloft * werd besloten in oktober, toen ik met Tom sprak tijdens het najaarsvertrek van Saabfreunde Sachsen. Hij vertelde me over een 9-5 2.0T Biopower, gehackt, gebouwd 2007 (verchroomde bril), die op het veld stond met Ralf Muckelbauer, en die interessant zou kunnen zijn.

2 dagen later belde ik Bamberg en vroeg of de Saab er nog was. Hij was het, en Ralf Muckelbauer vertelde me alles wat er te weten was over het goede stuk. Bovendien kreeg ik 10-foto's per post.

Ik wilde alleen de Saab. Hij hield ook van mijn vrouw. Ik wilde het haar geven voor de bruiloft, maar er was nog steeds het probleem van de verkoop van de BMW. Ik had nooit gedacht dat het zo moeilijk zou zijn om van een 3er af te komen. Dit was de 13.10. Sneller dan verwacht en de Bayer was nog steeds niet verkocht.

De prijs daalde, ongeacht waar ik het overal adverteerde, de tijd verstreek. Dus een saab voor mijn vrouw voor de bruiloft was waarschijnlijk niets. Het was nog steeds aan 17. November, tot de BMW dan uiteindelijk - ver onder de waarde - wegging.

Op dezelfde dag belde ik Ralf Muckelbauer en vertelde hem dat ik eindelijk de Saab kon kopen. Hij was nu op weg als reparatiewerkwagen, maar hij had hem voor mij achtergehouden.

We maakten een afspraak voor zaterdag 27.11. Snel met een vriend geest. Hij was daar en het kon beginnen. Ik was opgewonden wat ik kon verwachten. Helaas was het weer niet zo goed met ons. Het sneeuwde als een gek, maar het heeft ons niet van ons doel gedood. Had op hetzelfde moment nog een afspraak met de 9-3 vanwege een defect aan het contactslot.

Een sporadische fout die soms optreedt en weer verdwijnt. Uiteindelijk bleek dat alleen 2-pinnen van de elektronica aan boord gebogen waren. In het geval nogmaals bedankt aan het team van autodealer Muckelbauer voor de snelle oplossing van het probleem. Terwijl de 9-3 werd afgehandeld, hebben we het papierwerk voor de grote broer gedaan.

Het geld veranderde van eigenaar, de prijs was heel eerlijk. Het werd zelfs van tevoren een nieuw uitlaatspruitstuk geïnstalleerd, omdat het oude een scheurtje had. Geen extra kosten! Toen waren de zomerwielen
uitgenodigd om een ​​paar meer technische details te bespreken omdat de 9-5 een beetje anders is dan de 9-3.

Nog een paar foto's en we gingen. Ik kon nauwelijks wachten om eindelijk de grote Saab te zien. Het begon en de 9-3 volgde met mijn buddy. De wegen werden op zijn minst opgeruimd op de terugweg, de 180 km snel en gemakkelijk afgespoeld. De 9-5 rijdt geweldig, je merkt zijn kilometerstand van 260t niet.

Nu is het tijd om hem weer fit en mooi te maken (krassen en deukjes). Technisch gezien gaat het goed met hem.

Nogmaals bedankt aan Ralf Muckelbauer en zijn team voor het geduld en de geweldige service. Saab leeft nog steeds in Bamberg!

*Noot van de redactie: foto's komen binnenkort op de blog.

Dank aan Heiko voor zijn Saab-verhaal! Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie, het eerste contact met het merk uit Trollhättan of waarom Saab deel uitmaakt van het autoleven. Wat het ook is, schrijf ons. We kijken er naar uit!

13-gedachten ook "De gezinsgroei"

 • Hallo Heiko,

  Felicitaties voor de "nieuwe", zeer mooie Saab. Ik was ook met mijnheer Muckelbauer in november om mijn "nieuwe" 9³ SC (https://saabblog.net/2015/11/29/47522/). Ik voelde me vergelijkbaar en ik voelde me heel goed. Gelukkig had ik nog een paar kilometer naar Ostsachsen dan naar het Ertsgebergte. Zodoende mocht ik tijdens de eerste rit wat langer van mijn nieuwe prestatie genieten. Goede rit en veel plezier met beide Drömbilen ...

  Groeten en het allerbeste voor de verwachte groei.
  kader

  • Dank je wel. Is echt een blik saab-droom geworden. Ik vind het leuk om op dit moment met de 9-5 te rijden.
   Mijn vrouw is soms geïrriteerd. Maar ze kan wel ja dan de 9-3 nemen.

 • Gewoon geweldig. Ik ben ook elke keer blij door het autodealer Muckelbauer!

  De kleuren van je Saab's zijn prachtig! Vooral met de 93!

  Rij naar Muckelbauer. Altijd goede rit

 • Muckelbauer moet het argument SAAB in Franken drijven. Ik zeg meer aardig

  • Niet alleen in Franken. Zelfs uit Oost-Saksen heeft het me naar Bamberg "getrokken".

 • Ik rijd dezelfde 9-5er in dezelfde kleur vanuit 3 / 2006, nu via 220tkm als 2. Hand, momenteel met LPG (winterauto en zomervakantie) - Ik zal de auto nooit geven.
  1 tip dat kostte me bijna een ernstig ongeval: De remleiding van de achterrem is helaas gedeeltelijk, zodat ze niet kunnen zien - deze lijn is gebarsten bij me 245tkm op de weg naar de service bij Saab Bayreuth! Helaas was verroest - geluk gehad. Ik zou iedereen aanraden om deze lijn te laten ruilen met de jaarlingen van 8.

  • Zal ik het morgen controleren?

  • Heel belangrijk, ik heb met mijn 98 9-5 synoniem nog steeds voor me ... en controleert de afvoerdoorvoeren, daar brandt het op en het worden echt grote gaten. De stuurbekrachtiging is gestegen in mijn toch al doorgaande. Kost niet veel, maar het is lastig om te veranderen. Anders een heel mooie auto ... vooral met herten. 🙂

  • Eh club ... erg leuk verslag, zelfs als je me niet vroeg of ik met je mee ga!
   Altijd goede rit en veel plezier!
   PS: Maar we moeten het dopen met een Radi!

 • Brengt u 9-kinderzitjes achter op de 5-3? En de 9-5er heeft nog geen ISO-fix, toch?

  • Dus 3-volwassenen kunnen comfortabel achterover leunen. De verchroomde bril heeft Isofix achter. Tenminste de mijne

   • Heeft de 2x of 3x Isofix?
    En dat 3-volwassenen op de achterbank niets zeggen in termen van kinderzitjes. Mijn Alfa 159 heeft ook voldoende ruimte achterin voor 3-volwassenen, maar zeker niet voor 3-kinderzitjes.
    En "anders" een kinderzitje of een Reboarder ruimte dan een volwassene, omdat een volwassene neemt de meeste ruimte in de knie gebied ... de baby-autozitje / Reboarder zijn zeer uitgebreid op de hoogte van de schouders en dat betekent dat de bestuurder / passagier mogelijk hoofdkantoor arg ver moet naar voren duwen.

    PS: ik ben de meldingstik vergeten, dus het late antwoord;

 • Groeten van V tot ERZ, misschien kijkt u even op de A72! ... je hoeft alleen maar op te letten voor grijs, zwart en rood SAABe! ;-) ... veel plezier!

Reacties zijn gesloten.