Saab in een dubbele

Hoe kan ik mijn Saab-verhaal vertellen? Ik, iemand die nooit veel om auto's gaf? Tijdens de student dagen reed ik al 2 jaar een X elk voertuig (Renault R4, Talbot, Opel Kadett, VW - Derby, Citroen DS, VW - Santana, VW - Passat). Toen bood ik met de stijgende inkomsten de luxe van een leasevoertuig. Ik schrijf omdat ik denk dat de verhalen Saab lichte hoek en Saab - typisch onderdeel zijn irrationeel en schuin. Aan het einde van het verhaal gelooft waarschijnlijk niemand dat het merk sinds 5 jaren geleden niet is gebouwd.

Saab 1.9 TID "pepergroen"
Saab 1.9 TID "Pepper Green"

Alles begon vóór 9-jaren, toen we, op zoek naar een tweede auto een cabriolet overeenkwamen. Na veel heen en weer (een 4-seater het moest worden), kwamen we heel toevallig op een 5 jaar oud Saab Cabrio SE met 2l turbomotor, gebouwd in 02, 50 000km en 150PS dat stond voor een redelijke prijs van een dealer , De eenvoudige stijl veroverde snel het hart van mijn vrouw en dus veranderde het voertuig van eigenaar. Naast mooie afslagen, beheerst de auto de dagelijkse routine op een soevereine en betrouwbare manier. Afgezien van een nieuwe turbo en compressor van de airconditioning, was er, dankzij führsorglicher zorg voor mijn Saab - dealers Lobmüller op zijn plaats, geen significante reparaties aan de nu gereden 185 000 km. Ik denk dat het verhaal tot dan toe niet bijzonder opmerkelijk is, behalve dat het voertuig me volledig heeft overtuigd.

Laten we in het heden springen. Zoals elke 3 jaar liep het huidige leasecontract voor mijn 5-serie stationwagen met een Beiers bedrijf af. Het beste voertuig dat ik tot nu toe heb gereden, moet worden vervangen door een nieuwe. Voordat het zover was, haalde ik mijn rekenliniaal tevoorschijn en maakte een kosten-batenberekening. Hoewel ik de verbruikswaarden acceptabel vond (gemiddeld 6,6 l / fabrieksinformatie 4,5 l -> zie huidig ​​gemiddeld verbruik Q7 etron, maar daar wil ik niet dieper op ingaan), had ik last van de extreem hoge werkplaatskosten, bandenslijtage, etc.

Niettemin heb ik de dealer herhaaldelijk gevraagd, maar er was geen acceptabele aanbieding voor mij als oude klant. Dus begon ik de markt al vroeg te verkennen. Naast de gebruikelijke merken (Volvo, BMW, Audi), had ik altijd Saab-modellen onder mijn Suchfavoriten. Na een paar vragen die niet in het bijzonder me overtuigd zijn, kwam ik in Nuremberg op een Saab 9-5 combinatie met 1.9 TDI-motor en Hirsch Tuning van 2009 met een complete uitrusting met lederen zetels, zetelventilatie, trekhaak, bi xenon, geheugen instelling voor de zetels, bagagerekken, enz. Benieuwd ik duw het bedrijf Opel Sharp in Neurenberg, die het voertuig verkocht. Het ontwikkelde onmiddellijk een zeer aangenaam contact, dus reed ik daar voor een proefrit.

Hoe te vergelijken in 5 2012 BMW 9 met een Saab 5-2008 6? Het chassis en de prestatiekenmerken van de motor, evenals het verbruik liggen niet zo ver weg van de huidige markt. Wat ontbreekt, maar dat staat ook in elke test, dit is een XNUMX-versnellingsbak die het geluidsniveau op de snelweg verlaagt, en een over het algemeen betere motorisolatie. Desondanks een nog steeds aardige stationwagon met veel ruimte.

Lang verhaal kort, na nog een winterbanden en nieuwe remmen die me niet overtuigden tijdens de proefrit kwamen me te binnen en de dealer was erg bezorgd over mij, kocht de auto

Nu rij ik, in tegenstelling tot alle trends, geen SUV met vierwielaandrijving, maar Saab 9-5 stationwagon.
Gelijktijdig met de aankoop van de stationwagon evolueerde het idee om uiteindelijk de oude cabriolet te vervangen. Zoals eerder vermeld, moet de tweede auto zijn dagelijkse dienst beginnen en zullen de mogelijkheden om een ​​cabriolet in te ruilen in de loop der jaren niet verbeteren. Dus ik verkocht mijn oude voertuig aan mijn Saab - Workshop Lobmüller.

Ook hier ging ik het internet op met bijbehorende zoekopdrachten. Aangezien het aantal convertibles onder 100 000km beheersbaar was, kwam het vrij snel tot enkele verzoeken van mijn kant. Allen werden zeer vriendelijk en snel beantwoord, maar ik kon niet echt beslissen. Het gebeurde dus dat ik mijn zoektocht naar de particuliere sector uitbreidde. Ik vond wat ik zocht in Minden, waar een zwarte cabrio met bochtenverlichting, een ingebouwde trekhaak, een winddeflector en een tweekleurig lederen interieur te koop was.

Nu was het echt "Saabig". Ondanks het ontbreken van een proefrit of een sightseeing-mogelijkheid, ontwikkelde een super aardig contact een absolute Saab-fan.Wat volgde, er zijn waarschijnlijk alleen met Saab-supporters. Ik stuurde de verkoper een deel van de som en deze stuurde me op zijn beurt de voertuigregistratie. Beide draaiden zonder onderpand, gewoon gebaseerd op vertrouwen. Helaas is de brief niet op de gewenste datum gearriveerd. Dus reed ik met rode kentekenplaten in mijn bagage naar Minden. Er werd afgesproken dat de tot nu toe onbekende verkoper me zou oppikken van het station met een zwarte Saab. Een 9 5 2005 met 300PS is opgerold. Dit werd gevolgd door 2 uren praten over Saab, 2 kopjes koffie en een korte testrit voordat we naar huis gingen.

Wat volgde was puur enthousiasme. De 1.9ttid-engine is een echte pracht, stil en krachtig. De vering in vergelijking met mijn oude 9-3 hij erg sportief en het verbruik absoluut acceptabel. Het ontwerp is sportief en tijdloos, zodat het zelfs op straat wordt geadresseerd.
Gewoon een geweldig voertuig, waarvan ik hoop dat het lang meegaat.

Saab-lezer 2015
Saab-lezer 2015

Met dank aan Martin voor zijn Saab-verhaal! Heb je ook iets te vertellen over Saab?

Het verhaal van een onvergetelijke vakantie, een restauratie, het eerste contact met het merk uit Trollhättan of waarom Saab deel uitmaakt van het autoleven. Wat het ook is, schrijf ons. We belonen elke publicatie op de blog met een exclusieve Saab-lezer!

15 gedachten over 'Saab in een dubbele"

 • blanco

  Ik zag gisteren in Berlijn 9-5 chromen glazen Limo in dit groen - geweldige kleur! Dit maakt de SAAB nog meer merkbaar in de dagelijkse eentonigheid.

 • blanco

  Er was al een groen op de 9-5 1, maar een beetje donkerder. Ik had er zo één. Te zien in het langetermijnverslag van SAAB. (Vergrootglas rechtsboven)

 • blanco

  Toen, zonder het te weten, kocht ik bijna een uniek stuk.

 • blanco

  Leuk verhaal, echt SAAB. Wat ik zo leuk vind, is de kleur op je 95 stationwagon! Ik heb al gevraagd, waarom is er bijna geen groene kleur meer in de auto's? Deze rijke donkergroene in metallic, waar is het? Goede tijd!

  • blanco

   Graphite Green? Geweldige kleur, bijna zoals Brewster groen. Helaas was dit slechts voor een korte tijd en ik heb er slechts één ontmoet (in het VK).

 • blanco

  Een mooi verhaal en ik kan het ook alleen maar eens zijn met de pracht van de 1.9 TTID. Het heeft een enorme funfactor (maar dan is het niet meer zo zuinig) en als je verstandig rijdt, is het verbruik prima (autosnelweg: 50%, landweg: 10% en stad: 30% -> ong. 7,5 tot 8 liter). Veel plezier met de twee prachtige auto's.

 • blanco

  Citaat: De 1.9ttid-engine is een echte pracht, stil en krachtig.
  Kan ik bevestigen
  Blijf genieten van de sarcofagen!

 • blanco

  Wel, wie eenmaal een SAAB bestuurt, blijft trouw aan het merk! Ik heb nu de derde 9K. Bijna 25 jaar geleden reed ik bijna acht jaar een 9000-CD tot de uitzending en de TUV ons uit elkaar hebben gehaald. Toen kocht ik mijn Aero in Jan 2000. Seen-liefde-kopen! Le Mans blauw met zand-beige pilootstoelen gemaakt van 1. Hand en bekende vorige eigenaar. Volledige geschiedenis van de uitverkoop !!! Vanwege de herstelfase bevindt mijn Aero zich nu in de winter en nu verhuis ik een 9000 2.0-hert, wat mij volledig inspireert. Natuurlijk, als de Aero klaar is, verschijnen hier foto's van mijn geliefde. Groeten van Bayreuth Jojo

  • blanco

   Leuke reactie, bedankt.

 • blanco

  Bedankt voor het leuke verhaal! Wat verbruikt de Saab bij jou? Ik heb dezelfde configuratie en behoefte aan 7.5-liter, dus één meer dan je hebt gespecificeerd voor de BMW. En had al een kapot inlaatspruitstuk bij 180000 en een kapotte turbo bij 215000.

   • blanco

    Rijd nauwelijks in de stad, maar meestal halverwege in een aangepast tempo (~ 130), dus ik ben momenteel op 6,5 liter. Ik kan niet zoveel zeggen over slijtage, aangezien de auto pas sinds 4000 km rijdt. Het totale vermogen is momenteel 112 000 km.

    • blanco

     Dank je wel! Dus dan redelijk vergelijkbaar met de BMW. Ik rijd ook de meeste routes uit de stad met aangepaste 200 ;-).

 • blanco

  Overtuigend pleidooi SAAB om te rijden! Bedankt voor dat!

Reacties zijn gesloten.