NEVS verkoopt 150,000 9-3 EV's en diensten

Vorige week NEVS heeft de belangrijkste elementen van hun nieuwe bedrijfsplan gedeeld. Een nieuwe line-up van vijf EV's, met de eerste op SAAB 9-3 gebaseerde EV die in 2017 de Chinese en Zweedse markt bereikt, gevolgd door de internationale lancering van vier volledig nieuwe Phoenix-platformmodellen in 2018. Vandaag kondigen ze aan dat de eerste zeer significante partij 9-3EV's al is verkocht aan het Chinese New Energy-bedrijf: 150,000 auto's tot het jaar 2020, services en nog eens 100,000 andere EV's. Totale contractwaarde ongeveer SEK 100 miljard (ongeveer € 10 miljard).

NEVS President Mattias-Bergman-eigenaar-Kai-Johan-Jiang

Oorspronkelijke persbericht-tekst hieronder:

Nevs heeft een Strategic Collaboration Agreement getekend met Panda New Energy Ltd, over 150,000 9-3 Sedan EV

National Electric Vehicle Sweden (Nevs) en het Chinese bedrijf Panda New Energy Co., Ltd. hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst getekend. Volgens de overeenkomst zal Nevs Panda 150,000 elektrische 9-3 sedan-voertuigen leveren tot eind 2020. Daarnaast omvat de overeenkomst ook 100 andere EV-producten en -diensten van bedrijven die banden hebben met Nevs en zijn eigenaren. De totale waarde van de overeenkomst is 000 miljard RMB.

Panda New Energy is een nieuwe leasemaatschappij voor energiewagens die zich richt op emissiearme mobiliteitsoplossingen. Samen met vele chauffeurserviceplatforms in China wil Panda een van de grootste EV-leasemaatschappijen ter wereld worden.

"Dit is een strategische samenwerking voor nieuws, niet alleen wat betreft het aantal voertuigen, maar het is ook belangrijk om onze visie en een nieuw businessplan te implementeren. Op de lange termijn willen we onze klanten zowel duurzame producten als mobiliteitsdiensten bieden ", aldus Stefan Tilk, vice-voorzitter Nevs.

"We zijn erg verheugd om samen te werken met Nevs, een bedrijf met een rijke innovatie-ervaring en het juiste vermogen om aan onze eisen te voldoen. Ma Chao, voorzitter van Panda New Energy, zei: "Omdat we op een opkomende markt zijn voor nieuwe energievoertuigen, zijn we blij om een ​​partner te vinden die onze toewijding aan het milieu deelt.

De visie van National Electric Vehicle Sweden AB (Nevs) is om vorm te geven aan mobiliteit voor een duurzamere toekomst en zich te richten op de ontwikkeling van elektrische voertuigen en duurzame mobiliteitsdiensten. Nevs verwierf de belangrijkste activa van de voormalige Saab Automobile in 2012. Nevs is mede-eigendom van National Modern Energy Holdings, Tianjin Binhai Hi-tech Industrial Development Area (THT) en de Beijing State Research Information Technology Co., Ltd. (SRIT).

http://saabcars.com/en/news/047A2C2EC0FE82FD

23 gedachten over 'NEVS verkoopt 150,000 9-3 EV's en diensten"

 • Ik denk dat u het met me eens zult zijn dat het simpele feit dat een naam generiek klinkt, nauwelijks de basis kan zijn voor een transactie om “verdacht” te zijn. Zelfs het punt dat Panda New Energy Ltd momenteel geen aanwezigheid op het internet lijkt te hebben (die kan worden gevonden via zoekmachines die buiten China veel voorkomen) hoeft ook niet noodzakelijkerwijs alarmbellen te laten rinkelen.
  Ik ben het met je eens dat meer details over het bedrijf welkom zijn. Totdat deze aankomen, zou ik aanmoedigen en stoppen met speculeren.

 • Ben het eens met Frank, dit is een beetje verdacht. "Panda" is zo'n generieke naam, er kunnen tientallen bedrijven zijn. Het bestellen van 150000 auto's betekent echter dat ze een groot bedrijf zijn en gemakkelijk zouden moeten verschijnen door een Google-onderzoek. Maar dat doen ze niet. Als ik de naam google, zijn alle links die ik krijg alleen maar een verwijzing naar het persbericht. Mijn conclusie zou zijn dat de bedrijfsnaam onjuist is genoemd in het persbericht van NEVS (wat op zichzelf geweldig zou zijn) of dat er iets volkomen mis is.

 • En gewoon om toe te voegen: NEVS Communications and Public Affairs-directeur Mikael Östlund heeft zojuist aan mij bevestigd dat de bovengenoemde opmerking over SU geen enkele verdienste heeft (dat wil zeggen niet waar). Ik weet zeker dat er te zijner tijd meer details over Panda New Energy Company Ltd en zijn eigenaren en oprichters zullen worden gedeeld, maar tot die tijd stel ik voor dat we ons aan de feiten houden in plaats van aan speculaties.

 • Ik weet zeker dat je verwijst naar een bericht op een van de andere community-sites. Het is interessant dat deze conclusie door hen wordt getrokken, terwijl geen van de Zweedse radio- of tv-sites noch enige andere serieuze media dit vermeende "feit" rapporteert. Interessant is dat de Zweedse minister van Economische Zaken, de Zweeds-Chinese Handelsraad en een lid van de raad van bestuur begin vandaag hebben verklaard dat ze vertrouwen hadden in het bedrijf en de deal.

 • Het lijkt erop dat Panda eigendom is van de eigenaar van NEVS, dus een interne bestelling lijkt ... ..

 • Geen commentaar en laten we eens kijken wat er gebeurt van 2017-2020.

 • Het klinkt goed, maar ik wil het gewoon na een eerste auto vol met China, het is lang geleden
  tot 2017 ………………

 • Zeer goed nieuws. Voor de arbeiders dan! Ga door!

 • Je kunt dat nog een keer zeggen, Edwin! Een van de grootste deals in de auto-industrie en een enorme boost voor de EV-markt.

 • Goed nieuws Michél, kijk uit Tesla hier komen we… .. 😉

 • Ik heb op dit moment slechts zeer beperkte informatie over Panda New Energy Ltd.

 • Ik miste dat stukje informatie in het persbericht, dus mijn slechte. Als ze van plan zijn om 30 auto's per jaar te leasen, neem ik aan dat ze een behoorlijk groot bedrijf moeten zijn dat ook andere elektrische voertuigen aanbiedt. Ik heb nog steeds geen informatie kunnen vinden over dit bedrijf en hoe lang ze al actief zijn. Heeft u als insider meer info?

 • NEVS bevestigde vandaag in verschillende interviews in Zweedse media dat Panda vaste bestellingen heeft geplaatst voor 150K SAAB 9-3 EV's plus nog eens 100K EV's en services. Op jouw vraag wat ze met de auto's gaan doen: dit staat eigenlijk in het persbericht. Panda is van plan de auto's te leasen.

 • In uw artikelthread staat dat NEVS 150K-voertuigen aan Panda heeft verkocht. In hun persbericht staat 'strategische samenwerkingsovereenkomst'. Ik heb de overeenkomst niet gezien, maar het ziet er niet naar uit dat het een verkoopcontract of vaste bestelling is.

  Volgens de Zweedse pers is Panda New Energy Co., Ltd onbekend bij Chinese experts. Een zoekopdracht op internet laat zien dat er een productiebedrijf is genaamd I-Panda New Energy Technology & Science Co., Ltd, maar het is niet duidelijk dat deze hetzelfde zijn. Zijn zij? Zo nee, wat voor soort bedrijf is Panda New Energy Co., Ltd?

  Maar nog belangrijker, wat gaan ze doen met 150K-voertuigen? Verkoop ze aan consumenten?

  Net als bij dit soort Chinese 'overeenkomsten', laten we afwachten ...

 • Goede vraag. Dit is tot dusverre niet specifiek gespecificeerd in het persbericht of de daaropvolgende berichtgeving in de Zweedse pers. Met betrekking tot de diensten lijkt dit echter te wijzen op de "duurzame mobiliteitsdiensten" die NEVS vorige week heeft aangekondigd (https://saabblog.net/2015/12/11/first-nevs-ev-in-2017-additional-4-new-models-to-be-launched-in-2018/). Wat betreft “EV-producten”: dit zou kunnen verwijzen naar de geheel nieuwe EV-automodellen, maar het kunnen ook andere producten zijn (ik speculeer nu puur, maar zaken als batterijen, laadstations, enz.).

 • Wat is een "EV-product en -service"?

 • Yeee ... heeesessss!

 • Ik ben het ermee eens dat het geweldig zou zijn geweest als duizenden eindgebruikers de nieuwe elektrische auto al hadden gekocht. We weten allemaal dat dit (nog) niet het geval is, maar dit is een contract dat vanuit mijn perspectief zowel heel belangrijk als behoorlijk indrukwekkend is. Heel belangrijk omdat het de basis legt voor vrijwel alles (R&D, productie, personeel, enz. En niet alleen voor deze eerste EV op basis van de SAAB 9-3, maar ook voor de andere vier geheel nieuwe modellen die vorige week werden aangekondigd). Indrukwekkend, want het gaat om 150,000 9-3EV's en nog eens 100,000 "andere EV-producten" ter waarde van ongeveer 10 miljard euro (!) - ter vergelijking: Tesla heeft tot op heden iets meer dan 50,000 auto's geproduceerd.
  Er zijn altijd negatieve kanten aan elke aankondiging, maar ik heb het gevoel dat de aankondiging van vandaag enorm positief is.

 • Mhhhh hopelijk wordt het geen tweede met @ box. 😉

 • 150.000 individuele KLANTbeslissingen zijn beter dan 1-beslissingen van de directiekamer!
  We vermoeden allemaal hoe deze beslissingen in de oosterse wereld kunnen worden genomen.
  Ik neem nota van het bericht. Wacht. Vreugde ziet er anders uit.
  Sixt, Hertz, Enterprise en Co. zijn wellicht ook geïnteresseerd ...

 • oookay, die tijd na aankondiging! Ik ben benieuwd of en wat ze zullen opleveren.

Reacties zijn gesloten.