Alleen verkrijgbaar bij Saab ...

Een eerste korte update over onze blogdonatie 2015. Slechts 36 uur online .. de reactie van de lezers overtreft al onze verwachtingen ... te herkennen aan de commentaren van de artikel, op mijn overvolle mailbox of op het donatie-account.

blog donatieDe huidige status van de eerder geboekte donaties, of beter geformuleerde 'lidmaatschapsbijdragen', was vanmiddag:

                                                     2.490,00 €

Dat is meer dan verwacht, een heel sterk signaal voor Saab en de blog, een duidelijke stimulans voor Mark en mij om ons werk met het team in 2016 voort te zetten! Een grote dank aan alle donateurs die Saab in hun hart hebben!

Maar er zou meer mogelijk moeten zijn, toch? Een paar aantal games, gedachten en ideeën van mijn kant.

Eerst de nummers. We hebben bijna 800-blogabonnees. Donaties zijn tot nu toe gekomen van iets minder dan 10% van dat aantal. En nog een cijfer: 30.000. Zoveel IP-adressen lezen de blog maandelijks. Als we de adressen op het werk, mobiel, thuis downscalen, zouden we op zijn minst 10.000-lezers moeten hebben die regelmatig blogs lezen, uiterst conservatief.

Er is nog steeds ruimte voor verbetering, meer betrokkenheid en Saab-passie moet haalbaar zijn.

Ga verder met Saabigen-gedachten en -ideeën. 2.490,00 € is een geweldige start, en nu al is er de bijbehorende rage. De dubbele som zou een Saab-projectauto voor 2016 binnen bereik brengen. We hadden het idee een jaar geleden, met een 9000 CC. Helaas is de realisatie mislukt vanwege de financiële mogelijkheden.

We zijn nu misschien op de goede weg. Een niet zo jonge Saab die ons 12 maanden vergezelt, die ook onderweg zou zijn als "proefrit" in de gemeenschap en op evenementen. Bereid in de media, gegarandeerd aandacht en tekenen van leven voor ons merk. Saab-plezier op de blog en in werkelijkheid. Er zijn ook Saab-partners die zouden meedoen. Een veiling / verkoop na 12 maanden zou volledig in ons liefdadigheidsproject vloeien.

Kunnen we dat doen? Het verdubbelen van je blog is zeker een uitdaging. Accepteren we ze? We zijn veel, we hebben de mogelijkheden. Mark en ik zijn verrast.

14 gedachten over 'Alleen verkrijgbaar bij Saab ..."

 • Dank je wel!

 • ok, de overdracht is voltooid

 • Mijn donatie is net vrijgegeven - BEDANKT voor deze blog, want dit is een van de redenen waarom ik het leuk vind om in mijn Saab te rijden! Ik hou van Alex.

 • Hartelijk bedankt! Ik ben benieuwd of we de projectauto kunnen halen ... Kruis je vingers en doneer alsjeblieft! Zondag komt tussenrapportage!

 • Bedankt Tom voor de uitleg. Als zo'n donatie oproep tot stand komt, dan ben ik met hetzelfde bedrag als ik heb gedoneerd voor de blog!

 • Lidmaatschapskosten 2016, 60 €, zijn overgedragen! Het zou sensationeel zijn als het verhaal zo zou werken. Ik hoop dat veel, veel lezers er hun bankrekening voor plunderen

 • Het idee is heel leuk en vooral interessant. Maar ik ben bang dat het te riskant is. Of te groot voor het moment. Laten we kijken of we de fundering voor een projectauto kunnen verzamelen. We zijn nog maar halverwege, er is nog steeds veel lucht. Dan zullen we verder zien.

 • Is klaar, mail is onderweg. Bedankt!

 • Ons oorspronkelijke idee was om 2015, voor het 30-jubileum, een 9000 CC weer op de weg te brengen. De auto moet worden gerepareerd en hersteld. Gedreven door het blogteam en lezers, een online testdagboek en meer. Na 12 maanden wilden we de CC, de opbrengst van Med5 in Erlangen, veilen. Dit is mislukt vanwege de tijd en vooral het gebrek aan geld.
  We durven een nieuwe poging te wagen. Mochten we de financiële basis bij elkaar krijgen, de uitdaging is er, het idee is vergelijkbaar. Maar het wordt geen 9000 ... Daarnaast willen we media-aandacht genereren voor het merk, laten zien dat je heel stijlvol en relaxed kunt leven met auto's uit Trollhättan die niet meer zo jong zijn. En heeft veel rijplezier.

  Het basisidee is eenvoudig samengevat: let op Saab, het merk leeft! Leuk voor de lezers, actieve deelname, ook leuk voor Mark, mij

 • Beste Tom, hoe is het met een projectauto? Waar is het voor? Wie kan het gebruiken, waar staat het? Misschien heb ik iets gemist in het verleden, maar ben ik niet bekend met een projectauto. lg Hans

 • Ik hou ook van de bankgegevens

 • Ik kwam naar het lezen van een idee met betrekking tot de projectauto:
  als ik het goed begrijp, wordt een Saab gebouwd als een projectwagen en vervolgens aangeboden op de blog voor verkoop of anderszins verkocht.

  Zou je het niet de andere kant op kunnen draaien?

  Een lezer kan vanuit zijn blog en de verbonden pagina's zijn persoonlijke wens bouwen Saab?
  De configuratie wordt vooraf gedefinieerd of er zijn meerdere lezers met een gewenste configuratie van toepassing en hier wordt besloten welk project wordt gerealiseerd.
  Betaling met korting voor de respectievelijke werkstappen van de volgende maand / kwartaal inclusief administratiekosten voor de blog.
  Er zou dus een regelmatige nieuwsstroom zijn, de financiering zou in elk geval verzekerd zijn en er zou een businessmodel voor de blog en de aangesloten partners ontstaan, dat zou kunnen worden voortgezet.

  Misschien mis ik gewoon de grote (misschien legale / boekhoudkundige) haak. Toch zou ik het idee hier minstens één keer hebben willen presenteren.

  Met vriendelijke groet,
  Daniel

 • Hi Tom

  Stuur me de accountgegevens, mijn e-mail die je hebt.
  Ik vroeg me af waarom deze blog gratis wordt uitgevoerd. Ik wist dat het op de lange termijn niet zo zou werken.

  Als je op zoek bent naar een projectauto - mijn 9-5 Aero SC OG uit 2007 gaat aan het einde van het jaar weg en is dan op zoek naar een nieuwe eigenaar bij de dealer. Het is in uitzonderlijk goede staat, volledig uitgerust, zonder roest en met spouwbehandeling. Er viel niet veel te doen. Dat zou goed zijn voor nog een aantal km en SAAB-verhalen. Je hebt het ervaringsrapport al.

Reacties zijn gesloten.