Het Borgward Saab-verhaal

Sommige mythen ontgoochelen zichzelf ... en dan heb je spijt dat je de achtergrond kent. Omdat het verhaal eigenlijk te mooi was. Het Borgward Reborn Story zal er een van zijn. Het is gemakkelijk te zeggen, maar je houdt nog steeds je adem in. Borgward's eerste model is de BX7, een grotere SUV die in zijn definitieve versie op de Beijing Auto Show in april 2016 zal worden getoond.

Borgward BX7
Borgward BX7

Kort daarna zal de BX7 in de verkoop gaan en in 2017 naar Europa komen. In hetzelfde jaar zal Borgward de BX5 laten zien, daarna de BX3. Chinese media, vooral Car News China, melden dat het zo moet blijven, meer is er niet gepland. In het begin alleen SUV's van Borgward, wat logisch is in een bloeiende markt. Wat nog meer Car News China te zeggen heeft, is veel spannender.

De verrassing: de Borgward BX7 is geen nieuwe ontwikkeling, het is zelfs geen onafhankelijk model. De Senova X65 ligt onder het lichaam van Borgward en uiterlijk luisteren we nu. Senova is het merk waaronder BAIC Saab DNA op de markt brengt. Nogmaals, voor uw begrip ... voor lezers die niet zo bekend zijn met het Borgward-onderwerp. Het merk Borgward is voor 100% eigendom van Foton Motors, een grote producent van bedrijfsvoertuigen in China. Foton is op zijn beurt eigendom van de Beijing Automotive Corporation (BAIC), die eigendom is van de Chinese staat.

De BX7 onderscheidt zich van de Senova X65 met een nieuw front - al het andere is identiek. Dat zegt Car News China, en een fotovergelijking van beide voertuigen bevestigt de claim. Vanaf de A-stijl is de BX7 een X65, wat zelfs GM met meer toewijding had kunnen doen. De nieuwe Borgward is gewoon een bluf? In delen - ja. Proberen een Chinese auto smakelijk te maken voor Europeanen onder een oud traditioneel label. Mythes zijn zo gemakkelijk te ontgoochelen ... en toch niet.

De Senova X65 is gebaseerd op het mysterieuze Matrix-platform. De oorsprong was in het begin onduidelijk, maar komt oorspronkelijk uit Zweden. Meer precies, van Trollhättan. Matrix is ​​een BAIC-vooruitgang van het Saab 9-3 (440) -platform, wiens rechten de Chinese 2009 heeft verworven. Saab-DNA in Borgward, wie had het verwacht. En dat ook tegen de kortingsprijs. In China is de X65 verkrijgbaar bij 17.500 €, de vechtprijzen van de Borgwards kunnen worden berekend.

De toekomstige Borgward-familie zal ook gebaseerd zijn op Senova-voertuigen. De Borgward BX5 op de Senova X55, de BX3 op de komende Senova X35. De comeback van Borgward - dit zijn geen miljarden die worden geïnvesteerd, maar een moedige greep op het Chinese bedrijfsschap. Tegen deze achtergrond wordt het verhaal van de grote wedergeboorte van een oud merk in perspectief geplaatst. Het verklaart ook waarom de BX7 is wat hij is, en waarom ex-Saab-ontwerper Hareide een product afleverde dat atypisch was voor zijn stijl. De basis wordt gegeven, in het begin geen wit vel papier. Tegen deze achtergrond een respectabel resultaat van Hareide.

Heeft het merk Borgward, ooit een technische pionier, het verdiend? Of wil je liever dat ze in vrede rusten? Natuurlijk is een ouder Saab-platform geen slechte basis voor een nieuwe start. Intelligent ontwikkelde, Senova en Borgward SUV's kunnen op gelijke voet met de concurrentie staan. En toch is dit allemaal jammer, teleurstellend en een slechte smaak.

Omdat ik dit herboren verhaal van een groot, oud merk eigenlijk wel leuk vind. Ik heb haar altijd met sympathie gevolgd. Misschien omdat ik eindelijk een van deze verhalen met succes wilde bekronen. Misschien bestaan ​​ze gewoon niet meer, de automobielwonderen. Echt spijtig.

21 gedachten over 'Het Borgward Saab-verhaal"

 • Zelfs als de informatie een versleten smaak achterlaat, blijft het onderwerp spannend. Heeft Borgward het juiste product? Zit het goed in de markt? Is dit eigenlijk een gat in de markt dat Borgward kan gebruiken? Heeft Borgward zelfs een kans tegen de gevestigde concurrentie? De toekomst zal het tonen.
  De auto moet zich op de een of andere manier onderscheiden van de concurrentie. De slogan is "Toegankelijke Premium". Klinkt als veel functies voor een lage prijs voor mij. Dat zou kunnen werken.
  Een ander ding maakt me zorgen: ik heb zelf gezien hoe lichamen in elkaar klappen in China. De roestpreventie is ellendig. Hiaten voorbij goed en kwaad. Omdat de auto's afkomstig zijn van een OEM moet Borgward meer aandacht besteden aan de kwaliteit. China-norm is niet genoeg voor een Europese klant. Ik zou erg geïnteresseerd zijn in hoe de X65 op dit punt afsnijdt. Heeft iemand beoordelingen?
  Misschien is dat de reden waarom Borgward meer tijd krijgt voor de Europese lancering.

 • Ik weet het niet, dergelijke auto's staan ​​op elke hoek, ze worden iets genoemd met Q of Tiguan of Kuga of wat ik weet hoe. Heeft dat nog steeds nodig?

  • Borgward wil richting Dacia gaan, alleen beter uitgerust. Ik denk dat er een markt voor is. Tiguan, Kuga en Co. spelen in een andere klas. Het ontwerp kan willekeurig zijn en valt niet op als een SAAB. Voor een ontwerper moet het een hel zijn om een ​​auto te ontwerpen onder deze omstandigheden. Hij moet een jongen ontwikkelen die iedereen behaagt en gebonden is aan een aantal beperkingen. Maar hij is redelijk aanvaardbaar geworden, denk ik. Als kwaliteit, veiligheid en prijs gelijk hebben, vindt hij zijn kopers. Dacia heeft eindelijk een deel van de markt veroverd.

   • Het zal in deze richting gaan, de bevestigde betrokkenheid van ATU is een signaal. Een Duitse merknaam is slechts een voordeel.

    • Ik denk niet dat het de bedoeling is om met Borgward op Dacia-niveau te mikken. En als dat het geval was, denk ik dat de Borgwardenkel de zaak met rust had moeten laten. Het is jammer, het klonk in het begin best goed, maar hoe meer je leert hoe de Borgward-comeback zou moeten verlopen, hoe meer horror je krijgt. Oude Saab-technologie (het is nog steeds mogelijk) wordt opgewarmd in een rijstkoker in China, krijgt een eens goede, trotse naam, waarvan de traditie absoluut niets te maken heeft met deze Chinese stapel schroeven, wordt dan waarschijnlijk verkocht via internet en ATU doet de dienst. Als de dingen er zo uitzien, kun je het merk Borgward maar beter waardig laten rusten. Als ik zoiets hoor, hoef ik me geen zorgen te maken over de comeback van Borgward.

     • De kleinzoon van Borgward is gewoon geen technicus. Hij hoopt dat het bedrijf zo goed zal gaan dat het mogelijk zal worden om onafhankelijke modellen te ontwikkelen. Tot nu toe lijkt het echter op een doodgeboorte voor mij. Het mist een beetje kick, het element van waanzin dat Borgwards nodig heeft om te onderscheiden. Je had echt van het 9-3-platform ook een Isabella-achtige slanke coupe kunnen afleiden. Dat is een huidige marktkloof. De Scirocco brengt dat niet echt.

      • Het is echt jammer dat de spanning weg is. Of beter: de illusie. Ik heb lang nagedacht over de vraag of het artikel zelfs online zou moeten gaan. De mensen van Borgward hebben veel marketing zo goed gemaakt, omdat je er bijna spijt van hebt om over de achtergrond te schrijven.

 • Ja, de Borgward is mooier dan de Senova, maar wat er echt toe doet: hoe rijdt de box? En is het de NCAP?
  Na de ramp met de BS6 en de Landwind geloof ik er nog steeds in.

  • Logisch gezien is hij mooier. De foto's zijn ook van de showauto op de IAA. Volgens Aubi werd het voertuig op het laatste moment met de hand bemanning. Ik heb er een groot verhaal over verteld. De serie zal waarschijnlijk een beetje ellendig zijn.

   • Ik kan dat rechtvaardigen. De Sonova heeft op het hoogtepunt van de deur een van die onuitsprekelijke plooien die de auto's van vandaag agressief moeten hebben, of was dat tuberculose (?). Ze is naar de Borgward gegaan. Dat is waarom hij mij beter vindt. De andere is detailretour, maar ze verbeteren ook allemaal de stroom van de vorm.

 • Na een kijkje op de foto's van buitenaf: maar er zijn al enkele verschillen, en de Borgward ziet er veel beter uit.

 • Allemaal op de China Trip

  • De huidige Borgward-foto's van het interieur zouden (naar verluidt) nog niet overeenkomen met de serie. Dat werd verteld in Frankfurt (IAA).

  • Het stuur ziet eruit als de 9-5NG

   • Deze stuurwielstijl is nu in veel auto's te vinden, ook uit China. Blijkbaar is er een fabrikant die dit type in ontelbare variaties produceert.

  • Nou, ik denk niet dat beide interieurs zo slecht zijn - Senova heeft iets van VW ...

 • Interior? Immers, men draait 20 seconden op een auto, maar zit er uren in. Als hier iets onafhankelijks is gemaakt, iets Europees of Scandinavisch, zou dat dan iets zijn ?!

 • Dat is de wereld. De Borgward is gewoon een magische hoed om China's auto's eindelijk naar Europa te brengen. Trouwens, ATU moet de service overnemen, zegt veel over de strategie. Genadeloos goedkoop, een uitdaging voor Opel, Ford en vrienden.

 • Maar dat was niet te verwachten van een Chinees bedrijf. Net als bij Kreidler, Zündapp etc. wordt hier de "traditie" alleen in de naam gecultiveerd en niet in een overeenkomstig product. Innovatie en technische engineering komen niet voort uit copy & paste.

Reacties zijn gesloten.